icon

Život bez mikrovlnky

lubi
13. jún 2013

Uvazujem o tom ze prestanem pouzivat uplne mikrovlnku. No zatial si to neviem vobec predstavit. Uz sme si asi vsetci zvykli na modernu techniku ze ani nevieme co by sme bez nej robili. Baby ktore mikrovlnku odmietate pouzivat prosim o rady ako ste si zlahcili zohrievanie na sporaku a vsetky veci okolo toho.

ratatatata
11. feb 2014

No ja neviem. Moj drahy je elektrikar a ked mi vysvetlil, ako mikrovlny (akekolvek) funguju... ci to vyskumy (zrejme platene samotnymi vyrobcami mikrovlnnych rur) vyvracaju alebo nie, aj ja som ten princip pochopila a mikrovlnku by som nechcela ani zadarmo.

carrie4
11. feb 2014

my už roky rokúce nemáme mikrovlnku, a vôbec mi nechýba...
@briketa ten druhý obrázok je čo prosím ta? nejaký grilík alebo čo?

seraa
11. feb 2014

my nemame ani som nemala nidky (teda len doma u maminy)
nepotrebujem, nechyba, nechcem 🙂

anuss
11. feb 2014

@fidka79 skoro všetko 😀

warholette
11. feb 2014

@ratatatata prosim ta, a co ti povedal. ako su mikrovlnne rury v mikrovlnke skodlive?

warholette
11. feb 2014

a vsetky ne-majitelky mikrovlnky, ako si jedlo zohrievate v praci?

habibi78
11. feb 2014

a to ze vam v kazdom fastfoode a aj v niektorych ble ble restikach jedlo ohrievaju v mikrovlnke, vam nevadi?? 😀

briketa
12. feb 2014
briketa
12. feb 2014

@warholette ked som pracovala mimo domu, tak na obed sendvic a salat. polievka v deli next door.

briketa
12. feb 2014

@carrie4 ano, elektricky gril je to, jedna strana plocha, druha mriezkova. robim v tom vsetko mozne - fasirky, ryby, hrianky, sendvice, raclette, nikdy to ani nedokladame, lebo pouzivame to denne.

horana
12. feb 2014

@sunshineka Nuz ja sa fyzike trochu amatersky rozumiem, a rovno hovorim ze neverim. Ja som svojho casu dokonca na podobnych forach tieto veci obsirne prezentovala, vysvetlovala, v obdobi ked bol prave taky ten hlavny boom mikrovlniek u nas. Uz som z tejto temy natolko vyhovorena, ze sa mi to ani nechce opat otavrat. Netvrdim ze take clanky neexistuju, ale ako to uz byva, casto v dnesnom svete na rozne veci mame odbornikov ktori zasvatene hovoria a zastituju sa vedou o jednom zavere a druhu rovnako velku skupinu tiez uznavanych studovanych z odboru, ktori publikuju presny opak.
Nejdem sa pustat do spekulacii ci si taketo clanky davaju pisat na objednavku koncerny ktore taketo produkty vyrabaju, akoze nebolo by to prvy krat kedy sa nieco podobne deje. Vela ludi ktori mikrovlnky maju, taketo clanky vitaju, nakolko im nezatazuju svedomie a kedze povazuju svoj zivot s nou za pohodlny a nechcu sa jej vzdat, podvedome hladaju dokazy na to ze vlastne neskodi a vsetko je OK. To uz naozj treba nechat na kazdeho nech sa rozhodne. Niekedy ma to este tak spatne napadne ked vidim podobne diskusie ze to este vobec ludia riesia, ale nemam v najmensom potrebu uz nejak masivnejsie agitovat.
Ja som dost aj taka rastlinkova, pestujem si vselico a pamatam ze davno pradavno bol moj prvy test prave toto, polievat viac tyzdnov rastliny normalnou vodou a vodou z mikrovlnky. Bol to taky prvy hec, pisali o tom pokuse, neverila som, sama som si ho spravila. Ved netreba verit, treba si to skusit...

