icon

Aký kočík pre dieťa staršie ako 3 roky?

shia
19. nov 2015

Dobrý deň, prosím o radu vo výbere kočíka pre dieťa staršie ako 3 roky (väčšie ako 100cm). Dcérka samozrejme chodí sama úplneveľké vzdialenosti, ide len o potrebu oddýchnutia/pospatia si počas dovoleniek a výletov, náš športový z trojkombinácie jej je krátky čo sa dĺžky týka, inak bol super - prosím o radu najlepšie kočíka štvorkolky s nafukovacími kolesami, čo najväčší, najdlhší, polohovateľný, skladný na cestovanie atď. Ďakujem.
Btw - v pbchode mi bol doporučený BRITAX B-AGILE 4 PLUS + , takže prípadne skúsenosti s týmto, ďakujem moc

brisilda
22. nov 2015

ja som bola max. spokojna so Silver Cross Dazzle , maly ma na fotke 4 a pol roka a ked sme sli na celodenny vylet tak nam prisiel velmi vhod a nemusela som pocuvat umrcane a uplakane dieta ktore uz nevladalo chodit .... bol unaveny tak si sadol 😀 vylet sme si uzili bez stresu ... inak mne maly chodil na obed spavat do 5r. cize toto riesenie mi prislo velmi vhod .

strelicia
22. nov 2015

sa mi paci ako sa tu niektore mamicky biju do prs ze svoj program prisposobia detom, a nebudu ich vlacit na slovenske stity, lebo je to pre ne nevhodne este, a tie stity im neutecu.....ale kludne ich trmacaju kazdy rok k moru, sak musia to vydrzat, lebo bez mora nevydrzime. Nas tiez na turistike odsudzovali okoloiduci, ked sme smerom z chopku po takmer rovine niesli v turistickom nosici drobca, ze naco take male dieta vlacime, no a? Jemu to nijak neublizilo aj si pospal a pacilo sa mu to, keby plakal a bol zly tak tam nie sme. To mame uz akoze fakt teraz 10 rokov sediet doma lebo prisposobujeme svoj program detom?

maciatkolulu
22. nov 2015

@strelicia sorry, nevšimla som si odpoved na autorkinu otazku.... ja nechapem ako sa stale riesi vselico ine, len nie to, co je zaklad temy ;-D fakt komicke. Ty uz ani netusis podla mna o com ta, kt pise a ako to myslela.... ale uprimne sa zabavam. Este stastie, ze mi maly sladko spi - v kociku 😉

strelicia
22. nov 2015

@maciatkolulu aby som teda odpovedala. My pouzivame Valco Snap 4, neni su na nom sice nafukovacie kolesa, ale zvladne dost, a daju sa take k nemu dokupit. Je dost velky, pretoze v Casualplay S4 sa nam stalo ze drobec ako 1,5rocny ked mal ciapku sa uz nezmestil pod strechu. V tomto sa este aj teraz vyspi, aj ked nohy mu uz trosku trcia, ale skrci sa tak nabok a potom to je v pohode. Ja kocik pouzivam este sporadicky stale, lebo nemam moznost sa vozit vsade autom, tak na dlhsie trasy a rychle presuny je to super, a tak isto na dovolenke v Tatrach po celodennej ture v nosici uz vecer drobec oceni ked si moze pohodlne opret chrbat a pripadne si zdriemnut ked ideme sa prejst este.

marionmarion
22. nov 2015

@maciatkolulu zacala som citat tuto diskusiu ale uz v polovici prvej strany sa mi zacali jezit chlpy...tak som presla na poslednu stranu a tym som aj skoncila...tiez nepochopim na co si tu cvicia ego tie, co absolutne nemaju odpoved na otazku zakladatelky? Nech si idu rypat doma do muza, ked uz musia... 🙄 😀

strelicia
22. nov 2015

@maciatkolulu ty asi tiez po sebe necitas, lebo v jednom prispevku si zaroven sama sebe odporujes. v tom istom prispevku najprv pises o tom ze chopok nie je podla teba vhodna tura pre 3 rocneho a zaroven tu utocis na druhych aby pisali o type kocika k teme. Btw...nevsimla som si, ty si autorke aky typ odporucila v tvojich xy prispevkoch?

maciatkolulu
22. nov 2015

@strelicia tak potom asi nevies citat zena. Skus este raz a ked aj tak nenajdes moju odpoved na autorkinu otazku t.j aky kocik by som odporucila, tak potom ti radim zajst za odbornikom 😀. A k tomu chopku, asi si nepochopila, ale tak nevadi... takze skusim este raz: PRECITAJ SI VSETKY MOJE PRISPEVKY, staci dokonca iba PRVU stranu a tam uvidíš moje odporucania 😀 prijemnu nedelu.

