Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
Preju všem pekny večer. Přečetla jsem celou diskuzi a chtela bych se přidat protože mam objednaný kočárek B-smart 4 2012 ......a moc se bojim ze sem udelala velikou chybu...s nekterych přízpěvku jsem nadšena ale z některých bych brečela☹....nevim zda jsem se neunahlila... kočarku jsem vyzkousela mraky..mam 4.dite...dalsi kocar sem neplanovala ale nakonec to tak dopadlo....nase holčička ma 7mesicu a chtěla jsem skladný sporták,s otocnou sedackou, se 4kolečky a a vhodny i do lesa a na travu, ne pres koreny a šišky ale lesni cestu..bydlim u lesa....a pořád cestuju autem..momentalne mam inglesinu doma a v autě inglesinu ottuto(skladnou jako golfky,ale velmi mala golfova kolecka)tohle vsechno jsem chtěla vyměnit za jeden kočárek 😎 a tak ted fakt nevim....ja blbec nečetla recenze jen popisy u kocarku 😖 Trochu jsem vsadila na dobrou značku tak uvidime za par tydnu až kočár dorazí z německa.....myslite ze je nějaky rozdil mezi roky ?? ..........2010-11 a 12????
ještě jedna věc, objednali sme kočárek v jednom eshopu a zaplatili..ale pak prisla odpoved ze kvuli cene dolaru je kocar drazsi..a to 7200 namisto puvodnich 6200kc,takze sme to zrusili a kocar obednali na mimibazaru(novy)od nejakeho prodejce za 6200kc..asi...tak snad prijde co jsme chteli:-/
@humlajda je to mesky kocar, ale myslim ze inglesima ma ovela horsie koliecka, neviem sice odpruzenie ake ma, bsmart ho ma minimalne ale ma. ja ho mam tiez objednany uz tak dufam ze budme spokojne obe 😉 .. a medzi 11 a 12 je asi minimalny rozdiel, na predajni mali vystavenu len 11 povedali ze 12 ma neake mierne vylepsenia.
@ronikova ja vim..cetla sem celou diskuzi🙂)i dobu kdy si kocar sama obednavala🙂) no tesim se az to testnem.v nejhorsim si necham jeste inglesinu magnuma na pristi zimu a do lesa:-/ ..ale uvidim...jak tady ctu tak kazdy vnima tento kocarek trochu jinak🙂)..nemela bys nejake foto ve sportacku???😀D
@humlajda no smart ma podla mna urcite vacsie koliecka, ked som ich omakavala tak boli stlacitelne a gumene, ale su vraj neprepichnutelne, teda niesu fukacie. ja myslim ze ked nemas neake prekazky tak ze snim prejdes ide o to ze budes mozno hrkat alebo natriasat babo, ved uvidime aky teran to zvladne.. znama ma Agilu (co je podobna konstrukcia) od britaxu 2012 a ma ju v meste, hovori ako ronikova ze hrka na dlazbe, ale ze nieje to ako peg perego easy step ktore mala predtym a bola snim uz aj na vychadzke v lese a ze dalo sa..
este k tomu natriasaniu, teraz mam kocik plne odpruzeny aj do zleho terenu a ked idem o zlej ceste tak maly mi aj tak nadskakuje, ide o to ze pri tomto kociku to bude asi trosku tvrdsie.. ja pevne dufam ze to bude ok.
taky bude asi i rozdil s miminkem ktere ma 4kyla a s nasi Dorotkou ktera ma pres 8kg 😀 no uvidime 😎
@humlajda Kukni zpátky 🙂, dávala jsem sem fotky ve spor'táku s fusakem+nanožnik 🙂
@cikudia Mně, ani Terušce to natřásání nevadí 🙂 ... ale je pravda, že nikdy nejedeme po hrbolatém či zámkovce dlouho. Ono asi, když by člověk jezdil jenom po takovém terénu, dostane kočárek hodně zabrat a ty spojovací nýty a šroubky taky 🙂
Opravdu je určený spíše na lehčí terén a do města 🙂 a taky pro toho, kdo hodně jezdí autem je super 🙂
Každý prostě musí popřemýšlet, jak a kde ho bude převážně používat.
