Nesúhlas s vybavením reklamácie kočíka
Ahoj damy, chcela by som sa opytat ako postupovat ak nesuhlasim s vybavenim reklamacie. Jedna sa o kocik kt. stal 700€-rok pouzivany/,zhrdzavel podvozok, brzdy nefunkcne, dotrhana sportova sedacka a este k tomu rozpadajuca sa rucka/ vybavenie vyzeralo asi tak,ze rucku zalepili,diery zasili no podvozok a brzdy-s tymi sa vraj nic neda robit!Vraj som si mala vzdy kocik vyutierat do sucha ked som sa vratila z prechadzky a brzdy pravidelne striekat WDckom! Je to chore,nechcela som si kupovat 200€ kocik niekde z trhu,lebo chcem este jedno babo a myslela som ze cena=kvalita..... a ze logicky taky kocik vydrzi viac ako rok! Na koho sa obratit,alebo co robit...?
Dakujem za prispevky
teraz už budeš vedieť, že cena a kvalita nie je to isté, ja mám podobnú skúsenosť s fotoaparátom, riešila to i SOI, nakoniec nás odkázali na súd, no na ten už som nervy nemala a právnika platiť nemienim, takže asi tak
Pokial v prilozenom navode na použitie nebol presne popisany uvedený postup údržby, maju smolu. A aby kocik takto vyzeral po roku??? 😕 Ziadaj prinajmensom vymenu podvozku. čo je to za značku?
@vejuska17 ahoj aky to bol kocik? zreklamovali ti ho do 30 dni??? treba napisat na zrudenie ochrany spotrebitela a presne im povedat co sa stalo resp. si tam mozes aj zavolat. Reklamaciu z kocikom som vybavovala aj ja, a kedze nebola podla mojich predstav a kocik za 1000 euro tiez som pisala na zdruzenie. Od nich viem ze ak su uznane tri reklamacie na vyrobku tak mas narok bud na novy vyrobok alebo vratenie penazi (aspon casti) Takto isto som sa natahovala ja ach boze ked ide clovek nieco kupit div mu do zadku nepojdu a ked ide zreklamovat tak uz zabudli ze clovek utratil velku sumu penazi
@vejuska17 v prvom rade, reklamácia musí byť vybavená do 30 dní od podania ak nie máš nárok na vrátenie kúpnej zmluvy.
pokiaľ nie si spokojná s vyriešením reklamácie, tak na reklamačnou protokole musí byť zo zákona uvedený súdny znalec na koho sa môžeš obrátiť a dať daný výrobok posúdiť či vyriešenie reklamácie je opodstatnené.
ak sa tam nachádzajú takéto mená tak konkrétne meno je súdny znalec, ktorého platí firma a pri obrátení sa na tohto súdneho znalca sú tvoje výdavky nulové. musí prísť a danú vec posúdiť, ty nie si povinná prísť, tá firma musí preplatiť náklady na dopravu.
potom je tam uvedená internetová stránka, je to zoznam súdnych znalcov a ty si vyberieš, ktorého chceš. tohto súdneho znalca musíš zaplatiť ak by rozhodol vo tvoj prospech, že reklamácia bola opodstatnená aj na podvozok tak všetky náklady ti musí firma preplatiť a reklamáciu uznať.
môžeš postupovať rôznym postupom, napr. len napísať list, že nesúhlasíš a žiadaš aby poslali súdneho znalca napr. toho ich, po mojich skúsenostiach firma zvykne navrhúť riešenie aby sa do toho súdny znalec nemusel zaťahovať, buď výrobok opravia alebo dajú zľavu, záleží to na firme.
