icon

Účinné voľnopredajné antidepresíva

226lenka
31. máj 2025

Ahojte, viete mi poradiť, ktoré antidepresíva bez predpisu sú naozaj účinné a zaberú? Mám vyskúšaný Persen, Depress, ale to žiadny účinok nemajú.
Ďakujem

Strana
z2
guudy
31. máj 2025

@226lenka antidepresiva nie su volnopredajne, len na predpis.

wwjulka
31. máj 2025

tvoj obvodny lekar ti moze predpisat pri velkom strese frontin alebo neurol

deti95060810
31. máj 2025
@wwjulka

@wwjulka neurol je oblbovák, nie antidepresívum...
oblbovák je liek z ktorého je závislosť, najmä pri častom užívaní. doporučuje sa užívať len krátkodobo...

226lenka
autor
31. máj 2025
@wwjulka

@wwjulka raz dávnejšie mi predpísal frontin, ale žiadnu zmenu som nepocítila ani pri ňom

pralinka25
31. máj 2025
@226lenka

@wwjulka raz dávnejšie mi predpísal frontin, ale žiadnu zmenu som nepocítila ani pri ňom

@226lenka takto si viac ublizis ako pomozes. potrebujes nastavit liecbu nie platat to kravinami. ak mas skutocne depresiu moze ti vhodna liecba velm zlepsit kvalitu zivota

slovakboy
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka po antidepresivach nebudeš cítiť zmenu hneď, ale až po dvoch mesiacoch pravidelného užívania. A to hovorím o tých na predpis. Voľnopredajné budú ešte dlhšie potrebovať na záber. Ak vôbec Persen je antidepresívum. Moderne antidepresíva tie čo najviac sa predpisujú funguju tak, že vychytávajú serotonín z čreva a vedia ho nejakým zázrakom poslať do mozgu. V čreve je veľké množstvo serotonínu a slúži na pohyby čriev. Ale neviem prečo tak náročne je ho preniesť do mozgu. Možno je v inej forme, neviem. Sú aj iné princípy fungovania AD ale tie už pracujú aj s riadením množstva noradrenalínu a sú silnejšie. Predpisujú ich na ťažšie formy depresie a úzkostí.

226lenka
autor
31. máj 2025
@pralinka25

@226lenka takto si viac ublizis ako pomozes. potrebujes nastavit liecbu nie platat to kravinami. ak mas skutocne depresiu moze ti vhodna liecba velm zlepsit kvalitu zivota

@pralinka25 ja mám depresiu skoro celý život. Nikdy som to neriešila s nikým, kupovala som si len tabletky na upokojenie na voľný predaj, dúfajúc, že zaberú. Už som bola z tej depresie von, ale pred pár týždňami to zase na mňa prislo. Taká depresia a úzkosť. Zrejme popôrodné depresia, po druhom pôrode

nin12345
31. máj 2025
@slovakboy

@226lenka po antidepresivach nebudeš cítiť zmenu hneď, ale až po dvoch mesiacoch pravidelného užívania. A to hovorím o tých na predpis. Voľnopredajné budú ešte dlhšie potrebovať na záber. Ak vôbec Persen je antidepresívum. Moderne antidepresíva tie čo najviac sa predpisujú funguju tak, že vychytávajú serotonín z čreva a vedia ho nejakým zázrakom poslať do mozgu. V čreve je veľké množstvo serotonínu a slúži na pohyby čriev. Ale neviem prečo tak náročne je ho preniesť do mozgu. Možno je v inej forme, neviem. Sú aj iné princípy fungovania AD ale tie už pracujú aj s riadením množstva noradrenalínu a sú silnejšie. Predpisujú ich na ťažšie formy depresie a úzkostí.

@slovakboy nie je to s tými črevami celkom tak ako píšeš ale je pravdou že persen nie je antidepresivum a nedajú sa ním liečiť depresie. Tie musí indikovať lekár a predpísať lieky. Voľnopredajné neexistujú.
Autorka ak sa bavíme o bežnom napätí alebo smútku kľudne si daj niečo voľnopredajné a ak nie tak treba ísť k lekárovi

nin12345
31. máj 2025
@226lenka

@pralinka25 ja mám depresiu skoro celý život. Nikdy som to neriešila s nikým, kupovala som si len tabletky na upokojenie na voľný predaj, dúfajúc, že zaberú. Už som bola z tej depresie von, ale pred pár týždňami to zase na mňa prislo. Taká depresia a úzkosť. Zrejme popôrodné depresia, po druhom pôrode

@226lenka asi je na čase to riešiť podľa toho čo píšeš. Ako ti to zasahuje do života? Môže sa ti naozaj veľmi uľaviť..

januska12323
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka depresia sa lieči s odborníkmi a nie tabletkami na voľný predaj.

226lenka
autor
31. máj 2025
@nin12345

@226lenka asi je na čase to riešiť podľa toho čo píšeš. Ako ti to zasahuje do života? Môže sa ti naozaj veľmi uľaviť..

@nin12345 myslíš liečiť to so psychiatrom?

pralinka25
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka nerob na sebe pokusy. toto naozaj nikam nevedie. to ked ta boli zub tiez to len platas? nic zle na tom nie je dat si normalne pomoct. a popordona depresia nie je sranda a je velmi casta. urob to pre seba.

