icon

Kočík Passo Easygo

evicta17
15. júl 2012

Ahojte. Veľmi sa mi páči kočík PASSO EASYGO novinka 2012. http://www.svetkocikov.sk/kociky-easy-go/13772-...
Prosím Vás, máte s ním niektorá skúsenosť? Je dobrý? Odporučili by ste mi ho kúpiť? Vopred ďakujem za všetky názory 🙂

marianna1985
17. jún 2013

Chcela by som poprsit nejaku dobru dusu, ak ma doma tento kocik vo farbe hnedo-smotanova, ci by sem nemohla dat realnu fotku, uz som bola vo viacerych obchodoch, ale nikde tento odtien nemali,
a este aku ste mali skusenost v zime ked bol sneh, ako sa s nim islo? resp. mali ste nejaku negativnu skusenost? dakujem 🙂 🙂 🙂

e_kociky
18. jún 2013

@romco3 kočík určite odporúčam, má skutočne veľkú vaničku, určite využijete aj v zimnom období.. vnútorne rozmer vaničky sú 80x40x19 cm. Rozmer rozloženej konštrukcie je 89x60x110 cm, skúste si to porovnať s rozmermi výťahu.
Rozmer zloženej konštrukcie je 95x60x28 cm, určite sa vám zmestí aj do menšieho auta.

romco3
19. jún 2013

@e_kociky len neviem preco sa nezhoduju vsade rozmery vanicky a rozlozeneho a zlozeneho kocika. Ked si pozriete rozmery z viacerych zdrojov, viacerych stranok, tak to nesedi. Napr. vanicka - niekde uvadzaju 40/80 a niekde 36/82. ako je to mozne? Su nejake rozdiely podla roku vyroby alebo co?
zo svetkocikov.sk:

ROZMERY:

■Rozložená konštrukcia s kolesami: 89 x 60 x 110 cm
■Zložená konštrukcia s kolesami: 95 x 60 x 28 cm
■Širka sedacej časti: 33 cm
■Hĺbka sedacej časti: 26 cm
■Rozmery vaničky (vnútorná): 80 x 40 x 24 cm
■Priemer predných kolies: 24 cm
■Priemer zadných kolies: 29 cm

Váha:

■Konštrukcia s kolesami: 10 kg
■Vanička s konštrukciou: 16 kg
■Vanička: 6 kg
■Športová časť: 5 kg

Z E-kociky.sk:

Rozmery:
Rozmery zloženej konštrukcie: 60/83/34 cm.
Vnútorné rozmery vaničky: 82/36 cm.
Váha hlbokého/športového kočíka: 12,5kg.

e_kociky
19. jún 2013

@romco3 vyššie uvedené rozmery ktoré som písala v predošlom príspevku sú z údajov, ktoré sa nachádzajú v reklamonom letáku na kočík Passo od výrobcu.
Niekde môžu uvádzať vonkajší rozmer vaničky, preto sa možno údaje líšia.
prikladám daný leták, je síce v poľštine, ale možno vám približí presnejšie rozmery

bimba01
22. jún 2013

ahojte, ma niekto aktualne skusenosti s tymto kociarikom? zmesti sa aj do panelakovych vytahov? a druha otazka: do akeho mensieho auta sa vam v pohode zmesti (aj s batozinou, ak idete na vylet)? DAKUJEEM

tricka
22. jún 2013

@e_kociky Prosim Vas, chcela by som sa opytat, ci splna tento kocik europske bezpecnostne normy? Nebyvaju na neho reklamacie? dost totiz uvazujem medzi nim a Takom Mohican a neviem sa rozhodnut... Co by ste si vybrali vy? Dakujem

festina80
24. jún 2013

Ahojte potrebovala by som radu. Kupili sme si kocik, ale bez vajicka, pretoze vajicko sme dostali ( mame maxi cosi). Exisuje na to redukcia ?

e_kociky
25. jún 2013

@bimba01 do auta sa kočík určite zmestí.. výťah si treba odmeriať a pozrieť si vyššie uvedené rozmery.