sunshineka
12. feb 2014

@horana praveze to bol nezavisly clanok.ja som tiez clovek,ktory hocicomu neveri a necitam odborne clanky prave koli tomu,ze su financovane vyrobcami atd. a zase ja osobne casto mikrovlnku nepouzivam,tak hadam neumriem 😀

pencil
12. feb 2014

Caute baby, aky je zivot bez mikrovlnky? Uplne normalny. Zijem bez mikrovlnky od narodenia a aj ked uz mam dve deti, stale mi nejak moc nechyba. Co potrebujem ohriat, tak ohrejem bud normalne v hrnci, alebo vo vodnom kupeli (najmensej), alebo v rure. Mozno to ohrievanie v rure nie je take ekonomicke, ako v mikrovlnke, ale nemam to ako porovnat. Ale deti su este male a ich samostatnost tak skoro neocakavam, mozno casom,ked bude starsia vacsou skolackou a budem od nej vyzadovat, aby si sama nieco ohriala, ale to je este hodne daleko, takze otazka mikrovlnky ostava nadalej odlozena 🙂

Kludne sa pytajte, som otvorena 😉

boriska29
11. jún 2014

@afrika zdravíčko.... čiste uvarené špagety prelejem vriacou vodou a omáčku zohrejem v malom hrnci... 😉 a je to ako čerstvé... samozrejme, že problém vznika ked je omáčka spojená, zmiešaná zo špagetami... 😉

lubi
autor
11. jún 2014

@boriska29 ja ked su spagety zmiesane s omackou tak tam nalejem trochu vody a ohrejem na sporaku. aby to nebolo suche.

ladywitch26
11. jún 2014

tak ja som kedysi mikrovlnku pouzivala denne. a potom jedneho krasneho dna, pod "tarchou dokazov", som sa rozhodla, ze s nou koncim. keby bola zostala v kuchyni, tak by som neodolala, preto mi ju muz pekne krasne vyniesol hore na povalu. a az sama som sa divila, ze uz po par dnoch mi vobec nechybala. ked treba cosi prihriat, tak mame dost malych hrncov, a tiez par mis z janskeho skla. v tych zohrievam v rure napriklad zemiakovu kasu. inak ja nepouzivam ani teflonove panvice, stacilo mi vidiet, ako sa po case z toho odlupuje ta vrstva. nedam dopustit na kvalitne keramicke panvice.

shmoulinka1
14. mar 2015

mikrovlnku som zrusila a rok a pol sme bez.. pre cloveka, co s nou vyrastal, pouzival na intraku, musel ukecat manzela celkom skok, ale uplne v pohode sa dalo zvyknut, len to chce trochu planovat, jest ked je cerstve alebo prihrievat na panvici. Varim kazdy den a takmer vsetko sa vzdy hned zje.

alex1212
8. jan 2020

dva roky sme bez mikrovlnky, no bývame v dome a jedlo, čo je čerstvé rýchlo vychladne kým ho deti zjedia. kvoli tomu, nechcem prekurovať dom, otužujeme. čiže máme tu tých 21st, no narodilo sa nám druhé dieťa, akurát začal jedavať prikrmy, muž nemá v práci stravu, čiže varím aj pre neho a jedáva doma.. riadu sa neskutočne kopí, pokazila sa nám umývačka riadu a mám dojem, že deti jedia vkuse jedlo studené.. rýchlo vychladne, kým to zjedia, čiže sme sa rozhodli, že znova kupime mikrovlnku... áno, prihrievam jedlo celý čas na panvici, je to chutnejšie, no veľa riadu je z toho.. aj ked nie som uplne presvedčená o tej mikrovlnke, no ako si poradiť? nebyť otrokom hrncov??

danielinaa
8. jan 2020

@alex1212 nemaj vycitky.
Postuduj na nete, mikrovlnky take skodlive ako sa pisalo, nie su. Len obycajne radio ma silnejsie ziarenie ako mikrovlnka, mobily... Netreba stat pol metra pred dvierkami mikrovlnky a to je vsetko.

