icon

Oplatí sa kúpiť nový kočík pre druhé dieťa?

10. aug 2025

Ahojte maminy,
mam syna, ma rok a pol, a cakam druhe.
Kocik 2-kombinacia, ktoru mame (joolz day5, zeleny) sme využívali denne, hlavne sportova cast dostala zabrat kedze sme jazdili rozne terény. Vela po nespevnenych terénoch….
Ja by som chcela novy / alebo z druhej ruky, a tento predat / darovat. Myslite ze sa to oplati alebo je to hlupost ? Znici sa asi rovnako…. Viem ze to je len kocik, a nie som ziadna maniacka na kociky :D viem ze su zeny co maju aj 3-4.
No hovorim si, druhe a posledne dieta, co ked budem potom lutovat ze som si nevybrala kocik ktory som chcela?… inokedy uz prilezistost nebude. Peniazky by na to boli, ale jasne ze by sa hodilo ušetriť na nieco ine.

pl2y
10. aug 2025

@anonym_autor ak sú financie a prvý je zničený, išla by som do nového..a ak by som nad novým uvazivala tak cybex ten s pohonom..kamoska si nevie vynachváliť, mala sa sama uspi aj pospi 2 hodky v kociku..my mame kocik po prvej aj pri druhej ale len preto, že je v bezchybnom stave, mame bugaboo fox 3 a dcerka nebola, až tak veľmi kocikovala a mali sme ešte jeden joolz aer a ten bol vaic používaný lebo sa lepsie skladal do auta

bolarazjedna
10. aug 2025

Keď je prvý zničený, nevidím dôvod, prečo by si nemohla kúpiť druhý kočík. Aj keby nebol zničený. Možno rada by si kúpila ale bojíš sa, čo povie mana, svokra? Ze si nevážiš peniaze?
Ja mam medzi chalanmi 20mesiacov, a používam te istý kočík v meste pre oboch, ale aj tak sme kúpili ešte druhý sportiak, keď chodíme spolu na výlety, starší (teraz ma 3 roky) stále v tom na obed spinká. Takže pokiaľ ti syn neodmieta kočík, ja by som kúpila nový, ale ten pôvodný by som ešte nechala, aj keď príležitostne, ale môže dobre poslúžiť.

really8
10. aug 2025

@anonym_autor ja mam aj prvy z druhej ruky. Bol otrasny ale vyborny. Takto nebol nijak zniceny len sa mi proste nepacil potah. Niekedy ked som isla okolo krasnym mamiciel ktore mali dozajnove epriam kociky bolo mi to luto. Ale ci tam za kocik 200e alebo 1500e je rozdiel. To ze sme usetrili ma utesuje. Mame drahu krosnu a kvalitne autosedacky.
Ak je kocik funkcny nekupovala by som

thereisabear
10. aug 2025

Hlboký by som si nechala, ak sa dá používať. A potom kúpila zvlášť nový športový.

kris_tin257
10. aug 2025

Ja som kúpila kvalitný kočík s 10 ročnou zárukou na konštrukciu s tým že som chcela využiť pri dvoch deťoch po sebe, 6 rokov ho používame z toho 5 rokov dennodenne a nemusela som kupovať iný. Jedine kolesá by sa oplatilo vymeniť ale je to skôr estetická vec 😊

anonym_95e0af
10. aug 2025

Moj bol v top stave aj tak som ho predala a kupila si novy 😆😅.ale to zalezi od kazdej. Osobne ja by som kocik z druhej ruky nekupila lebo neverim, ze niekto je este tak psycho ako ja a dava taky pozor na kocik (muz mal prisny zakaz nakladat kocik do auta aby ho neskrkol). Ja som kociky predavala ako nove bez skrabancov 🙈 (aj bez tych “ktorym sa neda vyhnut” verte, da 😂)

anonym_200610
10. aug 2025

Ja som z tých, čo si to užíva. Vystriedala som pri jednom dieťati zhruba 20 kocikov a menila by som ďalej, ale už ich využívame sporadicky. Nechala som si teraz len dva. Pri druhom dieťati by som to spravila rovnako. Mne je luto len to, čo nemám, nezažijem, nevidím, takže by som šla do nového určite (kľudne aj z druhej ruky, ale využila by som tú možnosť mať iný kočík).

senta_sofia
10. aug 2025

@anonym_autor pokial nema funkcne poskodenia, nesla by som do noveho. Nikdy nevies, ake bude druhe dieta, moze ti na kocik z vysoka kaslat a pri tom vekovom rozdiele, ktory mas, nepredpokladam, ze budes s dvoma detmi behat tak ako s jednym. Ja som mala v tomto veku na behacky surodenecky.

really8
10. aug 2025
@anonym_200610

Ja som z tých, čo si to užíva. Vystriedala som pri jednom dieťati zhruba 20 kocikov a menila by som ďalej, ale už ich využívame sporadicky. Nechala som si teraz len dva. Pri druhom dieťati by som to spravila rovnako. Mne je luto len to, čo nemám, nezažijem, nevidím, takže by som šla do nového určite (kľudne aj z druhej ruky, ale využila by som tú možnosť mať iný kočík).

@anonym_200610 20 kocikov?? Trosku marnivost.

anonym_b91b0b
10. aug 2025
@really8

@anonym_200610 20 kocikov?? Trosku marnivost.

@really8 za mňa tiež. To asi nič ine nerobila len menila kočíky, ty kokos.

oblecenie99
10. aug 2025

Isla by som do toho (no a čo, niekto strieda auta). Kočík je môj dopravný prostriedok, ktorý musí vyhovovať aj mne, lebo ho využívam denno denne. V číslach: Pri malom som mala 4 (pre vysvetlenie: prvá trojkombi bola sklamanie, začala skoro vrzgat, tak som vymenila za športiak, keď už malý sedel. Bola som nahnevaná, tak som si povedala, že kúpim nový poľský, kašlem značkové. Nuž, ten poliak bol tak neprakticky, že som ho predala po dvoch pouzitiach). Potom sme mali už len dva (jeden u mojich rodičov - aby kočík nezaberal miesto v aute, keď ku nim ideme,a jeden pre nás do mesta).

Teraz pri druhom dieťati, trojkombinaciu, ktorú som považovala za super úžasnú som musela po troch mesiacoch dať na bazos, lebo sme zistili, že nám zaberá dosť veľa miesta v aute 😐 ozvala sa mi pani, že ona nevie predať svoj, a potrebuje kočík rýchlo (terénny, aký som mala ja) či nechcem vymenu, tak sme vymenili a každá spokojná. Čiže ten vymenený kočík je u našich, a doma máme nový. A myslím, že aj stačilo 😄

anonym_0a3394
11. aug 2025

@anonym_autor Veď jasné kúpte si nový a terajší predaj. Úplne pochopiteľné.

yanni
11. aug 2025

A je zničený? A čo znamená zničený? A teraz si predstáv, druhé dieťa bude kočík úplne ignorovať, ako moja druha dcéra. Len revy v ňom. Takze bola nosenia a kočík stal. Aj keď nový, nikdy ho už nepredas za ti cenu ako si ho kúpila.

letfenixa
11. aug 2025

Zničený chceš predávať?

dzejsik
11. aug 2025

@anonym_autor ak je v poriadku a len sa ti nepaci uz, predaj a kup si iny, ale zniceny (myslim konstrukcne alebo nejako vyrazne potahy, nie mini skrabanceky) by som nepredavala ked tak darovala, pripadne si nechala ako zalozny …

nyphadora
11. aug 2025

@anonym_autor skor by som kupila surodenwcky kocik a ten vo mate doma nechala pre istotu.