Je skoro kúpiť kočík už v 10. týždni?
Ahojte je to prosím ešte skoro ?? Som 10tt a mám možnosť kúpiť krásny kočík za fajn peniaze presne podľa mojich predstáv (vanička+vajíčko) len sa bojím či to nieje priskoro. Veríte na povery nekupovať kočík veľmi dopredu ?
Ja som kúpila tiež tak skoro. Všetci na mňa kukali ci mi nesibe. Ale vedela som co chcem a nasla som super ponuku. Však kocik sa nepokazí ak bude stáť niekde odložený;) ak by sa aj nedajbože čosi stalo. Vždy sa sa predať, alebo odložiť a využiť keď ho budeš potrebovať. Ja by som neváhala ak vieš ze ho ozaj chces
Strašne skoro. Počkaj aspoň do 1veho screeningu.
A čože je to za kočík a vajíčko?
Podla mna nekupovat
@mary888999 autosedacka sa nekupuje podla toho ako vyzera, ale podla toho, ako boduje v crashtestoch. a mimochodom, autosedacka ma expiraciu, cize sa s dietatom poponahlaj, ak ju chces plne a bezpecne vyuzivat.
A kedy si bola naposledy u Dr.? Ja by som pockala do 13tt, potom uz je riziko potratu malinke... ja som prisla o babo dakedy v 9tt, prislo sa na to v 11tt. Puklo by mi srdce mat doma novucky kocik
@mary888999 prosím ťa daj tip na krásnu autosedačku. 😃👍 A koľko má rokov?
Je to veľmi popredu..
Ak si si ista svojou volbou, tak kup. Podla toho co som si precitala, sudim ze bude z druhej ruky a uz nejake babo mas, ale otazka ci ekokoza, lebo zimne babo sa mi z mojho pohladu zda menej relevantna. Mala som prvy kocik z eko koze a nevyhoda je, ze ked sa niekde suchnes, uz tam zostane sram. Kocik by sa mal kupovat tak, ze ak je predpoklad, ze “ides” s babatkom do zimy, tak vanicka ma byt co najdlhsia, aby vydrzala. Mam roan bloom s takou hrubsou a pevnou latkou a nemala som pocit, ze by bol v zime vlhky, ked tak mozes na nom mat prsiplast ak by smezilo. Tento roan som mala druhy v poradi, z celkovo siestich co mi presli cez ruky a nechala som si ho pre potencionalne dalsie, lebo to je laska na prvy pohlad, aj ked ma jednu obrovsku chybu a to maly nakupny kosik a kratku striesku na sportovej casti. Co sa vajicka tyka, tak ak patril k lacnym kombinaciam tak by som o nom vobec neuvazovala. Nemala som zozaciatku predstavu o tom, ako ma kvalitne vajicko vyzerat, ale uz som sa doucila.
Na povery neverím. Aj ja som kupovala kočík skoro....bola som cca v 13 TT. Ale mala som ho už dávno vyhliadnuty, našla som ho za super cenu v bazáre a bola som s ním nakoniec veľmi spokojná. Takže ja neľutujem že som ho kúpila tak skoro.
funny ako v našej kulture pri zisteni tehotenstva už len na kočik myslime 😆
Kup. Ak je za dobru cenu, tak keby sa stalo "nieco zle" tak lahko predas. Ale verim ze vsetko dobre dopadne ;) kup a mas pokoj, co ak potom uz nenajdes? Alebo bude drahy?
@matkahelka jooooj tento mudry konik 🙄, lebo v tych skladoch nestoji tovar mesiace a vobec si ludia neposuvaju veci po detoch aj po x rokoch.
My sme kupovali okolo 30tt. Skôr by sa mi zdalo veľmi skoro 🤔
@mary888999 ehm preto ked kupuješ autosedacku je pri nej na eshopoch uvedený väčšinou aj rok vyroby. To presne pre toho múdreho modrého kona. Takisto ho ma každá sedacka na nálepke na sebe, kvoli koňovi. Ale ked sa ti paci …. To ze si ludia posúvajú veci medzi sebou, v niektorých prípadoch neznamena ze je to správne.
My sme kúpili v 14.tt lebo bola dobrá zlava 😃 o chvilocku už rodim a stále sa mi páči neľutujem tak skorú kupu
Inak zaujimave kazda riesite kocik , ale ako pani vravela bude ho kupovat aj s vajcom , na toto by som si dala fest pozor ak sa jedna o nejaky kocik z polska tak vajicka su zle vlozkovo riesene a babatko ma v nich hrooozne vela miesta co nieje dobre.
Nie je to skoro, ja som si tiež kúpila hned 😃
urcite kup-ak ho mate kde skladovat
@janakamposova ano presne,tie polske vajicka su katastrofa.
