Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@zuzikkaa no ta nespokojnost bola prave v zime a tuto zimu bola riadna zima a myslim, ze tie kolesa niesu do takeho sneho. Ako som pisala, mi sme ho v zime pouzivali len na prenos autovanicky, no ale ked sme mali prejst cez niejaku snehovu vrstvu tak tie kolesa sa mi zaseskli. Ale je pravda, ze ja som ich nemala zaistene.
Ja si myslim, ze na taku zimu ako bola tato - teda aspon ta cast ked bolo vela snehu, je najlepsi kocik s velkymi nafukovacimi kolesami. My sme mali cez zimu hlboky prave s takymi to kolesami a aj ked som ho mala napratany nakupom, kocik isiel jedna basen ... samozrejme ked su kolesa dobre nafukane. A ziadny sneh mu nevadil.
Inac nasmu malemu vobec nevadi ze sa v nom natriasa, ja si myslim, ze je viac kocikov ci golfacov, v ktorych sa deti natriasaju. A myslim zase, ze az tk sa nenatriasa, pokial ides po chodniku ... ale ako sa tu spominalo, je to skor mestsky kocik. Ale my sme ho aj tak kupovali a ja som mala ine priority ako to odpruzenie. Pre mna bolo na prvommieste otocna sportova cast. Pokial je nas krpec este taky malicky tak ja som spokojnejsia ked nanho vidim a myslim, ze aj on. A ta strieska, tu som uz aj tento rok vyuzila. Ine baby som videla mat plienky prehodene, a ja som si len striesku regulovala proti slnku ako som isla.
a ozaj ako pablinka pise, je dost priestranny, teda aspon mne sa zda. nemam prehlad ake su kociky tento rok na trhu, ale co pozeram po druhych kocikoch, som rada, ze mame tento .. teda okrem jane , je to moja srdcovka ... mozno na zimu z druhej ruky predsa len kupim 😅
@jana ved aj ja chcem otocnu sedacku,preto tento.ako som uz pisala teraz predavam quinny-ten ma tiez otocnu sedacku.to som vyuzivala kym mal maly 18mes.pekne som naneho videla aj ked zaspal a pod... 😉
no tento rok ten sneh nemal chybu!!! a to som mala problemy aj s nafukovacimi kolesami,,zalezi ako je odhrnute nie ci mas kolesa nafukovacie ci gumenne. 😒
tohto britaxa momentalne az tak surne nepotrebujem,mam golfky a maly uz dost beha sam,,ale ňucham a vyzvedam ze co nove vo svete kocikov 😀 ked sa nahodou pritrafi druhe 😀
ale aj tak na zimu budem asi musiet nejaky zaobstarat,chodime vela peso a nemienim maleho vlacit na rukach a golfky + sneh = horor 😅
dufam ze zozeniem tento za nejaku dobru cenu
tak dnes som mala prvu jazdu s b-smart3,,ale som sklamana ☹ ☹ ☹ pisu ako sa len lahucko manipuluje jednou rukou atd...tak neviem ci mam nejaky divny kus ,ale to vobec nieje pravda.
ja som teda od tohto kocika ocakavala ovela viac 😒
ked ho porovnam s quinny freestyle-co je teda mohutny tazky kocik tak to je o 50% horsie 😖 quinyho som sa iba "drzala" isiel uplne sam...
popruhy su prilis kratke tak maleho nemozem ani zapnut!!! a madlo je zase vysoko... ☹ ☹
@zuzikkaa malému je rok a 6 měsíců, a popruhy jsou akorát, používáme je normálně i se zimním, teď s jarním fusakem, i s bundičkou... Je teda pravda, že by mohly být delší. V návodu píšou něco o možnosti uchycení klasických kšírů, co se kupují zvlášť, že tam jsou na to nějaká poutka nebo co... nevím přesně, už si to moc nepamatuju. Pokud chci kočárek ovládat jednou rukou, musím zaaretovat přední kolečko, pak mi to jde lehce (zrovna včera jsem tak jezdila jedině, protože jsem měla v druhé ruce deštník). Taky dost záleží na tom, jestli máš sedačku po směru nebo proti směru jízdy. Nejlépe se s kočárkem jezdí, když je dítě čelem k tobě.
