Výber vhodného kočíka do terénu s prijateľnou cenou
Ahojte baby.
V júli by sa nám malo narodiť prvé bábätko (vraj dievčatko) a v máji by sme radi kúpili kočík. Vôbec sa v kočíkoch nevyznám a nemám s nimi žiadnu skúsenosť. Kamarátky, ktoré majú malé detičky, kupovali kočíky rôznych značiek (väčšinou od poľských výrobcov). Už cca 2 mesiace študujem na internete o kočíkoch rôznych výrobcov a ich modeloch a čítam si recenzie na dané kočíky od žien, ktoré ich už používali. Boli sme sa pozrieť aj v niektorých predajniach, ale v každej nám odporučili iný kočík. Najprv sme sa zhodli, že kúpime na pol roka len vaničku a vajíčko (niečo lacné - asi poľské) a po pol roku investujeme do kvalitného športového kočíka. Teraz však rozmýšľame nad kúpou 3-kombinácie. Ktorú možnosť by ste nám odporučili? Nechceme používaný kočík, ale čisto nový.
Naše požiadavky na vhodný kočík pre nás sú:
- nemecký / taliansky výrobca (poľský asi skôr nie, keďže som počula na tie kočíky viac negatív ako pozitív)
- univerzálna farba (nie ružový ani modrý, ...)
- väčšia vanička (aby sa do nej malá zmestila ešte aj v decembri/januári aj s fusakom, keď bude mať pol roka)
- ľahko skladateľný kočík - hlavne športová čať (budeme dosť cestovať autom)
- bezpečné vajíčko (oplatí sa rovnakej značky akej je aj vanička či nevadí aj iné s naklikávaním?)
- trošku odpružené kolieska (aby po jazdách v teréne nezačali hrkotať)
- veľké neprepichujúce sa kolesá aj do ťažšieho terénu - budeme kočíkovať viac po poľných cestičkách, kameňoch, snehu
- boli by sme radi, keby sa športová časť dala otáčať v smere aj proti smeru jazdy (síce neviem či existuje taký kočík, ktorý bude mať túto funkciu a bude spĺňať aj ostatné požiadavky, takže ak by sa nedal otáčať, nejak by sme to prežili, ...)
- samozrejme cenovo by sme sa radi zmestili do tých 600 € (viem, že tie kvalitnejšie kočíky sú drahšie, ale viac nechceme investovať, ... Budeme chcieť určite aj druhé dieťa a kočík nechceme predávať - takže by sme boli radi, keby vydržal viac než 3 roky.
Budem veľmi rada, ak mi poradíte vhodný kočík pre nás (s plusmi aj mínusmi) a zároveň ďakujem za každú vašu odpoveď.
A čo hovoríte na kočík QUINNY MOODD 2016? Píšu, že je dobrý do terénu, je aj pekný, moderný, ale predné kolieska sa mi tiež zdajú malé (ako aj pri Britax). Ale Quinny sa aspoň dá otočiť v smere aj do protismeru jazdy.
A keby ste si mali vybrať medzi kombinovanými kočíkmi Peg-Pérego Book Plus a Concord Wanderer Mobility set? Je pravda, že Concord Wanderer má odpružené tlmiče na všetkých kolesách, zatiaľ čo Peg-Pérego má odpružené len zadné?
@maminkasue urcite concord 🙂 tie Pp som v taliansku vobec nevidela ludia to tam nepouzivaju mam pocit ze sa to vyvaza iba k nam 🙂 sme v taliansku casto kedze sme polotaliani 🙂
@maminkasue pp book plus urcite nie. Nema odpruzene predne kolesa a ani do mesta nie je najlepsi, nie to do terenu...
No zatiaľ sa nám najviac pozdáva Concord Wanderer 2016. Pôjdeme si ho obzrieť a ak sa nám bude páčiť, plánujeme ho kúpiť ako set (3-kombináciu) s autosedačkou AIR+ vaničkou SCOUT. Používa niektorá z vás tento model konkrétne z roku 2016? Na staršie modely som nečítala moc pozitívne recenzie (napr. lámavosť v ohyboch konštrukcie, labilnosť podvozku, krátke pásy na pripútanie). Našli ste nejaké chyby aj na novom Concorde 2016? Tiež ma zaujíma či je potrebné kupovať aj fusak aj nánožník - ak áno, ktoré značky do Concordu pasujú najviac? (Bábika sa nám narodí v júli). A ešte jedna vec - zdá sa mi to alebo naozaj sa strieška nedá stiahnuť až tak dole, aby bábätku nesvietilo slnko do očí? Videla som na videu, že proti tomu sa použije slnečná clona, ale moc sa mi to nepáči... Ďakujem pekne za odpovede.
A tiež som si všimla, že v cene kočíka Concord Wanderer nie je príručná taška. Pozerala som ich tašky, ale tá čierna sa mi nejak nepáči a je aj dosť drahá. Aké tašky ste si dokupovali k tomuto kočíku (farbu kočíka by sme chceli sivú s tyrkysovou), ale takú, aby mala viac vreciek?
