icon

Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory

miskinadamko
21. jan 2011

Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂

sakura77
22. feb 2011

@katikatika ja mam ten liteway,taky len ako "doplnok" k concordu 😉 ale ide aj do lahu,ma fusak,nanoznik,tak akoze fajn,ale urcite nie ako "hlavny kocik",v zime s tym neprejdes

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 no...to mi vadi, ze nieje otocny. Ak Ti to nevadi, tak budes urcite spokojna.

@sakura77 len mulitway maju vacsie kolecka s tym prejdes dost. mne to pride take cele roztrasene.. no ja neviem..niesom na golfky teda.

@katikatika maclaren xtr ci xl si nepozerala? ma vacsie kolecka, je aj pre velke dieta, ide az do lahu. paradny kocik.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 hmm a vies aj vyhody Gesslein F4 nad Concordom? Otocna sedacka a je asi trochu lahsi? Ale vanicka mensia...

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 zas nemusis pozerat najvacsiu vanicku... termin mas na konci jula.. babo do decembra vo vanicke a potom aj tak bude chciet vidiet na svet, tak sup do sportaku ktory sa da otocit k mamine a uplne na lezato dat.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 to je pravda, ale vraj sa take male babo nema davat pocas zimy do sportaku... a akurat januar/februar budu najvacsie mrazy. Tak ja neviem...

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 http://www.forbaby.sk/index.php?mod=catalog&idP... len f4 nieje otocna... ci je??? myslim ze eee.

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 preco by sa nemalo davat do sportaku? ved bude mat overal..fusak...

zajo79
22. feb 2011
ninan2
22. feb 2011

@zajo79 no F4 Kombi je, je to uvedene hned ako 2. vlastnost. Myslis teda ze by babu nebolo moc zima, ze nie je ta vanicka predsa len teplejsia? Nemam ziadne skusenosti, som iba teoreticka 😀
V tom pripade by si doporucila radsej Gesslein? Znacka to bude asi kvalitnejsia... Ale nema nahodou predne kolieska trochu mensie ako Concord Fusion? Z fotky to tak vyzera, ale bohvie.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 ten Hartan som pozerala uz aj ja, je krasny 🙂 Akurat trochu vyssia cena.

emily327
22. feb 2011

Ked vam mozem poradit, urcite pocas zimy od decembra do konca februara by som dietatko nedavala do sportiaku. Moja mala sa narodila v oktobri a sme stale vo vanicke. susedky co poznam uz skusali dat dietatko v tomto veku do sportiaku - ktory sa da polohovat do lahu, ale velmi rychlo sa vratili spat k vanicke. Je dobre, ak sa dietatko ma narodit v zime, aby bola vanicka dost priestranna. My mame skoro 5.mesiacov a este mame ako tak miesto vo vanicke, kde je mala naobliekana + overal + fusak + deka.. ale co pozeram maminy co maju tie moderne kociariky, tak ziadna z nich uz dietatko nevie do vanicky narvat, ak ano, tak ma dietatko pokrcnene nozicky, co je velmi velmi zle.
A to moja Sonicka je este z tych deticiek najkratsia 🙂

ninan2
22. feb 2011

@emily327 no to hej, len ja mam zial termin koncom jula uz... Takze to bude fakt tak natesno. A kolko teraz meria dcerka? A aky mas kocik?

zajo79
22. feb 2011

http://www.malvik.sk/Kociky/sportove-kociky/Har... toto je lacnejsi potah, pripadne topline S alebo topline x - prehadzovatelnu rucku maju... k tomu fuskovu tasku - a mas kocik lacnejsi ako concord. ma nastavitelne pruzenie, kvalitovo lepsi ako concord.

zajo79
22. feb 2011

http://www.malvik.sk/Kociky/kociky-kombinacie/C... tu je set concord... co si akurat k hartanu dokupis autosedacku..a si na tej istej cene.

zajo79
22. feb 2011

@emily327 ale jej sa ma babo narodit v july.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 uz som si spomenula co mi na nom "vadilo" - je trochu tazsi ako ostatne spominane kociky nie? Inak hej, s cenou by sa dalo pohrat. No mam teraz chrobaka v hlave ci fakt potrebujem tu velku vanicku 🙂

