Je OK mať pre dievčatko tyrkysový kočík?
Ahojte, chcela by som vedieť váš názor: budeme mať prvé bábätko, Lucku, ale vybrali sme jej tyrkysovy kočiarik. Ale v mojom okolí sa stretávam so samými divnými pohľadmi a otázkami, že prečo práve takú farbu. Ten kočiarik sa nám obom (manželovi) veľmi páči, úplne som sa doň zbláznila, len som zostala zmätená kvôli reakciám. Už si myslím, že som asi divná. Je to ozaj také spoločenské faux pas? Ďakujem za názory.
uz davno neplati aby dievcata boli v ruzovom prip.cervenom a chlapci v modrom 😕 🙄 moja dcera nosi oblecenie modre,kocik mame zeleny,topanocky tmavo sede...a co?je to zasadne moja vec co diatatu kupim 🙄 a co vravia ludia?ja z ludi nezijem,ani sa do nich nestaram tak nech aj mne da kazdy pokoj 😉
môže ti byť úplne ukradnuté čo si kto myslí, vám sa páči modrý tak máte modrý, komu sa nepáči nech sa nepozerá a nech si kúpi trebárs fialkový 😝 veď ho platíte vy a snáď nebudete kôli verejnej mienke kupovať niečo čo sa vám nepáči. Fakt by som sa nad týmto nepozastavovala. Je to každého osobná vec čo si kúpi a aké si kúpi....Neznášam takéto riešenie vecí ale veď dievčatko má mať ružové a chlapček modré... 😝 😝 veď dnes chlapi bežne nosia ružové, oranžové košele, tak čo 😀
netráp sa tým, máte kočík po akom ste túžili a ktorý sa vám páči tak kašlite na všetkých 😉
mne pride tyrkysova skor dievcenska farba... mam aj kamosky, co maju tyrkysove kociky... co je na tyrkysovej nedievcenske???
akoze chlapcek v ruzovom kociku, to by bolo asi divne, ale proti gustu ziaden disputat 😀 (ci ako sa to hovori)
mat tak vase problemy ...
😉 ja mam syna prvy kocik som mala cerveny a bol kraasny ..uplne jedno mi bolo co si kto mysli...ked sa ti paci tyrkysovy tak si ho kludne kup..je to tvoja vec 🙂
pre Boha, to je trošku blbá otázka, že neprípustné??? A to v akom storočí žijeme? Ja som mala prvý kočík zelený a druhý hnedo-tyrkysový pre dcéru a všetko bolo OK. Hádam nebudeš kupovať ružový kočík len preto, aby sa páčil ostatným... Si kúpte taký, ktorý sa vám páči a na ostatných sa zvysoka vykašli, to čo žijú 100 rokov pred opica 😀 😀 😀
:D :D :D je to snad vasa vec.....
určite nedaj na reči iných. dôležité je to, čo sa tebe a manželovi páči. v dnešnej dobe nie je nič neprípustné. chlapci sú v červených kočiarikoch, dievčence v modrých,.... dokonca je obľúbená farba čierna, čo je napr. z môjho pohľadu dosť morbídne, ale každí má svoj vkus a nebudem nikoho prehovárať, že toto alebo ono nekupuj, lebo mne sa to nepáči. a tyrkysová je krásna.
my mame kociar modry a mame malu slecnu....a maly cestovny kociar mame tiez modry...neriesim to...taky sa nam pacil, taky mame...
vôbec nikoho nepočúvaj a kúp si tyrkisový kočík. Inak krásna farba 😉
Co vymyslas?🙂 Tyrkysova je moja najoblubenejsia🙂 Kasli na okolie a maj to, co sa paci tebe. Keby si mala mat aj tyrkysovy kocik a slecnu v modrych dupackach.. tak co..