@festina80 na kočík je možné upevniť autosedačku Berber Carlo, na inú autosedačku momentálne adaptéry nie sú dostupné.

e_kociky
25. jún 2013

@tricka kočík spĺňa všetky potrebné nariadenia a normy. kočík určite odporúčam, ľahko sa s ním manipuluje, má veľku vaničku. Pokiaľ máte otázky, kľudne ma kontaktujte cez IP alebo telefonicky 😉

dotti
12. júl 2013

Ak môžem vlastnú skúsenosť, tak passo je úplne perfektný kočík. Kľudne Vám ho môžem porovnať so stokke xplory v ktorom mi vyrástla dcérka. Pôvodne som ho objavila v Košiciach a veľmi sa mi páčil. Kúpili sme si ho v svetlo modrej farbe a je krásna. Ale začnem od hora. Vanička je naozaj veľká a pohodlná. Malinký je májový a najväčší bude v zime, ale nebojím sa, že by sa mi do nej nezmestil aj s fusakom a to teda rýchlo rastie. Stokke má dosť malú vaničku. Je dosť vysoko, čo je pre mňa podstatné. To je rovnaké. A teší ma tá podopierka, keď už bude drobec sedieť. To stokke nemá a chýbalo mi to, keď si dcérka sadla, ale ešte bola malá do športovej verzie. No a športová časť sa dá nosiť otočená na obidve strany. To je rovnaké a dosť často som to využívala, pokiaľ svietilo slnko do tváre a dcérke to už vadilo a dáždnik nepomáhal. Rúčka sa dá dať do veľa polôh, čiže je kočíkovanie príjemné pre mňa, manžela a dokonca aj 5 ročnú dcérku. To je rovnaké, len trochu iný princíp. Taška je postačujúca ako ostatné tašky na potrebné veci. U stokke je to ruksak. Skladanie, vyberanie vaničky a vajíčka je ľahké a bez problémov ho zvládam aj s drobcom vo vnútri. Stokke tiež. Pérovanie super a je plynulé, to pri stokke nie je moc možné, aj keď dcérke to nechýbalo 🙂 Ľahko s ním zhupkám takých 15 schodov, čo máme pred domom. Stokke má na to prispôsobený systém. To, že je tá spodná časť na nákupy uzatvárateľná je podľa mňa veľmi praktické. Do auta sa zmestí bez problémov, kolieska sa dajú za pár sekúnd dať dole a získate ešte viac miesta. My máme síce citroen xsara picasso , ale občas ideme naprataní ako turci 😉 Inak sa kočík dá perfektne ovládať pokojne aj jednou rukou a to aj na rozbitej ceste. Často mám malého v jednej ruke a v druhou tlačím kočiar. Kolieska sa dajú zaaretovať, ale teraz je lepšie ich mať voľné. Ju a zmestím ho aj do malého výťahu, ale musia byť otvorené dvierka. No a chodíme s ním aj do hory a bez problémov prejde cez korene a skaly. Myslím, že poliaci vytvorili niečo pre maminky v našich podmienkach, kde cesty nie sú vždy len rovné, výťahy obrovské a maminky majú opatrovateľky. Ja som s ním naozaj spokojná a to som po skúsenosťami s prvým kočíkom dosť náročná 😉 chudáci predavači, čo so mnou komunikovali, lebo ja viem, čo chcem 😀 no a nezabudnime cenu, čo myslím, že viac ako poteší. Ak by som s ním náhodou mala nejaké problémy, tak Vám dám vedieť. Zatiaľ budem pokračovať v záťažovom teste po horách, ale aj v meste. Verím, že som aspoň niekomu kúsok pomohla pri rozhodovaní, keďže som tu napísala skoro román. Maminkám prajem príjemné chvíle s našimi drobcami 🙂 😉 Ju a myslím, že vyzerá veľmi pekne oproti ostatným kočiarom podobného typu, taký drobec s obrovským priestorom vo vnútri. Ju a rada na záver. Kolieska nafukovať po tom, čo ich dáte dole. Je to jednoduchšie 😉

marianna1985
18. júl 2013

@dotti aspon za seba dakujem, popisala si sice toho dost, ale mna si viac menej ubezpecila ze ho kupim, ak sa nic nestane. este by ma zaujimalo akej mas farby kocik? a co hovoris este na povrchovu upravu? nevytahuje farbu slnko?

