Všetko o kočíkoch. Pridajte svoje tipy a názory
Ako byvala "kocikova maniacka" (ak bude druhe dietatko tak aj buduca 🙂 otvaram tuto temu.nakolko tu uz v minulosti bola pod nazvom kocikove maniacky ale presla do sukromných tem. zaujem a otazky ohladne kocikov bol velky a na zaklade istých udalosti ktore e nechcem a v podstate ani neviem komentovat som sa rozhodla pre znovu spristupnenie vsetkým maminam nielen par "vyvoleným".
Dufam ze sa tato diskusia bude niest v pokojnom duchu a hlavne pomoze vsetkým ktorí potrebuju prave poradit...
ja sama mam odskusaných pomerne vela kocikov, takze kludne sa pýtajte ,ak budem vediet pomozem, poradim, doporucim 😉 🙂
ahoj ja by som sa chcela spýtať na kočík Bexa-Roxy, alebo LUPO.. páčia sa mi, aj cena je OK, len neviem aká je kvalita.. Ďakujem 🙂
Ahojte aj ja by som sa chcela prispieť s mojimi skúsenosťami s kočíkmi. Takže ja mám momentálne kráásnučký kočík Chipolino Tiffany, ktorý som nevedela na Slovensku zohnať, ale nakoniec sa mi to podarilo na e-shope www.biboc.eu
Je fakt úžasný, je dosť veľký, a hlavne praktický, strašne ľahko sa s ním narába a to je hlavné, keďže veľa cestujem busom a aj vlakom 🙂 Poradila som ho aj kamoškám čo majú bábo a tiež si vybrali z tej stránky...napríklad jedna má Chipolino Tria trojkombináciu a ďalšia si kúpila Lorelli Evo. Tiež sú spokojné...dokonca na tej stránke sme neplatili poštovné za dobravu... 🙂 určite odporúčam mamičkám, pretože to dosť pomôže, že netreba platiť aj za poštovné 🙂
babenky,potrbujem radu,existuje kocik ktory ma nosnost nad 15kg?dakujem
@katrina123 baby jogger elite, stabilna trojkolka, nosnost do 35kg 😉
dakujem...
Dobry vecer, ak tato skupina este funguje, potrebovala by som poradit pri kupe golfoveho kociara.
Kriteria: dobre kolieska, ktore by sa nevyhrkali (byvame na dedine), lahka manipulacia aj jednou rukou, lahky (velmi vela s babatkom cestujeme), aby sa dal rychlo zlozit, cenovo dostupny (max. 150eur) a polohovanie aj do lahu.
V znackach sa vobec nevyznam, tak budem rada, ak mi poradite konkretne modely, pripadne napisete plusy a minusy, s ktorymi ste sa pri tom vasom stretli. Budem vdacna za kazdu novu informaciu.
ahojte neviem ci mi niekto odpise ale mam otazku ohladne vanicky na concord fusion - aka je vhodna pre junove dieta?vanicka proton starsi typ kde sa da odzipsovat zadna cast a bude prudit vzduch alebo proton novsi typ neoprenova kde pisu ze odpudzuje slnko... dakujem 🙂 🙂
@miskinadamko
ahoj...priznam sa ze nemam tu trpezlivost hladat a porovnavat na nete kociky..tak sa skusim opytat, a poprosit o radu...
mam take svoje "topy" kocikov znacky : teutonia, hartan, bugaboo a britax..viem ze su vsetky pomerne drahe urcite by som riesila cez bazar len sa neviem rozhodnut...ake plusy a minusy maju??
dakujem pekne
s pozdravom saska
Kedze vsetko o kocikoch,tak moja skusenost.
Po dokladnom zvazovani som sa rozhodla pre Inglesinu magnum. Kupovany v januari 2010. Dieta (a nakoniec obe) su narodene zaciatkom jari.
Pre mna boli dolezite tieto kriteria,co povazujem zaroven aj za vyhody tohto kocika:
- velka priestranna vanicka zaroven aj polohovatelna
- polohovatelna a spojena rucka (kocik mozu pouzivat vysoki i nizki a zmesti sa do maleho vytahu,ovladanie 1rukou)
- velky nakupny kosik
- stabilita
- peruje (aby babo nezazivalo otrasy)
- 4 velke kolesa robiace len 2 stopy (lahke na ovladanie i v zlom terene-kamene,piesok,hlbsi sneh)
- neotacave kolesa
- aby to bol zaroven aj sportiak a nemusela som skladovat osobitne vanicku a osobitne sportovu cast
- nie prilis vysoka cena (mala som svoju hranicu a tento sa do nej zmestil. Nebol lacny,ale nebol ani taky drahy,ako daktore,nad ktorymi som uvazovala, cize taky fajn stred).
