Trojkolka v horšom teréne - vaše názory
Ak máte odkskúšané v lese, na zlých cestách do kopca atd. napíšte ktorá značka je stabilná aj do takýchto podmienok alebo či radšej zháňať štvorkolku...
Ja ešte nemám, ale vybrala som si trojkolku Jané práve vďaka skúsenostiam troch kamarátok v teréne, aký opisuješ. Práveže mi tvrdili, že trojkolka je na extrémne trasy lepšia. Jedna pochodila fakt cesty-necesty, druhá zase spomína na zimné záveje, v ktorých boli mamičky so švorkolkami bezradné a ona si krásne s dcérkou fičala 🙂 Trojkolky majú zlý imidž, veľa ľudí ich považuje za nestabilné, ale čítala som na kadejakých kočíkových stránkach, že ak je fakt dobrá, je na nezaplatenie 🙂
ja som mala quinny speedi a nebola vobec stabilna podla mna. som rada, ze som vymenila za 4kolesa.. jedine na beh je super a dole kopcom, lebo ma brzdu.
ja som mala trojkolku PP GT3 a to je kočík priamo určený do takýchto terénov - má na to prispôsobenú masívnu konštrukciu, stredové ťažisko aj možnosť nastavenia pérovania podvozku podľa terénu, aj látka kočíka je tomu prispôsobená - podšitá, pevná, impregnačná. Rovnako aj doplnky ku kočíku sa dali dokúpiť tak, aby byhovovalo všetko extrémnym podmienkam. My sme ho teda využili kvalitne hlavne na lyžovačkách aj pri túrach🙂
ja mam phil and teds Vibe tym som presla uplne vseko 🙂 stabilny kocik aj ked v nom sedia dve deti. da sa vsak pouzivat aj ako kocik pre jedno dieta tak som ho mala povodne pre syna. 😉
my sme mali xlander a odporucam😊
tiez spekulujem nad trojkolkou aj z dovodu ze je skladnejsia do auta ale citala som na fore casto nazor ze skoro vyklopili dieta, ze do kopca po horsom terene sa neda a podobne, je mozne ze niektore trojkolky maju zle tazisko alebo cim to je ze je tolko nazorov?
@upam tak vieš, ako sa hovorí 100ludí 100chutí 😉
Si zober, že niekto si takto kúpi kočík podla odporúčania niekoho iného. Zplatí aj vyššiu sumu a potom si nevie zvyknúť, alebo sa mu niečo pokazí alebo ja neviem, a keď ho chce vymeniť a nemá na to € tak napr. pred manželom zvozí daný kočík pod čiernu zem, len aby jej bolo dovolené ho vymeniť. Takto potom si to aj "vsugeruju" a už idu tie negatívne recenzie. 😝
Ja som napr. chodila s jednou rukou aj na chodník aj z chodníka a nikdy som problem nemala. No videla som napr. jednu dotyčnú mala quinny buzz a skoro dieťa vyklopila. No ono to nieje o kočíku, ale o dotyčnej, že jedoducho s tou trojkolkou nevie manipulovať.
A ohladne kočíkov quinny, jane, pp gt3 som nikdy nečítala žeby boli nestabilné 😉
Inak keď som ja vyberala kočík, tiež som bola rovnakého názoru, že trojkolky su nestabilne ... nuž, čítala som na internete. Potom som ju napriek všetkému kúpila a názor som rýchlo zmenila 🙂
@hallie ja mam jane slalom pro a do image som sa zalubila na prvy pohlad 😉 rozny teren, lesna cesta, 15 cm cerstveho snehu, kamene.. cokolvek... presla som super, stabilita kocika vyborna, priestrannost kocika pre dieta vyborna, proste pre mna vyborna volba. obratnost kocika super, akurat tie trojkolky su cosi dlhsie- preto treba zmerat vytah 🙂 ale tento sa zmesti aj do maleho vytahu 🙂
Vyslovene terenna trojkolka ktora zvladne akykolvek offroad je BOB SUS. Pozri moj posledny fotoblog. Mam skusenost aj s 3 aj so 4 kolkou do terenu a mysim povedat ze trojkolka teren zvlada daleko lepsie nez stvorkolesovy kocik.
@mamainprogress fuha ten vyzera skvele, ale pre mna asi az neskor ja hladam nejaku 3 kombinaciu s vanickou na zimu kedze bejby bude januarove 🙂
@upam to neviem ako reverse, neskusala som ho. Ja mam Jane slalom pro.- k nemu sa vyjadrim- ten sa da polohovat do sedu- no nie 90 stupnov, ved to by sa aj v pravom uhle zle sedelo.. sed je prirodzeny, lah- nie uuuplna rovina, ale ved je to kocik urceny od min pol roka, cize lah ( nie uuuplna rovina ) je v pohode. Pohodlie dietata je zabezpecene aj v sede aj v lahu, toho sa pri jane slalom neboj. Co na tom kociku velmi ocenujem ( ja mam este verziu 2007, tieto nove su o tom istom, len ine farby- jedine verzia 2010 je uplne ina- dost nevydarena podla mna.. a asi aj ich, kedze verziu 2011 uz robili ako predtym..- a ten je priestranny- oprierka chrbta dostatocne vysoka ( napr. quinny speedy ma ovela kratsiu opierku a aj na kratsie nohy ), jane slalom - ma rovnu cast na nohy- tak aj na dlhe nohy 🙂 aj pohodlny sed ( co napr. casualplay ma velmi male miesto na sedenie, nohy a aj chrbat kratky- ale ten ma okrem toho zdvojene koliesko predne- a to nechci - znami ho maju.. a v zime ked padlo 7 cm , ho tahali za sebou. lebo inak ako pluh.. nepresli )
to vsetko je taka dolezita prakticka stranka.. 🙂 vela kocikov je velmi malych- ze tam dieta vo veku 1,5 roka vyzera, ze mu je kocik maly... to jane slalom nastastie taky nie je- cize ho aj vyuzijes.
