Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@renisco je to asi vec nazoru, ja som pocula na concord ze je otrasny sportak ;)
pri otocnych sedackach ten stupienok tam nikdy nieje myslim pri ak je dieta otocene k vam, musim omrknut to lezanie este teda. inak strasne vela kocikov na kratky ten sedak, to vsetkym trcia nozky?
este som nasla toto ale tu sa sedacka zas naklapa :( http://www.miminkovo.sk/bebe-confort-high-trek-...
@cikudia podle mě to nemá funkci stupátka, ale je to prostě ozdobný prvek a takové zařízení pro aretaci toho předního kola... Když malý sedí v kočáru, tak má kolena lehce nad tou lýtkovou opěrkou, na té opěrce noh má pak ta lýtka, trochu vyčuhují pak už jen ta chodidla ven... možná kdyby šla ta lýtková opěrky úplně sklopit rovně svisle dolů, ale to nejde, je buď takto, jak na obrázku, nebo vodorovně...
@renisco nohy dolů přece nepadají, pokud dáš tu lýtkovou opěrku do rovné polohy... vyčuhují leda tak ta chodidla s botami a kotníky, ale dolů nepadají. Mimochodem s Gessleinem nebo Concordem bych tenhle kočár zrovna nesrovnávala, ty tvoje jsou naprosto jiná cenová relace, a tím se i chovají jinak, jezdí jinak, dítě v nich sedí jinak. Kdybych měla víc peněz, koupím Concord, Jané nebo Teutonii, ale protože jsme tolik neměli, koupili jsme tenhle B-Smart a v rámci té cenové skupiny jsme s ním spokojeni.
@cikudia při otočných není, ale zase jsou takové, které mají dlouhou podnožku a zakončenou zahnutím, takže ideál pro nožky... jako to má např. gesslein http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?zbozi=2...
ten high trek má malou sedačku a je to rachtátko...
@pablinka už mi prostě vadí, že čouhají... a padají dolů bokem... ale to je fuk - vám se kočárek líbí a jste s ním spokojená - to je hlavní.
každý kočárek má své pro a proti, ale bohužel u b-smartu jsem našla jen proti... plus jen v otočné sedačce.
Jsou sice v jiné cenové relaci, ale jen pro jejich kvalitu. jinak je to sporták jako sporták. já je taky neměla nové, ale použité, a vyšli mě cenově líp než nový b smart.
@renisco to mi chces povedat ze to male prditko na gessleine ( akoze zakoncenie toho polohovania noh ) ma sluzit dietatu na pohodlne opretie noh??? si robis srandu, ved tam si neoprie ani palec a nie nohu 😅
ja mam trojkolku a som max spokojna zatial, az na to neodpruzenie ale o nom som vedela dopredu ako so si ho isla urobjednat a nejako mi to neprekaza, ty si tu dala kociky za 400 -500 eur, tenro Britax stoji 200 to je podla mna dost velky rozdiel...takze je to neporovnatelne aj kvalitou aj cenou 😝
kolik jste dali za ten kočárek vůbec?
Nás vyšla ta verze 2010 B-Smart 3 na 6500,- (kupováno přes internet v list. 2011, tehdy nejlevnější, co jsem na netu našla), korbičku máme teď použitou za 2500,- a autosedačka Romer Baby Safe 2009 na 3 000,-, takže dohromady komplet na 12 tis. Ta cena mi přijde dobrá, vzhledem ke spokojenosti s kočárem a taky vzhledem ke kvalitní autosedačce.
Jinak s tou autosedačkou ještě jedna zkušenost - když jsme kupovali druhou Romer (kočárek je vlastně od stejné firmy, Britax Romer jsou sloučené), tak jsme měli s autem bouračku, ale jen lehké ťuknutí a bez dítěte v sedačce. Nicméně jsem si napsala na servis Romer, jestli můžeme nadále považovat autosedačku za bezpečnou, napsali mi, že nemůžou vyloučit skryté vady a že mi pošlou někoho, kdo naši sedačku vyzvedne a místo toho nám pošlou novou sedačku stejného typu! A vše zdarma! Bylo to super! Tak i kvůli tomu si říkám, že se ten kočár vyplatí, kdyby s ním něco bylo, tak se servisem asi problém nebude 🙂
jinak si teda myslím, že každé z nás sedne jiný kočárek, mně třeba sednul ten B-Smart 3 bez výhrad (nebo jen s malými 😀), každá má taky jiné požadavky na ten kočár a jinou sumu v peněžence. Podle mě je nejlepší, když se ženská koukne do obchodu a řekne si: "Jo, to je ten kočár, který chci.", nebo koukne na internet a řekne si: "Jo, to je ten pravý, ten objednám, zkusíme ho." Když zjistí, že to PRO NI není to pravé ořechové, tak ho prostě prodá nebo pošle zpět... PRO NI to třeba to pravé nebylo, ale PRO JINOU zas třeba bude 🙂
@pablinka Presne tak ako pises, ja som ho kupila aj tak len ako prestupny kocik ( nie preto ze je zly alebo nieco, ja som fakt na 99% spokojna ) ale ja som chcela strasne Baby jogger city miny, ale kedze mala ma este len 8 mesiacov a niektore baby mi ho neodporucili pre tak male dieta (inac je senzacny ) tak som zvolila tento koc, ale to ho urcite vymeni, a nie preto ze je spatny ale preto ze chcem baby jogger city mini - to je moj favori, len podkam kym mala bude mat aspon 15 mesiacov a menim 😉
@majka_k ten stupínek mají dražší značky...
concord má podnožku dlouhou a když se sklopí, tak se dítku krásně dají dát nohy na stupátko, u toho britaxu se mi to teda nepodařilo, ale možnlá časem by ta látka povolila a podnožka by šla zohnout úplně, aby dítko na to stupátko dostalo......
třeba i x lander má ukotvení nožek na podnožce, to samé icoo. sice jiný tvar, ale mají....