najlepšie je poradiť ak človek vidí konkrétnu komunikáciu a doklady 😉
@vejuska17 no to aj jaby som bola zvedava natu znacku.a ved kludne postrekaj wd-40 sprejom,to by ti hrdza isla dole aj tie brzdy.v dnesnej dobe uz robia take komplikovane kociky same zapinatka, gombiky ze najlepsie kupit jednoduchsi.ja mam kocik z usa uz 6 rokov po troch detoch a stale je vo velmi dobrom stave a suseda kupila taky isty tu a nema ho ani rok a dala reklamovat bo sa poskodil a neuznali jej to.takze na zaruku sa nigdy nespoliehaj lebo furt daju vinu tebe. 🙂
opakovane reklamovat... dovod uviest, ze nesuhlasis so stanoviskom ani s takym tovarom, napisat urcite mail na SOIku, to jednoznacne, alebo tam rovno zavolat a popytat sa...Mas predsa este rok kocik v zaruke. (napis nam potom ktory je taky ,,stastny" kocik) drzim prsty 😒 😉
znacka-casualplay
je fakt,ze mam kamaratky kt v kociku z polskeho trhu vyvozili 2-3deti a na kociku neni vidiet co i len malinke poskodenie...
Vdaka za rady
Musim si poriadne pozriet to ich vyjadrenie.A co myslite,mam ten kocik prebrat alebo ho mam nechat tam a pokracovat cez znalcov,alebo?
@vejuska17 no celkom objektivne: v prvom rade treba ist a do reklamacneho protokolu vyjadrit nesuhlas s vysledkom reklamacie aziadat pisomne stanovisko znalca, mozu namietat ze nebol spravne udrziavany ak na to budu mat znalecky posudok, alebo na slovensku skor vyjadrenie dovozcu, alebo vyrobcu, nic s tym neurobis. Urcite to nenechaj tak lezat. Mozes napisat na SOI, ale budu postupovat pri takomto zniceni rovnako (roztrhana rucka a sedacka a neviem co je jasny pripad opotrebenia, tym sa bude obhajovat aj predajca, ze ti chcel vyjst v ustrety toto vyriesil a viac nevedel), hrzaviet by nemal, neviem si to tam ani predstavit... moze byt ze sa poskodil nater, poskriabal a pod. a tak zhrdzavel? No neviem... Treba si to dobre zdokumentovat, odfot to a pod, posi na SOI, Napadaj hlavne hrdzu, ostatne nechaj tak 🙂. Ja osobne som Casual mala, neviem co by mi tam zhrdzavelo.. roztrhala sa nam strieska na boku, lebo uzasne maju vyriesene skladanie inak vobec nic.
simca- ved prave preto som si kupila tento kocik, podrobne som si prestudovala hodnotenia kt boli na 99% kladne, ale je to tak pri vsetkych vyrobkoch podari sa 10 serii a ta 11 je na figu a zrejme ja som na taku natrafila a nechcem aby moje peniaze boli vyhodene "oknom",nemam na to aby som si kazdy rok kupovala kocik!
aj ja som kočík striekala wedečkom a pravideľne čistila,ale aj napriek tomu ti kočík len tak nezhrdzavie,veď ani autu neutieraš a vydrží roky,hoď to na obchodnú inšpekciu
@vejuska17 toto nie je myslene tak ze reklamujes 3 veci na kociku a hotovo, ale opakovane 3 reklamacie... cize odstrania chybu, reklamujes znova nieco (alebo to iste) a dookola 3x, na 3. reklamaciu v pripade ze uznaju ze ide o vadu vyrobku mas narok na novy alebo na peniaze 🙂
@vejuska17 inak wdckom sa nestrieka cely kocik, cize ak ti hrdzavie konstrukcia wdckova teoria je o nicom... to sa tak moze dat na kolieska, pripadne ak treba nejaky spoj premastit.. ak skripe a pod... ale kto videl mazat kocik? 🙂)) ako by som to take napr. poskladala do auta? Neviem teda na akych miestach je to hrdzave, ale aj tak...

@vejuska17 - cyklo shop a dat to opravit poriadne :( Ako je mozne, ze zhrdazvel? Ono v tejto zime bolo vsade plno soli, asi tam bude pricina, trebalo to oplachnut a utriet 😖 Aky to bol kocik?