icon

S akou trojkombináciou máte najlepšie skúsenosti?

ivetbal
14. nov 2014

Preštudovala som nie pár diskusií ale stále sa neviem rozhodnúť. Preto by som ocenila Vaše rady ohľadom 3-oj kombinácií. Bábätko sa narodí na jar, takže veľkosť vaničky nie až taká dôležitá, nakoľko sa v zime už do žiadnej nezmestí a bude v športovej časti. Kočík by mal byť ľahký (často sa presúvam autom). Športová časť musí byť reverzná (v smere aj protismere jazdy) najlepšie keby sa dala dať do úplného ľahu. Žiadne korýtkové sedenie (zdá sa mi nevhodné pre väčšie dieťa). Strieška nesmie byť krátka, tak aby dobre tienila v lete a chránila pred vetrom v zime. Športová časť dostatočne veľká aj pre dieťa s fusakom. Ocenila by som aj veľký úložný priestor. Do lesa s ním chodiť nebudem ale musí zvládnuť našu 200m kamienkovú príjazdovú cestu. Neviem či chcem až toľko veľa ale budem všetkým vašim postrehom a pripomienkam veľmi vďačná. Ďakujem 🙂

ivish
17. nov 2014

@ivetbal nie, my me ho kupovali v decembri 2012, keď ešte len prvé book plus dorazili na Slovensko, takže sme mali normálny book plus podvozok, takže ti rozdiel nepoviem. Vanička je úplne super vysoko, teda tak akurát. Mne sa hrozne nepáčia kočíky, kde je nízko vanička a tu to bolo super. Ak chceš pridám aj real foto, ako to asi je. S nerovnosťami či zvládaním terenu sme nikdy problém nemali a to sme na sídlisku mali riadne rozbité chodníky. Aj sneh zvládol 😉 Malého mi nikdy nenadhadzovalo ani sme nepocítili žiadny problém či obmedzenie tým, že nie je odpružený. ja som aj tak proti natriasaniu bábätka v kočíku, trošku pohupať ok a to zváladne aj tento 😉

ivetbal
autor
17. nov 2014

@ivish Ďakujem, za referencie. Takže tvoje dieťatko má cca 2 roky. Mohla by som vidieť ako vyzerá také dieťatko v kočíku? Zmestí sa tam bez problémov. A čo spanie, dá sa mu v ňom ešte vyspať?

ivish
17. nov 2014

@ivetbal Hej, Tobinko ma 19 mesiacov. V kočíku ti ho ale neodfotím, nakoľko ho už nemám 😀 Je to ale jeden z najpriestrannejších kočíkov, aké som videla, miesta tam je dosť a ide do úplného ľahu, takže so spaním by nemal byť problém. Moje dieťa ale v kočíku nespávalo, takže tak 😉

ivetbal
autor
17. nov 2014

@ivish Ďakujem za ochotu.

qtinka46
19. nov 2014

Dnes mas naozaj tazke si vybrat kociar lebo ich je na trhu strasne vela. Mne sa strasne paci Concord (travel set) aj dizajnovo aj funkcne je fajn, aj naleto aj na zimu. Hlbou vanicku mozes vďaka 3 bodovému bezpečnostnému pásu pouzit aj v aute (super pre novonarodene mimi) Nas drobec bol po porode v autosedacke ako utopeny a ako jej hadzalo hlavickou, no hroza. Je dobry aj do terenu aj do mesta, Ale najlepsie vidiet na zivo a vyskusat si! Tak vela zdaru pri vybere 🙂

siska765
19. nov 2014

ja som kupila pre maleho Camarelo Dakota,super velka vanicka -jedna z najvacsich ,vsetky tri casti sa daju dat aj proti smeru aj do smeru jazdy na kocik,super nafukovacie kolesa, som max.spokojna,snad bude aj malicky 🙂

sy_13
19. nov 2014

@ivetbal presne viem čo riešiš. ja so toto isté riešila minulý rok. pri synovi sme kúpili kočík z poľska. láska na prvý pohľad, bola som s ním veľmi spokojná. ostala som znovu tehotná a do fábie by sme sa nepomestili. keď sme boli traja, tak sa to dalo. do kufra sme šupli kolesá,na prednú sedačku vaničku, my dvaja so synom v vzadu. to isté sme museli urobiť, keď sme niekam išli so športovou časťou. tak som chtiac, nechtiac musela kočík po synovi predať a kúpiť nový. tak sme kúpili casualplay s4. nie som veľmi za trojkolesové kočíky, ale moju podmienku, spĺňal. zmestil sa do kufra. sklamanie a rozčarovanie prišlo používaním. zdal sa mi strašne labilný, keď sa v ňom syn trošku viac hýbal (minulú zimu mal 1,5 roka a cca 14 kg). bála som sa, že mi z neho vypadne. keďže som ho kupovala z druhej ruky, tak bol taký "rozheganý", najmä tá rúčka dosť lietala. tak som ho potom predala dosť pod cenu, lebo som sa ho chcela zbaviť. inak po snehu sa mi s ním dobre chodilo (som z pod Tatier). nakoniec som sa rozhodla pre jane muum. dcéra ma teraz 4 mesiace. vanička sa dá zložiť, takže sa mi spolu s podvozkom zmestí do kufra. podvozok chytím do jednej ruky aj ho v pohode prenesiem v jednej ruke. o nakliknutí vajíčka už nehovorím, stlačím jeden gombík. mám trošku obavy ako to bude so športovou časťou, lebo strieška je dosť plytká. a uvidím ako to bude s kolesami v zime. u nás zvykne byť dosť snehu, tak ich budem obidvoch voziť v sánkach, ale mám ešte starú libertu po nás a určite viem, že ich do vaničky strčím obidvoch a môže sa ísť vonku. do mesta môžem isť so jane, tam bude snehu menej. dúfam, že som trošku poradila.

