icon

Športový kočík s veľkou strieškou a odpruženými kolesami

dankariska
2. feb 2016

Mamicky, prosim Vas poradte sportovy kocik podla mojich poziadaviek. Je ich totiz velmi vela a nevyznam sa. V diskusiach som uz co to listovala.
Potrebujem, aby:
- sa dal otacat tvarou vpred, aj tvarou k rodicovi (teda s reverzom)
- nebol velmi tazky a velmi robustny
- ak je mozne tak odpruzene kolesa
- nevrzgal, nehrkotal
- mal nanoznik
- dostatocne velku striesku
- polohovatelny az do lahu
- lahko sa s nim manipulovalo pocas prechadzky
- nebol vo velmi vysokej cene

dankariska
autor
8. feb 2016

@natalushka tak ak by si nahodou predavala daj vediet :D porozmyslam

natalushka
8. feb 2016

@dankariska jako,keby si mala vazny zaujem..sla by son do toho..sak aj teraz..snam od noveho roka som kocik vytiahla az dnes..a nieco male,spratne uz by mi aj stacilo..

dankariska
autor
8. feb 2016

@natalushka Tak daj mi este taky tyzden na rozmyslenie, pripadne urob par fotiek hlavne tej hnedej limitky :D a dam ti email do ip

dankariska
autor
12. feb 2016

Tak ja som si nakoniec vybrala kocik Vario monza.
Nie je velky, ma nafukovacie kolesa, hoci len mierne odpruzene, velku odzipsovatelnu striesku, polohovanie noziciek a chrbtovej opierky az do lahu, je lahky, velmi pekny, ma velky nakupny kos, polohovacie madlo pre rodica, bezpecnostne pasy, ktore sa daju zapnut aj ako iba 3 pasy, co nam vyhovuje viac. Ako negativum by som dala to, ze obcas zaskripe, ale to je ozaj zriedkave. Mozno by pomohlo premazanie. A tiez tazsie sa mi ovlada pri otacani. Mozno je to aj makkymi kolesami, alebo by to tiez chcelo premazat. Neviem, musim vyskusat.

Po mojom prieskume kocikov, nasla som este tieto typy spadajuce do mojich poziadaviek:
Peg perego book plus (ten ale nemal nafukovacie kolesa)
Graco evo xt
Valco snap ultra
GB hardy (ten je ale celkom tazky)
Joie chrome (ten ma malu striesku)
G mini grand

ukulela
26. feb 2016

no, zeny, tak som sa nakoniec rozhodla a objednala valco snap ultra sport. vyskusane, objednane, ked dojde, napisem skusenosti. vyhrala moznost otocit sedenie ... tak snad nesklame.

petkabessy
8. mar 2016

@ukulela ahoj, chcem sa ta spytat ako si spokojna. Nad nim tiez uvazujem. Vdaka

ukulela
8. mar 2016

@petkabessy ahojh, zatial spokojnost. pre mna je jednoznacne plus korba v smere aj protismere jazdy, co teda kociky tekto kategorie a hlavne vahy nemaju ... v porovnani s mojim sportakom z trojkombinacie je lahky ako pierko.
nevyhoda - rucka sa neda vyskovo nastavit, treba si kocik asi vyskusat. ja som ho bola skusat v obchode. kedze mi tam ponukli aj cenu, v akej jena nete (219) tak som objednala ... ale nastala kompliakcia, po celej republike mi nevedela zohnat s nafukovacimi kolieskami, tak mi prehadzovala kolieska z modelu na predajni (ktory som ale kvoli farbe nechcela) a vyslo ma to o 20 €drahsie. ale teda nech ... plastenka ajnanoznik boli ku kociku.
mojej segre sa ale viac paci klasicky valco snap 4 - on je lepsie polohovatelny (chrbat aj nohy uplne do rovna) - tento snap ultra sport vlastne polohujes celu vanicku a dieta spi vlastne v polosede. teda nohy sa daju vystriet, ale chrbat sa neda samostatne sklopit ale sklapas celu sedacku pod uhlom. neviem, cito dobre vysvetlujem 🙂 ale teda maly zatial na dvore spava v starom sportaku a tento mame na vychadzky a do mesta ...a cez leto uz podla mna nebude v kociku spat vobec.)
korba na mna v prvom momente posobila dost krehko, ale asi je to vec zvyku. ja tomu kociku doverujem, ved recenzie ma paradne.
ked je korba v protismere jazdy, neda sa az tak dobre zlozit do minimalneho rozmeru, ako je na obrazkoch, to sa da len v smere jazdy., ale a tak - doteraz dom moje camarelo do mojho yarisu pchala tak, ze kolieska do kufra a korbu na zadne sedadla a dietko v sedacke na predne. tento supnem kolesa aj korbu do kufra aj s nakupom, sto bodov. a teda hlavne ta vaha - to je pre mna plusisko velke.
keby daco, pytaj sa 🙂
inac ja som ho skusala v myos vo Zvolene.

