Aký kočík pre dieťa staršie ako 3 roky?
Dobrý deň, prosím o radu vo výbere kočíka pre dieťa staršie ako 3 roky (väčšie ako 100cm). Dcérka samozrejme chodí sama úplneveľké vzdialenosti, ide len o potrebu oddýchnutia/pospatia si počas dovoleniek a výletov, náš športový z trojkombinácie jej je krátky čo sa dĺžky týka, inak bol super - prosím o radu najlepšie kočíka štvorkolky s nafukovacími kolesami, čo najväčší, najdlhší, polohovateľný, skladný na cestovanie atď. Ďakujem.
Btw - v pbchode mi bol doporučený BRITAX B-AGILE 4 PLUS + , takže prípadne skúsenosti s týmto, ďakujem moc
@gaby21 no vidis, kazde dieta je ine - napr. starsi sa uz sam pyta kedy pojdeme na vylet do mesta.. dcere sa vylety tiez pacia - ona zas vodu na rozdiel od starsieho moc rada nema.. ja si zivot uzivam hlavne s detmi - teraz je moje najstastnejsie obdobie a volny cas tiez prisposobujeme detom, len ako som pisala - inym stylom ako vy..
@tehula jeeeziiis, ja sa uz vazne chytam za hlavu.. najprv sa ozvem na to, ze niekto tu oznacuje vsetky zeny co NEPOUZIVAJU kocik za domasedky a snazim sa to vyvratit - namiesto toho sa tu namna vsetky "kocikarky" vrhnu ze ich urazam aj ked som nepouzila ani jednu urazku..
a potom, ked odpoviem na jednoduchu otazku, co robievame vo velkomeste sa tu domna pusti niekto z opacnej strany?
Mozem ZNOVA zopakovat - moje deti s kocikom nechodia, velkomesta ich bavia /zato ze tvoju nie, to dokazuje ze ziadne dieta mesto rado nema?/ program prisposobujeme im a popritom sa zabavime aj my.. Mojim deckam robime program taky, aky ich bavi a aky zvladnu, neviem kde vidis ODOMNA nieco ine napisane?
fakt, odpovedzte mi niekto, pisem snad po madarsky, alebo ako hotentot, ze moje prispevky nie su pochopene?
@jana_eyre nie, necitala som vsetky tie hlasky, prepac. Ono keby som zvladla precitat vzdy vsetko co sa na tomto fore popise, tak by som to asi nestravila, aki podivini existuju
Riesia sa tu niekedy neskutocne hovadiny a zenske sa sem chodia vyslovene ventilovat. Mnohe temy zalozene za ucelom pohorsenej diskusie a hadok. Tak sa nehnevaj, ze ja som zabsorbovala len uvodny prispevok a tvoj posledny a ze som si DOVOLILA napisat aj svoj nazor. Uz radsej dalej necitam a nereagujem
Ze kazde decko je ine, sa mozeme zhodnut, ale akym je, ho robia rodicia.
@shia priklanam sa k zn. Bumbleride Indie, uz su na trhu tusim aj 4-kolesove, donedavna boli len trojkolky. patria ku kvalitnym, skladnym a pohodlnym kocikom aj pre vacsie deti.
@jana_eyre nepochybuj, pises dobre, citala som sice len prispevky na tejto strane, ale je to suvisle a zrozumitelne. A navyse aj tolerantne, co bude asi kamen urazu ... 🙂
Dievčatá, ja sa fakt zabávam 😀 , len tak dalej, nakoniec sa nam tu virtualne pobijete 😉
@maciatkolulu bit sa nikto nebude, ale aj ja mam len jeden pohar trpezlivosti.. ;)
@shia ja mam 3 deti a veru sme potrebovali aj karicku, pre pripad potreby , ked sme isli na dlhsiu prechadzku , alebo napr do ineho mesta..Dieta sa casom sa unavi a je na nezaplatenie, ked si ma kam hacat a po pripade aj zdriemnut.... Nie je na tom nic o neschopnosti dietata, ani o tom, ze uz ma 3r... Je to velmi dobra pomoc, My sme mali lahko skladatelnu karicku, supli sme do auta a bolo.. 😉
@shia dobry den.moj syncek ma 1,5 roka,britax b agile 4 plus sme kupovali nedavno.zatial som s nim velmi spokojna,ide velmi lahucko,je spratny do auta,malemu sa v nom dobre spinka..zvladne aj rozbitejsie "dedinske" cesty-jasne ze treba ist s citom 🙂 no zda sa mi,ze nosnost je pisana do 15kg,to my zatial neriesime 🙂
@gaby21 kazdy je iny... nasi mesta miluju, tak ako deti
@jana_eyre ... zas velmi dlho frflali na turistiku (nemyslim prirodu ako taku, lebo na bicykloch chodime aj do prirody, okolo jazier - tych velkych, nie seneckych 😀 a tak) , az tento rok ich zacalo bavit chodit po lesoch, lebo sme chodili ako partia, tak sa zabavili, ale mesta su top, poznaju ich vela, chodievame na trojtyznove vylety po europe, videli uz vselico, nie len velkomesta, aj mensie mesta aj peso aj na bicykloch, ale ako tu uz bolo pisane, tak kocik sme vyuzivali velmi casto a velmi dlho, ked uz nesedel, tak sme mali kam dat veci okolo, jedlo sice neberieme, vzdy je po ruke nieco, kde sa da obcerstvit a radsej si kupim nieco cerstve a miestne ako vlacit veci z domu, ale clovek nikdy nevie ake bude presne pocasie, tak vrstvy nosime so sebou a vodu, ale moji si velmi radi posedeli a pozerali na okolie z kocika a my sme mohli ist svojim tempom a napr. aj drzat sa s muzom za ruky 😉 , co sa pri pobehujucich deckach neda...