Prosím vás, kupoval už niekto najnovší model Concord CAMINO???
@siska53 chcela by som sa opýtať ohľadom Inglesiny Magnum, tiež po ňom pokukujem, ale všetky fotky, čo som videla sú so zazipsovanou vaničkou. tiež budeme mať letné bábätko a neviem si predstaviť, ako to presne vyzerá s hlbokou vaničkou v lete. je to len tak rozzipsované a visí to dole alebo ako? vyzerá byť dosť praktický, aj som o ňom čítala dobré recenzie, len tá jedna vec mi nejde do hlavy. dikes
Baby Jogger, jednoznacne. My mame City Versa GT, ten sa uz nevyraba, ale je nejaky novy podobny. Maly sme podobne poziadavky, spokojnost. Kazdy druh cesty zvladol, ma aj obrovsky kos, nosnost asi 10 kg. Len si myslim, ze ked babo uz ma pol roka, budes potrebovat sportak, nie vanicku. Do ziadnej sa ani nezmesti aj s fusakom, + babo tedy chce aj pozerat viac von.
@jance333 v lete,kym boli mali,som len tu vrchnu cadt zrolovala dnu,nebolo to vidno,ale taku fotku nemam. Ked su vacsi,tak to vyzera takto,ta cast na nohy sa da dat aj dole.
A nasi sa tam vosli aj s fuszkom v zime a to mali medzi 9-12mesiacov. Takze to,co pise mamina predo mnou,je blbost,do kocika typu magnumka sa ti zmesti aj rocne dieta s fusakom,viem to,lebo mala mala takto pred 4rokmi rok,bolo kopec snehu,ona vo fusaku. To by muselo byt extremne velke dieta,aby sa tam v roku nezmestilo
Ahoj my máme roan marita prestige som s ním veľmi spokojná má krásnu hlboku vaničku takže sa ti tam malička zmesti aj s fusakom cez zimu ako pol ročná bez problemov...je super hojdavy a prejde každým terénom. Ja som si ho vybrala hlavne koli veľkým kolesám aby som zvládala naše úžasné chodníky a cesty🙂zvolila som neutrálnu farbu šedo bielu kombinaciu aby sa hodila pre dievčatko aj chlapceka🙂
Ahojte. Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť, či náhodou neexistuje nejaký kočík (podobný Concord Wanderer), ktorý by mal všetky kolesá odpružené a 3-kombinácia by bola do 1000 €? Nie poľský!Ďakujem.
@maminkasue a prečo nie ten wanderer? Ja som mala a za mňa je top. Naozaj zvládne terén super, ma perfektne kolesá. A cena je do 1000€
@mirkaaa80 veď zatiaľ vyhráva ten, ale neviem kde ho majú na predajni vystavený (model 2016)... a pre istotu sa pýtam, či je aj iný a mohla by som porovnať.
@maminkasue chod sa pozriet osobne do predajni (v predeti ho urcite budu mat) a tam ti poradia a ukazu ak je nieco podobne 🙂 dobre je vidiet to na zivo
@maminkasue ahoj my zvazujeme predaj nasej 3kombi pretoze ho uz nepouzivame. Pisala si ze chces iba novy ale ak by si mala zaujem tak napis 🙂
@momoqui Nakoniec som sa rozhodla pre Britax Go Big. Myslím, že je kvalitnejší a do terénu vhodný. Aj dizajn je super. 🙂
@maminkasue Ahoj, ako si spokojna s kocikom? Tiez zvazujem nejaky skvely terenny, kedze sme sa prestahovali na samotu k lesu a mame kamenistu pristupovu cestu, tak potrebujem nieco pohodlne,terenne, spratne a neviem sa rozhodnut...
@mucinka1 ahoj, podľa môjho názoru je to najlepsi kočík 😄. Stále ho využívame a nič sa na ňom ešte nepokazilo ;)
@maminkasue a ako si poradi s terenom?
@mucinka1 nemá problém so žiadnym terénom
@ajsha123 PEG Perego super, ale problém bol s kolesami, trebalo dofukovat vkuse, liezli mi to na nervy

@maminkasue Vaničky sú dva druhy.ja som mala namiesto vaničky fusakotasku-to je akoby vanička ale mäkká s popruhmi.bolo to super,lebo napr ak sme potrebovali prejst niečo v terene čo nešlo tak som vzala malú v tej taške do ruky a chlap podvozok.Dvojkombinacia cca okolo 1000.vajicko k tomu sa dá kúpiť rôzne.my sme mali maxi čosi plus isofix.to stalo 200-300.to neviem presne lebo to platil dedo.nviem odkiaľ ste ale v Blave je obchod s týmito kočíkmi na Dunajskej.a potom ešte viem o jednom v Prešove.ale isto to majú hocikde.jedna nevýhoda nového kočíka je,že ak človek za neho dá vela penazi,potom mu je ľúto keď je celý od blata po dobrodružnom kocikovani😂ale tak narodením dieťaťa nekončí život,a preto na dobrodružstvá treba poriadny kočík a nie hrkalku😂