icon

Oplatí sa investovať do drahých kočíkov?

olivka0216
4. jún 2025

Ahojte žienky, nie som zatiaľ tehotná, no občas zvyknem pozrieť kočíky. Chcela by som sa spýtať či sa oplatí investovať do drahých kočíkov. Napr. Cybex stojí aj 1300€. Viem, že veľa mamičiek ho má, no ja tomu úplne nerozumiem a príde mi divné a prehnané dať za kočík toľko. Ak je dobrý, kvalitný a super, kludne napíšte svoje skusenosti.
Potom sú aj kočíky, ktoré stoja 200€ a z hlbokej časti sa dá spraviť športová, no to mi príde tiež divné. A mám pocit, že tie kočíky nie sú kvalitné.

Kľudne napíšte svoje poz./neg. skusenosti, rady a pod.

Keď už sme pri tych kočíkoch.
Predáva sa 2 kombinácie (vanička+šport. časť )
Ale aj 3 kombinácie (vanička+šport. časť + vajco)

Čo je lepšie? Kúpiť si 2 komb. A dokúpiť si lepšie vajco? Či stačí aj 3 komb. ?

Informujem sa dopredu.

Dosť mi tikajú biologické hodiny a teším sa, keď budem kočíkovať. 🥰Teda nie len ja, ale aj manžel. 🥰 Keby som neni zamestnana iba 3 mesiace, už dávno pracujeme na bábätku, len by som mala malú materskú.
Ďakujem za všetky rady ❤️

Strana
z2
lenka_vi1
5. jún 2025

Nikdy by som za kočík toľko nedala. Kúpila som extra priestranný za 400 talianskej značky kde v športovej časti ešte trojročný spal. Dnes keď vidím tie predražené kočíky kde ročné dieťa je stiesnene tak naozaj nerozumiem tomu. Naš už v roku a pol sa nechcel voziť a to môže byť aj tvoj prípad takže naozaj sa neoplatí vyhodiť toľko peňazí.

katty123456
5. jún 2025
@sisska96

Nie. Kúpili sme lacnejší z bazáru

@sisska96 presne..beztak už po roku bolo treba športový,a keďže sme veľa cestovali stačila bugyna..čiže aj my sme mali z druhej ruky a úplne v poho...

okseen
5. jún 2025

Keď si prachata, kúp si aj za 6000 e. Aj tak je to úplne jedno, lebo ten život tak rýchlo letí, že vrazit peniaze do kočíka je ta najväčšia blbosť. O rok to dieťa beha lieta a o šesť rokov ho kočík nezaujíma, len haraburda ktorú nevieš predať a zbaviť sa jej. Môžeš ho max darovať.

jablkovastrudla
5. jún 2025

Pri oboch detoch som mala bazarovy kocik, pri prvom som ich vystriedala dost. A vzdy predala za skoro rovnako cenu ako som ich kupila.
Mala som dvoj kombinaciu, bugaboo cameleon 3 plus lebo je lahky a vyhovuje mi aj sportova cast. Kupila som ho za 175 eur s komplet vybavou ( fusak, drziak na pohar, adaptery na autosedacku, taska na plienky) na tom kociku nebola ani jeden skrabanec, naozaj bol v perfektnom stave.Maly ma skoro rok a pol a stale ho vyuzivam denne. Mam este jeden bugaboo bee 6 ale iba kvoli cestovaniu, casto chodim autobusom a tento lahko a rychlo zlozim v jednom kuse.
Ja si radsej kupim drahsi kocik z bazaru ako novy len aby som mala novy, na ukor kvality.

blah24
5. jún 2025
@petka_p

Tu veľmi závisí aj to, čo od kočíka očakávaš. Najlepšie je ísť popozerať osobne a aj poskúšať.
Ono niekto by do kočíka veľa neinvestoval, mne by zas napríklad nevyhovovali tie lacné. My máme drahšiu dvojkombináciu. Vanička bola super, priestranná. Vydržala kým syn začal sám sedieť a aj tak mal miesto. Športovú časť využívame doteraz a predávať sa ho rozhodne nechystám. Zmestí sa aj do kufra, ale keď potrebujeme brať viac vecí, tak mám ešte na striedačku cestovný kočík.
Čo by som nikdy nekupovala je nejaká lacnejšia 3- kombinácia. Hlavne kvôli vajcu. Tie vajcia z týchto kočiarov sú strašné. Nikdy by som nedovolila syna usadiť do takého vajíčka.

@izabela181 ja mam stejny nazo

pomaranc24
8. jún 2025

Drahý kočík po jednom dieťati. (Bugaboo, Joolz, Nuna,...)
Tie ceny majú svoje opodstatnenie a väčšinou tie kočíky majú stále top technický stav. Len teda kúpiš za zlomok ceny a ešte aj s daakymi doplnkami

Strana
z2