icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

humlajda
1. mar 2012

@cikudia ja sem vcera pořádně kočárek projela😀...nejdriv dva kylaky po silnici..pohodicka..akorat ty kaminky po zimě....a po meste to slo..na spatnem chodniku to drnca..ale to sem jezdivala a s golfkama u starsiho a ty se navic blbe ovladalyy..nemam problem vjet na chodnik pres rantl atpod....takze dobre..miluju ho..a dalso fajn vec na kocarku:--kdyz sem cistila kolecka,vzdy sem jedno oddelala,umyla,nasadila a odnesla jine,kocarek zustava stat a nemusim jej nikde podpira...😀Dcim ste tedy mazaly??..me v tom mokru taky jedno trochu piska😀

cikudia
1. mar 2012

@humlajda hovorim keby mal fukacie kolesa je genialny. uz som sa bala ze len mne piska :D, nepytaj sa cim lebo zacal piskat znovu :D tak ideme ho viac rozobrat :D

humlajda
1. mar 2012

@cikuia tak to souhlas..skoda ze neprodavaj na vymenu nafukovaci🙂)
jako to kolecko rozebrat?me to jen sem tam pisklo🙂)

cikudia
1. mar 2012

@humlajda to je velka skoda ze sa nedaju vymenit, ja by som aj priplatila za ne, este sme to nerozoberali, muz to bude zajtra robit dnes sme nestihli, mne tie predne piskaju a dost, ked sa pouziva teda, ked idem rovno tak nie..

humlajda
2. mar 2012

tak ja sem dnes vyjela po suche ceste a zadne piskani....tak u nas dobre...zkousela sem jet s otocenou sedackou..jako ze sem nevidela na ditko,prijde mi to lepsi na horsi teren....nemate taky ten dojem???....jinak se po nas ostatni mamky otacej🙂je proste krasny😀...tesim se az vyhodim fusak a nanoznik a vyjedem na lehko🙂

cikudia
2. mar 2012

@humlajda ja mam stale otoceneho k sebe - ved preto som to aj kupovala 😉 , mne sa riadi dobre v tom problem nieje, otacam len ak fuka vietor do tvaricky, dnes muz mazal tie koliecka, mazal neaku pruzinku, ked stlacite predne kolesa tak sa tam urobi taky otvor a tam je pruzinka, tak to neako rozobral a tu pruzinku namazal a vraj nepisti, uvidim zajtra ked zatazim kocik s malym.. inak ja som snim spokojna maximalne.

humlajda
2. mar 2012

@cikudia tak to ja taky chci vozit celem ke me🙂..no ted mam v planu asi v ikea koupit par metru nejaky latky a mamka me usije tu letni vlozku,moznai nejakou jednoduchou tasku na riditka😀...uvazuju i o dece..uvdime

cikudia
3. mar 2012

@humlajda dobry napad aj ja si to asi usijem sama, nebudem zato davat 20€, inak po namazani uz nepisti, je super. tesim sa z neho moc, ja uz som sa bala ked zacal pistat uz som si myslela ze olutujem kupu, ale vsetko je ok teraz.

humlajda
3. mar 2012

ja sem ted slysela ze jedne mamince pres jednu sezonu strasne vybledl☹

humlajda
4. mar 2012

a zaclo me to cele vrzat a skripat☹.....dela to nekomu?

cikudia
4. mar 2012

@humlajda hovorim aj nam strasne ale strasne piskal, a ked sme namazali tie predne kolecka, tu strunku tak prestal a uz ide pekne tichucko.
+ mne za vidi ze latka je z ineho materialu ako bol min. rocna verzia..

humlajda
5. mar 2012

tak ja zacinam byt trochu rozcarovana, kocarek je bozi ale to drncani je na nasi dorotku moc☹..nejak se mi tam zacla budit...uz zvazuju vymenu..bych se picla☹((

lubiduch
5. mar 2012

@humlajda a mas model 2012 alebo 2011?

Zevraj na modeli 2012 tu tvrdost uz poriesili trochu, ked sme boli v obchode, mali ich tam oba vystavene a bolo to celkom citit.
Ale ak je kocik taky tvrdy aj model 2012 tak ho asi este zvazim.....
Mne sa este velmi pozdava Hartan Racer S alebo Hartan VIP. Lenze v ziadnom obchode ho aktualne nemaju aby som si ho skusila (potrebujem ho do kufra vyskusat)...tak macku vo vreci kupovat nechcem...

humlajda
5. mar 2012

@lubiduch 2012,srovnani nemam, ono po rovine je to nadhera....byla jsem dnes ve mesta a skro se me chtelo brecet..mama se budila)sou tam fakt desne chodniky-extrem)..pak zpet domu 2 km po asfaltu a nadhara, zkusila sem sedacku otocit ,mimi zady ke me.....zdalo se mi to lepci...

