icon

Závesná taška na kočík

hviezdickka
16. sep 2016

Ahojte, mamicky. Chcem sa opytat, ako riesite "zavesnu" tasku na kocik. Myslim tu tasku, co je prevesena cez rucku kocika. Tato moja taska ma asi 5kg, je strasne tazka a ked ju zavesim na kocik, tak len cakam, kedy ho prevazi 😀 a to v nej vobec nic take extra nemam. Len veci na prebalenie, flasku s mliekom pre maleho, doklady, mobil, kluce, par hraciek, plienku. Fakt nic extra. Maly ma len 3 mesiace, takze tak vela toho zatial nepotrebujem. Ako to riesite vy? Tiez mate take tazke tie tasky? 😀 Dakujem za pomoc.

Strana
z2
momoqui
18. sep 2016

@bluka2 napadlo ma (v suvislosti s tymi psami), v taliansku v prenatal sme kupili vanicku na kupanie, u nas som taku (je skladacia) nevidela v detskych obchodoch ALE mali ju v petshope 😀😀😀 presne tu istu

maminecka2
18. sep 2016

@momoqui No, vsak aj auta stale "zvacsujeme" 🙂

momoqui
18. sep 2016

@maminecka2 ake mate teraz? 😀 My sme v lete isli na 2 mesiace prec autom a kufor bol plny ale v aute kopec miesta a to som si brala ja aj vankus (nie ten kojack ale klasicky dormeo na spanie 😀)

maminecka2
19. sep 2016

@momoqui Teraz Seat alhambra. No ja si teda neviem predstavit zbalit sa na 2 mesiace, my len ked ideme na vikend mame kufor dost plny. Aj ked je pravda ze dost zabera kocik. A vankus si beriem aj ja- ale len taky maly, ja neviem spat len s velkym 😀

ckatka
30. mar 2020

No...mňa naučilo časté cestovanie (aj s dieťaťom aj bez), nosiť so sebou len fakt nutné veci. V prvom rade zober tu tašku...vysyp ju doma na zem a všetky zbytočnosti nabudúce nechaj doma.
1. Fľaša s vodou. Pol litra = pol kila. Vypiješ vždy všetku? Nestačí ti 3dcl? Nevydržíš domov? Riadne sa napi pred odchodom a potom riadne keď prídeš. Si dospelý človek musíš vydržať 2-3 hodiny nepiť predsa. (Ak je to nutné fľašu zaves na telo kočíka alebo hod dole.) alebo ak máš na prechádzke zdroj vody, pitnú fontánu..., obchodak s prebalovacim pultom kde je umývadlo....nos len prázdnu petku.
2. "Drobnosti" tvoje. Co to znamená? Stačí ti kľúč od domu, pripadne od brány, alebo čo si musíš odomknúť. Fakt nemusíš na prechádzku von nosiť všetky kľúče od mamy od svokry od pivnice od auta a milión príveskov. Hod to na váhu. Uvidíš. Vezmi si len bankomatovu kartu a papierový peniaz, ak potrebuješ keš. Mobil daj do vrecka. Kartu doňho 😊 balzam na pery, krém na ruky, akákoľvek kozmetika....dá sa mať minibalenie alebo ja si od streknem do takých malinkych teglikov plastových. Majú aj v ikei alebo na internete. Ja kupujem po 500ks lebo vždy dakto chce odo mňa 😂 a dávam tam aj vzorky mejkapov.
3. Dezinfekčný gél...v DM majú taký čo sa dá zavesiť na telo kočíka a nie je tým pádom ako váha v taške.
4. Potreby pre dieťa. Ja som nosila na pol dňový výjazd 2 plienky. Nie viac. Už ta druha je len pre istotu. Väčšinu času som nosila jednu. A 1 kompletný náhradný outfit keby sa náhodou presral alebo oblial/spadol do kaluze..../doplň. Outfit podľa počasia ale väčšinou co najtenšie skladne veci. 1 bodynko. 1 pančušky, 1 nejaký izolačný bud overal alebo gate a mikina a kožené capacky. Nič chlpaté nadychane co zaberá miesto. Chápete...náhradný outfit pre prípad núdze.. A nie smrncovne zladena záležitosť na módnu prehliadku. 99% času tieto veci ostali v taške nevyužité. Niekedy som šla do.mesta a nemala som nič. A malý sa precikal. No bože...tak sme v najbližšom obchode kúpili gate a tričko, v kaviarni na záchode som ho umyla a prezliekla a domov šiel zabalený do mojej bundy bez plienky naostro 😂bolo okolo 5 stupňov vonku. Prežili sme dokonca dosť vysmiaty bol v tom kociari 😂😂 A vôbec neochorel ani nič. Veci co sa dajú dat do kočíka -pod dieťa, ako napr látková plienka, náhradné oblečenie rozprestrete...maj pod dieťaťom 😌 zas usetris miesto.
5.jedlo/pitie pre dieťa? Záleží na akú dlhu prechádzku ideš a aké veľké máš dieťa a ci kojis alebo nie. Ja som dieťa naučila ze z nudy a na zabavenie nepapame. Proste musí vydržať domov. V živote som nemala problém že by reval v autobuse alebo na nákupe a musela som ho uplacat tycinkami alebo piskotami... Keď som vedela ze ideme z domu na dlhšie a na obed asi doma nebudeme...bud som vzala sklíčko z DM a lyžičku (bez problémov to jedol neohriate...ale inak vo väčšine podnikov keď sme sa zastavili niekde..nám to kľudne ohriali) alebo v miske nakrájané nejaké ovocie. A to je všetko tak do 100g. Mliečko (bol na sunare) som do fľašky nasypala sušené a vodu som si doliala teplú v kaviarni/z automatu. Nevliekla som.so sebou vodu. A keď už tak malú dvojdecovu termosku. Pohotovostná tyčinka ovocná váži asi 25g a je trvanliva....jedna v kočíku preventívne môže byť, keď je moc veľký hlad.

Všetky veci pre malého som mala vždy v stahovacom vaku (sustakovy lahucky nepremokavy) hodeny dole v kočíku..A moje veci v takej mini kočíkovej taštičke z DM zavesenej na ruke kocika..A keď bol veľký nákup, tak som vak dala na chrbát. A žiaden problém.

Nechápem čo v tých taškách nosíte 😂😂😂
Spravte si revíziu a porozmýšľajte, koľkokrát ste tu vec použili a ci sa nedá nahradiť niečím iným. A nenoste veci "pre istotu". Privolate si to 😂 a just sa vám dieťa preserie dvakrát. 😂😂

Strana
z2