icon

Kočíkovanie z bytovky bez výťahu

Dnes o 12:55

Ahojte, su tu mamicky ktore byvaju v bytovke bez vytahu? Som prvorodicka a caka ma prve kocikovanie. Ja viem ze si casom nejak zvykneme/naucime sa ale momentalne mam stres ako to zvladneme. Kocik musim nechat dole na prizemy a ja neviem ako obliect babatko do kocika a ako ho po tych schodoch zniest. Babo je dost nekludne a proste mam stres ze sa mi nejak po schodoch bude nadmerne hadzat. K pediatricke chodime vo vajicku z bytu, tak to beriem ze to je bezpecne...ale pred tym prvym kocikovanim mam stres, ako zobrat babo plus veci... takze budem rada za vase skusenosti ako ste to zvladali a ci mate nejake rady co vam to ulahcilo

anonym_2b5a0d
Dnes o 12:57

Prepac ale ja teda mam nejaku empatiu a ano byvala som na tretom bez vytahu ale nechapem co Ty riesis? Uplne normalne som vzala decko na ruky, tasku na plece, dole som ho dala do kocika v pivnici a sli sme vonku. Ked sme prisli z prechadzky, vzala som decko z kocika, vsetky veci do tasky a do ruk a sla som hore do bytu. Niekedy aj voditko so psom, casom boli deti dve atd. Potom sme nastastie zmenili byvanie. Ale tolko k Tvojej otazke... Prosim Ta co ine sa tu da vymysliet, respektive dumat nad tym?

nikolka232
Dnes o 12:58

@anonym_autor tak my bývame na 4.bez výťahu. Je to ťažké, nebudem ti klamať. Oblečiem normálne ako do kočíka, veď tu chvíľku prebehneme dole schodmi. Ak sa bojíš, nos zatiaľ hore-dole schodmi vo vajci. Potom som občas používala nosič, keď som toho mala veľa. Inak normálne ruksak na chrbát a na rukách.

anonym_97631b
Dnes o 13:02

kamoška chodí tak že dá dieta do vaničky a tak ho nosí , ptm len naklikne na spodok a ide
tašku si dá šíkmo cez rameno

anonym_388343
Dnes o 13:04

Vezmem dieta, tasku na rameno alebo ruksak na chrbat, prejdem po schodoch, dieta vlozim do kocika a idem von. Novorodenec sa ti nebude po schodoch nadmerne hadzat predsa 🤦

anonym_d2d83b
Dnes o 13:05

Su aj kociky ktore vedia ist po schodoch taky thule...ma velke kolesa a ja bezne s nim chodim po schodoch, ma aj brzdu.. ja by som to riesila tak kocik by som v chodbe nenechalam potrwbujem ho mat v byte a cistom prostredi..nebolo by to prechadzka ruzovou zahradou , chcelo by to trochu sily vytiahnut ho na neviem ake poschodie ale do tretieho by to pre mna bolo ok..

puplatko
Dnes o 13:07

Neboj sa, sama prídeš na to, ako ti to bude najlepšie. A fakt v tom nevidím žiaden problém, kočík si proste necháš dole v pivnici/kočikárni a vybavené.

anonym_864228
Dnes o 13:09

Prvé kočíkovanie znamená, že máš pár dňového novorodenca, ten sa nehýbe tak, že by ti vypadol z rúk. Oblečieš ako von, na ruky rovnako ako nosíš doma, taška cez plece a ideš.
Nie je to žiadna veda, ukľudni sa, zvládneš aj horšie veci.

nikolka232
Dnes o 13:10

Ešte taký tip, nechaj si rozopnutú bundu, aby sa ti nešmýkalo 🙂 neboj sa! To zvládneš. A ver mi, že 100x horšie bude čakať, kým vyjde po schodoch, keď začne etapa - všetko sám/sama 😀😀😀

spongebob1
Dnes o 13:10

@anonym_autor Ja som pouzivala zavinovacku prve dva, tri mesiace. Pohodlne sa babatko nosilo.

anjelicek26
Dnes o 13:19

Prehodis babo do nosica a vyjdete hore-dole... kocik ak sa ti da, nechaj v pivnici...

bielasovicka
Dnes o 13:19

@anonym_autor neboj, zvykneš si. Ja som mala 2 deti v bytovke bez výťahu, na 3.posch.bez problému som to zvládla. 😊

anonym_91a14e
Dnes o 13:23

Kľud a sedliacky rozum. Skús si rôzne možnosti a vyberieš sú, čo ti vyhovuje. Buď najprv kočík a potom dieťa alebo dieťa vo vanicke a potom donesieš podvozok z kočíka, pripadne nosič. Tašku s vecami dáš na rameno alebo do kosila v koči. Akú radu očakávaš? Proste sa musíš zariadiť. Ak budeš robiť takéto caviky kvôli každej bežnej veci, tak ťa za dva týždne j***e o zem. Nádych, výdych, peknú prechádzku 😉

amelie2017
Dnes o 13:27

Neboj, uplne normalne zides po schodoch. Chapem tvoj stres, asi kazda ho mala a bala sa, ze zakopne, ze sa jej vysmykne. Ale zvyknes si. Ak chces, daj do nosica alebo do vajicka.

sisska96
Dnes o 13:47

Však prečo ste nekupovali byt v paneláku kde je výťah ?

sara07
Dnes o 14:16

skus ho dat do nositka
ber na začiatku skutočne len minimum kym sa otukaš
pripadne si nachystaj dole rupsak, tašku pre neho a potom už len zbehn s dietatom
alebo kočik poskladat do kufra, dieta zniest vo vajičku , kočik rozložit,vajičko nechat v aute
ano je to na začiatku dost také tažšie ale však za chvilu ti bude chodit, bude dobre

struhanka
Dnes o 16:06

@anonym_autor 3. poschodie bez výťahu, kočík bol dole pod schodmi. Dieťa sa mi cestou hore/dole po schodoch nikdy netrepalo. Najprv som vyniesla samotné dieťa do bytu, povyzliekala, uložila do postieľky/na podložku. Potom si zbehla po veci/nákup, ktoré ostali v kočíku.

Choď svojím tempom, vyskúšaj, ako sa ti dieťa najlepšie nesie. Chce to len cvik.

anonym_eb64b5
Dnes o 19:47

@anonym_autor ja som kupila take nieco ako taska pre babatko do kocika, dotoho som ho normlane naobliekala ako vonka a vlozila babatko v taske do vanicky zakryla a isli sme. Skus pozriet na nete prenosne tasky pre babatko

anonym_527d53
Dnes o 21:49

Odniesť vo vajíčku ku kočíku a nejakým dlhým zamkom to vajíčko dole zamknúť?

matkahelka
Dnes o 22:12

Dceru som nosila vo vanicke. len spodnu cast, teda podvozok a kolesa som mala v kocikarni, vanicku som mala vzdy v byte, dceru som tam polozila a dole v kocikarni uz len nastokla na konstrukciu.

mima172
Dnes o 22:22

Bývali sme na 4tom poschodí bez výťahu. Mala som aj takú prenosnú tašku na dieťa, no väčšinou som jednoducho do jednej ruky vzala dcéru v zavinovačke, na rameno druhej ruky som hodila prebalovaciu tašku a šla som. Dcéra mala silný hypertonus, čiže sa "šponovala" a krútila nonstop, no z toho som si naozaj stresy nerobila, proste som ju pevne držala, druhou rukou som sa pridŕžala zábradlia a bolo.