petkabessy
8. mar 2016

@ukulela Ďakujem ti veľmi pekne. Ja sa neviem rozhodnúť hlavne kôli to mu korýtku. TEda už skoro vôbec nespáva v kočíku tak jej to hádam nebude vadiť. TIež sa mi páči váha a skladnosť. Ešte otázka na tú striešku - vraj e tam sieťková časť. Myslíš, že by sa tam dala všiť a zazipsovať normálne plná látka?

ukulela
8. mar 2016

podla mna dalo. asi skor v rukach, ako to rozoberat apresivat, ale dalo. urcite.

ukulela
8. mar 2016

@petkabessy ... ale ono je tam pre zvacsenie aj jedna odzipsovacia cast plna a jedna sietovana. a uplne staci zvacsenie o tu plnu cast. ked rozzipsujes sietovanu, tak je to ako ulita - komplet kryte.

petkabessy
9. mar 2016

@ukulela si zlata dakujem. A este ta sedacka nie je mala. Som to niekde citala. Mlala je stihla tak hadamjej bude. S fusakom sa tam v pohode Zmesti babo?

ukulela
9. mar 2016

@petkabessy ja som si tam zatial dala mojprechodnytensifuaka v pohode, ak babo nie je extra michelin, tak podla mna OK aj hrubsi. a v konecnom dosledku sa madlo da dat dolea bao zapnut len popruhmi a potom by ani hrubsi fusak nevadil ... mne sa uzky nezda, skor ma hned zaujimala dlzka, lebo maly ma rok a pol. ze ci mu este bude -a rezerva - najma pod nohami, je dobra. kedje strieskauplne zrolovana, tak je dost natlacena nad hlavu, ale aj tam je miesta zatial dost. a zas - ked je strieska len na najmensiu prlochu - tedadve casti (dve su zazipsovane) tak bab ma stale dost velky vyhlad a necloni mu.

lenkamaxim
1. aug 2016

@dankariska ahoj!moje poziadavky su velmi podobne ako tvoje,chcem sa spytat aky kocik si nakoniec kupila?

dankariska
autor
1. aug 2016

@lenkamaxim monza vario 🙂

andisko
1. aug 2016

@lenkamaxim ja mam tiez podobne kriteria, a mne este vychadzaju tieto (len som ich nevidela nazivo):

Casualplay Loop
X-lander X-pulse
Mamas & Papas Armadillo Flip (XT) alebo Sola 2
Nico Bebetto
Inglesina Trilogy

Rozmyslam nad tym X-lander X-pulse.
@lenkamaxim ty mas nejake tipy este?

lenkamaxim
1. aug 2016

Dakujem a da sa otacat aj v smere a proti smeru jazdy? A vaha?Nieje tazky,to som sa nikde nedocitala.Aj mne sa paci,aj dizajn aj cena super.

lenkamaxim
1. aug 2016

@andisko xlander a nico bebetto som aj ja pozerala 🙂 este zvazujem aj PP sportivo ale neviem..
Tuto kupu zvazujem este viac ako ked sme maleho len cakali,je to moje prve dietatko a uplne som nevedela co hladat,teraz by som si fakt chcela dat pozor aby vydrzal kym ho uz nebudeme potrebovat

lenkamaxim
2. aug 2016

@andisko jané muum silla?

