Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
80% kocikov je z polska?? 😅
@zajo79 ja som jej tento kociar neradila. Ani ho nikomu neradim, tiez s nim nie som spokojna ale iba pisem,ze ma velku vanicku. To je vsetko,nemusis hned utocit. Keby si si lepsie precitala nasu konverzaciu, tak by si to pochopila. Padla otazka,ze aky kociar mam a ja som na nu odpovedala. Tot vsio. Len viem,ze vela mamin ked kupuje 3 kombinaciu, tak s nou nie je spokojna, vzdy potom ked prechadza na sportovu verziu, tak si kupuje novy kociar, ale to je asi tak, kedze je ponuka 3-kombinacie vyhodnejsia, nemoze predsa splnat vsetky poziadavky ake mame.
piece..nic v zlom...
@emily327 keby som mala jedinu poziadavku na kocik ze velka vanicka, tak nejaky hlboky je urcite super, hoci polsky, ved je to iba na pol roka. Ale chcem tiez aby bol kocik lahky a dobre skladny... co su len 3-kombinacie. Takze musim vyberat medzi nimi, kazdopadne ten Concord fusion co som nasla vyzera v pohode, ze fakt velka vanicka... budem rada ak sa tam dieta este v zime zmesti, ak nahodou nie, tak co uz, nejaky ten mesiac v sportovom nejak budeme musiet prezit. V najvacsich mrazoch sa mi aj tak von chodit nechce a dieta sa snad vyspi aj doma nejak... 🙂 a za radu diky! 🙂
@ninan2 ved jasne, urcite to zvladnete aj v sportovej casti,ten mesiac, dva 🙂 A co sa tyka lahkeho kociarika, tak urcite ano, tento moj je tazky hrozne ale povedala som si,ze ten pol rok vydrzim a teraz hladam nieco na jar. ved aj preto som dostala odporucanie do tejto temy,ze mi mozno niekto poradi. Ja ked som cakala malu, tak som tento problem neriesila,ze kociar, lebo v rodine bol a brala som to ako vybavenu vec. Az teraz ked ho pouzivam zistujem negativa a uz presne viem,ze aky kociarik potrebujem pre malu. Ale je to samozrejme individualne. Len napriklad susedka ma Jane a to je sice moderny, myslim si,ze velmi drahy kociar a ona s nim nie je vobec spokojna. Hlboka vanicka je velmi mala, malu uz od 4.mesiacov do nej nevie dat ☹ Ale dizajnovo je to pekny kociarik.... Ja hladam malej uz viac ako 2 mesiace sportovy kociarik a bohuzial nenasla som ziaden co by splnal moje poziadavky. tak som musela upustit.... A to asi musi kazda z nas 😉 A je pravda,ze vanicka je len na pol roka 😉 este ze tak 😀
@ninan2 nemas vobec problem dat dietatko do sportiaku v januari ..ver mi ..das overal a fusak a uvidis ake spokojne bude..ja viem ze moja uz v piatom mesiaci vo vanicke nechcela byt ani nahodou (nasa je narodena 7.7.)..tak som naklikavala len maxicosi ,uz chcela proste vidiet na svet ..zabudni na vanicku do 6teho mesiaca ,ja osobne nepoznam dieta co by v nej este v 6 .mesiaci chcelo byt.. ale uricte aj take su ..hovorim vlastnu skusenost z julovcatiek 2010
@emily327 prepac ale trosku prehanas..vacsina sportovych kocikov ide uplne na lezato a deti v nich maju komfort ..takze by som netvrdila ze ked das dieta do sportoveho spat tak ma menej komfortu ako vo vanicke..u nas spi omnoho lepsie v sportovom ..vo vanicke mi nikdy takto nespala.. 😒 nehovoriac o tom ze mne sa zacala pretacat uz na zaciatku 4.mesiaca,a vo vanicke bezpecnostny pas nemas,takze som ju ani doma nemohla nechat spat vo vanicke ...v sportovom taky problem nemam..
@emily327 dufam ze si to nezobrala zle 😉
@tinaki1275 no je to ako som pisala individualne. Nam je vanicka lepsia na spinkanie lebo moja mala sa narodila v zime a spi zababusena vo vanicke. To nie je o prehanani, iba o tom,ze jej sa takto lepsie spi. A samozrejme,ze ked sa dietatko uz pretaca a je starsie, tak je lepsia sportova cast. Myslim,ze treba brat do uvahy aj to,ze kedy sa babatko narodi. A nie je pravda,ze vacsina sportovych kociarikov ide uplne do lahu, lebo ja fakt hladam uz 2 mesiace a nasla som ich vela takych co idu do lahu, ale napriklad sa im nedaju polohovat nozicky do lahu. Ale ak mas nejaky tip, tak sem s nim, budem len rada, ak mi niekto poradi dobry kociarik na spanie. Dakujem.
Ok, prepacte,ze som napisala svoj nazor, nikomu nepomohol iba vas rozculil, tak to beriem spat. Asi to nebol dobry napad... Este raz sa ospravedlnujem.Nemyslela som to v zlom.
@tinaki1275 nezobrala som to v zlom, len mam pocit,ze nie ste moc radi,ze vam niekto protireci... Uz vas viac nebudem otravovat svojimi nazormi.... Ja verim,ze sa kazda z vas rozhodne pre ten spravny kociarik a ja budem dufat,ze mne sa podari najst taky, aby som s nim bola spokojna 🙂 Iba je to tak,ze kazdemu babatku vyhovuje nieco ine. Sama urcite dobre vies,ze kazde dieta je ine a to nie len v spinkani v kociariku 🙂 Tak nech su vase deticky zdrave a spokojne, ci uz vo vanicke alebo v sportovom 😉 O to predsa kazdej z nas ide nie? 😉 😉
@ninan2 ahoj, prepac,ze som ti radila a ako vidim zle, lebo sa to nikomu kto do tejto temy chodi nepaci. Je to moja osobna skusenost a chcela som sa o nu podelit, vobec si nestojim za tym,ze dieta musi byt silou mocou vo vanicke. Iba nam je tam lepsie. Ale su deticky co vobec cez den nespinkaju, tak im ani vanicka nie je moc potrebna, ked maju viac ako 4.mesiace 🙂 Drzim palce pri vybere kociarika pre babatko 😉 A co to bude?