😀 😀 😀 Nasa dcerka ma modry kocik (ked sme ho kupovali, vedeli sme, ze bude dievcatko, proste sa nam pacil). Kazdy sa ma pyta, ci mame chlapceka alebo dievcatko (nema zatial nausnicky) a ked poviem, ze dievcatko, tak vela ludi zareaguje, ze preco ma modry kocik.... A ja (vacsinou mam na sebe nieco modre, lebo mam rada modru farbu) odpovedam: A preco sa necudujete, ze ja som zena a mam modru vetrovku? Potom si dotycny prizna, ze naozaj je to blba otazka 😉 A dokonca raz sa mi stalo, ze sa ma to opytala kolegyna v modrej bunde, tak som jej povedala: A Vy preco mate modru bundu? 😀 Moj manzel sa na tieto otazky vzdy rozculuje, lebo je to predsudok, ze chlapci su v modrom a baby v ruzovom. Mimochodom, ja som chcela tiez tyrkysovy kocik, len sa mi nepodarilo zohnat danu znacku - takze: na farbe nezalezi, hlavne, ze sa kocik paci rodicom a uplne najhlavnejsi je, aby bol pohodlny pre babatko 🙂
My mame pre syna cerveny kocik po dcerke 🙂 A kamoska ma tiez tyrkysovy a maju dievcatko.
Ja mam dve dievcatka najmladsiu vozim v modrom kociku po starsej.Najdolezitejsie je ze sa vam paci ostatni ti mozu byt ukradnuty.
Neries a uzivaj si radost z kocika ktory sa ti paci! Ja mam chlapceka a mam PINK bugaboo a co? 😀
ja ked som kupovala kocik som este nevedela co cakam lebo mali sa dlho schovaval ale napriek tomu som kupila tyrkisovy kocik lebo sa mi pacil ale narodil sa chlapec a keby mam dievca aj tak to neriesim. Ja zboznujem modru farbu a hlavne tyrkisovu.
podľa mňa je to úplne v pohode, horšie by bolo chlapček v ružovom kočíku 😀 kľudne si kúp tyrkysový, je to nádherná farba 😉
...dnes je uz vsetko povolene....nevidim problem mat chalana v ruzovom, babu v modrom..kociku , obleceni...treba byt trosku kreativnejsi, byt iny ako ostatný...a aby mne niekto urcoval, v com, v akej fabe budem mat kocik....no ak by mi ho chcel zaplatit tak môze 😀 , ak nie..nech sa stara o seba..
my sme mali zeleny a vozili sme v nom dievcatko iny nemali ked sme kupovali a chlapec sa z nej zato nestal ale inak toto som prezila na vlastnej kozi ze ostatny kafru do takychto veci aj ja som kupovala ruzove oblecko a svokra penila ze predsa chlapci ruzove nenosia to sme nevedeli co sa nam narodi svokra tvrdila ze chlapec ja som tuzila po dievcatku a preto som kupovala len cisto dievcenske veci okrem kocika 😉 ked sa mi narodil 2chlapcek tiez bol obleceny v ruzovom nevyhodim predsa kopec veci len koli sibnutym ludom vobec to nieje foooo paa ked ma chlapcek ruzove pohlavie sa tym aj tak nezmeni aj napriek tomu ze svokra penila ked videla syna v ruzovom nic tym nezmenila teraz ma 6rokov a ruzove uz nenosi 😀 😀 😀 zaver je ze nasa dcera mala zeleny kocik a posledny syn cerveny noaco nech si kazdy stara sam o seba ked sa Vam kocik paci kupte si ho
a preco by nemohla mat tyrkysovy kociarik? 🙂 mne samej sa ta farba paci malej ju obliekam a vyzera v nej perfektne a vobec si nemyslim, zeby dievcatko nemohlo mat iny nez ruzovy kociarik, ved sa stretavam v okoli s cervenymi, oranzovymi, fialovymi, hnedymi, ciernymi...komu sa aky paci nech ma 😉 netrap sa nadtym a jednym uchom dnu druhym von
Pozri, poviem Ti tak, naša Emka má síce červený kočík, ale to sme ešte nevedeli a kľudne by som v ňom vozila aj chlapca... golfáč máme zvonku čierny a zvnútra zelený a popočúvala som si normálne v MHD od cudzích dôchodkýň, že čo to a hento.... malá býva obliekaná do všetkých farieb spektra okrem čiernej, to znamená aj modrú, zelenú.... a ba už aj čiernu mala na sebe na šatočkách ... najviac zbožňujem, keď je celá v ružovom, má ružovú deku v kočiari a nejaká babka zahlási, aký krásny chlapček 😠 😀 😀 😀 nemá totiž náušničky....