mia555
21. feb 2020

Aj ja hľadám náhradu za mikrovlnku. Požičala som si pred nedávnom 2 prístroje na meranie elektromagnetickeho pola aj vysokofrekvencnych vln a moja mikra ma nesmierne vysoke magneticke pole okolo seba, aj keď je v standby mode. Ak ju zapnem pribudne aj vysoke elektricke a mikrovlnne, vsetko v cervenych hodnotach. Cca meter az meter a pol to od nej klesa. Bohuzial mam ju nad linkou prave tam, kde krajam a vsetko pripravujem. Aj keď nie je zapnuta, ziari 2 mikrotesly. Uz dlhodobe vystavenie 0,4 mikrotesly podla jednej anglickej studie sposobuje detom leukemiu. Ja musim stat, tak 2 metre od nej, aby som sa zmestila pod tu hodnotu, ked je zapnuta. V standby mode staci meter. Mamina mikra tak v standby mode neziari. Preto je mozne, ze len moja je chybna a stacilo by ju vymenit. Ale stratila som k mikram doveru. Inak, rovnake magneticke pole je pri skoro vsetkych zapnutych spotrebicoch. Najma digestor, umyvacka, elektricka rura ( tam kde ma gombiky), indukcna doska. Tak meter az meter a pol od nich stojte. Ak sa da ;) O routry a antenach mobilnych operatorov ani nerozpisujem. No aspon to, co sa ovplyvnit da, by som odporucila naozaj zvazit.

julia2018
21. feb 2020

Mikrovlnku nemáme vôbec, nikdy sme nemali. Jedlo zohrievam buď v malom hrnceku, odčerpať koľko sa zje, alebo na panvici teflonovej. Keď robím nieto zapekané, dá sa zohriať v rúre. Inak sa snažím variť len toľko, čo zjeme napr. ryžu

andrea_ff
21. feb 2020

@lubi necitala som co ti baby radia, ale my mikrovlnku nepouzivame. Mam ju v komore...a maximalne 2x do mesiaca rozmrazim na rychlo pecivo...ked nahodou treba... inak vsetko na sporaku. Mam viac malinkych hrncov, mensie panvice. Naberiem napriklad polievku z vacsieho a zohrejem. Ryzu zohrejem tak, ze pod nu splechnem cca pol deci vody a na malom stupni prehrejem, premiesam...kym sa voda vypari...ryza sa prehreje. Cestoviny/halusky zvyknem zaliat horucou vodou z kanvice, chvilu pockam a zlejem. Ja vyslovene nenavidim mikrovlnku a to, ze zohreje tanier a jedlo je studene.... a zohrieva tak cudne. Takze smelo do toho 👍😉 ale som rada, ze mam umyvacku, lebo predsa sa narobi viac riadu 🤷‍♀️🤦‍♀️😂

lubi
autor
27. feb 2020

@andrea_ff dakujem. konecne niekto aj napisal ako zohrievat ryzu. ja ju vacsinou zalejem horucou vodou, ale mne potom pride taka bez chuti. skusim to po tvojom. mozno bude rozdiel. ja som manzela neprinutila vyhodit mikrovlnku a ta na mna pokukuje ked idem zohriavat jedlo, ale snazim sa nepouzivat ju. niekedy ale lenivost neda. mne by vyhovovalo keby sme ju ozaj dali prec. nemusela by som "riesit" 😂 kde to jedlo zohrejem.

lubimmisku
27. feb 2020

Mikrovlnku mam a nepouzivam. Jedla zohrievam na panvici, v hrnci, vodnom kupeli, co sa horsie, v rure. Rozmrazujem veci den pred pouzitim.. da sa to a ked si najdes sposob, ani ti nebude chybat. Drzim palce 😉

lusyp
27. feb 2020

Mali sme, prestala fungovať, novú nemáme a v pohode zvládame na sporáku, v rúre, v parnom hrnci😃

petrofka
22. máj 2020

Ahojte. Mikrovlnku už roky nepoužívam, ale krpec hrozne ľúbi mlieko s cereáliami a mne sa fakt nechce to mlieko v kuse zohrievať na sporáku. Nemáte na to dajakú fintu? Alebo nejaký iný spotrebič, v ktorom to dlho netrvá? Díky za každý tip.

hiro
22. máj 2020

@lubi Alzhajmera a ine choroby rychlejsie ziskas ak dychas vzduch a pijes vodu ako z toho ze si ohrievas jedlo v mikrovlnke. Totizto voda a vzduch su plne jedov oproti mikrovlnke ktora zohrieva vodu najzdravsim moznym sposobom - jednoduchym rozkmitanim molekul.

petrofka
22. máj 2020

@hiro na to som sa nepytala 🙂

karola987
Odpoveď bola odstránená
lubi
autor
27. máj 2020

@petrofka poviem ti fintu.😅 ja som mojim detom nikdy mlieko k cerealiam nezohrievala. rovno z chladnicky do misky. aj jogurty nikdy nevyberam skor aby sa trchu zohriali na izbovu teplotu. ani ked boli malicky.