Musím napísať do životopisu čas strávený na materskej?

kafedame
27. aug 2015

Posledný pracovný pomer mi skončil v r.2008 a od 2009 som na mat.dovolenke,ktorá mi teraz končí v septembri (synček dovrši 3 roky) Som teda povinná to uvádzať,alebo iba rok posledného prac.pomeru? Dakujem

evittam
27. aug 2015

@kafedame Do životopisu nie si nič "povinná" dávať. Je na tebe čo si tam dáš a či to potom aj obhájiš. Ale ak napíšeš len pracovné skúsenosti do r.2008, tak ich určite bude zaujímať čo si robila potom - takže ja by som to tam dala, veď to nie je ani hanba ani nič podobné. Ja to v životopise mám.

pan_dokonaly
27. aug 2015

Na kazdom pohovore ktory som robil som sa isto spytal na to co robil uchadzac "dovcera".
Zaujima ma predsa co sa dialo od roku 2008 do dnes s uchadzacovou karierou.

Materska predsa nie je ziadna hanba, ci?

dominika6
27. aug 2015

ak máš o prácu záujem nemôžeš klamať už od začiatku..

katarinka289
27. aug 2015

ZA co je na tom zle?

simca06022011
27. aug 2015

Povinna nie si... mas ale uviest to co s danou poziciou a tebou suvisi. Ak to tam nedas, budes mat od r 2008 hlluche miesto a opytaju sa na to.. odpovies a hotovo ;) Ja by som to neriesila, ak to tam nechces mat... je jedno ci to tam das.. to nie je evidovanie rokov tvojho zivota ale vzdelania a pracovnyc skusenosti. Urcite to nie je "klamanie". Ak sa na to neopytaju na pohovore a prijmu ta a nebudu o tom vediet tak to uz je trosku ich problem, pri nastupe do prace deti pravdepodobne nahlasovat budes.
Materska nie je pracovna skusenost nema nic s praxou spolocne.. cize ak by sa oborili na teba preco si to neuviedla, mozes povedat presne toto.
Alebo to tam jednoducho napis.. 🙂 Ja to v zivotopise mam, ale zase mne to tam nesvieti na xy rokov, je to iba pol rok... cize je to na tvojom zvazeni ci to tam chces alebo nie.

katyka331
27. aug 2015

Uviest, ze si bola na materskej urcite nieje hanba, ja to mam tiez uvedene. No myslim si, ze zamestnavatelia nemaju zaujem zamestnat mamicku po materskej, nakolko by mohla casto vypadavat zo zamestnania, z dovodu očr, navstevy lekarov...mne bolo v jednej institucii povedane, ze oni nemaju zaujem o mamicky po materskej, resp.rodicovskej dovolenke...je tazke najst si robotu, ja hladam uz rok, chodim na pohovory, ale ked pride k vyberu, tak som mimo hru..

gabrielaslivkova
27. aug 2015

Všetko, čo napíšeš do životopisu, je dobrovoľné. Inak povedané, pri písaní životopisu ti nevyplýva žiadna POVINNOSŤ, čo tam máš písať. Životopis je tvoja vizitka, ktorou sa chceš predať spoločnosti. A ako zamestnávateľa by ma určite zaujímalo, kde a čo si robila tých 6 rokov. Či to už napíšeš do životopisu, alebo mu to povieš na pohovore, je už na tebe. Ja si napríklad v životopise neuvádzam dvojmesačné letné brigády počas strednej, ale na pohovore som ich vždy spomenula (pre mňa to bolo len plus).

deyna
27. aug 2015

Bohuzial su firmy, ktore cielene chcu len mlade, bez zavazkov, a mamicky nie. Urcite to nieje vizitka spravnej a schopnej firmy. Dobra firma vie navrhnut riesenie aj pre mamicky, takze ak chces, uved to tam, aspon sa vyhnes problemom po nastupe, ak sa nahodou na pohovore nespytaju. Na pohovore je len na Tebe, ci povies, ze si bola na materskej, alebo odpovies salamunsky, ze v zivotopise uvadzas iba pracovne skusenosti ;) Tymto riesenim vylucis nekorektne firmy. Mozno by si sice nasla pracu, ale potom by prisli problemy.

siska53
27. aug 2015

Posielala som CV,kde bolo uvedene,kedy som na MD/RD bola. Kym som to tam davala,nik sa mi neozval!
Ked som to tam.neuviedla,ved slo len o dobu trvania zamestania a mne zamestnanecky pomer trval (aj ked som uz vedela,ze je nulova sanca,ze mi najdu nahradne miesto),tak sa mi ozvali a postupne z viacerych firiem. Koniec-koncov v motivacnom liste som uviedla pravdive info,kolko rokov som pracovala na ktorej pozicii. A na pracovnom pohovore,ked k tomu dosla rec,len mozno 1 otazka,na to odpoved z mojej strany,zvysok sa tykal len a len prace,kde som sa aj ja vela pytala.
Prijali ma. Tie,u ktorych som.robila pohovor,maju tiez deti,male deti. Mame tam viac ludi,co maju aj male deti,aj vyssi sef ma male deti. Nastastie som robila pohovor a robim vo firme,ktora voci mamickam predsudky nema.

Takze za mna,aj mas otvoreny PP,MD/RD nepis a ani jed ho mas ukonceny,ved tam das odkedy dokedy si tam pracovala. V motivacnom napis,kolkrocne skusenosti mas v tom a tom. A ak ta zavolaju,ak ich to zaujima,tak to vysvetlis,upresnis atd.

peneloppe
27. aug 2015

Nemusis to tam uvadzat, ja som to neuvadzala. Mam tam dokonca medzeru ked som bola doma s detmi,mimo MD a niekto sa na to pytal, niekto vobec nie.

bykaterina
27. aug 2015

nie do CV sa to nedava, CV mas mat profesionalne napisany. Na to ci mas deti sa ta ani nemaju podla zakona co pytat. ani na nabozenstvo , politicke nazory, stav,orientaciu,.. povazuje sa to za diskriminaciu a mozes to teoreticky aj napadnut na inspektorate prace

lucinkaboz
27. aug 2015

nechapem, čo je natom že si bola na MD??? ked sa ta na to hluche obdobie spytaju...a ty zatajiš MD, čo si pomyslia...ze sa snazis zatajit MD a deti....ved to by bolo divne....

k_a_j_k_a
27. aug 2015

Uvadzat to nemusis, ale lepsie a doveryhodnejsie posobi CV s MD ako CV s medzerou. Urcite sa Ta kazdy normalny personalista spyta, co si robila prave v tych volnych rokoch. To, ze mas dieta neznamena, ze si divna a cudna a nezamestnatelna. Denne mi prejde pod rukou niekolko desiatok zivotopisov a ver mi, lepsie sa pozera na CV, v ktorom je MD, ako na CV, kde su medzery, pripadne ked clovek meni zamestnanie kazdy rok. Pokial to niekomu vadi, asi nebude pre Teba ten spravny zamestnavatel.

anega79
27. aug 2015

Nie preco by si to tam mala davat, zivotopis je o tvojej profesionalnej praci

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blue_eyes
27. aug 2015

No mala by si... tiež to rataju ako kvazy odrobene roky a prax.. mne to prizvukovali doslova