Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@majka_k
ak je nejaká závada, kt. sa nedá odstrániť bežnou údržbou, treba čo najskôr dať na servis, aby sa závada neprehĺbila, väčina predajcov má k dispozícii náhradný zápožičný podvozok, tak budete vedieť "fungovať"...
@babymarket_sk fakt? ze by mi poslali podvozok a ja by som to poslala na opravu? asi im skusim napisat ze co mi ospisu, lebo nemam nahradny kocik a nechcem teraz koli tomu sediet doma mesiac alebo neviem kolko by to trvalo...dakujem za radu 😉
@wera.g dakujem za odpoved Werka, to si ma velmi potesila 🙂 uz som viac menej na 95% rozhodnuta pre britax - len ho este niekde musim vyskusat. Byvame v Bruseli a tu maju v obchodoch max 6 znaciek a to vsetko ako Bugaboo, Stokke, Concord, Quinny - hyber prekombinovany dizajn + vysoka cena + nulova pouzitelnost. Vyslala som kamosku v BA do auparku a tej sa Britax celkom pacil - len predsa len by som si ho chcela pozriet sama ☹ Mam este otazku na korbicku. @mabeli zaujimalo ci je pevna alebo viac menej latkova. predpokladam ze je pevna...chcela by som ta poprosit ci by si mi ju neodmerala z vnutra. Na nete som nasla rozmery na dvoch roznych strankach a tie sa prekvapivo od seba dost lisili. Ma naozaj na dlzku z vnutornej strany 90cm? Vopred dakujem a prajem pekny dnik 🙂
@mabeli ahoj Mabelka, to by bolo super ak by sa tii podarilo niekde obliahnut britax na zivo 🙂 myslim ze ked ho vyskusas aj s modelom (babatkom) tak to bude mat este lepsi ucinok 🙂 Fakt som zvedava co povies. kamoska mi vravela, ze farby/materialy sa od seba podstatne lisia a ze sa jej zdal najkvalitnejsi bezovy. Co sa tyka korbicky - zacali sme uvazovat aj na baby safe sleeper - ta je fakt pevna, urcena aj na cestovanie v aute v lahu pre malinke babatka. No a my sa hned po 4 tyzdnoch chystame vyrazit na velmi dlhu cestu... Tak momentalne hladam na nete aj rozmery sleepera -kazdopadne je ale mensi. Vela stastia na obhliadke 🙂
@babymarket_sk chcela som sa spytat ci u vas na predajni mate aj korbicku baby safe sleeper a tiez ake ma vnutorne rozmery. Pozerala som nejake videa ale aj napriek tomu ze pisu ze je do 10kg a 6 mesiacov tak sa mi zda - aspon takto cez obrazovku ovela mensia. V prvych mesiacoch by sme ju chceli vyuzit do auta na dlhe cesty, ale bola by som rada kebysom ju mohla vyuzit aj ako klasicku korbicku aspon do tych 6 mesiacov...vopred dakujem.
@vlnka81
áno, je u nás k dispozícii...je to najvhodnejšia vanička, ktorú je možné použiť na prevoz dieťatka v aute a to vďaka rozmerom (je užšia ako klasická vanička a tým pádom zabepečuje dostatočnú ochranu aj pre krčnú chrbticu), dá sa použiť aj ako klasická vanička no myslím, že maximálne do cca 4 mesiacov...
@babymarket_sk dakujem za odpoved. uz som ju nasla aj na vasej web stranke 🙂
@humlajda tak my původně měli vybraný taky B-smart,ale právě ta kolečka bylo to, co nás odradilo,,, pak jsme objednali Dada paradiso,,ale viděli jsme jen trocu jiný typ a paní prodavačka nás ujistila, že je ten nás vybraný stejný, jen jiné barvy,, bohužel, jak dorazil, tak byl hrozně vyoský, takové monstrum,, proto jsme ho nechali na prodejně vybíráme dál,, a náš nový favorit je právě viper 4s 🙂 jen ještě řešíme barvu,,, jestli černou nebo hnědou,,,, mě se hrozně líbí bílo čená kombinace s bílou konstrukcí,,ale to děljaí jiný typ a ten nemá nafukovací kola, takže musíme vybrat z těch dvou barev,,,,,,, je fakt, žese mi nejvíš asi líbí s tou červenou konstrukcí,,ale bude to chlapeek, tak červenou nechci 🙂 jak se ti s ním jezdí??? a jakej je sporťák?? ten jsme ještě na živo neviděli,,
zdravim žienky mi s manželkou mame tiež tento kočík vytipovaný a hladal som dake recenzie - testy naň
kto vie po anglicky prečíta alebo sa to da dat do googlu prekladača
http://www.madeformums.com/reviews/pushchairs-a...