maciatkolulu
22. nov 2015

@marionmarion hej je to smiesne a najma, ked ti este napisu, ze ty nepises k teme a pritom od prvej strany pisem k teme 😀 ale ako som posala, je to fakt zabavne. Asi sa tu momentalne tocia nudne temy a nie je sa kde hadat, tak aj kocikova tema je dobra, ked uz nie je kde pichnut 😉

marionmarion
22. nov 2015

@maciatkolulu kazda tema dobra 😀

moni244
22. nov 2015

jaj, toto je iné čítanie 😀 😀 😀 😀

valy
22. nov 2015

@maciatkolulu hej, pises k teme, ja som pochopila, ze mas na to mat tri kociky a este si ides dalsi kupit

maciatkolulu
22. nov 2015

@valy pekne, nepisala som sice tebe, ale som rada, ze si vsimava 😉 a vsetky tri, su vhodne aj pre vacsie deti. Minimalne orbit 😀 a aj ten, co mi donesie Jezisko bude aj pre vacsie dieta. Takze si si z mojej odpovede vsimla pre seba to najpodstatnejsie 😉 . Nuz kazdy si vsima to co je preňho najdolezitejsie ;-D. Ja len naozaj stale nerozumiem naco vobec dievcata reagujete, ked ficite poniektore, aleze uplne mimo temy... potrebujete sa nejako prezentovat?

maciatkolulu
22. nov 2015

@valy aku znacku teda ty odporucas pre starsie dieta? 😉

breznica
22. nov 2015

@strelicia nás naši vláčili po slovenských štítoch ešte v 80.rokoch,v najobyčajnejšom nosiči alebo pekne po vlastných,keď som mala 14 mesiacov,takto hysterčil,že nevládzem vyšliapať na nejaký hrad 😀 ale do škôlky som si vyvážala riť v bugine minimálne do 3 a pol roka 😀 a prekvapivo-ani jeden extrém na mne nezanechal následky 😀 😀 😀

maciatkolulu
22. nov 2015

@breznica presne ako som pisala. Moja dcera do päť rokov vyvalena v buggy a teraz - sportova skola ;-D, ale niekedy ciha po maleho kociku 😀 a odrazadlu neodolala, stastie, ze ma nosnost aku ma... takze presne ako pises. Ani vozenie, ani nevozenie nema extra vplyv na buduci zivot nasich potomkov. Mozno o tom niekto spravi nejaku studiu 😀

strelicia
22. nov 2015

@breznica nas drobec je tiez na pohyb, ale kedze nema este ani 3,5r tak potrebuje si robit vela prestavok a najlepsie po leziacky. Tak my ani neuvazujeme este ze by sme predali kocik nam este aj toto leto urcite v tatrach posluzi, aj ked som si tiez uz vypocula ze som leniva ked vozim decko v kociku este v tomto veku.

tilly
22. nov 2015

@strelicia
@maciatkolulu ja som to uz pisala skor, nema to podla mna vplyv na pohyblivost deti... vid moje, jedno vozene do 4,5, druhe do skoro 6 a obaja futbalisti... a ovladaju vsetky take tie zakladne sporty, tenis, lyzovanie (v tom su skveli, aj nas na svahu v rakusku zastavil trener lyziarov a lakal chalanov do klubu 😅 ), na bicykli zvladnu dlhe tury...
len sme si jednoducho chceli ulahcit zivot a ked sme robili poznavacku napr. mnichova, tak sme cyklovozik velmi vyuzili... aj v monako presedel v kociku, ale napr. cele benatky alebo st. tropez presiel normalne peso, bez zamrncania...

gaby21
22. nov 2015

@strelicia Nikto tu nepísal, že program sa má prisposobovať všetkým deťom, ale hlavne tým SVOJIM. Ak moje deti na obed nespia, neznášaju ruch velkomesta, nebudem ich tam predsa ťahať, len preto, že ja to mám rada, ale ak su deti, ktorým sa to páči, tak nech ich tam rodičia kludne zoberu, aj za cenu že budu tri hodiny spať v kočíku, čomu ja teda nerozumiem, lebo neviem, aký teda zážitok z takéhoto výletu maju. na druhej strane, vytiahnem celu rodinu do chorvátska, lebo viem, že desať dni v kuse budu moje deti fungovať v mori, večer prídeme domov a oni šťastné odpadnu do postele. Ak sa tvojim deťom páči turistika, tak dobre, ale budeš s nimi chodiť do hor aj za cenu, že budu ešte aj v piatich rokoch sedieť v nosiči a bezducho kukať okolo seba, alebo nebodaj tri hodiny spať. My sme akčnejši rodičia, a ked ideme na výlet, cheme, aby si to naše deti užili naplno, aby si odniesli kopu zážitkov, nie aby prdeli do kočíka alebo nosiča pol dna 😝