Tak my zatím používáme kočárek B-smart 4 s hlubokou korbičkou. Měla jsem možnost ho vidět naživo ve sportovní verzi, takže jsem věděla do čeho jdu.
Odpružení má kočárek opravdu minimální, takže je hlavně na rovný terén, čili do města. Dá se s ním jet i po ne příliš hrbolatém terénu, sice ne dlouho ... ale přežít se to dá. Zvládli jsme lepší polní cestu (mírně hrbolatá) - lepší zaaretovat přední kolečka - jede se s ním potom líp. Miminku drncání nevadí, takže to neřeším, počítala jsem s tím, že kočárek není do terénu.
Hluboká korbička je dost prostorná, kočárek je celkově opravdu lehký. Dokonce ho vynesu komplet celý (podvozek+korba+mimčo) pár schodů úplně sama.
Se skládáním podvozku atd. jsem max. spokojená, protože je to rychlovka a není to žádná obr konstrukce, krásně ho uložím do auta i na zadní sedadlo. Projedu všemi dveřmi a vejdu se všude v pohodě do výtahu, což je u některých kočárů problém.
Jezdí se mi s ním velmi lehce, manipulace jednou rukou, takže spokojenost.
Ke sportovní verzi zatím nemůžu říct nic, naše malá bude mít teprve dva měsíce.
ahojky, měla bych dotaz na ty, kteří již používají sportovní verzi B-smartu. Je možné kočárek složit s nasazenou sportovní sedačkou v obou směrech, po i proti směru jízdy, nebo pouze v jednom směru? Díky za odpověď.
Nevíte někdo náhodou, kde bych si tenhle kočárek mohla prohlídnout osobně? Jsem z Olomouce a nikde ho tu asi nemají... Díky, m
@mmacko ¨to se máte, u nás je to bída a já mám takovou smůlu, že vždycky, když si vyberu kočárek, který mi vyhovuje na netu, nenajdu ho v obchodě, budu nejspíš muset vyrazit do Brna nebo nevím, v Olomouci prostě není nic moc výběr, všude mají jen x-landery, casualy apak polský značky nebo já nevím. holt mám čuch na to, co tu není. hluboký kočárek jsem si taky musela objednávat po netu, naštěstí byl fakt super, ale teď už potřebujem něco lehčího... Teda podle mýho M nepotřebujem už NIC 😝 😀
ale tak snad se najde někdo, kdo by věděl o místečku, kde bych se na něho mohla mrknout i v Olomouci???
@misk mne to sedenie prislo tak naklonene dozadu a madlo dost vysoko,,malemu sa zle sedelo lebo sa rad zavesi na madlo a pozera,,a takto sa stale popravoval a mrvil...zle sa s nim manipulovalo do stran a ked som chcela ist na chodnik musela som si pomoct nohou a stupit na tu tyc medzi kolesami 😖 nanoznik zle vyrieseny,,vacsie dieta tam neschovas a prisiel mi taky labilny... 😒
ked chces 3kolku tak som mala uz aj quinny freestyle a jane slalom ,,tieto odporucam.quinny som mala radsej lebo mal otocnu sedacku ale je tazky a siroky,,ale stabilny a nerozhega sa 😅
jane je lahucky dobra manipulacia,,neide do uplneho lahu,,ale skladnejsi nez quinny
oba kociky maju pre aj proti ale bola som s nimi spokojna 😎
@misk presne ako @zuzikkaa pise, ta sportova cast bola uplne cela zle ☹ nas drobec sa tam tiez smykal dole...
nanoznik- sme ani nestihli vytiahnut, ale neviem ci by sa mu tam labky zmestili... a mne hlavne chybalo odpruzenie... presne ako zuzikkee mne sa velmi pacil na nete, no po prvych jazdach vonku prislo sklamanie, ale na nakupy bol super, lahko sa skladal i vykladal 😝
neviem ja som ho v Ba uz i v Tescu videla, ale ja by som urcite volila nejaky iny kocik 😀
Holky díky za názory, právě proto hö chci vidět naživo a ne si objednávat z netu. Hledala jsem na něj recenze a vesměs jsou všichni spokojení, tak nevím. Já už jeden kočárek mám - kombinovaný peg perego na klasickém podvozku s nafukovacími koly, na miminko byl super, ale sporťák nejde do lehu a na léto se mi už zdá těžký, zabere v autě skoro celý kufr atd.
