Výber vhodného kočíka do terénu s prijateľnou cenou

maminkasue
28. mar 2017

Ahojte baby.

V júli by sa nám malo narodiť prvé bábätko (vraj dievčatko) a v máji by sme radi kúpili kočík. Vôbec sa v kočíkoch nevyznám a nemám s nimi žiadnu skúsenosť. Kamarátky, ktoré majú malé detičky, kupovali kočíky rôznych značiek (väčšinou od poľských výrobcov). Už cca 2 mesiace študujem na internete o kočíkoch rôznych výrobcov a ich modeloch a čítam si recenzie na dané kočíky od žien, ktoré ich už používali. Boli sme sa pozrieť aj v niektorých predajniach, ale v každej nám odporučili iný kočík. Najprv sme sa zhodli, že kúpime na pol roka len vaničku a vajíčko (niečo lacné - asi poľské) a po pol roku investujeme do kvalitného športového kočíka. Teraz však rozmýšľame nad kúpou 3-kombinácie. Ktorú možnosť by ste nám odporučili? Nechceme používaný kočík, ale čisto nový.

Naše požiadavky na vhodný kočík pre nás sú:
- nemecký / taliansky výrobca (poľský asi skôr nie, keďže som počula na tie kočíky viac negatív ako pozitív)
- univerzálna farba (nie ružový ani modrý, ...)
- väčšia vanička (aby sa do nej malá zmestila ešte aj v decembri/januári aj s fusakom, keď bude mať pol roka)
- ľahko skladateľný kočík - hlavne športová čať (budeme dosť cestovať autom)
- bezpečné vajíčko (oplatí sa rovnakej značky akej je aj vanička či nevadí aj iné s naklikávaním?)
- trošku odpružené kolieska (aby po jazdách v teréne nezačali hrkotať)
- veľké neprepichujúce sa kolesá aj do ťažšieho terénu - budeme kočíkovať viac po poľných cestičkách, kameňoch, snehu
- boli by sme radi, keby sa športová časť dala otáčať v smere aj proti smeru jazdy (síce neviem či existuje taký kočík, ktorý bude mať túto funkciu a bude spĺňať aj ostatné požiadavky, takže ak by sa nedal otáčať, nejak by sme to prežili, ...)
- samozrejme cenovo by sme sa radi zmestili do tých 600 € (viem, že tie kvalitnejšie kočíky sú drahšie, ale viac nechceme investovať, ... Budeme chcieť určite aj druhé dieťa a kočík nechceme predávať - takže by sme boli radi, keby vydržal viac než 3 roky.

Budem veľmi rada, ak mi poradíte vhodný kočík pre nás (s plusmi aj mínusmi) a zároveň ďakujem za každú vašu odpoveď.

siska53
28. mar 2017

@maminkasue my sme mali inglesinu magnum. Ta splnila vsetky moje ocakavania a poziadavky.
Podla tvojho popisu by mohla aj tvoje.
Mali sme ju v cervenej farbe (zvazovala som este bezovu). Vyuzili sle pri chlapcovi a neskor pri dievcatku.
Nam sa zmestila i do kufra. Vanicka,ntora je zaroven aj sportovou castou,sa da otocit v smere (vyuzite neskor,ked jz dietatko vacsie a chce hladiet dopredu) i do protismeru jazdy.
Podvozok som vy rala aky bol,"bajkovy",mohla som mat i klasicky,ten na posob socialistickych kocikov,ale ponechala som ten. Za cely ten cas co sme ho pouzivali v roznych terenoch,nesetrili sme ho,sme mali len jeden defekt,ktory som si ja ani nevsimla,dosiel na to az muz, sli sme to dat opravitd o pnzuservisu,mala v nom normale spinkala, normalne sme sa dostali tam voziac ju,ani nebolo poznat,ze tam defekt je. Raz do roka sme nafukali gumy.

Podobny,ak nie rovnaky je roan marita,to si Cinania vraj.

maminkasue
autor
28. mar 2017

Predné kolesá sa asi nedajú otáčať, však? Mala som na mysli skôr nejaký modernejší kočík (tento podvozok s košíkom sa mne osobne moc nepáči). Marita je na ten istý štýl ako pozerám. Ale aj tak ďakujem za radu.

momoqui
28. mar 2017

@maminkasue my mame concord neo a myslim ze vsetko zo spomenuteho splna (jedine cena je trosku vyssia ale mozno len o 100 Eur). Vanicka sa da zlozit do velkosti tasky takze ked cestujete nezabera ziadne miesto v aute 🙂 sportova cast sa tiez lahko sklada a mozes v nej pri zlozeni nechat fusak (ja si neviem predstavit ho stale vyberat). My vela cestujeme aj autom aj letecky a je naozaj spratny. Co je super vyhoda je skryty "nanoznik" proti dazdu a vetru ktory je v madle takze ja vobec nepouzivam plastenku ked prsi (pre mna velmi prakticke). Vanicku sme my pouzivali 8 mesiacov, este tam bolo trosku miesta ale uz drobec chcel vidiet svet.