mame toho vela za sebou a videli sme vselico a v zahranici vo velkych mestach fakt nie je problem stretnut 5 rocne dieta v kociku 😉 a ani sa nad tym nikto nepozastavuje...
@milenka74 V poriadku - ja som napísala, že môj názor je že v žiadnom. A začala sa "navážať" ona a ostatné mamičky, ktoré vozia svoje deti do neviem koľko rokov, že tie ktoré ich nevozíme sme niekde z lazov a sedíme doma, tak vypisuj tým a nie mne - ešte raz - mne je to naozaj úprimne jedno - voz svoje dieťa v "bugine,golfáči,vo fúriku" v čom len chceš do kedy len chceš.....
Len nech mi tu nikto nevypisuje, že som nejaká neviem odkiaľ a že ak nepoužívam kočik pre dieťa staršie 2 roky tak nikam nechodím a čučím doma z okna a neviem o čom píšem lebo kočík nepotrebujem a podobne a to je všetko. Už to konečne chápeš alebo treba rozsiahlejší výklad?!
máme macleren xlr, 15 mes, síce v nom už nespí, ale na dovolenke 13,5 mes. spal a nôžky mu trčali....
@nyusika samozrejme hlava ako ty odovzdava aj prirucnu batozinu a isto aj nakupy z duty free 😀 predpokladam ze tvojou oblubenou destinaciou je raz do roka last minute do egypta 😀
Nerozumiem naco sa sem vlastne pchas do diskusie ked nie si "intelektualne" kapacitna akceptovat zivotny styl inych rodin.
@shia necitala som diskusiu. my mame takmer trojrociaka, riesime to nosicom tula toddler http://stastnamama.sk/eshop/nosiče-detí/tula/tu... - on je urasteny, nosi nohavice na 4-5 rokov, nemerala som ho. vyuzivame to napriklad, ked ideme na prechadzku do lesa, na hriby alebo podobne. on si vzdy zdriemne, my ho odnesieme a hlavne, nemusime pred sebou tlacit zbytocne karicku, lebo nosic je lahky a skladny.
@shia tak u nas uz padlo rozhodnutie a jezisko donesie recaro citylife. Mrknite si video, jednoznacne je v reklamnom sote dievcatko, kt.ma nad tri roky a teda vyzera uplne zdravo. Zeby boli ti nemci nejaki ini a nemali problem si ulahcovat zivot 😀 je do 17.5 kg, super sa da dat na spanie a super kosik a zjavne zvlada aj horsi teren.
@maciatkolulu ten vyzera dobre 😵
@evittam podľa mna je omnoho rozumnejšie kúpiť kočík trojročnému dieťaťu ako ho vláčiť na chrbte, nemyslíš? existujú rodiny, ktoré doma nesedia, a chodia von a j na dlhšie a nie je nič lepšie, ako unavené dieťa položiť do kočíka a nech si vychutná v pohodlí svoj 2-3 hodinový obedný spánok... ja si zas neviem preddstaviť vláčiť v nosiči trojročné dieťa a prito m ešte kráčať a mať výlet.. tak do kočíka hodím pitie, náhradné oblečenie, hračky, naše veci, a iba to tlačím, čo je nta otm nepochopiteľné?
