icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

wera.g
31. jan 2012

@renisco asi hej 😀 to bolo tak, že sa nás pýtal - kedy budeme mať bábenko, kde s kočíkom budeme jazdiť... tak sme povedali na zimu, že nám treba väčšiu vaničku a že po dedine, že sú také horšie cesty a odporučil nám tento... nooo po obchoďáku sa kočíkoval perfektne.. aj po rovnej ceste, peknom chodníku úplne naparádu, ale po väčšine našich dedinských chodníkov a štrkových chodníkoch hrôza des... a ten šporťák je fakt tak hrozný? ako potom budeme fungovať budúcu zimu kurnik ☹

cikudia
31. jan 2012

@renisco a maju spomynane kociky aj taku cenu ak tento britax? dakujem popozeram ich. mohla si napisat aj konkretne tipy ;)

renisco
31. jan 2012

@wera.g se přiznám, že jsem ho vybalila, nasadila kola a už jsem věděla, že poletí z domu. ani projet jsem ho nepotřebovala... sice váhově je z těch lehčích, ale jízda, jak kdyby vážil 20 kg. těžkopádný, do zatáček líný, neodpružený... zlatý concord - ten sice váží o něco málo víc, taky není odpružený, ale jízda, jak kdby vážil 5 kg. má prostě těžiště úplně někde jinde. a ještě jsem u toho britaxe koukala na tu konstrukci, tak je jasné, že bude brzo rozvrzaný do stran.
ten sporťák se mi nelíbí i z toho důvodu, že sedací část je poměrně krátká a podnožka už tuplem, takže se tam dítku bude šíleně blbě sedět a bude padat na zem... já tam malou posadila a sjela mi dolů, i když měla zvedlou podnožku (ano, nebyla připásaná). jinak široký taky nic moc není, dítko 1,5 roku ve fusaku bude sardinka.... opravdu jsou 100x lepší kočárky než je tento....

wera.g
31. jan 2012

@renisco vieš čo práveže to sa mne nezdá, mne sa s ním jazdí veľmi dobre, ľahúčko, aj do zákrut, všade úplná parádička... len to, že je neodpružený a tak strašne sa trasie, inak s ovládaním problém nemám 😅 ach jaj, no som fakt teda zvedavá na ten šporťák ako v ňom budúcu zimu prežijeme 😕

renisco
31. jan 2012

@cikudia nevím, kolik u vás stojí ten britax, u nás byl ve výprodeji za 3 tisíce - asi se ho potřebovali rychle zbavit.
ty kočárky nové jsou bohužel o něco dražší, ale kvalitní a držáky - vydrží i 3 děti. i použité se dají sehnat za slušné peníze a v super stavu...

marulka83
31. jan 2012

@cikudia icandy peach hlboky aj sportiak. Je to ten najlepsi kocik,aky som vyskusala. Aspon pre mna...I manzel vychvaluje. A ked budeme mat dalsie babo,tak len dokupim len adaptor mozem vozit dve deti. Velmi jemna jazda a vyzera stylovo.. Na dedinu je dobry icandy pear alebo jogger. Peach je mestsky,ale zvladne aj tazsie tereny.
@renisco som rada,ze suhlasis. Uz som sa bala,ze ma tu niektore baby napadnu 😀
Britax uz nikdy viac!,,l,l

renisco
31. jan 2012

@wera.g tak to budeš jediná, která je s ním spoko. u nás neznám nikoho, kdo by ho chválil. po měsíci ho každý prodává...

pablinka
31. jan 2012

@wera.g mně se s ním taky dobře jezdí a dobře se mi ovládá, trojkolka teda... a ta neodpruženost mi nevadila, ono asi případ od případu, resp. dítě od dítěte... to naše roční v předchozím kočáru nechtělo vydržet, tady v tom B-Smart 3 naopak díky tomu natřásání zase začal usínat... No ale jinak bych ho doporučila opravdu spíš do města (ať velkoměsta nebo maloměsta).

cikudia
31. jan 2012

@renisco vsetky kociky co si napisala su cenovo vyssie.. okolo 500€

renisco
31. jan 2012

@marulka83 to bude tím, že jsem vyzkoušela kočárků docela dost (i když na některé, které vyzkoušeli už kolem 80 kusů fakt nemám 😀 ), ale tento byl to nejhorší, co jsem v rukou měla. to už i firkon nebo dorjan je na tom 100x líp

já třeba mám britax agile, ale to je spíš golf, takže to nemůžu moc srovnávat, ale ten je na tom o moc líp než smart...

pablinka
31. jan 2012

tady jsem dávala fotky malého ve sporťáku, kdyby chtěl někdo mrknout... https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r...... ani mi z kočáru teda nesklouzával, je teda fakt, že on je prostě rád upásaný, takže pásy jsme používali skoro vždy...