ivetbal
autor
19. nov 2014

@sy_13 Čítala som, že Jane muum ma super vaničku aj vajíčko, tak ako píšeš ty. Ale akonáhle začali mamičky používať šporťák, hneď ho predávali. Ževraj tá strieška je nemožne nepraktická akoby tam vôbec nepasovala. Padá a je strašne krátka. Pekný kočík pokazili takýmto detailom. Ináč by som ho hneď brala. Aj tu na MK ho hodne predávajú. Inak ďakujem za postrehy🙂

sy_13
19. nov 2014

@ivetbal skus porozmyslat. Ved ked tak potom kupis golfac.

nenabaja
11. dec 2014

Ahoj, neviem, ci je to este aktualne, ale ak ano, mohol by ti vyhovovat Concord travel set. Ak vela cestujete, autosedacka je na to dobre usposobena a lahko sa "nacvakava" na konstrukciu a do auta a spat. Je tam aj dost velka clona, aj celkovo je kocik dost priestranny. Skus pozriet. To otacanie do smeru a protismeru jazdy si nie som ista, ci nie je od minuleho roka zakazane, myslim vo vyrobe. Kociky sa take este urcite predavaju.

ivetbal
autor
11. dec 2014

@nenabaja A ktorý travel set myslíš? Neo, Wanderer, Fusion?

lubinkas
11. dec 2014

@ivetbal My mame Teutoniu Be you. Odkocikovala nam prve dieta a pri druhom som ani neuvazovala ze by som ju vymenila. Je skladna do auta, ma pomerne velky nakupny kosik, je stabilna, ma prehadzovatelny rucku i samotnu sedaciu cast, cize si mozes nastavit ako ti je najlepsie. Co sa tyka vahy, tak tie ma podla mna okolo 14-15 kg, ale pri stabilnom kociku o moc nizsiu vahu necakaj. Dcerka v nej bola vo fusaku este ako dvojrocna a bez problemov sa zmestila. Da sa dat do uplneho lahu.

ivetbal
autor
12. dec 2014

@lubinkas Pozerala som ho má 16kg a to je pre mňa skoro na každodenné nakladanie do auta moc ☹

nenabaja
12. dec 2014

@ivetbal Pardon, myslela som Neo, je lahsi ako ostatne, aj otocny, aj vzadu ma dobre odpruzenie, aj je super skladny a lahky, ked planujete casto cestovat. Takze ako citam tvoje kriteria, mal by vyhovovat. Ja s nim sice osobnu skusenost nemam, ale ma ho vela kamosiek a zle slovo som nanho nepocula. Ale budem celkom zvedava, ako sa nakoniec rozhodnes 🙂

ivetbal
autor
12. dec 2014

@nenabaja Aj ja som zvedavá, čo vyberiem. Cez víkend ideme konečne pozrieť priamo na predajňu, kde by mali mať všetky spomínané značky (Brio, PP, Concord, Jane) tak keď ich uvidím naživo, možno v tom budem mať jasnejšie 🙂 Neo sa mi zdá, že má malé kolieska na sneh a terén. To korýtkové sedenie mi tiež nepripadá ako najšťastnejšie riešenie. Neviem si tam predstaviť 2 ročné dieťa.

angelina1003
12. dec 2014

Babule ja som tiez kupila trojkombi a poviem vam blbost ako mraky ....hlboky a sedacku sme vyuzili tri mesiace mala v nom nechcela byt a sportivy asi tak 10krat mala v nom nechce byt kupili sme bugaboo bee a zrazu bola spkojna aj v nom zaspu...takze u mba ak by som sa mala rizhodnut tak bugaboo bee3 ten ma aj hlkoku vkladacku alebo stokke crusi po skusenosti ale mozno mam az moc vyberavu slecnu 😄

daisylucky
12. dec 2014

Ja mam teutoniu cosmo, som spokojna a splna vsetky poziadavky, ktore uvadzas.