Znacka ma nesklamala, s kocikom neboli ziadne problemy. Pri druhom dietati som ho len vyumyvala a drahy dofukal kolesa. Kedze sme mali pneumatikove,tak tie treba tak 2-3xdo roka dofukat. Raz sme mali defekt (ja by som ani nevedela,na to dosiel muz,lebo kocik jazdil dalej bez problemov. V pneuservise bol za par eur a za par minut ok. A to sa teda cudujem,ze pri nasom pouzivani to nebolo castejsie.
Deti som tam odvozila v zime vo fusaku,co mali vtedy 8-11m. Priestoru mali dost. Na jar som len dala dole vrchny kryt a mali sme sportiak. Ak sa im uz nepacilo hladiet na maminu,otocila som tu vanicku a boli v smere jazdy.
Jedine ano,do auta je mozno vacsi a tazsi na prenos (ale to je par sekund),no absolvovali sme s nim dovolenky aj vo 4ici.
Mame aj taky golfac na zelanie draheho, je to Gesslein,no ten by som uz nevybrala. Je sice skladnejsi,ale kolieska su male,robia 4 stopy a tazko sa tlaci. Kedze nie je spojena rucka,tazko sa ovlada 1rukou. Je aj nestabilny,ked si dam na rucky nakup,vyberiem dieta,prevrati sa..kosik je maly,tak vela tam toho nedam.
Radsej pouzivam obycko klasicku buginu. Aspon sa lahko tlaci.
Takze moja volba je jasna..ak by som este v buducnosti mala riesit kocik,tak jedine na styl inglesiny magnum,no mozno len ju.. Lebo ked tu citam,ake problemy maju mnohe s kocikmi...co sa im polamalo,co nesedi,musia ich servisovat.. Som stastna,ze som sa takto rozhodla. Mne sa nastastie tie moderne kociky nepacia,pripadaju mi take chatrne,labilne a zvlast tie tolko ospevovane stokke,ved by som sa bala,ze sa to ulomi a dieta spadne. A co som si pre zaujimavost precitala diskusiu aj k nim,aj k inym,tak maju svoje nedostatky. A este aby som si nechala kazit ten uplne utly babatkovsky cas riesenim reklamacie a nespokojnostou s kocikovanim.. Staci,ze si ho musim obcas pokazit tym tlacenim golfacu...
Ak máte niektorá Hauck Malibu, prosím poraďte mi fusak. Ďakujem
Ak by som mohla poradiť aj z vlastnej skúsenosti uriče by to bol kočík, ktorý je pre mňa medzi kočíkmi TOP 🙂 Je síce drahší ale predsa za kvalitu sa platí 🙂 http://www.mojanjelik.sk/p/sportovy-kocik-joolz... Tradičné detaily + klasika + nadčasová elegancia. Nový Joolz Day Quadro je zmesou čistej funkčnosti a talianskej elegancie. V bohatej zmesi komfortu a krásneho remeselného spracovania. S elegentným podvozkom v odtieni Shady grey a v atraktívnej kombinácii s antracitovými kolesami, zatiaľčo sa blížime k jemnej kožennej rukovätia madlu. Oboje s efektom mäkkosti na pohľad aj dotyk. Oslovuje nás svojou eleganciou práve pre detaily. 🙂 Perfektné je že na kočíky značky Joolz sa vzťahuje 2-ročná záruka!
tento kocik ma 16,5 kg? to je lahky kocik?
prosím Vás, neviete mi niečo povedať ku kočíku Chipolino etro? Nikde som nič nenašla. Žiadne recenzie ani skúsenosti. Je ho chcem pre môjho takmer 10 mesačného syna ako športový kočík. Páči sa mi korýtkové sedenie, chcela by som vyskúšať. Celkom sa mi páči aj G mini. Poradíte mi?

Dobrý deň, rada by som sa s Vami podelila o moju skúsenosť s kočíkom. Ja som kočík dostala od svokrovcov ako darček, celkom sa mi páči je to značka Baby Lux, inak som s ním spokojná, aj keď moja predstava o kočíku bola trošku iná. Chceli sme kúpiť hlavne trojkombináciu kočíka, kde je aj autosedačka..no proste multifunkčný kočík... Momentálne sa mi veľmi páči kočík čo som našla na e-shope www.biboc.eu a možno ho aj kúpim, ak by sme mali ešte jedno bábo raz 🙂 Známa si tam nedávno objednala kočík Chipolino Ferrara, ale len 2kombináciu, ale je pekný.. Ja by som si skôr vybrala troj-kombináciu ako je Chipolino Tria 🙂 Tak snáď sa mi to už pri druhom bábätku podarí. 🙂