Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@tono_babymarket
Ja čakám na smart 2012 🙂
ahoj holky, uvazjuju o B-smartu ale o 4kolce, mate nekdo zkusenost??
@eviss Ahojda, já mám B-smart 4 ... jsem max. spokojená 🙂 ... co konkrétně potřebuješ vědět ? Přes půl roku jsme používali hlubokou korbu, pak si malá začala sedat a přešla jsem na sporťák .. teď má 10 měsíců a jezdíme v zimním fusaku od emitexu. Hodně jsme doteď využili i podvozek s autosedačkou (römer) ... parádní věc, nacvakneš a frčíš 🙂
Kočárek se lehce ovládá, je stabilní, odpružený moc není, ale po městě pohodička, zmákne i lehčí terén (ale připrav se, že bude drncat 🙂
ahojte,
len pridavam info, tento kocik mame doma 3ti den, kupili sme ho pre babo, ale zatial ho testuje nasa starsia.
takze kocik je super, vyborne sa ovlada, vobec nejak extremne nehrkoce a to sme dnes boli v starom meste, takze dlazba a kocky. starsia ma 2 roky 4 mes, 15 kil, vosla mi tam aj so zimnym fusakom emitex. akurat ze sedak hodnotim ako dost kratky, vo fusaku sa mi uz zosuva dole (ja ju nepoutam do kocika). a jeden nedostatok co som si vsimla je, ze ma zle umiestnene tazisko, takze vyjst na obrubnik s 15 kilovym dietatom a nakupom v kociku bolo aj pre mojho muza celkom slusne posilovanie... inak zatial max spokojnost 🙂
tak som mozno niekomu pomohla....
ahojte ja mam 3-kolku dosla mi den pred vianocami ( darcek pre malu 😀 ) a ja som teda spokojna, ako tu bolo popisane ze je to hrkalka a tak podobne...je to presne to iste ako ostatne sportiaky ( neratam kociky za 500 eur 🙄 ) takze ja vrelo odporucam, ja mam cierny davala som tu par stran dozadu foto a je nadherny, ovlada sa lahucko, mala si v nom pospinka paradne, ja ju mam otocenu k sebe lebo ma este len 7 mes., ja som si vsimla len jednu vec a to ze popruhy su kratke, neviem ako malu zapnem v lete ked uz bude vacsia 😝 teraz je sice vo fusaku a vo vetrovke a este je v pohode zapnuta ale uz su uvolnene skoro na doraz, len mozno 2 cm este mozem povolit, vy ste to ako poriesili co mate starsie deticky?
Ahojte, máme Britax od října a jsem spokojená, zatím ze všech kočárků nejvíc (dva X-Landery, Chipolino Rush a golfky Cybex Callisto). Velmi dobře se mi s ním jezdí, je lehoučký, do koše se toho vejde hrozně moc, snadno se otočí sedačka i s prckem, když už mě má pné zuby a chce koukat dopředu nebo když začne pršet a potřebuju dát pláštěnku, popruhy jsou krátké, ale poutáme jako @petah82 jen okolo pasu, Beník stejně nemá rád popruhy přes ramena, poutáme tak ve všech kočárkách. Super výhoda tohohle kočárku je pro mě to, že složený drží a dá se nést jednou rukou. Sklápění opěrky je taky pohoda a líbí se mi, že jde úplně do rovna a že ho budeme moct používat pro druhé mimi od narození jako nouzovku, když nebudeme mít s sebou korbičku. Jediné mínus jsou kolečka, ale taky to není až taková hrůza, čekala jsem horší zvuky 😀 Jednou za čas velké kamínky vyšťourám 😉 a je to. Jsem moc spokojená, až manžel čumí, že jsem tomuto kočárku nic nevytkla, jinak jsem na všechny pořád nadávala 😀
Jooo, ještě jsem zapomněla, nánožník je úplně k ničemu, ale já to brala tak, jako by tam ani nebyl 😀 i tak bych řekla, že je to fajn cena za takový kočár 🙂 Zkoušela jsem s prodejcem vyhádat, že to, co se v ČR prodává pod pojmem nánožník, je v brožuře Britaxu uvedeno jako "ochrana proti větru" a jako "nánožník" je označován vlastně fusak... koukali na mě jak na dementa 😀 Ale co, zkusila jsem to 😀
A další geniální věc je ta sklápěcí stříška, máme ji i na golfkách a nemůžu si to vynachválit, není potřeba slunečník a taky malé mimi se zaklopí a je tam skutečně jako v korbičce 😵
@ameliejulliette my ten nánožník používáme na golfky, tam mi jde parádně a i nohy dvouleťáka se tam v pohodě vejdou 🙂
@pablinka 😀 Taky mě to napadlo, ale přijde mi celkově nepraktický, na golfkách máme nánožník z X-Landeru 😀 😀
Já si ještě postupně vzpomínám na věci, co jsem zapomněla napsat, ale je dopíšu, protože když jsem se o tomhle kočárku rozhodovala já, tak informací nebylo mnoho 😀
Moc se mi líbí, jak je kočárek stabilní, a to při nasazení sporťáku v obou směrech.