siska53
12. dec 2014

@angelina1003 asi mas.🙂 moj bol spokojnucky v kociku. Ale ked zacala chodit,kocik uz nechcel(ziaden),resp.len na nakupy ci situacie,ze vzdorujeme alebo dlha cesta..som pouzivala kocik..a to som zvazovala asppn sajtku na ten moj,no zistila som,ze suridenecky ci sajtka su pre nas zbytocne. Maly bol zdztny chodec. Vlastne aj je.
Dcerka na zaciatku nebola kocikova,lebo mala koliky,cize ona vseobecne vodorovnu polohu nemala rada. No o par mesiacov (po kolikach) prisla kocikovaniu na chut a rada sa vozi doteraz. Dokonca od asi 15.m. V nom poobede spavala az teraz,asi 2,5tyzdna,co zrazu nechce tam spavat. A to ma 2r.a 8m.

angelina1003
12. dec 2014

@siska53 nasa od mala nenavidela kocik a ked sme kupili bee zrazu zaspavala bez placu a teraz ked beha tak aj v kociku obsedi cize ja osobne som mala zlu skusenost
..dovtedy ma mrzelo ze sa nemozmw normalne vozit a chodit von a teraz lutujem ze ame hned nekupili iny... A to bola malicka a doteraz ten kocik nemusi....

kathrena
12. dec 2014

Ja som bola velmi spokojna s Mutsy Evo, ma kolesa z velmi tvrdej gumy, cize nehrozi defekt, vela vydrzia, presla som s nim kazdy teren, v lete malu kocikovala po zahrade na dedine, a na kolesach to ani vidiet nebolo...
Na kocik sa da dat autosedacka Maxi Cosi cez adaptery a vanicka takisto..... u mna velka spokojnost. Ma sice kratsiu striesku, ale to bolo jedine negativum, a to som vyriesila slnecnou clonou, ktora navyse ozivila kocik.
Do auta sa super zmesti,lahko sa rozklada...

oktobermimi
12. dec 2014

ja som mala hauck malibu 😀 hádam najľahší kočík aký som mala 🙂 mali skladný a pekný 🙂 http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=18496852&tab=3

maca_p
12. dec 2014

@ivetbal bertini X6 alebo X2
kocik kocikov 😉

siska53
13. dec 2014

@angelina1003 tak akzde babo je ine. Moj bol spokojny,mala po kolikach tiez,lebo to ona fakt nechcela byt nikde vo vodorovnej polohe. A teraz,ked sme ho v zahrade fotili,to bolo radosti! Vozili sa jedna radost po travniku. Hlavne,ze si nasla vyhovujuci pre vas. Ja zas nedam na ten nas dopustit a lutujem ze mm nechce tretie,este by som si pokocikovala..

siska53
13. dec 2014

@maca_p ten vyzera slusne,ked aj peruje,je super. No pre mna ma maly nakupny kosik.

ivetbal
autor
13. dec 2014

@kathrena Bol by fajn keby tá strieška v ľahu nebola taká krátka ☹

ivetbal
autor
13. dec 2014

@maca_p No ten má 16kg ☹

kathrena
13. dec 2014

@ivetbal ano,jedina nevyhoda....tak ale clona mi to vyriesila a bola som velmi spokojna napriek tomu...Ziadny kocik nie je idealny, zavisi len od toho co si ochotna akceptovat na kociku a co naozaj chces a co vobec nie...

mimik79
13. dec 2014

ja doporučujem Brio Go, lahucky, velka vanicka, dlha sportova cast, maly ma 2 roky a 94 cm a v pohode sa zmesti aj s fusakom, dlha strieska na sportiaku, otocna sedacia cast aj do protismeru aj smeru jazdy, dobre sa zlozi...my sme veeelmi spokojni

maca_p
13. dec 2014

@ivetbal je uplne v pohode. vyvozili sa v nom 3 deti, teraz sa v nom vozi 4te. nebol problem ho nalozit do auta, ja som stale cestovala. je velmi spratny a zlozis ho bez toho, ze by si musela oddelovat nejaku cast. teda sportak a vninicku. vajco sa samozrejme odklikava z podvozku 😀
inac nemam pocit, ze by bol tak tazky, mozno vahovo je, neviem, nikdy som ho nevazila 😉
naozaj je vyhodou, ked nemusis vyklikavat vrchnu cast od podvozku 😎

maca_p
13. dec 2014

@siska53 neperuje.
ten kosik ma väcxi X2. je pravdou, ze jedine negativum X6 je mensi kosik. ale zas ma taku konstrukciu, ze v kauflande alebo v lidli som si nalozila do krabice a krabicu supla do kosika, cim sa vytvrorili take bocnice. jo a ta konstrukcia v pohode odvezie 2 krabice plienok babylove 😎 😀 . a ano, stratila som z kosika aj knedlu, aj por, aj bokolicu 😀
no ale naozaj, kto si potlacil ten kocik, tak bol prekvapeny, ako lahucko ide.