@shia ja som mala kočík z Poľska, taký "obyčajný", 4 nafukovacie kolesá, síce sa ťažšie skladal, a zabral dosť miesta, ale ked sme šli busom,v lakom, tak to neprekážalo a do kufra sme ho už nejako "narvali", no bol dlhý aj široký... https://www.google.sk/search?q=zipper+edition+a... takýto
@luciferkax Ja netvrdím, že to nechápem a už som viackrát napísala, že mi je úplne jedno do kedy vozíte svoje deti v kočíkoch. Ja som len napísala svoj názor.....A vliecť kočík napríklad na taký Chopok namiesto nosiča je fakt pohodlnejšie. 😉 A na normálne výlety 3-ročné dieťa nevláčim ani v nosiči a ani na rukách - chodí samo pešo.....možno neuveriteľné. 😉
@evittam tvoje dieťa vydržá celodenný výlet chodiť?? tak to sa čudujem.... moji dlllllllllllho potrebovali, vlastne ešte aj potrebujú obedný spáno,k a ked ho prešvihneme, tak okolo 13/00 už začína horor v podobe zléééééého dieťaťa
@luciferkax Booože, netvrdím, že chodí celý deň - to nevydrží ani dospelý!!! Už som to napísala - napr.taká ZOO - určite po nej nechodíš bez prestávky celý deň - sadneš si na obed,...potom určite aj počas poobedia, posedíš -oddýchneš aj ty aj dieťa a ak je možnosť tak si dieťa pospí ak nie tak nie - ak je to napr.celodenný výlet, tak sa nič hrozné nestane ak nespí jedno poobedie.....Zbytočne tu riešiš detaily. Proste kto chce nech vozí dieťa v kočíku a ono tam chce byť aj do puberty - je mi to JEDNO! Ale ak mi dieťa nechce byť v kočíku, tak ho proste nepoužívam a nemám. Chápeme sa?
@evittam vsetci sa uz chapeme. Kazdy nech si robi po svojom. Len bolo tu uz spominane, ze mame prisposobit program potrebam dietata a pre mna vystup na Chopok napr.nie je o prisposobeni dvoj-trojrocneho dietata... to je len moj postreh. Inak puki vyraba aj taky vozicek na tahanie pre deti. A pokial sa pamatam dobre v schonbrunne v zoo poziciavaju prave pre vacsie deti take tusim drevene vozicky, asi vedia preco.
@tilly vsak je pekny a spolieham sa na nemecku preciznost a kvalitu... len ma trochu skrie, ze sa neda otocit do protismeru, ale asi nenajdem taky, kt.by splnal 100% moje poziadavky...
@maciatkolulu Teraz som ťa možno trošku nepochopila - aké prispôsobovanie? Čo je divné - alebo neviem ako mám teda pochopiť tvoju poznámku - keď s 3-ročným dieťaťom idem normálne na dovolenke lanovkou na Chopok a nazad?
@evittam bolo tu spominane, ak si teda citala vsetko, ze treba vediet prisposobt program dietatu, takze ziadne pobehovacky po meste, ked to nezvlada atd. Ale chopok tiez nie je vylet pre trojrocne dieta podla mna. Ale ako som pisala, kazdy nech robi ako vyhovuje jemu a hotovo. Ked je otazka temy napisana v zneni "poradte kocik pre troj a viacrocne dieta", tak je podla mna zbytocne rozoberat, ci take dieta ma, alebo nema byt v kociku, nosici, alebo vo furiku. Tema bola jasne napisana. Takze tu je ppdla mnanuplne zbytocne popisovat rozne situacie. Chcu radu, aky kocik. Tot vsio.
pozri uppababy palice http://uppababy.com/g-luxe/overview/ tie by boli super

@jana_eyre lenze do velkomesta potrebujes iny kocar, ako do horsieho terenu. Keby existoval jeden super kocar, tak ich nie je milion typov a vsetky sa predavaju (do auta speci spratne, do prirody tanky sprihliadnutim na kolesa, na tralalakanie do mesta zoo neozrutny, ale s velkym kosom, aby cela rodina si tam pomaly haraburdy odlozit mohla)
Ja sa tiez priklanam k tomu, ze vozit 4 a viac rocne dieta v kocari vo mne vyvola otazku, ci to dieta nema nejaky zdr. postih, ze nemoze chodit.
Decku treba urobit program, co ho bude bavit a co zvladne. Ja ti neberiem, ze s muzom milujete architekturu a radi robite vylety do velkomiest. Ja len hodnotim podla seba, ze ako decko som z duse neznasala chodit po architektonickych pamiatkach, hoci keby aj 6rocna som v kocari sedela. CHcela som sa kupat v mori a nie potit sa obzeranim nejakych sutrov. Ako dospela samozrejme mam zas zaluby ine a bavi ma spoznat mesta aj pamiatky, ale viem, ze deti moje na to vek nemaju ani ich to nebavi, tak si nechame tuto zabavku s muzom na vtedy, az budeme bud na vylete sami, alebo to bude aj decka bavit.
Deto dlhe trajdacky, idem tam, kam vladzu deti, nebudeme teraz turistiku na gerlach robit za kazdu cenu, ze ved v nosicoch ich hore vytrepeme. A naco? Ved ten stit nespadne, bude tam aj o par rokov, ked to decka pesi zvladnu (obrazne popisane)
Pytas sa autorka na kocik, podla mna su dobre Babyjogger, typ a kolesa uz volit podla toho, kam sa s nim idete trajdat. Velkostou a nosnostou unesu aj 6roc dieta. To je to, co ta zaujima, nie nase nazory 🙂