lukrec
28. mar 2017

Ja mam camarelo malaga. Splna podla mna vsetky poziadavky co si napisala. Je ale polsky. Tam stoji 270e. Trojkomb. Vajicko sice mohlo byt lepsie ale som spokojna. Tu na Slovensku sa predava aj za 500e som videla. Ci je rozdiel meviem. Ja som kupila na Slovensku za 480e.
Musim povedat, ze tvoje poziadavky splna na 95perc. 5perc. Si nechavam na subjektivitu lebo co ja povazujem za perfektne sa nemusi zdat tebe.
Mam len foto so sietkou.
Maju vela farebnych prevedeni.
Kuk na nete

lemurko
28. mar 2017

Pozri gesslein F4, spotrak, na ktory sa da dokupit vanicka, vajucko moze byt od gesslienu, alebo aj romer - mozes si to vyskladat ako chces. Mala som aj ine a toto bol najlepsi kocik na prvy rok babatka, ja som este mala starsiu verziu buggy, v ktorej syn spaval do 2,5 roka. Kupovali sme ho ako druhy sportiak ( k hartanu topline S, ktory bol vyborny do tetenu, ale tazky a horsie sa skladal). Tento gesslein f4 bol vlastnostami velmi podobny, plus teda lahky a dobre zlozitelny. Uz pre druhe dieta som z neho spravila 3-kombinaciu - dokupila vanicku, vajicko romer sme mali. Podla mna okrem slabsieho dizajnu sa tym kocikom neda vela veci vytknut

selena2
28. mar 2017

Ja odporúcam concord wanderer.Je tusim nemecký a tk aj vidno.Je paradny.Je to môj tretí kočik a pre mňa je 🔝.

valy
29. mar 2017

my sme mali peg perego gt3, ma masivne kolieska a je velmi odolny. bol to nas jediny kocik, vydrzal pre tri deti a nic sa mu za tie roky nestalo. chodili sme s nim aj do lesa a dakedy sme na nom vozili z lesa aj dve deti spolu, ked uz nevladali, v pohode vydrzal. bola to jedna z mojich najlepsich kup

geokatka
29. mar 2017

ahoj, my riešime podobnú otázku s kočíkom, pretože máme psa a dosť chodíme na prechádzky aj po poľných a lesných cestičkách 🙂 najskôr sa mi páčili kočíky Larisa a Fanari - klasický podvozok s dobrými kolesami - teda bola som pre jeden z nich rozhodnutá. ale manželovi sa začali pozdávať kočíky s otáčavými prednými kolesami. tak sme začali vyberať aj také. včera sme boli pozerať kočíky v jednej predajni v Trenčíne - chceli sme nejaké vidieť aj na živo, aby sme neboli neskôr sklamaní,ak by sme objednali z netu naslepo 🙂. obom nám tam padol do oka kočík od RAF-POL - White Lux. je to síce poliak, ale podvozok je dosť mohutný a 3 kombinácia za veľmi dobrú cenu. vanička je taká klasická. sme teda viac-menej rozhodnutí pre tento kočík.

momoqui
29. mar 2017

@geokatka ahoj ja by som to este zvazila ... velky podvozok neznamena dobra jazda 🙂 mne tie mohutne kociky pripadaju velmi nespratne a teda ak chodite po p

uskrnica
29. mar 2017

Ak chces kociarik do terenu popozerala by som sa asi po 3 kolesovom. Vsak su jane alebo teutonia mavaju celkom dobre kociare. Velke kolieska su samozrejmostou a aj brzdy, takze ho mozes vyuzit po pripade aj na beh alebo korculovanie sa

shia
29. mar 2017

ja som to riesila trojkombinaciou + sportovy do terenu, aj ked teda aj ta 3komb presla naozaj vsetko - Dada Paradiso Carino(ano, polsky, ale fakt dobry, presli sme s nim kazdy teren, lepsie ako tie hrkotalky s plastovymi koleskami, tento mal nafukovacie) plus neskor sme kupili vyslovene sportovy Baby JOgger Elite - ale viac terenny je este Baby Jogger Summit - skus pozret. Nam sa tieto osvedcili na 200%

maminkasue
autor
29. mar 2017

Ďakujem Vám za názory. Každý kočík pozerám na nete. Má niekto skúsenosť aj so značkou Britax? Známa mi poradila B-Motion Plus,ale mne sa tie predné kolieska zdajú malé do terénu. Či nezáleží na veľkosti?

