Je OK mať pre dievčatko tyrkysový kočík?
Ahojte, chcela by som vedieť váš názor: budeme mať prvé bábätko, Lucku, ale vybrali sme jej tyrkysovy kočiarik. Ale v mojom okolí sa stretávam so samými divnými pohľadmi a otázkami, že prečo práve takú farbu. Ten kočiarik sa nám obom (manželovi) veľmi páči, úplne som sa doň zbláznila, len som zostala zmätená kvôli reakciám. Už si myslím, že som asi divná. Je to ozaj také spoločenské faux pas? Ďakujem za názory.
tyrkysovú farbu nosia aj dievčatá pokial viem, takže určite je to v poriadku, moja dcérka nosí vela modrého oblečenia v kombinácii s bielou a riflovina je tiež modrá a nosia ju ako dievčatá tak aj chlapci, tak nechápem tú reakciu tvojho okolia...
dnes sú v podstate všetky farby unisex, nevhodné by bolo podla mna len keby niekto navliekol na chlapca ružové dupačky alebo šaty či suknu... aj tu sú však výnimky, napríklad ak je niekto zo skotska a navlečie na syna káro suknu ako tradičné oblečenie pre nejakú príležitost 😅 😉
...aj ja si idem kúpiť tyrkysový kočík, lebo sa mi veľmi páči a tiež čakám dievčatko. ...a ostatných nerieš. Dali ti na ten kočík? máš s mm dobrý vkus 😉
my sme mali pre našu dcérku tiež modrý kočík a každí vravel: "aký máte krásny kočík" takže na tom nie je nič divné. mali sme takú sladko ružovú deku a vyzeralo to fakt super...tá modrá a ružová k sebe veľmi ladili...
Vobec to neries, ja som sa musela tiez preboxovat cez rodinu ked som vybrala dievcatku bledunko modry kocik. Ale ked ho uvideli hned vedeli preco. bol nadherny stokrat krajsi ak v ruzovom prevedeni, dala som donho ruzovu deku a bolo jasne co v nom spinka. Vobec som to neriesila a ani ty nemusis.
nerieš , je to tvoja osobná vec a druhých do toho nič nieje. Kde je napísané že tyrkysová je zásadne len pre chlapca? Dnes je to úplne jedno. Ani nechcite vedieť v akej farbe kočíka sa vozil môj starší syn... 😀 Inak je to jedna z mojích farieb! 😎
prosim vas, to co sa blbost sa tu riesi? ved nezijeme v roku 1970, ked dievca muselo byt v ruzovom a chlapec v modrom. ze sa takymito blbostami vobec niekto zaobera. kazdy si oblecie, co chce a aka farba sa mu paci. je uplne bezne, ze dievca ma modry kocar a chpalec cerveny. synovy pasuje cervena, tak mame aj cervene body a mame aj ruzovu koselu kockovanu a pasuje mu, tak co, kto ma riesit farbu.
pridávam sa k názoru,že je úplne jedno akej farby je kočík....myslím,že už nie je doba ,kedy dievčatká mali červený kočík a chlapci modrý....a vonkoncom mi príde smiešne nazvať to spoločensky neprípustným..... 😀 😀 taaakže kašli na poznámky druhých a kúpte takú farbu aká sa Vám páááči.... 😉 😉
a nepripadá mi divné ani to,keď je chlapec v ružovom kočíku..... 😉
ja mám čisto čierny,boli rozne poznámky,ale čo,mne sa páči,a je mi jedno čo si hovoria.....tak nerieš.... 🙂
Mať tak tieto problémy 😒
Nechápem čo koho do toho a už vôbec nerozumiem rozdeľovaniu pohlaví od narodenia typu, že chlapci sa nemôžu hrať s bábikami, chlapci majú autá... atď...
Nech sa pekne dcérenka vozí v tyrkysovom 😉
Zhodou okolností aj ja mám prvorodenú Lucku, hoci má už 19 rokov. Pamätám si ako dnes, že som išla do pôrodnice s modrou výbavičkou, lebo podľa sona mala byť na 100% chlapec. Tak sme mali všetko nakúpené modré. Včetne kočiara. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi na pôrodnej sále povedali: mamička, máte dcérku. A malá Lucka chodila do pol roka v modrom, všetci sa na tom dobre bavili. Lucka to prežila, my tiež a dodnes jej modrá farba najviac pristane.