andisko
2. aug 2016

@lenkamaxim pre mna mala strecha a prilis masivny vzadu sa mi zda. nieco kompaktne by som chcela.

andisko
3. aug 2016

@lenkamaxim este Petite&Mars Vario? alebo Oyster 2, ale ten sa mi zda, ze ma velmi malu sedacku.

lenkamaxim
3. aug 2016

@andisko oyster 2 za mna nie,ale ten Vario vyzera slubne! Skusim zistit ci sa da niekde omrknut aj v realy a pojdem kuk,ten ma naozaj zaujal

07022007
3. aug 2016

Bebetto nico v bazariku pouzivany 3 mesiace top stav

andisko
4. aug 2016

@lenkamaxim ja vobec neviem. na ten xlander xpulse, co som si brusila zubky, mi pisala mamina, ze ma velmi malu sedacku. a moj druhy tip mamas papas armadillo flip xt vraj nie je dobre odpruzeny :/

katrin21
17. aug 2016

@andisko ked si z BA, tak chod do market24 na Zlate piesky, tam maju CAsualplay vystaveny, je supeeer. ja idem do toho 🙂 je perfektny....
innak od Petite&Mars je skvely STREET, ale nie je otocny :(to je jedina nevyhoda,inak je skvely, daju sa aj nafuk. kolesa nan kupit, takze parada.... ale uz som rozhodnuta pre ten LOOP... nema ho kazda, vozi sa lahucko, nie je ťažky, je aj skladny a pre dieta pohodlny a priestranny... fakt super.. oželiem aj nafuk. kolesa, jedna baba mi hovorila, ze ho mala a zvladol kazdy teren aj sneh.. a otvorene, kolko my tu na zapadnom SK mame snehu do roka. takze to prezijem 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=WINHrLW8KFU

tu je dobre recenzia v ruštine, da sa aj rozumiet... ukazuje aj odpruženie.... 🙂

katrin21
17. aug 2016

@andisko inak pozerame rovnake mociky 😀 Bebetto je super,ale ťažke a je to taky trochu tank, na zimu fajn, aj priestranne, ale dost tazke do auta.... aj velke....
a x Pulse je super, ale skor na leto.. ma velmi otvorene tie bocnice aj strechu... na leto by bol skvely, na zimu je tenky a drobnucky....mam pocit, ze dieta z neho pomaly vypadne, je cely taky uzky ...

andisko
17. aug 2016

@katrin21 ja som uz kupila pred tyzdnom. mamas papas sola 2 mtx a som maximalne spokojna 🙂 kupila som v predajni Kociky na zlatych pieskoch v shopping palace, mali aj 15% zlavu na kociky vtedy, takze o 90EUR lacnejsie. ano v market24 by mali mat Loop vystaveny, pisala som si s pani odtial, je velmi mila a ochotna.

katrin21
17. aug 2016

@andisko hej, mila je 🙂 tak super, ze si kupila.. hej, aj sola je fajn vraj, nazivo som ju ale nevidela.... je tiez drahsia, ako aj LOOP, takze je to take podobne 🙂 kde to tam je na zlatych pieskoch ta predajna? ja to tam az tak nepoznam, co je tam este take, nejaky orient. bod, alebo adresa, diky,

katrin21
17. aug 2016

@andisko daj foto tej soly? to je ale korytko podla fotiek, ci?

momoqui
17. aug 2016

@dankariska ahoj vybrali ste nejaky sportovy kociar? My tiez zvazujeme kupu a vidim ze je ich strasne vela takze ak mas nejake tipy budem vdacna 🙂

dankariska
autor
17. aug 2016

@momoqui nakoniec sme kupili vario monza. Nie je sice az tak odpruzeny ale ma nafukovacie kolesa a splna vsetky moje vyssie spomenute poziadavky