icon

Golfáč pre 5 ročnú dcérku

nelinka2009
21. apr 2015

Ahojte, chcem rádu. Moja 5 ročnú Nelku, ktorá berasategui chodí. Viem, že by už malá sama, ale nechce sa mi to má socce riešiť a ani sa hádať s manželom. Má 20 kg viete odporucit nejaký skladby golfac pre takéto dieťa? Myslíte, že by to ten tesco kočík zvládol? Chceme byť večer dlhšie vonku a aj nejaké výlety absolvovať tak nech máme všetci kľudne a nemusíme ju vlacit... Alebo je to zlý nápad?

bubelko
21. apr 2015

@nelinka2009 tak ostane hladna, bosa a do skolky pojde v pyzame...u nas urcite mam 5r tvrdohlavca doma, ale nastastie aj muz aj svokra pochopili uz skor, ze cesta do pekla je vydlazdena dobrymi umyslami - v tomto pripade, hlavne, ze je ticho a mame klud 😉

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@bubelko to byanzel nedovolil a asi ani neprežil...

zuzka_puska
21. apr 2015

@nelinka2009 aha.... tak v tom pripade je na vine manzel, nic v zlom...ale on ako otec by mal zakrocit, a povedat malej dost, budes viac samostatna, ziadny kocik, budes chodit....to co vies,urobis sama....takto v nej len podporuje lenivost a neschopnost.... Skoda, ze si to neuvedomuje ☹ ☹

lenkove
21. apr 2015

@bubelko samozrejme 😅 pri dobrej viditelnosti idem aj pol kilometra pred nou a ona za nami s revotom-jakotom. Nevraciame sa, lebo si slecna zmysli, ale prechadzku zvykneme skratit 🤐 Odjakziva je takato 🙄 😀

hradnapani
21. apr 2015

@nelinka2009 a vies coby mozno pomohlo? prenes zodpovednost za tuto situaciu plne na manzela. Takze, ak dcera v jeho pritomnosti nechce bicyklovat, nech sa o ten bicykel postara on, a aj o dceru. Rychlo ho to prejde, vlacit ju na rukach. Mna (ako matku) by ani nenapadlo ten bicykel v takejto situacii chytat do ruk. Nech si to vyriesi on.

bubelko
21. apr 2015

@nelinka2009 ale prezil. A hlavne by to jeho princeznej prospelo. Ale pokial to on nevidi a neviete sa dohodnut na jednotnom pristupe, tak by som sa do druheho ani nepustala. Ale to je len moj osobny nazor 😉

kliara
21. apr 2015

Dcéra má vážny problém (alebo skôr manžel?), ktorý rozhodne treba riešiť čo najskôr, pretože už teraz je neskoro. A riešením určite nie je kočík. Psychológa nepotrebuje dieťa, ale manžel. A tentokrát už nejakého dobrého.

nelinka2009
autor
21. apr 2015

Myslíte že som zla mama? Ja uz fakt neviem ako toto u nas doma riesit... Chcela som sa teda už prispôsobiť manželovi... preto ten kocik... ja už pre mu nechcem byť ta zla.. . Ked sme s nim... konecne spolu všetci traja niekde.. . On uz nas aj má tu dovolenku radšej pošle sameer... ale ved rodina ma travit cas aj spolu... je to skvely otec a kľudne mu pôrodom aj 10 deti... len toto ako to vyriesit...

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@hradnapani Ďakujem skúsim.. . Ale potom urejme nikam nepojdeme...

siska53
21. apr 2015

@nelinka2009 tak to si musite vyriesit vy dvaja medzi sebou... Nas maly postupne odmietal kocik ako sa naucil chodit (11m.) no a ked sa narodila mala,mal 2roky a odviezla som ho v bugine len vtedy,ked sme sa dakam ponahlali... Jeden tlacil malu a druhy maleho..
Teraz ma tiez 5r.a vymysla,ze nechce chodit,ze ho bolia nozicky,ano,mozu ho boliet,netvrdim,ale zas..ked s nili idem.len ja,tak ho teda nosit nebudem... Vcera mal taky uchodeny den a cestou domov od starych rodicov sa mu nechcelo chodit..tak ho mue na kusok odniesol a zvysok uz musel prejst sam...

Mala ma 3,tu sice este obcas odvezieme v bugine,ale coraz menej (to skor ked ideme na nakup beriem kocik,aby som ho mala kam polozit).. Je pravda,ze az v poslednej dobe ho menzj pouzivame,ale ja som to brala tak,ze ma slabsi svalovy tonus a lahsie sa unavi. A ked vzdoruje,vzhladom na moju vysku je jednoduchsie posadit ju do buginy a odviezt domov. Setrim si tak uz dost znicznu chrbticu..

A podla mna na tej dovolenke je kocik pre taku slecnu zbytocny.. Boli sme takto po dovolenkach s malymi detmi a praveze sa im pacilo,ze mozu chodit,obzerat,tym,ze bolo vela podnetov,obcas zastali,pozreli si,tak ani netusili,kolko toho presli.. Jedine uz pri pokrocilejsej hodine sme supli malu do kocika a ona zvykla zaspinkat (ale nie vzdy a navrat do izby bol maximalne do 21:30). A to mala ani nie 2,5r.. Vtedy 4,5r.syn mal rozziarene oci a ani mu nenapadlo sa pytat do kocika...

No ale toto my sme mali vlastne vydiskutovane... Tatino ju prosto rozmaznava,ona vie,ako na neho...

