Lyžiny verzus rampa pre kočík na schody
ahojte, chcem sa vas spytat, ake mate skusenosti s prenosnymi plosinami, ci lyzinami na schody? cakam babo, von na ulicu su 3 schody, a tak predbezne som sa zamyslala nad nejakym riesenim pre prechod s kocikom (vid foto). nejake vase skusenosti? dakujem

@antalea Pozri, mám dve deti. Po prvom mi zostal kočík pre druhé. U nás v paneláku normálne máme na cca 8 schodov lyžiny a na ďalších 8 nič - normálne som kočík "zviezla" dole po zadných kolečkách - žiadny problém, žiadne nosenie kočíka aj s dieťaťom... A to som bola po CR. Čiže pri 3 schodoch nevidím žiadny dôvod a ani problém - či už kvôli kočíku, chrbtici, CR a podobne. Ale ak to tak cítiš a chceš - tak si tam daj čo len chceš - ale nejaká plošina sa mi tiež trošku zdá pritiahnutá za vlasy....ver tomu, že ak by si ju tam dala, tak kým by si kočík na ňu naložila, zviezla a podobne tak skôr spravíš to, že ten kočík po zadných kolečkách zvezieš sama dole a plošina ti bude na 2 veci... 😉
Tiež sa mi pre 3 schody zdá zbytočné niečo riešiť. To je ako 3x vyjsť na obrubník - kočiar a kolesá to rozhodne nemá prečo zničiť.
My máme v paneláku schodov 8 od výťahu do bytu - tam som kočiar denno-denne ťahala hore-dole viackrát. Vydržal 2 deti a predali sme ho v perfektnom stave ďalej. Navyše, mali sme dole na schodoch do vchodu paneláku "lyžiny" - tie betónové koľaje, či ako to nazvať. Cez 10 schodov, či koľko. A tak či tak som kočiar viezla vždy len na zadných kolesách, lebo sa mi zdalo od veci ťahať či tlačiť dieťa v kočiari hlavou dole. Takže sa mi ani nezdá, že by mi to uľahčilo nejak extra to prevážanie kočiara. Ak bol prázdny kočiar, tak áno, ale s bábom ani moc nie.
Ja som sa vždy skôr bála, že v zime budú schody namrznuté alebo nasnežené tak, že sa šmyknem, a zletím dole aj s kočiarom.
@katrinka8 ja tiez tak podobne 😉 ked si mam vybrat, tak idem radsej po schodoch ako po lyzinach, pri strmych
schodom mam z toho des, sa bojim ze mi kocik ujde dolu, a teraz ma vacsina kocikov inu sirku prednych a inu sirku zadnych kolies...vobec nemam pocit zeby som znicila kocik, nebodaj vynatriasala dieta
hej hej, s tou plosinou bol preklep, myslela som skor fosne. ak by som kupovala rampu, tak taku co sa da pouzit aj pre psa na nastupovanie do auta, nas uz mava s tym problem. ale urcite si tam nejake fosne zozenem. naco si to neulahcit, ked sa da. kazda mamicka ked ma na vyber bezbarierovy vstup a barierovy, nebude volit barierovy. prejde s kocikom po kolajniciach ked tam su, a nebude terigat po schodoch. ja mam moznost zohnat si fosne, tak keby som to nespravila, bola by som ako mamicka, co sa teriga radsej s kocarom po schodoch aj ked vedla ma kolajnice ;) dik za vase postrehy aj tak
nakonec som nasla, rampy na stvorkolky 🙂 parada, zide sa aj do buducna, ked treba nieco nalozit-vylozit do privesu 🙂 len som chcela vediet, ci niekto mate skusenost, ci je to stabilne, ale budem mat za to, ze ano, ked s tym nakladaju stvorkolky, a pouzivaju to aj vozickari na nastupovanie do dodavky a tak 🙂 takze vyriesene