icon

Oplatí sa kúpiť súrodenecký kočík?

1. máj 2023

Ahojte, cakame druhe babo a starsia dcera bude mat v tom case 2 roky. Zvazujem kupu surodeneckeho kocika. Babo sa ma narodit okt/november, cize ak v decmebri napadne sneh, tak skejtik ku kociku asi velmi nevyuzijeme... mali ste niektora vekovy rozdiel 2 roky - kupovali ste surodenecky kocik?

basska_b
•
1. máj 2023

My sme mali rozdiel 2 roky presne medzi detmi a kupili sme len skejtik. Ale narodila sa koncom februara. Ale aj keby v zime, tuto v Bratislave snezi tak raz za celu zimu 😄 so skejtikom sa v nudzi da aj cez sneh, no ak by si tak sla kazdy den, mala by si riadne bicepsy

siska53
•
1. máj 2023

Nie. Nam sa neoplatil ani skejtik, ani surodenecky kocik.

galganka
•
1. máj 2023

...podľa toho, koľko kočíkuješ a s kým. My máme rozdiel síce menší, ale chodila som s nimi často sama, aj ďaleko, aj na celý deň, takže aj keď mala staršia 2 roky, súrodenecký kočík sme využili. Spali v ňom obaja, nákup odniesol... ak ste ale len za prechádzky niekde okolo bytovky, po prvé ihrisko, či s ockom, ktorý môže nosiť na pleciach, tak si poradíte aj bez neho a bude stačiť skejt.

evica17
•
1. máj 2023

moj dvojrocak zas uz vobec nechodi na kcoiku, ani na nicom, len peso. cize ja by som nekupovala. ale my sme mali mensi rozdiel, len cca rok, a tak som kupila, ale pokazil sa (u z bazaru) a potom len skejtik, ale moc cme nevyuzili. po dedine na peso a do mesta maly v nosici a starsi na peso. ale zalezi od dietata , neviem ako je tvoja naucena chodit, mozno vyuzijes, ale asi nie az tak dlho. skejtik bol za mna praktickejsi

annm81
•
1. máj 2023

Základná otázka je, ako kočiar využívate. Ja mám omnoho väčší rozdiel medzi deťmi a aj keď starší má už 6, stále využívam kočiar (cyklovozík pre obe deti). Často chodíme na celodenné výlety a po niekoľkých hodinách chodenia či bicyklovania je aj ten starší rád, že si môže sadnúť a oddýchnuť a ja sa súčasne nemusím obmedzovať v tom, že ak dieťa ďalej nevládze chodiť, musíme ísť domov. Ak by som mala kočiar využívať len na cestu do škôlky a obchodu, pri dvojročnom rozdiele by som už riešila len skejtík.

kamowa
•
1. máj 2023

Pri 2-rocnom rozdiele, som ani surodenencky kocik, ani skejtik nevyuzila.

riamia91
•
1. máj 2023

Surodenecky kocik uz iste nie.
Mame skejtik a vyuzivame aktivne uz rok, sice uz menej, ale skor ked sa potrebujem s oboma detmi niekde rychlo lrepravit, ale vyuzivame, dokonca aj v zime a to byvame v Tatrach.

mamaaja82
•
1. máj 2023

Moja bude mat 2,5ked sa narodi male a kupili sme surodenecky kocik,casto sme vonku a mala je drobnejsia este si pospi na vyletoch v kociku.

autor
•
1. máj 2023

Dakujem za vase skusenosti. Kocik vyuzivame kazdy den, preto zvazujem surodenecky kocik. Vacsinou chodim s malou sama. Obavam sa toho, ze napadne sneh (teda skejtik sa nebude dat vyuzit), pojdem von s detmi a starsia mi nebude chciet
chodit a otocim sa pri prvom rohu 🤣 Asi pockam, kym sa narodi druhe babo a uvidim ako na tom budeme.

riamia91
•
1. máj 2023

Urcite pockaj!
Ja som bola s prvou nonstop vonku, po narodeni druhej sme tiez chodili vonku, aj chodime. Teraz uz bude mat starsia 3 roky, zakraca vela, ale ked potrebujem ist dalej a rychlo, skejtik sa vzdy zide. Ani v zime nebol problem.

lusyc
•
1. máj 2023

Mam presne dvojrocny rozdiel medzi staršími, všetci ma odhovarali od dvojkocika, ale po 3 mesiacoch trápenia som kúpila. Mladsia sa narodila zaciatkom februara. Najviac využívaný zo všetkých. Veľmi závisí od dieťaťa. Moja najstaršia nechcela chodiť, doslova žiarlila na vozene bábätko. A ešte aj nákupy sa zmestili.

pandorra
•
2. máj 2023

My sme mali dvojkočik aj skejtik. Využili sme obe. Rozdiel medzi deťmi 19 mesiacov.