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 skus pobehat neake obchody, na vlastne oci pozri gessleiny, hartany, concordy..a sa rozhodnes. pripadne mozno vyberies nieco ine... brio go si nepozerala?

zajo79
22. feb 2011

skoro vacsina kocikov, s kategorie velky sportovy kocik maju okolo 12-13-14kg.
skus si to pozriet v obchode... vyskusat zlozit, nadvihnut, otocit sedadlo...a uvidis

emily327
22. feb 2011

@ninan2 no v tvojom pripade by som kupovala vanicku co najvacsiu, su tusim take co maju xxl vanicku. Pretoze dietatko zacina sediet ( je to samozrejme idividualne) az okolo 6-7 mesiaca, my mame 5.mesiacov a este ani naznak sedenia. A ked su fakt mrazy, tak je lepsia vanicka, ako sportova cast. A ked tvoje dietatko bude mat 7.mesiacov to uz bude aj koncit zima a vtedy sup do sportoveho kociarika. Svagrina mala maleho vo vanicke do 7.mesiaca. Dcerka meria cca 64cm.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 pride mi trochu depresivny, cely cierny podvozok 🙂 Nj, pobeham obchody a uvidim podla toho este.

zajo79
22. feb 2011

alebo hlboky kocik..klasika

ale vacsina deti ide do sportoveho kocika od pol roka.. na lezato.

zajo79
22. feb 2011

@ninan2 su aj biele a tmavosede

ninan2
22. feb 2011

@emily327 jasne, takto nejak som si to myslela aj ja... akurat mam problem dopatrat sa k fakt velkej vanicke na kombinovanom kociku. Hlboky do nasho maleho auta asi nedam. Tak mozem akurat dufat, ze babo nebude obor a nejak sa tam pomesti aj v zime 🙂 A ked nie, tak sportiak a fusak to isti...

emily327
22. feb 2011

@zajo79 no a? v decembri bude mat babatko 5.mesiacov, vo februari 7.mesiacov, to je tak akurat ked skonci zima. Ja by som urcite skor ako od 6.mesiaca dietatko do sportovej casti nedavala. Predsa len treba brat do uvahy aj to ( vidim to na dcerke),ze pocas dna spinka iba v kociariku ( ci uz na prechadzke alebo na balkone) a to 3-4 hodiny. co je dlha doba a predsa len chceme aby dietatko malo dostatocne pohodlie ked spinka.... Sportove verzie su pre deticky, co sedia, objavuju svet a chcu vsetko vidiet a ked si zdriemnu, tak je to len na chvilku, nie na tak dlhy cas. Na to je urcite ( z praxe vam to mozem iba odporucit, ak chcete aby si vase dietatko oddychlo a vyspinkalo sa aj cez den) lepsia vanicka.

ninan2
22. feb 2011

@zajo79 aha oki, popozeram to na nete este 🙂 diky za rady.

lilla244
22. feb 2011

@sakura77 hej hej je to ten,co vravis.. ja o nom tiez citam,len same dobre veci, aj sa mi paci fakt,ze to dieta je na urovni ostatnych ludi,ked napriklad kavickujes s kamoskou 🙂
rovnako je urcite fajn,ze to dieta nedycha sajrajt z vyfukov a tak.. ale mne sa to proste nepaci... a najma,ked je uz dietatko vacsie..tak mi pridu uplne hrozostrasne ako mu tam trcia nozicky 😀

emily327
22. feb 2011
zajo79
22. feb 2011

@emily327 ked ide sportak do lahu, tak to je rovina. neviem aky mas kocik, ale ja mavam len take pre male deti. a ked su deti hore, su spokojnejsie ked sa to dvihne na minisikminu... vidia na svet trochu

a ked spia- na uplnej rovine.

zajo79
22. feb 2011

@emily327 no polske hebedo..

zajo79
22. feb 2011

nehovorim ze kazdy ma na "drahy" kocik..da sa aj za 300 eur kupit polsky kocik..kvalitu neriesim.

ale nerad prosim taky kocik niekomu, kto hlada nieco s cim bude spokojny