Šporťák verzus golfáč

lubomira85
11. apr 2015

ahojte maminy, potrebujem rady, skusenosti, dcerka ma 15 mesiacov a rozhodujem sa ci ju este nechat v sportovom kociku alebo prejst na golfac, sice mi mala este spava aj v kociku, ale denno denne ho nosim po schodoch lebo nemame vytah, cize na lepsiu manipulaciu by bol asi lepsi golfac, len sa mi tazko luci so sportakom

1superlienka1
11. apr 2015

My sme kupili golfac presne na 15 mesiacov a je to uplne super,lahky,skladny,da sa dat do lahu,tiez mi spi maly v kociku.Ale my sme mali velmi tazky a velky sportovy takze mne to velmi pomohlo.

janickacrazy
11. apr 2015

@lubomira85 Kúp si ľahký golfáč so spojenou rúčkou, taký, aby sa dal aj polohovať, aby ti tam malá mohla spinkať. Hlavne teraz na jar a na leto je to určite praktickejšie ako ťažký športiak. Spojená rúčka je dobrá, lebo môžeš kočík tlačiť aj jednou rukou, napr. ked popri tom telefonuješ alebo držíš zmrzlinu a pod. ja osobne nemám rada tie oddelené rúčky, zle sa s tým chodí podľa mna. ja som mala baby design, nebol ani veľmi drahý a bol super.

katrinka8
11. apr 2015

@janickacrazy - všetko super, čo píšeš, len Ťa trošku poopravím, golfáč = golfové palice - čiže presne preto sa to tak volá, že to má tie oddelené rúčky. Takže otázka na @lubomira85 je, či jej naozaj ide o golfáč, alebo len o ľahší kočík. Ono tie golfáče sú trochu skladnejšie ako ten malý šporťák (čo Ty opisuješ kočiar). Ale ak jej ide o ľahší kočiar, tak to má v podstate jedno. V 15 mesiacoch kľudne môže do golfáča, len treba brať do úvahy veľkosť dieťatka - keďže tam spáva - aby sa tam nemusela nejako tlačiť (čiže dostatočne široký) alebo aby jej neviseli pri spánku nožičky či aby mohla byť v ležatej polohe. Tiež niektoré môžu mať krátku opierku chrbta. Ono je totiž iné, ak tie golfáče chce len na presuny a príležitostné spanie alebo tam to bábo bude spávať pravidelne.
My sme dcérku dávali do golfáčov (Chicco liteway) v 13 mesiacoch - kvôli dovolenke kúpené a tiež na presuny každodenné. Spala tam ozaj len príležitostne a bolo to v lete. Na zimu sme opäť vytiahli šporťák, pretože do snehu to rozhodne nebolo OK. Synček má 16 mesiacov a golfáče nosíme len na prechádzky. Keďže spáva vonku v kočiari každý deň, spáva v normálnom šporťáku - keďže v tých golfáčoch by to asi až také pohodlné nemal. Takže treba aj tieto faktory zobrať do úvahy. A tiež to, či budeš používať kočiar aj v zime. Lebo golfáč nie je do snehu kočiar teda.

janickacrazy
12. apr 2015

@katrinka8 No ved práve preto je podľa mna lepší namiesto golfáča s oddelenými rúčkami ľahký športiak so spojenou rúčkou, mne v nom malý spával každý den pravidelne od jari až po jesen, samozrejme v zime som znovu vytiahla veľký športiak z trojkombinácie. Ja nemám rada tie oddelené rúčky, podľa mna je to taký kočík fakt len na prebeh kdesi kúsok do obchodu alebo tak, ale my sme chodili na 5-6hodinové prechádzky v lete, takže to by asi bolo dosť nepohodlné v golfáči. Takisto nemajú niektoré skoro žiaden odkladací priestor, čo mne by vadilo. Ja som mala baby design a bol tam veľký nákupný košík, čo mne vyhovovalo.

lubomira85
autor
12. apr 2015

no my sme dostali ako darcek Caretero Sonata, je to vlastne golfac, lebo sa tak sklada, ale ma spojene rucky, da sa dat aj lezmo, len neviem ci ju uz do toho dat, lebo je v nom taka stratena, malinka, teraz v lete to zrejme budu byvat dlhe prechadzky po vonku, aj ked mi v nom bude spat, sice ked nespi tak by najradsej moja mala stale behala

janickacrazy
12. apr 2015

@lubomira85 V pohode ju tam daj, ved už má 15 mes. nie je to malé mimčo, ja som môjho dávala do golfáča už ako 6mesačného a páčilo sa mu tam v pohode, aj tam spinkal každý den.

katrinka8
12. apr 2015

@lubomira85 - veď to ju tam ozaj kľudne môžeš dať 😉 Súhlasím s @janickacrazy

lubomira85
autor
13. apr 2015

tak vdaka maminy za rady, uz sa vozime v novom, prajem pekny den