ajsha123
29. mar 2017

@maminkasue Aj mne sa na B-Motion Plus zdaju male kolieska. My sme mali Peg-Perego s podvozkom Book Plus, ale nikdy viac. Tiez ma predne male kolieska a su gumove, nie nafukovacie a bolo citit kazdy hrbol, stacilo ist v meste po popukanom asfalte a malu to tak nadhadzovalo, ze nie raz zobudilo... Je to kocik vhodny do obch.centier, kde nie su ziadne prahy... na to je perfektny, aj skladny, velmi lahko manipulovatelny a nie je velky, ked ho zlozis. Tak, ako radila Valy, Peg-perego GT3 moze byt perfektny kocik, podla popisu, akurat je vacsi, ked ho zlozis do auta. Da sa zlozit aj so sportovou castou, co sa pri niektorych kocikoch neda a mne osobne to vadi. Musis mat v aute priestor aj na podvozok, aj na sportovu cast... Ci ma GT3 odpruzene predne koliesko, neviem. Mne nevyhovuje kvoli velkosti pri zlozeni do auta. Ja som viac-menej rozhodnuta pre BOB Revolution PRO, je to sportiak vyslovene do terenu a da sa k nemu dokupit adapter na vajicko a vanicku. Videla som ho nazivo, je vyborne odpruzeny. Sestra ma Teutoniu trojkolesovu (neviem model), byvaju pri lese, kazdy den na prechadzke v terene, oni si zasa nevedia vynachvalit tento kocik. Do terenu. Akurat nam sa do auta nemal sancu zmestit.

geokatka
29. mar 2017

@momoqui, nemyslela som rozmerovo veľký podvozok,ale mohutnosť akože na to,že je to poliak,tak žiadna hrkotálka, ktorá by sa len pri jazde po námestí v meste kde je tá stará dlažba, nerozhrká 🙂

momoqui
29. mar 2017

@geokatka oki 🙂

maminkasue
autor
29. mar 2017

Mne sa páčil aj Dada paradiso - MAX 500 (poľský kočík a vraj je ťažký)... Je to však novinka 2017, takže neviem či ho už niekto odskúšal. Aj na Camarelo som počula dobré ohlasy. Len som si nie istá, či tieto lacnejšie poľské kočíky majú aj kvalitnú športovú časť alebo sa mám poobzerať radšej po samostatnom športovom kočíku. A tie, čo máte vyskúšaný Concord Wanderer - nie sú na ňom žiadne negatíva? Vyzerá byť celkom kvalitný, len zas sa mi nepáčia ich farby, resp. že sú len jednofarebné sety (vanička+športový+vajíčko) - videla som len čiernu 3-kombináciu, tmavohnedú, béžovú, modrú, červenú a sivú. Tá sivá by sa mi ešte páčila, keby tam nebol modrý lem (skôr keby bol biely napr.). A ešte mám otázku - aký je rozdiel medzi týmito vaničkami Concordu? (prikladám fotky).

momoqui
29. mar 2017

@maminkasue ja mam concord neo takze k wanderer sa vyjadrovat nejdem 🙂
Vanicka: ta na hornom obrazku sa da pouzit aj ako autosedacka a ta na spodnom sa sklada na tasku. Ja mam tuto a je velmi prakticka aj spratna.

anavi1010
29. mar 2017

ahoj, mam britax b motion. Je uzasne skladny a lahky, takze mi zabera minimum miesta v aute. Len co sa tyka terenu, prejst prejdes, ale riadne sa pri tom namakas. Ani sa neda otacat do protismeru, ale ked som ho kupovala, tak mal maly 1,5 roka a uz ma nepotreboval vidiet. Predtym som mala camarelo a to islo po terene krasne, len mi vadilo, ze je strasne velky po zlozeni a zaberal mi cely kufor.

maminkasue
autor
29. mar 2017

A má Britax aj nejaký model s väčšími prednými kolieskami (vhodnejšími do terénu)?

zizana
29. mar 2017

@maminkasue ja mam wanderera a som maximálne spokojná. Vaničku mám tu prvú, malý má 5 mesiacov a už nechce len tak ležat. Inak táto vanička sa dá polohovat asi na 30 stupňov, to je veľká výhoda, napr. ak má bábätko reflux. Teraz sme už vyskúšali športovú časť a malý je tam ešte hrozne utopeny a to není ziadne drobatko. Tá športová časť je taka väčšie, takže ju využijete dlho. Tá druhá vanička má zas tu výhodu, že sa dá poskladať.