Každého vec kedy kúpi ja som šla kukať do obchodov až v 26tt (šli sme na sono 3D a odtiaľ kuk kocik aj sme rovno kúpili-predtým sme len net kukali)
Ale čo sa týka kočíka s bazáru za ten čas co bude schovaný by som sa koze bála 🤣 ak ju v lete dotyčná neosetrovala dovtedy aj pri zlom skladovaní dopuka (známe mali tento problém najprv waw efekt .... mne nadávali co som kúpila latkovi tmavo modry že to umožnené v lete to víťaza slnko ..... ja už 3rok mam kocik v top stave a im ta koza po 1lete popraskala
Aj vajíčko pozor .... hlavne ako sedí v aute nie každé sadne ako rit na serbel a tiež nevieš ci bude babo 2 kilove alebo 4kilove 🤣 aby ti tam neplavalo ...... ja som 35tt kupovala vajcom a mala bola nakoniec 2,5kg (veľkosť oblecenia 42/44 ako pre predcasniatka ) A teda v každom vajci lietala aj keď mala novorodenecku vložku.... a nám ani vajcom dobre nesedelo na základní v aute púšťali sme pásom
Ale tiež to nebolo ono ..... takže treba aj odskúšať dat kocik do auta ja som preto menila aj auto lebo mi 1cm chýbal aby som zavrela kufor na svojom citroene c4 🤣😂🤣 aj tak trebalo meniť ale čakala som ze ešte rok prežije
Známa tak menila kocik lebo zial ma nepočúvala a tiež ho do auta nenarvala.
Aj ťažká konštrukcia omrzí po chvíľke to nieje že netreba mi kocik kúpim bazarovi s obrázku tam reálne aj do obchodu medzi regále niekedy je problém ísť.
Ja len poradím že eko koza je veru horší materiál ako latka nakoľko dnes sú látky na kočíkoch nepremokavé kdezto ekokoza ti práve začne vplyvom zimy a vlhká praskať a cela sa lúpať
Skoro za mna, nemas za sebou ani prvý trimester…nechcem samozrejme strašiť…ja som napríklad ešte v 20tt dosť krvácala nebolo iste či o babo neprídem.🤷♀️ pri prvom som kupovala až tesne pred porodom
@mary888999 na autosedacke mas uvedeny rok vyroby, prave kvoli tomu, aby bola bezpecna. a to ze si niekto autosedacku posuva x rokov neznamena, ze je to spravne a bezpecne. rovnako ako kupovat autosedacku - ako v tvojom pripade - lebo je krasna. niekto pozera na krasu, niekto aby usetril a niekto na bezpecnost svojho dietata. kazdy mame ine priority.
ja by som si ho určite kúpila, tiež som mala svoj vysnívaný a ked bol v akcii a ja na začiatku tehotenstva, hned som ho kupovala🙂 a poslúžil aj druhému synovi a ešte som ho a podobne aj predala. takže smelo do toho🙂
Ak vieš kúpiť tak, že predáš bez straty, tak kúp
My sme začali nakupovať niekde v 6/7 mesiaci..aj to len veci do pôrodnice.. neskôr veci pre malého.. a kočík som kupovala asi mesiac po tom, čo sa narodil ..ale teda boli sme narodený predčasne a dieťa aj tak nechcelo do 4 mesiaca v kočíku ani byť..keby som to vedela, tak ho ani nekupujem a rovno kúpim športový 🤣
Nechápem zmyslu tejto otázky. Urob ako citis... časom budeš riešiť dôležitejšie otázky ako či kúpiť alebo nekúpiť kočík teraz .... Ja som kupovala veci a zariadovala izbu kedy som chcela a nikoho som sa nepýtala , o poverach som nič ani nepočula...
A inak nás kočík som uz 100* oľutovala aj keď bol ,,pekný,,
@mary888999 môžeš napísať presný typ vajíčka? Aspoň ti poradíme prípadne. Najlepšie odfotiť aj nálepky čo máš na nej a zistíme či sa dá ešte používať a nie je po expirácii. Za to sa fakt netreba hanbiť, ja som tiež nevedela. Máme odložené maxi cosi vajko po synovi a plánujeme druhé, no žiaľ tento rok už bude expirovane, čiže po dobe použiteľnosti. Dieťa ešte nie je na obzore, čiže vajíčko pojde na zberný dvor. Určite by som neriskovala voziť bábätko hoci aj len rok po dobe použiteľnosti. Ďalšia vec je, akej značky je vajko, či je len pekné, alebo aj bezpečné. Vajíčka ktoré sú ku kombinácii s kočíkom sú väčšinou na nič. Pokiaľ sa nejedná o napr. Maxi-Cosi, Cybex a iné kvalitné značky.

Kupuj, neváhaj. ✌️😉