dotti
19. júl 2013

@marianna1985 ahoj, my ho máme v bledomodrej farbe a nevšimla som si, že by nejak na slnku bledol, podľa mňa je to kvalitná látka a dá sa pekne utrieť. To vnútro sa kúsok žmolkuje, to je pravda, ale je to minimálne a odžmolkovač to spravil raz dva 😉 Na vaničku treba dávať kúsok pozor, keď sa dáva do auta, lebo keď sa na ňu zatlačí, vyskakuje kovová konštrukcia a dať ju späť je celkom námaha, ale mne to nahadzuje manžel, takže je to ok 🙂 ale je pravda, že kočíkujem len 2 mesiace, takže budem tú farbu sledovať a dám vedieť...

marianna1985
19. júl 2013

@dotti dakujem pekne, ja ho planujem najma preto, lebo ma oslovila velkost vanicky, ja budem mat babo zimne preto si myslim ze je to dobra volba, a este jedna otazka, ten kosik pod kocikom aka je s nim manipulacia, predpokladam ze pri vanicke je to ok, ale neskusala si to nanecisto pri sportovej verzii? a este ak mozem byt smela, sportova cast sa da dat len v smere jazdy,ciaj v protismere jazdy, este raz vdaka 🙂 🙂 🙂

dotti
22. júl 2013

@marianna1985 no so sportovou som to neskusala, lebo je doma u nasich, mozno ked pojdeme na navstevu a stihnem, tak to vyskusam 🙂 inak celkom v poho do neho zmestim taky normalny denny nakup, ale neda sa vybrat, takze doma to pekne musim poprekladat. a sportova sa da v obidvoch smeroch, to uvadza vyrobca a bola to jedna s mojich podmienok 😉

snezienka12
26. júl 2013

@marianna1985 Na predchadzajucu otazku o manipulacii s kosikom pri sportovej verzii odpoviem ja lebo tiez mam tento kocik a pred casom som vanicku vymenila za sportak. Veruze do toho kosika sa da dostat o dost horsie, ja som bola zvyknuta ze som donho supla celu igelitku aj s nakupom s potravin, zazipsovala a sla som, ale pri sportaku je priestoru nad kosikom ovela menej, takze veci davam do kosika po jednom, co je zdlhavejsie ale je to vec zvyku. Zase drobnosti som si zvykla davat do tej tasky co je zavesena na rucke, ta je ozaj dost velka, vojde do nej aj mensi nakup.

marianna1985
27. júl 2013

@snezienka12 Dakujem za odpoved, a este by ma zaujmalo v akej farbe mas ty kocik, ja predbezne uvazujem nad zeleno - sedou.

naniia
28. júl 2013

Ahojte maminky, vedeli by ste mi prosím poradiť kde v okoli zvolena, banskej bystrice by som mohla vidieť tento kočík naživo?? Veľmi sa mi páči a zvažujeme jeho kúpu no predsa by som si ho chcela obzrieť aj v reály. Dakujem 🙂

violaliptakova
31. júl 2013

Ahojte baby, vidim ze sa tu dost bavite o tom kociku passo ja som ho videla nazivo v Bratislave v Brendone a tiez sa mi pacil zdal sa mi dost pevny, dobre sa mu otacali koliecka a tiez nebol tazky. Bola som spokojna a vazne uvazujem ze si ho tiez kupim.

naniia
3. aug 2013

Ahoj Viola, chcem sa ťa spýtať koľko kočíkov tejto značky tam mali a v akej farbe.. Asi sa tam s manželom vyberieme, len aby sme sa nepreviezli zbytočne ak tam držia iba jeden kus a pri mojom šťastí ho den pred tým predajú :D

cukriiicek
7. aug 2013

@naniia My sme tam tiež boli ešte asi 3mesiace dozadu,majú tam čierno šedý,a béžovo hnedý

lucynka44
13. aug 2013

a nie je moc tazkyy kocky?

