Úbytok váhy ako príznak rakoviny
Znama schudla tretinu vahy, keby sa to podchytilo ako priznak, na zaciatku chudnutia dalo by sa s tym nieco robit, ci nemala sancu, vraj creva, cerstva dochodkyna, dakujem za vase skusenosti, nejde mi to z mysle.
Na preventivky chodila?
Vacsinou ano. Ale nie vzdy.
Známa sa držala v dobrej kondícii, preventívky pravidelne. Rakovina zaútočila a do troch mesiacov bola fuč. Nechudla.
@tiezjedna rakovina coho prosim
nie nechudne sa vždy
@stanulienkat pri niektorých typoch prevencia nepomáha
@balerina2025 žalúdok
@alenka58 Ja viem, ale v jej veku by jej dala lekárka pri PP vysetrit stolicu na okultné krvácanie a keby jej spomenula, že za krátky čas rapídne schudla, minimálne ju pošle na ultrazvuk brucha. Sedimentaciu a biele krvinky by mala zvysene.
@tiezjedna vidim ze zaluzok a pankreas su najrychlejsie :(
@stanulienkat rakovina žalúdka je nebezpečná v tom že má v častých prípadoch skryté príznaky a preto ju často diagnostikujú v poslednom štádiu
Zná nechudla, začala chudnúť až po začatí chemoterapie, lebo jej bolo stále zle
@alenka58 pankreas detto.
https://premedixclinic.sk/domov/ambulancie, len pre zaujímavosť, bývam v blízkosti toho zariadenia a zaujalo obsahom
teda onkologickou prevenciou
Svokra schudla...ale skor to bolo kvoli chemo, zmena chuti potom.
@alenka58 no nie vždy je to také rýchle, môj bývalý kolega mal rakovinu žalúdka a žije už 20 rokov a to mu polovicu žalúdka zobrali
@stanulienkat môžeš chodiť koĺko chceš na preventívky...už tu bola téma či sa dá rakovina zistiť na základe preventívky...ženy písali že krvný obraz bol ukážkový...
@deti95060810 len pozor, aby nedošlo k omylu, že netreba chodiť na preventívky. Treba, aj niektoré typy rakoviny sa tak dajú odhaliť čo najskôr, len pri iných typoch to bohužiaľ nestačí...
@deti95060810 viem, ze nie vzdy sa to odhali pri PP. Ale casto krat ano. Vsetko, co moze pomoct ku zdraviu, treba vyuzit. Aj tie PP.
Mojej mame zistili rakovinu hrubého čreva úplnou náhodou. Už bola v tom čase onko pacientka a v rámci CT raz ročne jej zistili niečo v brušnej dutine. Nechudla ani nemala žiadne príznaky, ani krv v stolici. Postihnutú časť čreva jej vyoperovali a žije s tým už 8 rokov.
Jej kamarátka zacala chudnúť a až potom jej na to prišli. Žiaľ do roka zomrela.
Na preventívkach sa zo stolice zisti rakovina už dosť neskoro.
@balerina2025 mojej mamke zistili 4 štádium zaludok náhodne na preventivke a takmer 2 roky žila....ale trápila sa, bojovala.
@mantilka :( kolko mala rokov
@balerina2025 74 keď jej to zistili
@mantilka ale aspon sa ''dozila'' vela R je velkom samozrejme, aj ked chapem ze strata vzdy boli. :( o to viac ked vidime cloveka trpiet. najhorsia ta bolest a strach v ociach :( nikdy na to nezabudnem. vericia to maju inac, moznoze maju ten ''odhod'' a bolest miernejsiu. neviem.pride mi to tak, ked kazdy chlacholi nas ze Boh ho prijal medzi seba a uz je dobre. zatialto ale vsak neviem prijat.
kamosovej mame zistili pocas Korony, ked zacali, nestihli sa s nou ani rozlucit :( lebo zakaz do nemocnic

vacsinou ano. ale nie je pravidlom.