Kočíkovanie z bytovky bez výťahu
Ahojte, su tu mamicky ktore byvaju v bytovke bez vytahu? Som prvorodicka a caka ma prve kocikovanie. Ja viem ze si casom nejak zvykneme/naucime sa ale momentalne mam stres ako to zvladneme. Kocik musim nechat dole na prizemy a ja neviem ako obliect babatko do kocika a ako ho po tych schodoch zniest. Babo je dost nekludne a proste mam stres ze sa mi nejak po schodoch bude nadmerne hadzat. K pediatricke chodime vo vajicku z bytu, tak to beriem ze to je bezpecne...ale pred tym prvym kocikovanim mam stres, ako zobrat babo plus veci... takze budem rada za vase skusenosti ako ste to zvladali a ci mate nejake rady co vam to ulahcilo
@anonym_autor tak my bývame na 4.bez výťahu. Je to ťažké, nebudem ti klamať. Oblečiem normálne ako do kočíka, veď tu chvíľku prebehneme dole schodmi. Ak sa bojíš, nos zatiaľ hore-dole schodmi vo vajci. Potom som občas používala nosič, keď som toho mala veľa. Inak normálne ruksak na chrbát a na rukách.
kamoška chodí tak že dá dieta do vaničky a tak ho nosí , ptm len naklikne na spodok a ide
tašku si dá šíkmo cez rameno
Vezmem dieta, tasku na rameno alebo ruksak na chrbat, prejdem po schodoch, dieta vlozim do kocika a idem von. Novorodenec sa ti nebude po schodoch nadmerne hadzat predsa 🤦
Su aj kociky ktore vedia ist po schodoch taky thule...ma velke kolesa a ja bezne s nim chodim po schodoch, ma aj brzdu.. ja by som to riesila tak kocik by som v chodbe nenechalam potrwbujem ho mat v byte a cistom prostredi..nebolo by to prechadzka ruzovou zahradou , chcelo by to trochu sily vytiahnut ho na neviem ake poschodie ale do tretieho by to pre mna bolo ok..
Neboj sa, sama prídeš na to, ako ti to bude najlepšie. A fakt v tom nevidím žiaden problém, kočík si proste necháš dole v pivnici/kočikárni a vybavené.
Prvé kočíkovanie znamená, že máš pár dňového novorodenca, ten sa nehýbe tak, že by ti vypadol z rúk. Oblečieš ako von, na ruky rovnako ako nosíš doma, taška cez plece a ideš.
Nie je to žiadna veda, ukľudni sa, zvládneš aj horšie veci.
Ešte taký tip, nechaj si rozopnutú bundu, aby sa ti nešmýkalo 🙂 neboj sa! To zvládneš. A ver mi, že 100x horšie bude čakať, kým vyjde po schodoch, keď začne etapa - všetko sám/sama 😀😀😀
@anonym_autor Ja som pouzivala zavinovacku prve dva, tri mesiace. Pohodlne sa babatko nosilo.
Prehodis babo do nosica a vyjdete hore-dole... kocik ak sa ti da, nechaj v pivnici...
@anonym_autor neboj, zvykneš si. Ja som mala 2 deti v bytovke bez výťahu, na 3.posch.bez problému som to zvládla. 😊
Kľud a sedliacky rozum. Skús si rôzne možnosti a vyberieš sú, čo ti vyhovuje. Buď najprv kočík a potom dieťa alebo dieťa vo vanicke a potom donesieš podvozok z kočíka, pripadne nosič. Tašku s vecami dáš na rameno alebo do kosila v koči. Akú radu očakávaš? Proste sa musíš zariadiť. Ak budeš robiť takéto caviky kvôli každej bežnej veci, tak ťa za dva týždne j***e o zem. Nádych, výdych, peknú prechádzku 😉
Neboj, uplne normalne zides po schodoch. Chapem tvoj stres, asi kazda ho mala a bala sa, ze zakopne, ze sa jej vysmykne. Ale zvyknes si. Ak chces, daj do nosica alebo do vajicka.
Však prečo ste nekupovali byt v paneláku kde je výťah ?
skus ho dat do nositka
ber na začiatku skutočne len minimum kym sa otukaš
pripadne si nachystaj dole rupsak, tašku pre neho a potom už len zbehn s dietatom
alebo kočik poskladat do kufra, dieta zniest vo vajičku , kočik rozložit,vajičko nechat v aute
ano je to na začiatku dost také tažšie ale však za chvilu ti bude chodit, bude dobre
@anonym_autor 3. poschodie bez výťahu, kočík bol dole pod schodmi. Dieťa sa mi cestou hore/dole po schodoch nikdy netrepalo. Najprv som vyniesla samotné dieťa do bytu, povyzliekala, uložila do postieľky/na podložku. Potom si zbehla po veci/nákup, ktoré ostali v kočíku.
Choď svojím tempom, vyskúšaj, ako sa ti dieťa najlepšie nesie. Chce to len cvik.
@anonym_autor ja som kupila take nieco ako taska pre babatko do kocika, dotoho som ho normlane naobliekala ako vonka a vlozila babatko v taske do vanicky zakryla a isli sme. Skus pozriet na nete prenosne tasky pre babatko
Odniesť vo vajíčku ku kočíku a nejakým dlhým zamkom to vajíčko dole zamknúť?
Dceru som nosila vo vanicke. len spodnu cast, teda podvozok a kolesa som mala v kocikarni, vanicku som mala vzdy v byte, dceru som tam polozila a dole v kocikarni uz len nastokla na konstrukciu.
Bývali sme na 4tom poschodí bez výťahu. Mala som aj takú prenosnú tašku na dieťa, no väčšinou som jednoducho do jednej ruky vzala dcéru v zavinovačke, na rameno druhej ruky som hodila prebalovaciu tašku a šla som. Dcéra mala silný hypertonus, čiže sa "šponovala" a krútila nonstop, no z toho som si naozaj stresy nerobila, proste som ju pevne držala, druhou rukou som sa pridŕžala zábradlia a bolo.

Prepac ale ja teda mam nejaku empatiu a ano byvala som na tretom bez vytahu ale nechapem co Ty riesis? Uplne normalne som vzala decko na ruky, tasku na plece, dole som ho dala do kocika v pivnici a sli sme vonku. Ked sme prisli z prechadzky, vzala som decko z kocika, vsetky veci do tasky a do ruk a sla som hore do bytu. Niekedy aj voditko so psom, casom boli deti dve atd. Potom sme nastastie zmenili byvanie. Ale tolko k Tvojej otazke... Prosim Ta co ine sa tu da vymysliet, respektive dumat nad tym?