marulka83
31. jan 2012

Quinny buzz je tiez ok

pablinka
31. jan 2012

a tady jsem dávala fotky z léta, to už měl malý skoro 2 roky... https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r..., brali jsme tenhle velký kočár na dovolenou, bylo to lepší než golfky, protože se v tomhle pořád pohodlně vyspí 🙂 no a tady ještě nějaké reálné fotky z doby, kdy nám kočár dorazil https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r...

renisco
31. jan 2012

@cikudia tak potom třeba z těch levnějších x-lander XQ s otočnou sedačkou, ale ta je menší. pokud chcete otočný a prostorný a levný, tak to už jsou kočárky, které mají malou sedačku

wera.g
31. jan 2012

@pablinka ono ani nášmu drobcovi nevadí, ak ho chcem uspať, stačí prejsť po takej zlej ceste a spinká ako anjelik 😀 len ja som z toho na nervy ako hrkoce, prirovnala by som to ku kolieskovým korčuliam takým tým hrkotálkam, tiež tak hrkali.. 🙂 a so šporťákom ste tiež nespokojní?
@renisco kamarátka si ho tiež kúpili, nefungovala im brzda, ale tiež okrem toho natriasania im nevadí.. Podľa mňa sa ovláda fakt super, úplne ľahúčko, ak by som bývala v nejakom meste a chodím s ním po pekných asfaltových chodníkoch, tak paráda... Možno máme nejakú inú výrobnú sériu 😅

pablinka
31. jan 2012

@wera.g se sporťákem jsme právě byli dost spokojení, korbičku ještě ozkoušenou nemám, my kupovali kočár jen sporťák v době, kdy už byl malému rok, teď jsme dokoupili korbu pro druhé mimčo. Jiný kočár jsem kupovat nechtěla, protože mi tenhle přijde moc fajn.

renisco
31. jan 2012

@pablinka mu chudákovi trčí nožky - tohle nemám ráda,

wera.g
31. jan 2012

@pablinka juj potešila si ma veľmi, že budeme môcť kočík používať aj budúcu zimu, alebo aj tú ďalšiu 🙂

cikudia
31. jan 2012

@renisco tak to je zas polsky kocar :( a malu sedacku to nechceme :( hrozne stymi kocarmi ;)

@wera.g no vera to si ma potesila ze hrkoce.. inak kym bol maly vo vanicke tak tiez som hladala vsade hrboly aby som ho uspala :D teraz uz to nepotrebujem, kyvocem ho prave trochu do stran.

v obchode som ho skusala a nezdal sa mi musim to ist vyskusat znovu ;) inak oni pri nom pisu ze je odpruzeny (ta 2012 tka)
rozmyslam ze ho objednam cez internet a to ho mozem 7 dni skusat a potom vratit ak by nebol dobry 😉

wera.g
31. jan 2012

@cikudia no v obchode sú krásne rovné podlahy, tam sa to ťažko skúša 🙂 ale my nemáme tú 2012 kolekciu, teda možno tá je iná 😉

cikudia
31. jan 2012

@wera.g ved prave to ze v obchode sa to tazko skusa..

pablinka
31. jan 2012

@renisco však už měl taky 94 cm, v popisu k B-Smartu píšou, že je to "nastavitelná lýtková opěrka", z toho usuzuju, že to tak i má být, že je to opěrka pro lýtko a chodila už koukají ven... je teda fakt, že by mohli mít ještě zakončení do pravého úhlu, aby si tam to dítě ty nohy zapřelo... teď máme golfáč Cybex Topaz a tam zas už má malý nohy až na kolečkách, tak ho musím pořád upozorňovat, aby si je dal na tu podnožku... ony si ty děti prostě udělají pohodlí podle svého 🙂

renisco
31. jan 2012

@cikudia ale taky je to jediný polák, který je kvalitní. a ten britax má sedačku menší než ten x-lander.

pablinka
31. jan 2012

@cikudia my jsme ten kočár taky koupili přes net, do 14 dnů ho můžeš vrátit, tak myslím, že pohoda 😉

pablinka
31. jan 2012

@renisco x-lander se mi taky líbí, ten bych na vesnici klidně doporučila, akorát mi přijde, že má o dost kratší zádovou opěrku než b-smart

cikudia
31. jan 2012

ked najdem nieco schopne tak na kazdom kociku je nieco co mi vadi, napr. aj na tych drahsich, ze sa ta sedacka naklapa, ze ked ho chcete dat do lahu tak ritku ma akoby vpadnutu :(

cikudia
31. jan 2012

@renisco mne sa ta sedacka u britaxu zdala v celku velka

cikudia
31. jan 2012

@pablinka ale ved tam je opierka na nohy, teda neviem ci myslime to iste - to ked dieta uz dociahne si polozit nohy na taky stupienok aby mu nevyseli?

cikudia
31. jan 2012

@pablinka u nas je to 7 dni, ale aj tak to mozem vyskusat za ten cas, to mi staci aj 2 dni, ked to mam scim porovnat ;)

pablinka
1. feb 2012

@cikudia no, u té trojkolky na to nad předním kolem asi nedosáhne, ale koukám, že ta čtyřkolka má spec. stupínek, tak na ten pak asi jo...