icon

Je OK mať pre dievčatko tyrkysový kočík?

genialitka
4. okt 2010

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor: budeme mať prvé bábätko, Lucku, ale vybrali sme jej tyrkysovy kočiarik. Ale v mojom okolí sa stretávam so samými divnými pohľadmi a otázkami, že prečo práve takú farbu. Ten kočiarik sa nám obom (manželovi) veľmi páči, úplne som sa doň zbláznila, len som zostala zmätená kvôli reakciám. Už si myslím, že som asi divná. Je to ozaj také spoločenské faux pas? Ďakujem za názory.

Strana
z4
bamarama82
4. okt 2010

ziadne faux pa, vy mate babo, vy financujete kociarik, vy ho budete tlacit, tak nech sa paci vam. ostatni nech sa nedivaju alebo nech si nechaju poznamky pre seba. vobec nie ste divna.

hviezdickamaria
4. okt 2010

co???? ludia bozi, sak to je uuuplne jedno aka farba, ja mam pre nasu Klarku hnedy a zatial mi nikto nepovedal, ze sa to nehodi... neviem, akych ludi mas v tvojom okoli... 😠 😠 😠 tyrkysova je nadherna farba, ak sa ti paci, tak preco nie 😕 nechapem takych ludi... 🙄 🙄 🙄

petruci6
4. okt 2010

ked sa vam dvom paci,preco by ste mali pozerat na nazor okolia? je to predsa vase dieta a vas kocik,vy za neho zaplatite,co sa do toho druhy staraju?
rovnako ako bolo kedysi,ze cierny kocik je pohrebny,teraz modry neni pre dievcatko???
myslim,ze je to uplne jedno
pokojne si ho kupte

ludka140281
4. okt 2010

somarina 😝 moja malinka prva mala modry kocik...kto povedal,ze modra je len pre chalanov? nie vyber si podla seba,ty ho budes pouzivat,okolie ti moze bit ukradnute 😉 ....co sa paci mne,sa nemusi tebe 🙂

denis19
4. okt 2010

@genialitka maximálne souhlasím s bamaramou ale uznávám, máme holčičku, strašne jsem chtela kočárek co máme,ale modrý a to byl des co se mnou delala rodina, takmáme červený a sporťák šedý,ale je to fakt jen vaše vec a nedej se zblbnout okolím!!!!držím palec!!!!

zuzula25
4. okt 2010

ahoj
urcite si nevsimaj okolie a vyberajte podla seba,my mame tiez modry kocik a neplanujem ho predat..takze ak bude dievcatko druhe bude sa vyvazat v modrom kociku a neriesim to..babatku je to uplne jedno,hlavne ze sa vezie a je mu tam prijemne 😉
aj chlapci sa vozia v cervenych kocikoch,sportak mame cerveny a Matkovi je to uuuplne jedno 🙂

zuzana76
4. okt 2010

jedine faux pas by mozno bolo, keby bol chlapcek v ruzovom kociku, inak nevidim ziadny problem, dokonca aj chlapcek v cervenom kociku, ved aj ferrari je cervene a ako ho chlapi zboznuju, takze aj dievcatko v tyrkysovom, ja tyrkysovu zboznujem tiez a po malom mame tyrkysovy kocik, takze keby bolo druhe nahodou dievcatko, vozilo by sa tiez v tyrkysovom. 😉

desmodka
4. okt 2010

nechápem prečo si z toho robíš ťažkú hlavu kúpte si taký kočík aký sa vám vyhovuje a aký sa vám pači, kľudne aj tyrkysový....

andreaka11
4. okt 2010

kasli na to, co si ini myslia. ide o to, co sa vam paci! 😎 ja som chcela tiez tyrkysovy, ale priatel nechcel, lebo sa dost rychlo zaspini. tak sme kupili hnedy. myslim si, ze tyrkysova je neutralna farba. horsie by bolo, keby kupis ruzovy pre chlapceka, nie? poznam rodinu, co si kupili cerveny a cakali chlapceka. a nic zle na tom nevidim. nech sa ti ludia staraju do seba a nie o to, aky kocik kupis. hlavne je, aby bol pohodlny nielen pre babatko, ale aj pre vas, rodicov. 😀

cipriska
4. okt 2010

moj chlapcek ma skoro vsekto cervene 😀 aj cervenu hackovnu capicu. preco by vzdy dievcata mali nosit ruzovu a chlapci modru???

