Vyčerpanosť zo štvormesačného bábätka
Ahojte moja mala má 4 mesiace a ona vlastne od narodenia úplne zle spí ale teraz sa začala poslednú dobu krútiť pritom plače ale stále spí len toto robí a každých 20-30 minút už takto dlho fungujeme veď to sa nedá ja už padám na hubu... Čo s ňou mám už robiť ? Som už strasne vyčerpaná
@amelia89 mne naozaj nevadí vstávať 3 krát ale toto je už sila aj na koňa veľmi je náročná poslednú dobu stále len na rukách chce byť do toho moja mama do mňa hučí stále niečo uráža sa na mňa môj priateľ ten že by vstal k malej ani náhodou už som dnes aj kričala po malej čo už odomna chce to už je naozaj strašne ja mám pocit že nikdy sa to neskončí že už navždy toto bude..😭
Joj moja,je to extremne tazke obdobie. Neboj aa vsetko skonci,ona zacne spat lepsie, ale viem presne tie pocity co mas. Co ma teda ale mrzi je ze ti nepomoze priatel, my sme na to len dvaja lebo byvame daleko ale pomaha mi a vstava k malemu a streidame sa. Povedz mu ze si uz vycerpana ze potrebujes pomoct aspon trochu lebo sa zblaznis z toho
Spomínate ze mama je blizko vas.... dat ju mamke nech ide kocikovat na hodinu a vy si chodte lahnut ....priateľ??dat mu dieta po práci na starosť.....jasne prebalit papat som robila ja.... a teraz je to tak po praci je mala pri muzovi stale.kedze ho cely den nevidi....nedele boli len ich ;) fungujeme tak 3,5r
Ahoj.ja som mala presne takuto prvu dceru.Bolo to neskutocne a nekonecne.Mala som pocit ze som si pol roka ani pyzamo neprezliekla,bola to sila ked som spala neprerusene celu hodinu🙃takze ta uplne chapem.Su deti a deti...ja mam dalsie dve a su to anjeli v porovnani🤗Mne casom velmi pomohlo ze som to prijala,hlavu som si nastavila ze to nezmenim,vela som sa s nou rozpravala,co ta trapi,co ti este pohladkam,pozri ake ma mama mastne vlasy a podobne s humorom.a ak ta to upokoji nam to preslo same ked dovrsila 6 mesiacov😉posielam vela sil,my zeny zvladneme vela a oni nam to vratia😇
Je kojena alebo na umelej vyzive? evidentne ma problemy so zazivanim. Davas jej espumisan?
Drvive percento deti zle spi, hlavne prvé 3/4 mesiace kedy dozrieva mozog a prepajaju sa jednotlive centra.. po týchto mesiacoch si začne dieťa uvedomovať čas, striedanie dňa a noci atď.. treba to vydržať prejde to a príde zas iné..spankove regresie,zúbky prvých 350 chorôb, bruškove problémy z prikrmov atď...ak chce byť na rukách je to normalne,si jej chrám bezpečia... skúšala si šatku ci nosič?? Nemusíš ju mať na rukách ale na sebe a môžeš aj fungovať... spi keď spi ona, kašli na poriadok atď...máš výhodu, že máš mamu blízko seba tak ju popros o pomoc...
odporúčam naštudovať si spací tréning (v anj. je to sleep training). veľa bábätkám to pomôže nájsť si režim a potom sú celkovo šťastnejšie. Začať sa s ním môže cca v tom 4. mesiaci 🙂 Je veľa rôznych metód, vyber si z nich, čo bude vyhovovať tebe a bábätku a poskúšajte.