a tu je porovnanie aj model 2010 s 2011 model 2012 by mal byt podobný
dúfam že to aj vám pomôže s výberom 🙂
@humlajda ahoj, porovnala som si na nete britax a tvoj ABC kociar a vychadza mi z toho ze ABC je uzsi a o 4kg tazsi. Vdaka nafukovacim kolesam to asi nie je tak citit (alebo ano?) ale predpokladam ze pri zdvihani to da asi zabrat. Ako to hodnotis ty? Mozem sa spytat ci sa pohybujes v meste alebo na dedine? aj ked je dost mozne ze dedina ma casto x lepsie upravene chodniky...my zijeme v meste ale planujem caste navstevy parkov a tiez kedze nemozem jazdit autom tak sa budem presuvat metrom - preto je pre mna vaha tiez klucova. Len to "drncanie" je stale dilema - do akej miery je to znesitelne ☹ Ach Britax Britax - aky problem je predavat nahradne nafukovacie kolesa??
@luuk vdaka Luuk - zaujimave. Podla britov to vyzera super 🙂 zial v ziadnej recenzii som nenasla na akom povrchu bol britax testovany ☹ Fakt asi az ked clovek kupi a pouziva tak zisti ci mu to vyhovuje alebo nie...@pablinka je s britaxom super stastna a @humlajda zas musela menit ☹ asi je najlepsie dohodnut v obchode 14 dnovu skusobnu dobu 😀
@romca13 vdaka Romi to je fakt zaujimave - clovek aby chodil nakupovat kociar s metrom a vahou vo vrecku 🙂 zial my zijeme v meste kde maju v predajnach len bugaboo, quinny, mclaren a im podobne super drahe a neprakticke dizajnove vytvory ☹ a kedze som zatial PN (neschopenka) a v aute prezijem tak max 20 minut tak to ani nemozem ist nikam poriadne preskumat ☹ preto ocenujem kazdy koment 🙂 zatial je britax moj naj favorit 🙂
@vlnka81 já si britax odzkoušela v obchodě,, tam se mi zdál super,, ale ta kolečka bohužel rozhodla o tom ho nebrat,,, jsem sice z města,ale na kostkách bych mimi asi vyklepala,, a rodiče máme na vesnici, kam dost jezdíme,, takže to rozhodlo o tom, že plastová kolečka nee,, taky jsem si říkala, jestli si na další pochůzku po kočárcích nevzít váhu,,ale ono to není jen o váze,, může být kočárek o 3 kg lehčí,ale stejně se ti s ním bude hůř manipulovt než s těžším,,, je to opravdu potřeba vyzkoušet,,,,
@mabeli no ja byla zprvu nadsena a porad sem tu na nej koukala jak na svaty obrazek,mozna sem moc narocna nebo moc vybirava....ale britax mi zpetne prijde jako skvely kocar do betonoveho mesta,do metra,do obchodaku..ale jinak nic moc...i kostky a mensi nerovnosti problem☹
@romca13 koukala sem ze 2012 ma cerno modrou kombinaci.-)..tewn muj cerveny je deventnejsi nez na obrazku..ta cervena tak nerve-na kluka klidne, jinak ja mam jen sportak,jede se super jak na rovine tak po vymlete ceste,ma teziste udelane tak ze nejlepe se ovlada kdyz sou teleskopicka riditka ,co nejvis,respektive cim vis tim lepe se treba najizdi na chodnik a tak,nedoporucila bych ho nekomu kdo ma 150cm,ja mam 165 a dobre🙂))znama zas ted se sportakem jezdi radej dkyz ma dite zady k sobe(uz je velky,ma rok a pul)pry se ji lip ovlada,ja zatim nevim,jezdime jen face tu face🙂 jinak je sportak prostorny,prekvapilo me ze se da polohovat madlo u ditete,ale za to sem neprisla jak ho oddelat😀 ale moc sem nepatrala, ta jizda je se smartem nesrovnatelne lehsi a proste odpruzena, od ty kamaradky vim ze se nam jeste rozhoupe,jako ze bude vic perovat....klidne se ptej..nevim co jeste psat😀