mrka2
4. okt 2010

no tak co su toto za divne nazory okolia??? ved to je krasna farba!!!! podla mna vhodna aj pre dievcatko aj pre chlapceka. ja nechapem ludi, ktori este aj do takychto banalit vrtaju. ved to je uplne na vas,aky kociarik kupite a ked sa vam obom paci,tak nie je o com!!! napr. ja som kupila zeleny kociarik pre dievcatko (uz vtedy som vedela,ze bude na stopro dievcatko) a proste sa mi pacil,tak sme ho kupili. nemala som potrebu vediet,co si mysli okolie. kupila som ho a bolo. 🙂 a viem,ze ho vyuzijem aj pri druhom babu,keby to bol napr.chlapcek. 😎

anjelicek26
4. okt 2010

Max ma cerveny kocik, je kvoli tomu baba? Nie. Kup to, co sa ti paci 😅

dioliana1
4. okt 2010

tyrkysová je aj moja oblúbená a je ideálna pre obe pohlavia, tak ako červaná, fialová, hnedá, čierna,modrá, nijaká farba nie je iba chlapčenská alebo dievčenská dokonca v PL kupiš pre chlapca vybavičku výlučne ružovú a dievčatku bielu 😀 ...tak tie názory sú z 100 roky za opicami, nedaj sa odradiť.... 😉

ivetkab.
4. okt 2010

Ahoj, možno spoločensky nepripustné, ale pre Vás to najkrajšie pre vaše dieťatko. Na nás sa tiež všetci čudne pozerali, keď sme kúpili nášmu prvorodenému červený kočiarik. A aby toho nebolo málo, tak sme k tomu dopasovali čisto červenú deku a k tomu aj červený fusák. Vtedy sa nad tým každy pozastavoval a teraz keď nás vidia, tak už z ďaleka vedia, že je to Jakubko, pretože všetci chlapci okolo nás majú teraz zelené kočíky. Tiež keď sme kočiarik kupovali, tak sme sa rozprávali o tom, že čo povedia naši a kamarati a susedia. Predavačka nám povedala to, čo chcem povedať aj ja Tebe. Je to Tvoje dieťa, Tvoj kočík a keď sa to Tebe páči, nemáš čo riešiť.

mywiel
4. okt 2010

😀 😀 som sa dobre zasmiala to uz ludia od nudy nevedia co riesit? Vyber si co sa ti paci a oblec si aj dieta do farieb aké sa pacia tebe, druhi ti este budu davat plno dobre mienenych rad aj inych oblastiach uvidis ked sa narodi, proste to ignoruj. 😉

titkovamiriam
4. okt 2010

ked sa ti taky pači tak si taky kup ,co si myslia ostatny ti moze byt fuk-ja som pri starsich synoch mala lilavý 🙂 a co sa len dalo fialove zohnat som nakupovala 🙂 🙂 🙂

henri001
4. okt 2010

hlasim sa fooo paaaaa 😀 mam chlapceka a ruzove bugabo bee ...kocik tlacim ja a nie moj syn , ma na nom tyrkysove kvetinky po bokoch 😉

cicimotinka
4. okt 2010

" Na chlebík mi nedávajú, nech sa do mňa nestarajú!!!" - myslím, že by toto talianske príslovie mohlo platiť aj na slovenský tyrkysový kočiarik. 😀

yennn
4. okt 2010

ja mam chlapceka a kupila som tyrkysovy kocik, chapem tvoje pocity - tiez som sa do tej farby uplne zblaznila 😀
A ked budeme mat druhe dietatko, a dufam ze to bude baba, verim ze tento kocik bude este stale fungovat, takze "aj moja" bude v tyrkysovom 😉

