Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@wera.g se přiznám, že jsem ho vybalila, nasadila kola a už jsem věděla, že poletí z domu. ani projet jsem ho nepotřebovala... sice váhově je z těch lehčích, ale jízda, jak kdyby vážil 20 kg. těžkopádný, do zatáček líný, neodpružený... zlatý concord - ten sice váží o něco málo víc, taky není odpružený, ale jízda, jak kdby vážil 5 kg. má prostě těžiště úplně někde jinde. a ještě jsem u toho britaxe koukala na tu konstrukci, tak je jasné, že bude brzo rozvrzaný do stran.
ten sporťák se mi nelíbí i z toho důvodu, že sedací část je poměrně krátká a podnožka už tuplem, takže se tam dítku bude šíleně blbě sedět a bude padat na zem... já tam malou posadila a sjela mi dolů, i když měla zvedlou podnožku (ano, nebyla připásaná). jinak široký taky nic moc není, dítko 1,5 roku ve fusaku bude sardinka.... opravdu jsou 100x lepší kočárky než je tento....
@renisco vieš čo práveže to sa mne nezdá, mne sa s ním jazdí veľmi dobre, ľahúčko, aj do zákrut, všade úplná parádička... len to, že je neodpružený a tak strašne sa trasie, inak s ovládaním problém nemám 😅 ach jaj, no som fakt teda zvedavá na ten šporťák ako v ňom budúcu zimu prežijeme 😕
@cikudia icandy peach hlboky aj sportiak. Je to ten najlepsi kocik,aky som vyskusala. Aspon pre mna...I manzel vychvaluje. A ked budeme mat dalsie babo,tak len dokupim len adaptor mozem vozit dve deti. Velmi jemna jazda a vyzera stylovo.. Na dedinu je dobry icandy pear alebo jogger. Peach je mestsky,ale zvladne aj tazsie tereny.
@renisco som rada,ze suhlasis. Uz som sa bala,ze ma tu niektore baby napadnu 😀
Britax uz nikdy viac!,,l,l
@wera.g mně se s ním taky dobře jezdí a dobře se mi ovládá, trojkolka teda... a ta neodpruženost mi nevadila, ono asi případ od případu, resp. dítě od dítěte... to naše roční v předchozím kočáru nechtělo vydržet, tady v tom B-Smart 3 naopak díky tomu natřásání zase začal usínat... No ale jinak bych ho doporučila opravdu spíš do města (ať velkoměsta nebo maloměsta).
@marulka83 to bude tím, že jsem vyzkoušela kočárků docela dost (i když na některé, které vyzkoušeli už kolem 80 kusů fakt nemám 😀 ), ale tento byl to nejhorší, co jsem v rukou měla. to už i firkon nebo dorjan je na tom 100x líp
já třeba mám britax agile, ale to je spíš golf, takže to nemůžu moc srovnávat, ale ten je na tom o moc líp než smart...
tady jsem dávala fotky malého ve sporťáku, kdyby chtěl někdo mrknout... https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r...... ani mi z kočáru teda nesklouzával, je teda fakt, že on je prostě rád upásaný, takže pásy jsme používali skoro vždy...
Quinny buzz je tiez ok
a tady jsem dávala fotky z léta, to už měl malý skoro 2 roky... https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r..., brali jsme tenhle velký kočár na dovolenou, bylo to lepší než golfky, protože se v tomhle pořád pohodlně vyspí 🙂 no a tady ještě nějaké reálné fotky z doby, kdy nám kočár dorazil https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/britax-r...
@cikudia tak potom třeba z těch levnějších x-lander XQ s otočnou sedačkou, ale ta je menší. pokud chcete otočný a prostorný a levný, tak to už jsou kočárky, které mají malou sedačku
@pablinka ono ani nášmu drobcovi nevadí, ak ho chcem uspať, stačí prejsť po takej zlej ceste a spinká ako anjelik 😀 len ja som z toho na nervy ako hrkoce, prirovnala by som to ku kolieskovým korčuliam takým tým hrkotálkam, tiež tak hrkali.. 🙂 a so šporťákom ste tiež nespokojní?
@renisco kamarátka si ho tiež kúpili, nefungovala im brzda, ale tiež okrem toho natriasania im nevadí.. Podľa mňa sa ovláda fakt super, úplne ľahúčko, ak by som bývala v nejakom meste a chodím s ním po pekných asfaltových chodníkoch, tak paráda... Možno máme nejakú inú výrobnú sériu 😅
@renisco tak to je zas polsky kocar :( a malu sedacku to nechceme :( hrozne stymi kocarmi ;)
@wera.g no vera to si ma potesila ze hrkoce.. inak kym bol maly vo vanicke tak tiez som hladala vsade hrboly aby som ho uspala :D teraz uz to nepotrebujem, kyvocem ho prave trochu do stran.
v obchode som ho skusala a nezdal sa mi musim to ist vyskusat znovu ;) inak oni pri nom pisu ze je odpruzeny (ta 2012 tka)
rozmyslam ze ho objednam cez internet a to ho mozem 7 dni skusat a potom vratit ak by nebol dobry 😉
@renisco však už měl taky 94 cm, v popisu k B-Smartu píšou, že je to "nastavitelná lýtková opěrka", z toho usuzuju, že to tak i má být, že je to opěrka pro lýtko a chodila už koukají ven... je teda fakt, že by mohli mít ještě zakončení do pravého úhlu, aby si tam to dítě ty nohy zapřelo... teď máme golfáč Cybex Topaz a tam zas už má malý nohy až na kolečkách, tak ho musím pořád upozorňovat, aby si je dal na tu podnožku... ony si ty děti prostě udělají pohodlí podle svého 🙂
ked najdem nieco schopne tak na kazdom kociku je nieco co mi vadi, napr. aj na tych drahsich, ze sa ta sedacka naklapa, ze ked ho chcete dat do lahu tak ritku ma akoby vpadnutu :(

@renisco asi hej 😀 to bolo tak, že sa nás pýtal - kedy budeme mať bábenko, kde s kočíkom budeme jazdiť... tak sme povedali na zimu, že nám treba väčšiu vaničku a že po dedine, že sú také horšie cesty a odporučil nám tento... nooo po obchoďáku sa kočíkoval perfektne.. aj po rovnej ceste, peknom chodníku úplne naparádu, ale po väčšine našich dedinských chodníkov a štrkových chodníkoch hrôza des... a ten šporťák je fakt tak hrozný? ako potom budeme fungovať budúcu zimu kurnik ☹