katrinka8
22. nov 2015

@evittam - u nás je doprava v meste zadara s kočíkom (asi preto, že sme MT - to nám vy tak prevádzkujete 😀 😀 😀 ), ale ja to chápem, že chodia s kočíkmi, lebo ak sa vozia denno-denne napr. 2 jazdy - tak to má mesačne aj ušetrenú vcelku peknú sumu... Ak idú príležitostne, tak nechápem ani ja 😉

katrinka8
22. nov 2015

Ešte sa zamýšľam nad tým, či sa na tých celodenných výletoch ľudia ozaj pohybujú celý deň. Lebo osobne si neviem seba predstaviť, že by som v kuse, bez prestávky chodila po veľkomeste - celý deň (aby ste rozumeli, ja milujem veľké mestá, architektúra, história, kulúra a pod. - chodiť po neznámych uličkách, vdychovať vône a pod.). Mám teda čo-to pochodené, peši aj MHD, ale ešte sa mi teda nestalo, že by som nemusela oddychovať a sadnúť si počas tých prechádzok.
S dcérkou sme v roku zvládli Prahu, samozrejme, s kočíkom. A s používaním MHD, ale nedokážem si predstaviť, že by sme sa počas jej bdenia mali pohybovať celé tie hodiny len po pamiatkach a brázdiť po meste. Keď nespala, tak sme museli tam, kde ju to zaujalo. V kočíku sedela len v tedy, ak sme sa presúvali, inak sme miesta prispôsobovali tomu, či sa tam nebude nudiť - lebo inak by sme z toho nemali nič ani my. A myslím, že to je pri trojročných deťoch ešte horšie, také malé sa nejako na ten kočiar dá uspôsobiť a nahovoriť, zaujme ho podsatne viac bežných vecí ako trojročné dieťa (ročnému stačí auobus, električka, vláčik, aj obyčané holuby občas... ). Neviem si veru predstaviť trojročné dieťa, ktoré sa nenudí na celodennom výlete vo veľkomeste, pokiaľ mu nie je prispôsobený program. Nerýpem, len si nedokážem predstaviť, ako sa dá naplánova taký výlet, aby A) rodičia videli a prešli celý deň po najdôležitejších pamiatkách s dieťaom sediacom v kočíku (čo tam to dieťa celý deň robí? Pozerá si budovy, dopravné prostriedky, múzeá...,?) B) dieťa sa nenudilo - to si predstavujem tak, že idem s ním do ZOO (ale tam mi kočík netreba, každá väčšia ZOO vo veľkomeste kočíky či vozíky pre deti požičiava, ak nie, obvykle je to ZOO malá), do parkov, do múzeí pre deti, na rozhľadňu a pod. - a program dňa uspôsobím proste tak, že to dieťa zvládne fyzicky a aj tak, že nebude proste ptrebné ho nakladať do kočíka a ťahať ho na miesta, kde musí znudene sedieť v kočíku, kým si ja ako rodič obzriem miestne pamiatky, ktoré trojročné diea nezaujímajú.
Neviem, možno som čudná, ale ja ozaj nechápem, ako sa tieto 2 veci dajú skĺbiť. Proste buď mám malé dieťa, ktoré kočiar potrebuje všeobecne a je mu vcelku jedno, kde sa s ním nachádza (a je mu jedno, či je vo Viedni, Paríži alebo v Dolnej-Hornej), alebo mám dieťa, ktoré už dorástlo do veku, kedy mu rozhodne nie je jedno, kde sa nachádza a má svoje vlasné záujmy, rituály, zvyky, a hlavne schopnosi zvládať určité veci - proste dieťa, ktoré moje dospelácke aktivity nebavia alebo ich jednoducho z dôvodu svojho nízkeho veku nedokáže zvládať, rsp. ich zvláda len v určitom krátkom časovom intervale - a v tom prípade ja osobne nevidím dôvod akéto akcie siliť len preto, že mňa to baví. Je to každého osobná vec, toto je môj názor. Radšej počkám, kým deti nedorastú, a potom budem s nimi chodiť obzerať veľkomestá z dospeláckeho pohľadu tak, aby z toho zážitok mali aj ony 😉 Tým som nechcela povedať, že treba sedieť doma, kým deti nepodrastú. Ale len to, že aj to veľkomesto sa dá ísť pozrieť z pohľadu 3,5-ročného a vyššie dieťaťa tak, aby sa to dieťa zabavilo a nepotrebovalo k tomu kočík.
Ja som proste za to, aby sa deti učili chodiť. Aby sa sily prispôsobili vždy najslabšiemu článku, lebo ten potom zosilnie.