juicyluu
4. okt 2010

ja som mala aj prvy aj druhy kocik cierny. vobec by som si s toho nerobila hlavu, kupte si to co sa paci vam! a nie co povedala nejaka suseda. hlavne ze sa bude Lucinke dobre vozit aj tak ked uz bude mala v kociku kazdy bude nakukat len dnu 🙂

kevama
4. okt 2010

aj my sme nasej malej vybrali tyrkysovy kociarik, je sice trosku kombinovany s ruzovou(kuk album) ale prevlada tyrkysova..aby nemali problemy ludia tak kup bud ruzove alebo ine doplnky a bude...a inak je to kazdeho osobna vec..mne sa napriklad nepaci ked kupuju pre deti tmave farby alebo take neutralne..

nicky182
4. okt 2010

Tyrkysova je krasna farba, vhodna aj pre dievcatko 😀 😀 Nenechajte sa znechutiti, je to len Vasa vec. Dolezite je, ze sa paci Vam 🙂 🙂 Vykasli si na staromodne nazory zakomplexovanych ludi. PEKNY VECER,PA

bajlinka_tn
4. okt 2010

ja si tiež myslím, že je to tvoja výsostná vec. každý si môže kúpiť kočiar aký chce a v dnešnej dobe mi to ani nepríde divné, stretávam rôzne kočiare a v nich rôzne pohlavia 😀 mne sa napríklad páči červený a ak by bol chlapec, vôbec by som to neriešila. a modrá, či tyrkysová svedčí aj dievčatkám 🙂

bihan
4. okt 2010

čo koho do toho? Milujem modrú, máme dve baby a tyrkysový kočík, k tomu sedakču a tašku na kočík v rovnakej farbe, moja prvá šatka bola modré, nosítko máme s modrým vzorom. No a napriek tomu, že teraz mám šatku fialovú, vkuse sa ma pýtajú, či je malá chlapček. 😀
Modrá je dobrá 😎

lucia.kl
4. okt 2010

aj ja si myslím, že akej farby budete mať kočík je len a alen vaša vec. ja mám pre dievčatá tmavomodrý a keď sa ma vonku opýtajú či mám chlapcov, tak poviem nie, dievčatá a dlabem na nich....

dajna11
4. okt 2010

tyrkysová je podla mna univerzál. a pekná farba. ja ešte som nevedela čo to budeme mať a kupili sme modrobéžový kočík,brat ma syna a červený kočík.....je to jedno.

barboramarek
4. okt 2010

ahoj ja mam takejto farby kocik pre dievcatko. krasne v nom vynikne 😉

mysenac
4. okt 2010

my sme mali pri synovi cerveny kocik a sestra mala zas pre dceru modry 🙂 tyrkysova je krasna farba a podla mna vhodna pre chlapca aj dievca...ani neviem ci je nejaka farba pre babatka niektoreho pohlavia nevhodna...mozno ruzova pre chlapca, ale aj to sa da prezit 😅

katy1979
4. okt 2010

asi ti uz nema zmysel pisat. baby ta uz urcite presvedcili 😀 my sme mali pri prvom synovi cerveny a teraz mame tyrkysovy. troska divna otazka od okolia ze preco tyrkysovy kocik pre dievca? nejako mi to nedochadza co je na tom divne vsak to je krasna farba.

masinka
4. okt 2010

hm, kup si kocik aky sa ti paci a k tomu stuple do usi 😉 aby si nemusela pocuvat blbe reci, lebo nech si kupis akykolvek, vzdy sa najde niekto, kto bude mat namietky... a nielen ku kociku - niekomu sa nebude pozdavat ze ste babike dali/nedali nausnicky, dalsi bude mat komentar k tomu ze kojis/nekojis, nosis dieta na rukach/vo vaku, satke, spi s tebou v posteli alebo samo v izbe.....hlavne sa riad svojim rozumom a srdieckom a babo bude spokojne a vy s nim 🙂

Strana
z4