Takže hledám nějaký skladný lehký sporťáček, ale ještě ne golfky (melaj má 8 měsíců a sám ještě nesedí). Na zimu dám prcka zase do PP, abych se nemusela nervovat, že neprojedu kvůli sněhu.
Btw Olomouc vzdávám, zajedu do Brna, nemáte někdo tip, v kterým obchodě bych b-smart našla?
Já vím jen o Zlínském obchodě, kde jsem ho vybrala já.
Kocky, ja mam b-smart 4kolku, kuk v mojom albumceku. Som z neho uplne ze nadsena!! Takze ak chcete nieco vediet, kludne piste, rada poradim.
ahojky,
prosím pěkně, máte někdo fotečku, jak jde sportovní část maximálně položit?? Mám teď x-landera, korbička těsná a malému je teprve pět měsíců a hledám kočárek, který by šel do lehu, ale nenašla jsem na netu pořádnou fotečku u britaxu b smart, který mě docela teď zaujal. děkuji.
@pavcza ahoj, některé fotky najdeš tady http://pablinka007.rajce.idnes.cz/Viteckuv_novy..., ale ty z lehu nejsou úplně v té nejrovnější poloze, jde to pak ještě víc, až měli dokonce děda s babičkou pocit, že je Vítek hlavou dolů 😀 (jak byl v zimní oblečení a ležel v rovině, tak to tak opravdu opticky vypadalo🙂... ten kočárek jde opravdu do lehu, i proto, že můžeš dát do sporťáku pouze klasickou vložnou tašku na novorozence a vozit v něm tak mimčo od narození 😉
@pablinka děkuji, takže je to úplně rovina? Teď tady v tom máme zadek jakoby v polosedu a pololeh, no manželovi se to zdá ok, mně moc ne, na to, že je malýmu pět měsíců, aby už takovou polohu měl. A jak se s ním jezdí v zimě v tom sněhu? Blbý pro mě je, že jsem vejš četla, že neni moc dobře odpruženej, protože to nemáme ani teď a bodlo by to.
@pavcza mne sa s nim jazdilo hrozne 😖 😖 😖 vobec sa nedal tlacit jednou rukou,,prisiel mi taky rozhrkany-labilny...ak hladas nieco do uplneho lahu tak odporucam QUINNY freestyle-perfektny,,akurat trochu mohutny ale ten sa nerozhega ani po 3 detoch!!! 😅 a tiez ma otocne sedenie,,hm??
@pavcza nám se zdal ok, malý v něm byl moc spokojený, když srovnám s polským kombinovaným kočárkem, který jsme měli předtím, tak o 200 % byl B-Smart lepší. Sníh projel v pohodě, jak máme 3kolku, tak si to první kolečko (ve sněhu a v nerovném terénu zaaretované) snadno razilo cestu. Jednou rukou je pro mě dobře ovladatelný, pokud je přední kolečko zaaretované nebo pokud je malý posazen proti směru jízdy. Když byl po směru jízdy, nebo po směru jízdy ve spící poloze, bylo lepší kolečko odaretovat, pak se dalo jet s kočárkem i jednou rukou. Já s ním jsem spokojena maximálně, neprodávám, nechávám na druhé dítko, jen pak dokoupíme korbičku nebo vložnou tašku. Hodně výhodná je ta stříška se síťkou uprostřed, nemuseli jsme už používat sluneční clonu, dala se vždy nastavit tak, aby na malého nesvítilo. Osobně ho doporučuju do města a na lehčí terén, nějakou tu normální lesní cestu taky v poho zvládne, když to není moc častu. Menší odpružení nám nevadilo, malému to naopak vyhovovalo, líp v kočárku usínal.

@pablinka 😅 😅 😅 super,nemoze byt az taky zly 😉