@emily327 prepac ak som sa ta dotkla.. 😕 to len ked si pisala tak to vyznelo trochu tak ,ze proste dieta by nemalo do konca 6.mesiaca spat inde ako vo vanicke..kazdeho nazor je vitany a trochu vzrusa nezaskodi nie? 😀 pozerala si na bebeconfort high trek?ma okolo11kg a mozno by ti vyhovoval..kamoska ho kupila a je velmi spokojna..
baby ved poradte ma tu niekto skusenost s bebeconfort Loola up ? 😕
@tinaki1275 nedotkla, len je pravda,ze cez pismenka niekedy vyznie nazor uplne inac ako je mysleny... a clovek sa niekedy zle vyjadri... ale je pravda,ze mam pocit,ze do pol roka je dietatku lepsie vo vanicke 🙂 Idem pozriet ten kociarik 😉 Dakujem pekne.
@tinaki1275 dakujem no vyzera super ten kociarik ale je dost drahy ☹ Hm no to som zabudla napisat do poziadaviek 😀 ja viem,ze ze tazko kupim nieco co je dobre lacno ale maximalna cena pre mna je 250 eur :-/ akosi nie je peniazkov na zvys 😢 Inak videla si ten bebeconfort Loola up ako sa rozklada? Mne to pride trosku komplikovane 😀 Ale inak vyzera dobre ten kociarik, hlavne je asi super skladny, co je velke + 😉
skus pozri video:
ozaj co si teda myslite o tomto modele sportoveho kociarika? Chipolino Perfecta 2010, je tazsi ale je super,ze ma striesku, ktora sa da ked dietatko spinka stiahnut az po madielko, takze v lete ked svieti slniecko netreba dazdnik....
@emily327 mas pravdu je dost drahy ten high trek...ta kamoska hu kupila z druhej ruky v super stave cez e-bay za 280 eur..-aj s vanickou a vajickom .. 😕
ten chipolino vyzera dobre a 12,5 kg sa mi nezda vela.. 🙂 a hlavne je stabilny ..ja sa tych uplne lahkych kocikov trochu bojim ..neviem aku ma cenu ,vobec o nom pocujem prvykrat ale ja nie som odbornik 😉 kazdopadne sa mi paci 😉
@emily327 ahoj, aj ja som najprv chcela prehadzovaci sedak a bola som pozriet na Romer britax http://www.babymarket.sk/sk/1741/14/romer-brita...
a sklamalo ma to, lebo tym, ze sa to da tak preklikavat, tak bol dost vyhrkany v tej predajni, tak si myslim, ze dieta v nom by to akurat dorazilo. Treba si naozaj najpr vyskusat, inak je pekny.
chipolino su kazove kociky.
@tinaki1275 no tak to kamoska kupila fakt za super cenu 😉 No ved to,ze lahke kociariky nie su moc stabilne.... Uvidim, idem poziet ten chipolino, nasla som ho za super cenu, tak dufam,ze budem spokojna 😉
@gumimaci fakt? no to ma vobec nenapadlo,ze toto by mohol byt problem... musim to zvazit. Dakujem za info 😉 A ty mas aky teraz? Ci hladas ako ja?
@emily327 nakoniec sme zobrali concord fusion. drahy ale muz sa don v obchode zamiloval a nechcel ho pustit z ruky 🙂 este tu otocnu sedacku ma aj xlander xq a potom niektore jane, ale tie sa mi nazivo nepacili vobec a ten xlander je dost velky po zlozeni a ja potrebujem sportiak lahky a dobre skladny do auta.
@gumimaci hmm no tak hlavne,ze ste spokojni 😉 Kebyze mam vela penazi, tak si tiez kupim drahsi, ale akosi ich nie je nazvys 🙂 Ved to,ze ked clovek hlada recenzie, tak stale najde nieco zle ☹ preto som dufala,ze tu mi niekto poradi co ma osobnu skusenost s kociarikom. Ale nevadi, pojdem si ho pozriet a uvidim. Za tu cenu, co mam ponuku sa oplati aj keby vyzdral iba rok 😉 Dakujem 😉
@zajo79 ja myslim, ze to je na osobnom zvazeni... jedna kocka od nas z temy si kupila Ultru a je velmi spokojna, jazdi asi mesiac, tak o pol roka napisem, ci s tym ma problem 🙂
ja som teraz citala ze u fusion sa derie strieska... viacerym, no dakujem úpekne za tie prachy, u Romerov su vadne brzdy, potvrdili mi to aj v mejly z predajne. a tusim aj u jane boli nejake problemy s brzdami...

@zajo79 je tazky to je pravda a 80% kociarov je z Polska. pozri ja ti tvoj nazor neberiem.... ja len pisem ten moj. Je to na kazdej z nas, aky kociarik preferuje a ako jej vyhovuje. Ja by som male dieta do pol roka nedala do ziadneho sportoveho kociara ani takeho co sa polohuje do lahu. Ja prave taky hladam aby sa dal polohovat aj do lahu a este mnoho inych veci aby mal. Ja netvrdim,ze ten moj je najlepsi kociar, len pisem,ze ma super velku vanicku a to v zime je dolezite, kedze je dietatko viac oblecene ako v lete.