Ja som po 4m chcela skočiť z okna xD a to som popri nej mala este 1spol rocne... Ale skutocne, hľadaj moznosti ako oddychovať, nechávam aj niekomu inému ba o aspon nácviku ,,,ci partner, ci babky.. A od 6m to bude lepsie a lepsie. Od roka pohoda. 🙂 Držím prsty.
preco kricis po babatku? navrieskaj si na toho neschopneho chlapa 🙈
Moj sa budil do 2 rokov aspon 6 krat za noc. Nic sa s tym nedá robit
Moja má 22 mesiacov a doteraz neprespí celu nič
Vstávam k nej mam pocit milionkrat
Keď sa zobudí 4krat,tak poviem,že dobre spala
Takáto náročná je od prvého momentu ako sa narodila,ale je neskutočne úžasná a šikovná
si ten spánok nepotrebuje alebo ja neviem ,je to hruza
A keď bola taká malička ako tvoja som nedostala takmer vôbec to bolo strašne
Ako som ju polozila do postieľky v momente hore a zas uspavanie
Koľkokrát som zaspala ako som ju mala položenú na sebe pri uspavani
Akože masaker,ale vtedy som našťastie nemusela riešiť domácnosť,žili sme dočasne u svokrovcov a teraz sme sami
Niekedy som tak extrémne vyčerpaná,ale da sa to prežiť ,stále si vravím,že mi za to stojí a je to to najlepšie čo mi život mohol priniesť a keď ta pomojka a vypusinkuje,vtedy uvidis tu lásku,ktorú budes odovzdávať ako sa ti bude vracať späť
To zvládneš neboj nič 💪
problem nebude babatko ale mama a priatel. deti celkovo maju lahky spanok, cest vynimkam. Mas krizu, budu este take lepsie a horsie obdobia to je normalne ze sa citis hrozne :D moje dve maju dva roky a skoro rok a doteraz kopu krat "padam na hubu" - s tym nic nenarobis. S cim ale mozes nieco robit je ten priatel a mama, mama nech chape ze mas dost, a priatel nech pomoze...aby si nato nebola sama
Ja sa len k tomu hlapovi vyjadrim... pekne ho zaukoluj, staci, ak bude pri malej hodku, ked pride z prace a ty budes mat cas na normalne sprchu a chvilu kludu. Ak s tym nezacne teraz, uz nezacne, vlastna skusenost bohuzial. A ty budes po roku vypluta jak rezanec, tiez vlastna skusenost. Ale zvladnes to, neboj sa. 🙂
Toto mi príde ako problém s bruškom..nášmu pomohol espumisan a biogaia..kojis alebo je na umelom?
Poprípadne niektorým bábätkám už začínajú ísť zúbky v tomto období aj to môže byť pricina
@zuzanka.zuzu daj sa liečiť aj ty
Autorka: ju si nevsimaj ona je najmudrejsia v kazdej teme.
Nemá náhodou problémy s trávením ? Nemá problém s kakanim ? Je kojena či na um? Už si začala s príkrmami ?
Mne veľmi pomohla rada laktacnej, spať spolu s bábom. Do 8 mes sme cievkovali (UM), ale v noci stačilo pricucnut sa, podudlat a spal. Chcel ma len cítiť. A dodnes je to tak. Nahmatka, stiahne mi tričko, pricucne sa a spokojný spí ďalej. ( 99% nášho pseudokojenia je v noci). Ja už sa na to ani veľmi nepreberam.
Je to vytúžené vymodlene babo, tak aj keby som rok nespala, stojí mi za to. Ale to on asi vie, takže spí celkom dobre. Ale teda....dávame probiotika a keď mal z prvých prikrmov zápchu, používala som Zengest na natieranie bruška. A veľa sa mojkame a nosíme v šatke.

Podla mna vela z mam maju tuto krizu okolo tohto mesiaca lebo sa zda ze je to nekonecne a este to nekonci. Ja som uz nevedela co dalej,a teraz ma 14 mesiacov a este stale som nemala jednu prespatu noc. Podla mna si na to telo zvykne ale to neznamena ze ta nechapem,je to fakt narocne,ale ver mi, nic nic nic netrva večne. Aj toto pominie, len treba vydrzat🙏🏻