@danka.chomka ahoj, pisala si ze si zohnala tento kocik za super cenu aj s fusakom. mozem sa opytat kde?
@tulina77 z druhej ruky od jednej mamky, ktory ho mali ale zlomila sa im na nomm rucka tak ho vyreklamovali a dostali za nho uplne novy a potom uz nepouzivali bo maleho mali velkeho a uz sa nechcel kocikovat tak posuvali dalej. Takze som asi velmi nepomohla 😅
diky za odpoved. ja som si bola pozriet peg perego kociky v auparku (z PP som si nic nevybrala) a tam mi ponukli tento Britax B Smart a celkom sa mi zapacil... cena je super okolo 350 euro za sportovu cas aj vanicku spolu, akurat vaham nad sirkou - vyrobca pise 62 cm, v predajni odmerali ako 64 cm a vytah v dome ma na najuzsom mieste 65 cm, aby mi do neho kocik urcite presiel.
@tulina77 ahojky, ja som kocik kupila a ani som si nespomenula ze mame vytah 😅 , mame taky ten klasicky vytah bytovkovy a ako pises kocik tam vojde na sirku cez dvere LTT ale vojde, mna az zamrazilo ked som sla prvykrat s malou vonku 😀 😀 ale presiel dverami a vo vytahu uz v pohode 😉
@tulina77 ano, ale ako sa aj predtym tu popisalo je malicko odpruzeny ale kedze si ho videla tak asi o tom vies, ja som max.spokojna 😵 😵 ja som kupovala len sportovu cast , vanicku uz nepotrebujeme, a mala si v nom krasne pospinka, sedacku mam teraz otocenu k sebe kedze mala ma 7,5 mes. takze na nu chcem vidiet a to ze nieje az tak dobre odpruzeny tak nam to aj vyhovuje lebo mala ma rada ked s nou nadskakuje v kociku a skor tak zaspi 😉, ovlada sa uplne lahucko, mohol by mat kocik trosku ine kolieska lebo tieto pozbieraju vsetky kamienky 😅 😀 ( natlacia sa do tej gumy ktorou su potiahnute kolieska ) ale nejak extra mi to nevadi ja aj tak po prichodde domou umyvam kolieska takze vsetky kamienky poodpaduju 😉 ak ta zaujima nieco konkretne tak napis, rada odpoviem 😉 a este jedna vec, bezpecnostne pasy su trochu kratke si myslim, uvidim v jari a v lete ci este malu zapnem ale mozno hej, mozno sa mi to len teraz zda kedze mam hruby fusak a aj mala je naobliekana ...
@ameliejulliette Nánožník je malá, ale my ho používám v pohodě, jen ho nesmíte dávat dole napevno pod sedací část 🙂 ... já do něj strčím zimní fusak a položím ho is fusakem na kočárek 🙂 ... Malá má 10,5 měsíce (78cm / 9,5kg) a je to naprostá pohodička. Nánožník je připevněný jen na madle a krásně tak drží zimní fusak od Emitexu 🙂 Stejně jsem jezdila s podzimním fusakem ... takže vyřešit to jde a využít se dá. Jen se obávám další zimy, aby se tam malá vešla 🙂
Jinak popruhy jsou fakt krátké a poutám taky jen kolem pasu, zatím to tak stačí.
Baby ja som kupovala kociarik bez nanozniku lebo som tu citala ze je maly a vyuzitelny len pre male dietatko, a dala som si ho usit na mieru aj s taskou...vyzera to podla mna super, a som max. spokojna 😉
@ronikova 😉 ano len ja som si na vytah spomenula az ked som skociarikom isla prvykrat vonku 😅 ale vosli sme sa ale fakt asi na 1 cm od koliesok z obidvoch stran 😝 a zatial som nejak nenatrafila dvere alebo vytah kde by som sa nevosla, ale je fakt sirsi ako ostatne kociky ale to je asi tym ze je to trojkolka ze? 😉

@pablinka : Děkuju moc za odpověď. asi do něj taky půjdu, páč se nemůžu nikde dočíst, jaký je ten originál... ještě ale budu šťourat 🙂