@vlnka81 neprijde mi tezky,ani pri jizde ani pri zvedani do auta,sklada se zvlast korba(ta snad nevazi nic)a zvlast podvozek,opravdu to neni tiha. Jinak ja jsem z vesnicky ale jakmile v jedu na cestu ktera je asfaltova tak jedu vlastne jen po silnici,dnes sem jela pesky do mesta pres seredny kopec a naprosto v pohodicce,ani sem nearetovala kolecka, dnes sem pridelala i skejtik pro starsiho a dobre se manevruje......ptej se klidne dal
jinak bych rekla ze kdyby smarta odpruzili tak by ty plastaky mozna tolik nevadili,kdysi sem mela sportacek s plastovyma kolama,ani nebyly tak velky jako u britaxe ale byl odpruzeny a na nejaky drncani si vubec nepamatuju,je to teda 10 let zpet ale tohle sem neresila..proste trochu peroval a jelo se fajn
@pablinka je to spatne videt,ale na te druhe fotce to asi je...cerna spojovaci tyc,vede nekde pod kosem,na te sem mela pridelane ty packy...ale fakt si zajdi do kramu,ale nekde kde tomu rozumi,me u magnuma rekla blbka ze to nejde a pak sem nabehla se svagrem a slo to.....
pokud to koupis a nepudje to to tak se na me obrat a zkusim to popsat..ale pokud to nemas v rukach tak si asi neprestavis jak to myslim😀D
aj my mame britax lenze nie smart ale vigour (je to asi starsi model) 3 koles. a pouzivame ho vyse roka, cize prezil, vsetky rocne obdobia, hlboku, sport.verziu, casto sme v meste, casto na dedine, dokonca chodime aj do lesa, tak ja som velmi spokojna, to odpruzenie je tam take, no nijake 😀 ale ja som si zvykla a nerobilo mi nic problem, dokonca sme kocik kupovali z ruky takze uz ma co to najazdene 😉
asi je to aj co clovek ocakava, co je prenho dolezite, ja som chcela pekny, lacny, nie velky 🙂
ovladanie je uplne super, s nicim sme nemali problem, nic nevrzga, kolesa ficia, nic sa netrha a to uz preniesol kadejake nakupy 😎
@vlnka81 já mám termín v červenci, tak máme taky zatím čas. Ale rozhodli jsme se a půjdeme do toho B-Smartu, zkusíme to a uvidíme, přinejhorším vyměníme. Jak tak čtu, tak ten Viper by stejně nebyl taky pro mě, jelikož jsem malá a musela bych mít rukojeť dole, navíc to chci používat i se skejtíkem a to by při rukojeti dole nejspíš nešlo.

no tak my sme finalne kupili iny kocik. mali sme predbezne vybraty tento b-smart, sa mi pozdaval, ale obavam sa toho skripania a tvrdosti trochu ako pisete.
nakoniec sme vo viedni objavili jednu znacku co u nas nepredavaju vobec ani cez net a vyzeral super 🙂 je uplne odpruzeny, na vyber 300 farieb, len bol drahsi asi 150 eur od tohoto britaxu...tak sa z neho vytesujem 🙂
BTW niektore ste tu pisali ze neviete kde predavaju ten britax. V BA som ho videla aj v tescu ze ho maju, ale maju len model 2011 a stoji viac nez v inych obchodoch (este v 2 kocikovych shopoch som videla britax a tam bol lacnejsi). ale v podstate na vyzor model 2011 a 2012 vyzera rovnako keby ste ho chceli omrknut v tescu