vivi
23. nov 2015

@shia Ahoj my máme babypoint picasso golfáč. Prešiel s nami už veľa výletov aj dovoleniek. Ocenila som ho veľmi. Starší má 3 a mladší 2 roky a veru obaja sa v nom ešte aj teraz na jeseň na dovči vozili a to aj naraz, ľutovala som, že som nemala 2. A to sme ani nechodili ďaleko. Kočík odniesol obe deti a ich obrovské príšlušenstvo 🙂 Nosič máme tiež 🙂 Niekedy beriem aj aj. Takže podľa mňa riešiš správnu vec a nechápem niektoré komenty, ale tak čo už.

evittam
23. nov 2015

@katrinka8 Tak ja chodím radšej pešo, ak sa dá a dovolí počasia a termín ak mám niekde byť. Nakoľko síce máme aj bezbariérové busy - ale tie nechodia tak často a väčšinou ak náhodou potrebujem tak ak aj ide - tak je už plný- rozumej 2 kočíky - viac sa tam nezmestí na miesto vyhradené pre kočíky. No a do normálneho sa nedostanem, nakoľko česť výnimkám v dnešnej dobe ti ani do busu nikto nepomôže. 😖 Ja viem, že šofér by mi mal pomôcť, no ale kým sa dostanem k nemu, tak už má dvere zatvorené a odchádza a bežať a kričať - mnooo, radšej sa prejdem. 😉 Vieš a uštrené - neušetrené - no neviem chodiť so 6-ročným v kočíku len kvôli tomu a zaberať miesto mamičkám, ktoré to možno naozaj potrebujú?!

burka8
23. nov 2015

@katrinka8 Presne tak! Keď sa dieťa zábava vládze viac ako my!

moni244
23. nov 2015

@katrinka8 tak toto si vystihla, tiez neberieme kocik, prisposobujeme aktivity dcerke, takto zvladla prejst celu zoo v Lesnej, mali sme prestavky na ihriskach,kde ona behala a my sme oddychovali 😀 naucili sme ju chodit na dlhe prechadzky, aby vladala. Tiez spava na obed, ale viem, ze ked niekam ideme a mame zabavku na cely den,nezaspi. Takze vylety take, aby zaujali 3 rocne dieta

shia
autor
23. nov 2015

@maciatkolulu ďakujem za tip, viete mi prosím odmerať výšku operadla od sedacej časti? a príp aj šírka/hĺbka sedacej časti, ak vás to neotravuje. Nikde na nete to nie je...ďakujem pekne, vyzerá vážne dobre ;)

maciatkolulu
23. nov 2015

@shia teraz neviem ktoreho 😉

shia
autor
23. nov 2015
maciatkolulu
23. nov 2015

@shia ten este nemam ;-D jedna mamina mi o nom pisala. Skusim sa opytat. Ale v pohode sa tam zmesti velke dieta. Asi ste videli video. To dievcatko ma urcite vyse troch rokov a v pohode v jom lezala....

celasapremenim
24. nov 2015

na kocikoch uppababy sa vyska striesky da nastavovat 🙂 keby ste sa aspon pozreli, aky je super :D
urcite je kvalitnejsi ako hocijaky recaro

maciatkolulu
24. nov 2015

@celasapremenim a mala si nieco od recara? Ja len, ze mne sa tiez paci uppababy cruz, ale teda je, podstatne vacsia ako recaro a navyse recaro je stara kvalitna nemecka znacka, kt.nevypusti len tak nieco. Ja mam od americanov orbit. Celkovo som spokojna, genialne vymysleny pre potrebu aj matky aj dietata od narodenia az pomaly po skolu, lenze mal vkuse nejaku vadu 3xbol reklamovany... a pokial viem uppa sa da jedine doviezt, tusim najblizsi su anglicania a to fakt je nanic riesit rekkamacie keby daco. Ale pekne maju aj golfky, uplne naj je mat obidva ;-D