humlajda
5. mar 2012

jeste me napadlo ze je mozna lepci trojkolka...mam 4 a co dela ten predek se mi nelibi

wera.g
5. mar 2012

ej maminy, super správa 😉 už nám kočík tak nehrkoce, kolieska zmäkli ! Jedna maminka mi písala, že zmäknú a mala pravdu ! 🙂 Dnes sme sa vybrali na prechádzku k jazeru, samý kameň, štrk... a super, bolo ho trochu cítiť ale nie je to nič v porovnaní s tým, keď bol úplne nový 😉

humlajda
6. mar 2012

me se taky zda ze jsou trosku mekci

zipsy
6. mar 2012

@renisco ahoj, pametam si ta z temy o concord fusion 😉 a teraz citam, ze mame rovnaky vkus, aj ja mam britax b-agile. chcem sa ta opytat, ci ti nahodou nezacal trosku hrkat... dnes /ma 3 mesiace/ mi trosku hrkal, ale potom to prestalo ...na normalnom chodniku. a mam pocit ze ma podobne koleck ako concord fusion, a tam tie predne teda hrkali poriadne ☹

renisco
6. mar 2012

@zipsy nezačal , protože s ním nejezdím 😀 (vyjela jsem jen 1x pár metrů a nic moc). teď pořád ještě valím concord a až ten zazimuju, tak vytahnu gesslein F4 buggy a britax mám pouze do auta. jsem ho přešívala a upravovala (clonu do boudy, zadělat síťku, košík... ) a pak ho dám do kufru.
kolečka to má podobné jak concord, to ano, jen jsou menší. přední mi na concordu vůbec nehrkají - teda já to neslyším, přehlušuje to šustění kamínků... no ale rozhodně se s concordem jezdí mnohem lépe než s britaxem.

cikudia
6. mar 2012

mne tiez zmekol, oproti tomu ako ked bol novy, pripada mi teraz ze uz ani tak nenatriasa

vlnka81
9. mar 2012

ahojte maminky 🙂 cakame babatko v juni a ja pomaly zacinam vyberat kociar...je to tahsie ako vybrat auto 🙂 aj mna zaujal britax smart 4, precitala som si vasu diskusiu celu aspon 3 x...a chcela by som sa spytat co je podla vas "horsi teren". Ja byvam v meste, ale mame naokolo same parky. V jednom je udupana hlina a nejaky strk, v druhom su asfaltky ale s takym hrubsim povrchom. Ked som sa tam zvykla korculovat tak to s mojimi kolenami paradne drncalo...povazuju sa taketo parky uz za horsi teren alebo stale sa povazuju za "teren mestsky" ? dakujem.

mabeli
9. mar 2012

Taky se chystáme pořídit tenhle kočárek, ale zatím jsme ho bohužel neviděli nikde naživo, budeme se muset vydat asi do Prahy. Jsem na něj moc zvědavá, je to náš favorit zatím a jestli se nám naživo zdát nebude, tak nevím čím budeme ve výběru pokračovat 😒 Moc se mi na pohled líbí a splňuje všechno, co od kočárku požaduju, navíc ta cena vypadá velice lákavě. Ale mám obavu z toho hrkání, což stejně v obchodě asi nepoznám 😒 Takže vlnko taky jsem zvědavá, co holky napíšou. My jsme měli na první taky Jané Nomad a ten taky neměl nafukovací kolečka, tak nevím, jestli by někdo neměl srovnání s B-smartem, jestli to hrká podstatně víc nebo jak to je. Chtěli bysme ho už od začátku, s korbičkou.

vlnka81
10. mar 2012

@wera.g ahoj Werka, v juni cakame prve babatko a pomalicky zaciname zhanat kocik. Som celkom zufala kedze som to predtym nikdy nerobila 🙂 Britax smart 4 ma uplne ocaril a hladam niekoho kto ma s nim aspon polrocne skusenosti. Zaujimalo by ma ci si stale este v hlbokej vanicke - a ci aj pri nej si citila take natriasanie o akom sa pise v celej diskusii. Mas uz skusenosti aj so sportakom? Prosim pozri dve reakcie vyssie, tam som pisala viac...
@mabeli uplne s tebou suhlasim - mne sa tiez velmi paci, len neviem ci sportak nie je prilis malicky/uzky - kedze som este nemala bejby a ani nemam ziadnu predstavu ake bude velke ked bude mat 2 roky. Takze rozmery mi nic nehovoria. Co si o tych rozmeroch sportaku myslis ty ako skusena maminka 🙂 ? O Jane Nomad som pocula viac menej pozitiva - len mne sa zda vanicka prilis malicka preto skor Britax. A este sme si vybrali kompatibilnu Romer autosedacku. Teutonia je tiez kompatibilna s Romer, ale aj ked je 3 x drahsia ako Britax tak mi vobec nie je taka sympaticka...pride mi k mojim 160cm prilis velka 🙂...stale vaham...

