Vysoký tlak a prípadné tehotenstvo

20. apr 2024

Dobry den,

chcem sa spytat. Liecim sa na vysoky tlak, beriem Betalok 25 rano a vecer. No, mala som brat 50, ale stacila mi davka 25, mala som na 25 dobry tlak. Teraz som 7 dpo a poobede mi zrazu ostalo zle, strasne horuco, motala sa mi hlava, zmerala som tlak a 150/110, po chvilku ako som sedela som namerala 140/100, po 3 minutach sedenia aj 119/89, nie idealny, ale taketo rozdiely. Mohli by tie vykyvy suvisiet s hormonalnymi zmenami, ak som otehotnela? Ak ste sa niekto liecili na vysoky tlak a otehotneli ste, mali ste to tiez takto, ze zhorsenie? A mozu sa vobec nejake lieky okrem toho Dopegytu brat? Aj hned od zaciatku? Som z toho rozhodena riadne. Kontrolu mam az v polke maja.
No a som aj unavena, dieta mi po nociach dava zabrat a cely den sa nezastavim.
Dakujem za nejake skusenosti. Pripadne ma ukludnite. Druhe babo si urcite chceme nechat.

taktotedanie
20. apr 2024

Velmi kratky cas na to aby ti to robilo vykyvy tlaku
Magnezium a dopegyt, treba riesit s internistom a kardiologom

kiki68
21. apr 2024

Mne zacali vykyvy tlaku hned v tehu, v 9tt uz som len lapala po dychu. Bolo to hrozne, nakolko Ja mam svoj velmi nizky. Nikto nevie preco to zacalo tak skoro, lekar usudzuje, ze je nieco v mojom systeme a asi nejaka geneticka predispozicia pri zmene hormonov v tehu. Ale ked mas hocico, tak spravit co najskor testy, ist k lekarovi a odobrat na hcg aj u internistu a zistit, ze co sa deje.

kvetinka1918
21. apr 2024

@taktotedanie ja keď som otehotnela 5 tt nechali ma hneď aj na PN celé tehotenstvo som už lietala na interné aký som mala vysoký tlak užívala som len dopegyt a chodila na kontroly

taktotedanie
21. apr 2024

@kvetinka1918 7 den po ovulacii? Tam sa nemoze bavit ani o tom ze by test zachytil hcg
Iba ak autorka by bola jednou z lovkyn duchov na testoch

kvetinka1918
1. máj 2024

@taktotedanie bola som v 5 tt kedy mi povedali že tlak mám vysoký kôli tehotenstvu hneď mi nasadili dopegyt😊

stanulienkat
1. máj 2024

Si si istá, že máš dobrý tlakomer? Takéto výkyvy nie sú normálne, treba mať poriadne kvalitný tlakomer na rameno a merať si po päť minútovom sedení.