ako isto kazdemu vyhovuje a aj sa paci cosi ine- mne jane slalom "sadol" uplne 🙂 ak by som ho mala vylepsit- mohli urobit hlbsiu striesku napr zipsom aby sa dala zvacsit 🙂 proti slnku
prajem stastny vyber
keď trojkolku tak len peg perego je stabilná a nemá problém ani s lesnými cestičkami ,malá po nej skákala a neprekotila sa, nemali sme problém ani s obrubníkmi na chodníkoch....
@upam ja by som 2010 nekupovala. strasne maly , uzky.. a tak divne nizko.. ako sa da sportova cast otocit aj tvarou k sebe, ako benefit- naklikavacia cast je to, ale podla mna dieta v tom veku aj tak zaujima svet-.. a nie mama pred tvarou 😉 - tu vidi doma 😉 prihovorat sa da aj ked mas dieta chrbtom.. a tazisko dietata je isto lepsie ako ked je otocene chrbtom k tebe... a tym sa lahsie kocikuje, lebo dieta uz viac vazi.
zbehni do obchodu a porovnaj ich , resp si najdi porovnanie na nete, uvidis rozdiel, ale ked vysla 2010 , kamoska si kupovala 2009 vtedy, a ked som zasla sa na cosi pozriet do obchodu , tak mi predavacka sama povedala, ze vsetci zhanaju z velkoskladov verzie 2008, 2009 dopredaj posledne kusy, prave preto, ze je to priestrannejsi prakticky kocik.. ved teraz vidno, ze od roku 2011 sa vratili k povodnemu modelu, konstrukcii.. menia len latky potahy.. 🙂 v 2010 chceli inovaciu asi.. ale predaj im ukazal, ze nie rozumny tah 😉
este zadna oska kolies je ina, ale ubezpecujem ta, ze ja som o tu osku nikdy nikdy nezakopla..
hm dnes som sa bavila s pani co ma CAM CORTINA X3 TRIS EVOLUTION a dost nadaala na predne koleso ze na trojkolke sa jej vseliak otaca a tym ze je dlha tak ze je to neohrabane - je to len zvyk naucit sa chodit s trojkolkami alebo tie predne kolieska treba pri vybere konkretnej nejak odsledovat ako je spravene?
teraz mam tiez trojkolku phil and teds vibe, a tiez max. spokojnost, prejde akykolkvek teren a da sa pouzit aj ako surodenecky aj ako mono kocik
@upam cortinu by som osobne nechcela ani zadarmo 😅 je to taky plasťák (samozrejme, niekto môže byť spokojný-viď vyššie) no s tym janečkom sa porovnať nedá - môj názor 😉
A ešte ma napadlo, jedna stara kolekcia neviem presne ktorý rok výroby to bol, ale bledli strašne poťahy. Samozrejme to nevyreklamaju a vyzeralo to otrasne.
@danim inak co ten novy jane trider? to ma byt nastupca slalomu? mne sa zda strasne vysoko umiestnena sportova sedacka... cudny dizajn
@upam to je niečo medzi slalomom a riderom 😉 to má naklápaciu športovú časť ako jane rider
@upam na zivo som ho videla, no nemala som ho v "ruke" ... teraz som pozerala na youtube video, tak 3 kolesa ma, aj jane to je 😉 , ale inak je to uplne o inom kocik.. ma sportovu cast korytkove sedenie- co 100 % nie je take priestranne ako pri slalom, a otazne je, ci sa da sklopit do lahu, lebo vela tych korytkovych naklikavacich sportiakov je ze sa nedaju sklopit do lahu, co je z mojho pohladu uplne odveci, lebo no predstav si, ze sedis na stolicke, a ked mas spat, tak ta len vyklopia s tou stolickou, nevystries sa, neda sa ti zmenit poloha.. stale mas ten zadok v sede- ja s tym stotoznena nie som vobec.. ma to vela kocikov no je to odveci pre dieta podla mna ( kamoska tak mala a syn jej tam nechcel vobec spat, lebo sa potreboval poprehadzovat- cize iba v postielke vedel spat. mala bugaboo... mne to proste nesedi vobec, nechcela by som to.. zaklad je, nech ma dieta pohodlie, lebo len tak budes ma doma spokojne dieta 🙂 cize nie design, modu treba pozerat ( lebo aj stokke to ma , aj concord neo ) , ale pohodlie, aby si nemala potom uvrestane dieta... lebo len ty si to odskaces ...
videla som dnes nazivo Gesslein F3 Air co bol moj druhy favorit akurat je drahsi a zarazilo ma ze sa autosedacka po nacvaknuti kyvala nebola napevno - je to normalne aj u inych kocikov?

@upam ja som mala quinny speedi a max. spokojnosť 😉 Treba kvalitnú značku a hlavne aby boli zadné kolesá od seba ďalej, tým pádom je trojkolka stabilná.
Čo viem tak značka hauck sa prevracia 😒