barborenka333
29. mar 2017

Ahoj.po prečítaní tvojich požiadaviek na všetko kladne okrem ceny odpovie kočík gesslein F10.sme horolezecká rodina a do terénu je tento kocik riadny extrém.nesklamal nás.velke kolesá.Kocikovat som výhradne kocikovala na lúke za domom a chodili do lesa na lesné cesty.Pod skaly sme s ním chodili.zvladol riadne blato a aj sneh.v najväčšej snehovej víchrici sme boli na hrebienku a mala v klidku.narodila sa v júni a ešte ako osemmesačna sa vošla do hlbokého.namiesto vaničky sme kupovali ale fusakotasku.vyhoda ze zobeies ju do ruky a prenesies kde chces.najprv som sa tej fusakotasky bala,ale teraz by som ju kupila znova.chodte aspoň kuknúť naňho.ale autosedačku sme kupovali maxi cosi.Skladá sa šup šup a nehrka.je to poriadny terénny kočík.akurat že dvojkombinacia stojí okolo 1000.ja som kúpila z druhej ruky po dvoch deťoch,ale bol jazdený po chodníkoch a dali sme mu riadne do tela a vydržal by aj ďalšie dieťa.ked vydržal s nami,tak ten kočík vydrží vsetko😂keby čosi sa chceš opýtať,tak napíš.

maminkasue
autor
29. mar 2017

@zizana a ktorú kolekciu máte? Skôr sa nám páči tá druhá skladacia vanička. Naozaj majú len tieto farebné kombinácie, keď chceme kúpiť 3-kombináciu? A vajíčko budete dokedy používať? Rozmýšľate už aj o autosedačke?

maminkasue
autor
29. mar 2017

@barborenka333, tento vyzerá naozaj úžasne, ale koľko dokopy vyjde 3-kombinácia? Teda vanička aj športový od Gesslein a ešte vajíčko Maxi Cosi? Je to asi dosť drahé ... A ku GESSLEIN F10 AIR+/KOLEKCIA 2016 pasuje ktorá vanička? Gesslein hlboká vanička C3 2016 alebo aj iné?

zizana
29. mar 2017

Neviem aká je to kolekcia, kúpila som už používaný. Je šedý a vnútro tyrkysové. Vaničku ešte stále používame, malý mal 8 kg. Tá skladacia vanička je vo vnútri taká flisova, teplá asi nie moc na leto. Teda aspoň ta co som ja videla, má ju jedna známa. Ešte je jedna varianta vaničky a to je Proton alebo vložka taška snug. Mne sa celkom paci aj táto zelená kombinacia

maminkasue
autor
29. mar 2017

@zizana a aké farebné kombinácie ešte majú? Najlepšie by bola kolekcia 2016 z min. roka.

momoqui
29. mar 2017

@zizana concordy maju kazdy rok ine farebne prevedenia. Skus pozriet predajne a mozno budu mat aj starsie verzie (minuly rok alebo predtym boli sede a sedotyrkisove bezove ...) my mame sivomentolkovu a to je myslim 2014 alebo 2013 a podla mna je unisex. Kupovana v 2015.

frufruwa
29. mar 2017

@maminkasue Britax b motion je fajn zvladne teren ale ked ma dieta rok tak to polohovanie noziciek pada a je to dost na nervy.Bohuzial britax toto nedomyslel.Ja mam buffalo a to je tank medzi kocikmi,len ina suma.Skus x lander x move suseda ho ma a je dost velky aj tie kolesa

maminkasue
autor
29. mar 2017

@momoqui a nemajú náhodou každý rok nejaké vylepšenia? Aj preto by som radšej mala najnovší bez nedostatkov z predošlých rokov ...

momoqui
29. mar 2017

@maminkasue
Moze byt . To uz potom na predajni. Nam sa pacilo farebne prevedenie a ta skladacia vanicka a rucna brzda. Co mali novsiu verziu sa mi nepacili farby takze sme brali hento 🙂 Nasa strieska je napriklad z neoprenu a myslim ze novsie kolekcie uz nie su. Ale urcite ich spravili nepremokave. Viem len ze stare verzie nemali rucnu brzdu ale klasicku dole pri kolese.

siska53
29. mar 2017

@maminkasue nie,nema otacave,mne otacave nevyhovuju. Lebo zas ked sa to zaaretuje,nepohodlne sa to ovlada. Moja skusenost. A vsetky s otacavymi maju jedni kolesa mensie,nemaju rovnaky rozostup,co ja v terene vidim ako problem. Ja tym,ze som krpata,som potrebovala naozaj kocik,co sa mi lahko bude ovladat a tento "moj" mi to splnil.
Mala som tu cest kocikovat dost kocikov,preto som sa ja rozhodla pre tu magnumku. Pre mna mala vsetko a bola naozaj do terenu.

No ked ty chces cisto otocne..tak potom nic..