@pablinka i ostatní... Prosím o osvětlení, jak je to s autosedačkami 😅 Sehnala jsem starou Baby Safe (žádné Plus nebo SHR 😀 ) - nevíte, jaké adapréty budu potřebovat, jestli takové ty špičaté a nebo ten Click-and-go ? Díky moc!
@ameliejulliette taky máme jen Baby Safe autosedačku, adaptéry jsem kupovala tyhle: http://www.kvalitniautosedacky.cz/zbozi/produkt..., zůstává na té autosedačce a jen se díky tomu sedačka vždycky na podvozek nacvakne... tady je pak levnější... http://hracky.vltava.cz/Baby-program/Autosedack...
ten click-and-go http://www.pacipaci.cz/2-adapter-click-go-pro-b... - píšou, že se používá k jiným kočárkům než Romer...
@pablinka Já jsem před rokem a něco kupovala verzi 2010 čtyřkolku, sporťák + hluboká korba za 8000 tis + autosedačku Baby safe plus SHR za 3tis ... takže si myslím, že cena za komplet 11 tisíc je naprosto super.
A cena kočárku naprosto odpovídá jeho kvalitě 🙂
@renisco ... tak nevím, ale vyzkoušela jsem asi 5 kočárků a Britax jezdil naprosto sám 🙂 ... ovládám ho všude (mimo horší terén) jednou rukou 🙂
A souhlasím, každému sedí něco jiného a proto by ho měla každá nakupující asi vidět naživo.
inak v horsom terene mam problem prejst aj s casaulplay co je dost odpruzeny kocar. Hrka vam kocik ako korcule? lebo toto je to co v obchode nezistim, musim ho vyskusat v terene 🙂 ja som snim bola ocarena v obchode.. a suhlasim kazdej vyhovuje nieco ine. bjcm sa neda otocit to by mne vadilo, pretoze len preto hladam novy kocar.
vie mi niekto vysvetlit preco niektore kocare (sportove) maju tu sedacku ze sa len naklapa, ze ta ritka je tak akoby vpadnuta dole pri polohe lezmo? ma to neaky vyznam, lebo to maju aj dost drahe kociky, mne to pride velmi nepohodlne pre spanok dietatka.
@cikudia tak teď máme klasické golfky, a když můžu srovnat, tak jako golfky to zas až tak nehrká... S tou naklápěcí sedačkou - dost mě před tím varovaly 2 kamarádky, že jim v tom děti prostě nechtěly být, že pak musely měnit kočáry, podle mě se pak do toho musí dát to dítě, které opravdu už sedí, protože v té poloze v pololeže vlastně také sedí, pořád má ten sed a záda v pravém úhlu... Taky mi to přijde nepohodlné a taky bych do toho dítě nedávala... Přijde mi to jen jako taková "módní vlna"
@pablinka pytala som sa na to v predajni na tu sedacku co ma tu ritku v klopenu a ze to je neaky vraj novy vyskum ze je to pte deti zdrave, ale ze treba len kvalitny kocik na to, pretoze niektory to presne urobia ako si opisala ze je to v uhle aj to nepohodlne a aj nezdrave pre dieta, ze to mam byt taka oblinka proste.
co sa tyka Bsmartu, tak ked som do neho posadila maleho aby sa mu nozicky len dotkli konca sedaku mu chyba asi 15cm, takze este dlho mu nozicky trcat nebudu,
sedak je uzsi ako nas neotocny kocik, ale vsetky neotocne kociky su sirsie, b smart sme potovnavali sirku sedaku s teutonou (tiez reverznou) a bolo to to iste. maly tam bol v zimnej bunde a zimnom fusaku akurat (ma pol roka)
v predajni nam 3 kolku neodporucili, vraj ten klb vpredu nieje dobre vymysleny
odpruzenie je na zadnych kolach nie velke ale je tam.
niekto tu pisal ze sa dieta smyka dolu, neviem akym sposobom by to bolo mozne, lebo bud sedi, kde sa da daju vypolohovat nozicky alebo lezi, mne sa dieta nesmykalo.

@cikudia nejde o stupínek. ale když to dítko spí, tak mu nohy padají dolů... super pozice na spaní
😀
no a čelem k vám stupínek není, tam si nožky nemá kam dát...
co se velikosti té sedačky týče - já měla gesslein, tam byla sedačka o moc větší a byla otočná. ted mám concord, a to je mega prostorný kočar. Když jsem tam malou posadila v bundě, tak ve fusaku by byla jak sardinka (pokud by se mi tam s fusakem vůbec vešla)....