lucynka44
24. aug 2013

jeee peknýýý bola som rozhodnuta ale dneska som ho bola vyskuuusat a rozmyslela so si to je naoozaaj dost tazkyyy slaba kvalita labilnejsiii ... bola osm po ozajstnom skusani a hrani sa snim sklamanaa

nonny
5. sep 2013

no tak ohladom kočika 🙂 mame ho už vyše 7 mesiacov takže odskušany hlboky aj športovy...zmesti sa do panelakových výťahov podla toho sme to vlastne vyberali aj ked poviem pravdu my sme chceli uplne iny trojkolku no kedže v panelaku nie su vyťahy ale nejake male chodiace kabinky tak sme museli vychadzať z rozmerov kočika....hlboky v pohode nebol žiadny problem vanička dosť velka...ale predsa už som chcela vymeniť za športiak 🙂 tak sme vymenili a čo mna znervoznuje je ta latka dnu podla mna jej je dosť vela toto čo je za hlavou aby babo nevypadlo to sa nam dosť prehina dopredu maly to vkuse taha nakolko odkedy objavil že sa vie točiť tak chce spať len na bruchu...toto jedine sa mi tam nepači tej sivej latky je tam kus viac neviem sice ako je to v iných kočikoch musim si omrknuť 😒 ináč v poho aj ked už mi viacerí povedali že prečo si nechavm foliu na ručke 😖 no je to tam tak urobene a vyzera to ako keby som si naschval nechala igelit na ručke a nechcela aby sa mi to pošpinilo...ináč je ok čo sa týka toho aky je ťažky tak neviem ake su ostatne ťažke...no už sa zas tešim ked bude maly väčši a budeme mať lahši jednoduchši golfač 😉

casarka
16. okt 2013

chcem sa spytat za koľko ste kupili kočiar passo trojkombináciu? a ta kremova farba sa nespini dost?

romco3
17. okt 2013

@casarka za 340. Zatial ten kocik aktivne nepouzivame, este sa maly nenarodil. Ale uz sme ho skladali. Je dost velky, masivny, mal by zvladat aj narocnejsi teren. Kolesa su nafukovacie, ale s tou pumpou od nich to nejako neslo nafukat, este som aj farbu s tou pumpickou oskrel na kolese. Dufame ze kocik bude ok a ze nam dobre posluzi. My mame ten zeleny.

casarka
17. okt 2013

ďakujem za info...no ja keď som si ho v obchode skúšala sa mi zdal uplne ľahky a super ovladateľný oproti iným kočiarom. Napr. moj naj bol Solam Leather Linen a ten passo je oproti tomu ako pierko. Solam je riadne ťažký. Myslím si že bude ok.

Má niekto bežovú kombináciu z passa? Ako ste s ním spokojní?

lenka7791
18. okt 2013

@casarka Ahoj, ja mám hnedo-smotanový kočík zn. PASSO. Vôbec sa mi nešpiní, nemá sa prečo. Veď béžový je len zvrchu vaničky a prikrývka. Samozrejme, ak si ho chceš zašanovať, tak treba dávať pozor. Ale nielen na túto farbu, ale na všetky kočíky. Ja som s ním spokojná, používame ho 5 mesiacov, no uvidím ako sa s ním pôjde po snehu.

casarka
19. okt 2013

@lenka7791 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Hej veď aj som si myslela, že je to len zvrchu a nema sa preco špiniť. Ja len či nahodou. A presne ako vravíš to pri každej farbe treba dávať pozor. Kde si ho kupovala a za koľko. Čo všetko je pri ňom?

casarka
19. okt 2013

@lenka7791 A je dosť ľahký nie? Dobre sa ovláda?

lenka7791
19. okt 2013

@casarka Ovláda sa dobre, pri ňom bola pumpa na kolesá (ale tá nie je dobrá na fúkanie, vystačíš si aj s obyčajnou pumpou), sieťka proti hmyzu a pláštenka. Ja som ho kupovala cez net za 280,-€ za dvojkombináciu.