mabeli
10. mar 2012

@ vlnka81 Já určitě vyzkouším do něj posadit malého, takže potom budu moct říct víc, jak se mi zdá sporťák velký, ono u těch otočných sporťáků oběma směry je to vždycky trochu na úkor šířky, ale zase asi jako tragédii bych to neviděla, z obrázků se mi nezdá nějak úplně nejmenší. No, vypadá to, že ho možná už brzo uvidíme naživo a vyzkouším do něj malého posadit, když to půjde, tak pak napíšu, jak se mi to zdálo. Taky ho volíme kvůli kompatibilitě s autosedačkou Römer a jinak se nám samozřejmě moc líbí, to jo. U toho Jané mi taky přišla hodně malá korbička, tak doufám, že u Britaxu je to větší, každopádně si jí přeměřím až ho uvidím naživo 🙂

wera.g
10. mar 2012

@vlnka81 Ahoj 🙂 v prvom rade gratulujem ku bábenku 😉 Hej, zháňať kočík, to je fakt asi horšie ako auto 🙂)) My sme si popozerali viacero kočíkov, hľadali sme dlho a tento nás taktiež úplne dostal 🙂 Drobec má teraz 5 mesiacov a ešte stále používame len hlbokú vaničku, šporťák nám ešte nie je treba, ešte máme miesta a miesta, počítam, že ešte aj 2 mesiace budeme vo vaničke. Áno, zozačiatku hrôza ako to hrkotalo po rozbitých cestách.. ktorých u nás na dedine je neúrekom 🙂 Ale teraz úplne super, kolieska zmäkli, vyjazdil sa a už chodím aj na také miesta, kam som sa bála s ním ísť 🙂)
A k tomu, kam by si s kočíkom chodila, myslím, že to je v poriadku, to nie je taký terén, kde by to mohlo vadiť.

majka_k
11. mar 2012

Baby mne sa objavil prvy problem s kocikom ☹ , mam trojkolku a to predne koliesko sa mi dost zacalo zadrhavat, ked s nim idem po chodniku tak pohodicka ale akonahle som v obchode kde maju taku hladsiu podlahu tak sa mi zasekne a taham ho smykom.... ☹ neviem co s tym...nemali ste s tym problem? mm sa na to kukol ze ci tam nemam na tej oske nejaku spinu alebo nieco...ale nic, aj namazal ju a nic, tak isto a kontrolovali sme aj tu osku ci nieje nejak vyhnuta ze sa zasekava v urcitom mieste ale volnym okom to nieje vidiet.
mohlo to byt sposobene tym ze som par krat sla po snehu? zeby sa tam nieco doruchalo? co mam s tym robit? mam ho reklamovat ci co? s kociarikom som max spokojna, mam ho od vianoc a nechcela by som byt teraz mesiac bez kocika 😔 poradte ci ste sa s kym nestretli a ci nato nemate najaku fintu... 😒

pablinka
12. mar 2012

@majka_k tenhle problém máme taky, ale jen v Globusu a v Bille, v ostatních obchodech kolem je to naprosto ok... asi mají nějaký jiný typ podlahy, dlaždic, nevím... tak jsme vždycky před vchodem do těchto 2 obchodů kolo zaaretovali a bylo po problému.

majka_k
12. mar 2012

@pablinka ☹ ja som z toho smutna ale zistila som ze to ma vela kocikov a pravdepodobne hlavne trojkolky...no akoze ja som sa zlakla ze ci som to koliesko nepokazila tym snehom ale asi je to bezne...asi to necham tak zatial a uvidim, a mas pravdu ze je to len na urcitych typoch podlah, nie vsade to robi 😉

pablinka
12. mar 2012

@majka_k nj, asi nejsou některé podlahy kompatibilní, my jsme se taky nedřív lekli, jestli jsme s kočárem něco neudělali, ale pak jsme zjistili, že to je jen ve 2 typech obchodů, a navíc nejčastěji, když je venku mokro, sníh apod., v ostatních obchodech naprosto bez problémů... tak akorát aretuju v té Bille a Globusu

mabeli
12. mar 2012

Holky, majitelky B-Smartu, mám dotaz ke korbičce, je pevná nebo látková a jestli je látková, má nějaké výztuhy že jako drží na výšku tvar nebo je to spíš jako vložná taška?