226lenka
autor
31. máj 2025
@pralinka25

@226lenka nerob na sebe pokusy. toto naozaj nikam nevedie. to ked ta boli zub tiez to len platas? nic zle na tom nie je dat si normalne pomoct. a popordona depresia nie je sranda a je velmi casta. urob to pre seba.

@pralinka25 som sa o tom rozprávala s mužom, on mi hovoril, aby som ku žiadnemu psychiatrovi nešla, lebo do konca života budem mať nálepku že som blázon, budem to mať v zdravotnej karte a každý lekár bude vidieť, že sa liečim u psychiatra

stanzi
31. máj 2025
@226lenka

@pralinka25 som sa o tom rozprávala s mužom, on mi hovoril, aby som ku žiadnemu psychiatrovi nešla, lebo do konca života budem mať nálepku že som blázon, budem to mať v zdravotnej karte a každý lekár bude vidieť, že sa liečim u psychiatra

@226lenka Antidepresiva bez predpisu neexistuju, ani Persen a Depress nie su antidepresiva 🙂 Tvoj manzel ma s prepacenim hlupy nazor, nie je ziadna hanba chodit k psychiatrovi a nie, nebudes mat nalepku blazna...urcite si skus nejakeho najst a prejst si liecbu s nim. Zatial skus zvysit davky magnezia (Magnerot je dobry), pripadne dopln aj ine vitaminy (B, C, D)...

pralinka25
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka on je dinosaurus? to kedysi taketo blbe reci kolovali. a medzi nami taketo reci stali mnoho ludi zivot.
dnes su rozsiahle kampane aby ludia pochopili ze je to bezny problem ktory sa da riesit. on este nevysiel z jaskyne?
urob to pre seba. nikto to nemusi vediet. a lekar to tiez bude riesit len s ohladom na kontraindikacie liekov a nie ze si blazon. tato doba uz pominula.

nin12345
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka ale prosím ťa... Na mužove reči sa absolútne vykašli. Nie si žiaden blázon, tvoj muž je zadubeny. Tým že k tomu psychiatrovi nepôjdeš si v živote prihorsis oveľa viac ako keď k nemu pôjdeš

226lenka
autor
31. máj 2025
@pralinka25

@226lenka on je dinosaurus? to kedysi taketo blbe reci kolovali. a medzi nami taketo reci stali mnoho ludi zivot.
dnes su rozsiahle kampane aby ludia pochopili ze je to bezny problem ktory sa da riesit. on este nevysiel z jaskyne?
urob to pre seba. nikto to nemusi vediet. a lekar to tiez bude riesit len s ohladom na kontraindikacie liekov a nie ze si blazon. tato doba uz pominula.

@pralinka25 tiež sa mi to nezdalo, že to je určite hlúposť čo hovorí.

hellionka
31. máj 2025

… no to je s prepáčením blb 🤦🏼‍♀️

226lenka
autor
31. máj 2025
@nin12345

@226lenka ale prosím ťa... Na mužove reči sa absolútne vykašli. Nie si žiaden blázon, tvoj muž je zadubeny. Tým že k tomu psychiatrovi nepôjdeš si v živote prihorsis oveľa viac ako keď k nemu pôjdeš

@nin12345 ja som myslela aj na to, že pôjdem ako samoplatca k tomu psychiatrovi

pralinka25
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka normalne chod. ono aj ta liecba nezaberie okamzite. musia ta nastavit a chvilu potrva vidiet vysledok ale stoji ti to za to. a hlavne potom neurob tu chybu ze ked sa uz budes citit ok sama to vysadis. lebo potom pojde vsetko odznova.
nikto to nemusi o tebe vediet. a lekari maju lekarske tajomstvo. urcite chod. ved to ani muzovi nemusis vesat na nos ak je tak proti.

jaskolka
31. máj 2025
@226lenka

@226lenka manžel z akej doby prišiel? 🙈Že nálepku blázon? Veď teraz každý druhý človek sa bežne lieči u psychiatra, dokonca termíny sa dostávajú až za nejakúly čas,lebo ich je málo a ľudí,čo potrebujú takú pomoc,je zase čím ďalej viac a nikto nemá žiadne nálepky. 😮
To je názor ako z roku 5 pred opicami Normálne si vyhľadaj lekára,a objednaj sa,ani výmenný lístok nepotrebuješ.Ani ako samoplatca vôbec nemusíš ísť,to ti všetko hradí poisťovňa.

mandzula
31. máj 2025

Aj muz by mal vyhladat odbornu pomoc, ak ma v dnesnej dobe takyto nazor.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
31. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 nemusis ist ani do roku 45 aj za komosov to nebolo bohvieco a vidis rok 2025 a stale maju niektori ludia blbe nazory.

dora281
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
31. máj 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 pod satami? samu seba a macka 😉

bielasovicka
31. máj 2025

@226lenka žiadne antidepresiva nie sú voľnopredajné. Ty ako vieš ze máš depresie, sama si sa vyšetrila?

dora281
Autor odpoveď zmazal
iwesska
31. máj 2025

Tvoj muz je blazon,ked ti take sprostosti hovori. Ja mam takeho otca,ktory mi to tvrdil v puberte a vdaka nemu som sa zacala liecit az v dalekej dospelosti, ked som zistila,ze blazon je on,nie ja. Sialene je hladat zazraky vo vyzivovych doplnkoch a dufat,ze to prejde. Aj diabetici,tlakari,srdciari...vlastne vsetci,co uzivaju nejake lieky a liecia sa,su blazni🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Strana
z2