milujem tyrkysovu farbu 🙂 mam moznost dobrej kupi tyrkysoveho kocika a aj ked este neviem, co cakam, vobec mi to neprekaza 🙂 a uz sa velmi tesim. moje pripadne dievcatko bude mat vela tyrkysovych veci 😀
To ešte aj v dnesnej dobe sa niekto trapi nad tym, čo povedia ludia o mojom kočiku??? 😅
my mame zeleny kocik a teraz sa nam po chlapcekovi narodilo dievcatko a ani nahodou som nerozmyslala nad vymenou kvoli farbe....ved su to nase peniaze a nie nejakych cudzich ludi,ja osobne mam velmi rada tyrkysovu 😉
V žiadnom prípade by som si z toho nič nerobila - to sú len ľudské predsudky... Ak sa vám páči a miminko sa tam cíti výborne, nevidím dôvod, prečo sa cítiť trápne práve pre takú krásnu farbu :P
ja som mala pre dievca tmavomodry a ked nikto pindal, poslala som ho niekam 😀 😀 😀 😀 😀
tu nejde o to ze by to bola nevhodna farba, ale o to ze sa v okoli pytas nevhodnych ludi......to uz komu vadi taka krasna farba kocika???????? a ked vam ostane pre druhe, tak kedy bol chlapec a ty mas teraz ruzovy kocik, tak potom kupujes modry, lebo nemas co robit s peniazmi? sorry, ale mas v okoli podivnych ludi, len si ho kupte a uzivajte si to, budes v nom mat babo aj dva roky, budes sa divat na krasnu farbu a nie na to co ti nanuti prahlupy zvyk - co sme farboslepi na vsetko, len modra a ruzova su??????
to co je za blbost! ja som vozila chlapca v cervenom a komu sa to nepaci, nech sa na mna nepozera.
zvlastne si myslim... ale podla mna farba kocika nie je rozhodujuca.. kazdy ma pravo si vybrat taku farbu kocika aka sa mu paci🙂
myslim,že drobcovi bude uplne jedno v akom koči sa vozi a ak sa vam pači tyrkysovy,tak si taky kupte,je to len a len vaša vec 😉 ..stojte si za svojim nazorom a rozhodnite sa ako to vam vyhovuje
Mmy mame dievca, Dominiku a pri citani informacii o mene sme citali, ze sa k jej menu hodi modra a zlta farba. Hold, kociar modry nebol, hoci sme velmi chceli, ale nakoniec sme skoncili pri hnedom. No vecicky mame vacsinou v tej zltej a modrej. Sem-tam nieco ruzove, ale my sme nic v v ruzovej nekupovali. Len co sme dostali. Kludne kupte ten kociarik, hlavne, ze sa paci vam. 😉
druhych si nevsimaj je to tvoje babetko a tvoj kocik na druhych sa vyprdni.ja by som si s nich velku hlavu nerobila ja som uz vystriedala pri mojom malom 6kocikov a to ma estelen 1rok3mesiace a to tiez vsetci vypravali ci ich furt striedam ci mam tolko penazi aby som mala kazdu chvilku iny kocik a okukovali ma no ja som si ich nevsimala to je kazdeho rozhodnutie co si kupi a co bude mat. 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 😉 😉 😉 😉
prečo by nie, my máme chlapca a vozil sa v kočíku fialovom 😉
Pohoda, preco nie?
kupte kociar vo farbe,aku mas rada a nepozeraj na ludi 😉 nas syn ma modry kocik s bielym,ale oblecenie vo vsetkych farbach,aj v ruzovej,mne sa paci ,aj na chlapcekovi 😀
..a ja som mala po dcérke pre syna červeno-zelený...🙂a ako mi to bolo jedno,aspoň nás bolo vidno dobre na ceste.. 🙂..hlavná vec že plné obchody sú červených,fialových,jasno modrých,jasno zelených,žltých a podobne farby nohavíc pre chalanov..😀
možno som divná aj ja, ale moja dcéra mala tyrkysový kočik a syn má teraz červený 🙂 🙂 a nech si myslí každý čo chce.....🙂
ked sa vam paci tak to je najdolezitejsie.nech sa iny kukaju na seba ked sa im nepaci tebe t0 moze byt jedno
Dievčata, tema je takmer dva a pol roka stara, tak neviem, či vaše rady este pomozu 😀
urcite. podla mna su vsetky farby pre obe pohlavia ok asi okrem ruzovej a fialovej pre chalana 😉

musím nazvať úbohé a primitívne, ak niekto sa pozastavuje nad farbou kočíka, oblečenia ecc. ... mojej druhej dcérke som kúpila od ruky starý modrý kočík, veľmi pohodlný a reakcie okolia ma absolútne nezaujímajú ... dôležité je to, aby dieťatko bolo zdravé a šťastné a nie to, v akom kočíku leží