Ja som tiez proti kociku pre take velke dieta,pokial nema zdravotny problem..

bubelko
21. apr 2015

@lenkove a preco skracujete prechadzku? Ona presne vie, ze ked bude robit cirkus, tak idete skor domov. 😉

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@kliara aj mamka už z tohoto asi potrebuje psychologa...

jolly84
21. apr 2015

@micuchova 3 ročná 20 kg? Fuha môj ma len 15 🙂

lenkove
21. apr 2015

@nelinka2009 no lebo ponozky su aj u nas problem, hlavne niektore typy. Dlho som to riesila a zlostila sa, teraz uz viem, ze musia byt dostatocne siroke a bezsvove.. Ona ma ekzem a velmi citlivu pokozku, asi jej velmi vadili 😅
Ale teda oblecie a naje sa uz sama, aj ked napr. mladsia mi uz od 15 mesiacov sama jedava, od 2 rokov vidlickou, pije z pohara hadam od roka, sama sa oblecie, vyzlecie atd. a starsiu este v tri a pol roku bola babka schopna krmit, ze aby od hladu neumrela 😉 A to sa mensej venujem o dost menej ako som sa starsej. Je to jednoducho ina povaha 😅

kliara
21. apr 2015

Navyše malá má už 5 rokov a 4 mesiace, na dovolenke bude mať teda už viac ako 5 aj pol roka, to vážne ju chcete voziť v kočíku?

jolly84
21. apr 2015

@nelinka2009 čo sa ti nechce riešiť? Nechápem.......

nelinka2009
autor
21. apr 2015

Manželov prístup k výchove... dufam že keď budú své deti tak ich hádam naraz neodnesie...

hradnapani
21. apr 2015

@nelinka2009 ale co by si bola zla mama. Len ti to muz komplikuje a stazuje. Kym pojdete na dovolenku, este toho mozete vela poriesit a nacvicit, neboj. Len bud dosledna, menej kric a hovor skor pevnym a rozhodnym hlasom. A nenechaj si na seba nasit vinu, ak by ste tam nakoniec nesli - lebo to by bolo zrejme z jeho (!) rozhodnutia. A takisto si nenechaj vnutit pocity viny, ktore mas po tychto hadkach - on ma problem, nie ty.

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@lenkove mala je úplne zdravá.. . Nastastie... len táto asi vtedy v porodnici padol na hlavu a zastavil sa mu čas... on ju proste furt berie jak babobabo

siska53
21. apr 2015

@nelinka2009 nie si zla mama! Vy len mate problem s manzelom... A tvoj manzel vlastne s dcerou...lebo nevie pochopit,ze mala s nim zameta..a cez neho vlastne aj s tebou...

lenkove
21. apr 2015

@bubelko no kompromis, ne? 😀 Ja chcem prejst 5 km, ona 50 metrov, prejdeme 1,5 km 😀 zase nie som typ, aby som sa zatala pri sporte (😀) a nutila ju prejst tych kilakov 10 😀 a idem spat, lebo s prekvapenim zistujem, ze mam liberalnu vychovu 😀 a ja som sa nazdavala aka som direktivna 😀 😀 😀

nelinka2009
autor
21. apr 2015

Ja neviem... Len dufam, ze niesme jediny co toto riesia... povedzte má koho sa obrátiť... nech mu to niektp iny vysvetlu, ze jejbtym robí zle... ja uz proste nemam silu...

kliara
21. apr 2015

@hradnapani - máte pravdu. Nech ju teda Nelinkin manžel vláči, keď nechce pochopiť, že päťočnému dieťaťu tým len a len škodí. A nech teda vláči aj ten bicykel, keďže on svojim správaním spôsobuje, že malá nechce chodiť, lebo ju vždy má kto nosiť.

@nelinka2009 - rozhodne si nemyslím, že ste zlá mama, len nechápem ako váš manžel nedokáže pochopiť takú samozrejmú vec.

ukulela
21. apr 2015

@nelinka2009 nabal manzelovi aspon dva krat do tyzdna malu aj s byicyklom nech sa idu prejst / oeso do obchodu/ alebo hocco vymysli - a nech sa nevracaju skor ako o hodinu. tatko by to potom rychlo pochopil ...
a tiez by asi pomohli skupinove vylety s rovnako starymi detmi - myslim ze by to otvorilo oci najma tatkovi.

nelinka2009
autor
21. apr 2015

Ale ona prejde potvorka... cele stare mesto... len s nami nesmie byť tatuldo. .. mam odskusane... a keď som sa s ním chcela dohodnúť ešte pred dovolenkou má nejakých pravidlách tak mi povedal, ze tefa mame ist bez neho...

kliara
21. apr 2015

@nelinka2009 - a manželov prístup k výchove treba riešiť, lebo rodičia majú byť vo výchove jednotní. Ak nie sú, tak potom vznikajú také problémové situácie, o akej tu práve píšeme.

lenkove
21. apr 2015

@nelinka2009 tak tak ako pise @ukulela vylety s inymi detmi! Deti sa budu motivovat navzajom, vy budete prekvapeni z toho co vsetko mala dokaze a aj ona sama 😉 Nabuduce to bude mozno rovnaky boj, ale rodicia budu mat argument navyse 😀 "Dievcatko, ktore minule tak daleko zaslo, toto zvladne!"

hradnapani
21. apr 2015

@nelinka2009 a u tej psychologicky ste boli obaja alebo iba ty?

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@ukulela skúšam to prave teraz... bol s nou sam pol dma cez vikend... ani som sa rafsej nepytala či vlacil ju a aj kolobezku...

nelinka2009
autor
21. apr 2015

@hradnapani obaja ale kazdy zvlast