Kdybych bydlela někde mimo město a jezdila spíš po polních cestách, nepořizovala bych ho, ale pro naše potřeby je naprosto ideální 🙂
no ja taky porad jezdim autem a pak potrebuju kocar....do toho lesa nejedu denne...ted pres zimu skoro vubec....od nas to mam do mesta pesky 3km,spis teda jedu autem,ale kdyz je hezky da se prochazkou..to je pak polovina cesty po silnici...ctvrtina po pekne polnacce a zbytek po skaredem kopci...ale jak rikam..jde i o to dat kocar do maleho kufru a snadno vytahnou treba na nakup nebo pochuzky po meste 🙂 ale priznam se bez muceni ze mam velke obavy 😒 ..ale tak vymenit se asi da..ale verim ze nebude potreba🙂))..nemela jsem kde kocar omrknout a proste sem se do nej zamilovala😀
no my sme riesili dilemu, kvoli tomu ze moje auto ma mini kufor a museli sme najst taky kocik, ktory vojde do kufra a pritom je celkom priestranny a to sme objavili len b-smart. trochu sa obavam toho hrkania ako pisete, ale kedze na nakupy, navstevy a pod chodim len autom, tak kocik vyuzijem len na bezne vychadzky, tak snad sa rychlo neopotrebuje.
Rozhodnutie kupit prave tento ovplyvnil hlavne fakt, ze je plne kompatibilny s Romer detskou sedackou bez vselijakych sto adapterov. Myslim ze je dolezitejsie chranit bezpecnost dietatka v najbezpecnejsej sedacke na trhu ako riesit nejake hrkanie kocika (btw mne okrem takych tych kocikov ze od 1300 eur vyssie prisli vsetky ze sa do nejakeho casu vyhrkaju).
ak by som riesila samostatny sportak pre dieta od pol roka, tak mozno by som vybrala nieco ine, tiez mi neprisiel 100% uzasny ten kocik, ale vzhladom na to vajicko Romer, budeme mat 3komb prave b-smart.
@lubiduch uplne ako by si o mne pisala. mame k nemu baby safe sleeper, bude zaroven vanickou a tiez kedze vela cestujeme tak sedacka pre mna bola vec, kde som nechcela robit kompromisy. a ta manipulacia je fakt lavou zadnou. Ratam ze zo sleepra vyrastie skoro potom by sme uz kupili inu romerku. Ja som ho kupila cisto novy z druhej ruky nakolko reklamovali povodny a dostali za nho novy a ten nam posunuli takze mam v podstate kociar za 150 eur aj s origo fusakom, nanoznikom a plastenkou a k tomu tiez z druhej ruky sme dokupili sleepra. Podla mna za tu cenu bezkonkurencna kombinacia. ja tiez tym 800 eurovym kociarom nejak neviem prist na chut sa mi to zda ako vyhodene peniaze, kedze hlavne chcem nosit v nosici kociar bude skor pre babky a spanie na balkone 🙂
tak mam info ze kocarek by meli v pondeli odeslat z nemecka...me napeti vzursta 😀
@cikudia ak hladas otocny sportak cca v cenovej relacii Britaxu tak som v obchode videla este GIORDANI Ethos. da sa otocit v smere aj v protismere bez toho ze by si musela odkliknut sportovu cast, cize kludne aj pocas jazdy.
kvalitativne ti neviem povedat, ukazovali nam ho len v obchode.
@lubiduch giordany ethos - tento kocit teda neoporucam, v predajni maju 7 tychto kocikov na reklamacii.. to uz o niecom sveci + je tam vytvarovany zle sedak, chceli napodobnit drahe kociky a "trosku" sa mi to nepodarilo... chceli urobit to korytko, ale dieta tam je v uhle :( takze aj zdravotne to nieje celkom ok.
@cikudia
Giordani ethos je ok, aj v Stokke sedia deti v "korýtku" a aj zdravotne je v poriadku. To, že je niekde toľko kočíkov na reklamáciu je teda zavádzajúce, to by som musel niečo o tom vedieť 😉
Britax B-smart je veľmi obľúbený a na modely 2012 vychytali chybičky...
@tonko_babymarket tak ale stoke ma korytko pekne vytvarovane podla ritky babatka a ethos to ma zlomene do uhla, nie je tam vytvarovane korytko.
tuto informaciu som dostala v obchode 😉 , tak potom v niektorych obchodoch zavadzaju - preco by to robili?

@cikudia to korytkove sedenie na niektorych kocikoch je "ze vraj" pre deticky pohodlne, ale neviem neviem 😕 , mne to tiez nepride ako moc pohodlne 🤐 , mne mala spi aj na brusku aj na boku ( teraz v zime samozrejme nie ) ale v lete sa v kociku prevalovala ako kralovna, co sa v korytkovych kocikoch neda...a mne to pride divne aby dieta co spi malo hore nohy tam ze sa to len vyklopí 😉