Týmto obsiahlym príspevkom som chcela povedať, kašli na okolie, bude/je to vaše bábätko, vozte a obliekajte ho tak, aby to bolo jemu a vám príjemné a na okolie sa môžete zvysoka ++++++ 😉
Dobré rozhodnutie prajem 😉
ty kokso, žasnem nad názorom že tyrkysový kočík je pre dievčatko nevhodný, môj malý mal kočiar prevažne žltý a nikomu to nevadilo, moja kámoška mala pre chlapčeka kočiar prevažne oranžový a tiež to nikomu nevadilo. ak ti to niekto povie pošli ho do predajne a nech si prečíta vhodnosť kočíkov podľa farieb má to rozpísané aj CAM aj JANE
ja som tiez mala na plane tyrkysovy pre dievcatko,potom som sice kupila cierny-na velky uzas istej mensiny u nas preferujucej pestre farby 😀 -ale vobec nie zeby sa tyrkysova nehodila.....aj tyrkysove saty nosime a ine vecicky a co..to je uplne jedno podla mna,kup aky sa ti paci a maj na haku ostatnych nazory... 🙂
Vobec si z cudzich nazorov nic nerob. Ja mam chlapca a ma modry kocik a kazdy sa ma pytal ze ci mame dievcatko. Tak je to uplne jedno aku farbu vyberies hlavne aby sa tebe pacil a aby sa ti s nim dobre chodilo. Tyrkysovy kocik je nadherny. Aj ja som chcela, ale muz tyrkysovu moc nemusi tak sme spravili kompromis a je modry. Ale keby som mala kupovat znovu tak kupim podla seba a asi by to bol tento http://www.babatkosk.sk/702,kočík-bolder-sd-eco...
nadherne farby maju.
no to si niektory ludia fakt divny v dnešnom svete ☹ Ale inak viem si trošku predstavit tie reakcie,lebo my sme minuly rok nosili červenu bundu(chlapčensku) a každy sa ma pytal či je to dievčatko a ked som povedala že nie tak sa na mna kukali jak na debila.Ze a prečo ma potom červenu bundu??? 😒 To je až take divne že som chlapcovi obliekala červenu bundu?
Jasne ze je to pripustne!!! Kludne si ho kupte, nevidim v tom problem! Je to krasna farba a hodi sa pre obe pohlavia, z druhych si nic nerobte, ludia este aj v dnes dobe tazko prijmaju zmeny a nove veci. je to podone ako ked zazeraju ked ma niekto cerveny kocik pre chlapca! Ak sa paci farba Vam obom tak nevahajte 🙂
na farbe nezalezi.je jedno aka farba to je hoci aj ruzova to je tvoja vec aku farbu si vyberies...ja mam hnedy mam chlapca a mala som aj oranzovy....ak sa inim nepaci tak nech sa nepozeraju ich to nema co trapit aku farbu kocika mas alebo nemas,,,,,nevsimaj si ich..... 🙂 😉 😀 😝
by ma zaujmalo ci aj na chlapa v cervenom aute pozeraju divne
Uz davno sa to nerozdeluje podla farieb,myslim si,ze je to hlupost,ved uz aj body maju pre chlapcov ruzove a to som naozaj videla v obchode pre novorodeniatko,tak co by povedali na to?
A tyrkysova je nadherna farba,pouzitelna pre obe pohlavia nie len pre chlapca

v dnešnej dobe by som mala radšej kočík, ktorý je dobre viditeľný - autá jazdia ako šialené a čím veselšia farba, tým skôr si vás niekto všimne
my sme mali prvý tiež tyrkysový - hoci pre chlapčeka a teraz sa vozí v červenom 😀 😀 😀 no a čo 😀 😀 😀