icon

Akceptovali by ste druhu manzelku pre manzela-moslima?ano alebo nie?

Včera o 09:44

Ahojte.
Chcela som sa spýtať. Tie, Ktoré máte za manžela moslima. Tolerovali by ste mu druhú manželku? Aj keď by ju mal mať iba na sex napr. Ale bola by akoby manzelka proste.
Tolerovali by ste mu inú ženu okrem vás? Chápali by ste jeho kultúru a náboženstvo až v tomto smere ? Ak sre také nieco zažili?
Chcel to od vás niekedy vás manzel-moslim?

Môj manžel moslim totiz po rokoch vzťahu začal vystrkovat rožky, že druhá žena na sex by bola super lebo má vysoké libido a chcel by ďalšiu. A ja mu nepostačujem. Hoci máme sex každý deň. A pokiaľ mi to povoľuje zdravie aj dvakrát do dňa pokojne ráno a vecer. Nechapem teda o čom to hovorí. A to nehovoriac o tom, že sníva o ďalšej žene čisto v sexuálnej rovine a dokonca mi to párkrát povedal počas sexu.
Manžel je Ind-moslim.
Čerstvo vrázu pred rokom
Dokopy spolu cca 7 rokov. Bezdetní.
Ďakujem za normálne komentáre. Poprosim iba dievčatá ktoré majú takúto skúsenosť. Nie vsevedky, ktoré by to " Nikdy nepovolili" A je to "guy".

anonym_80a8d9
Včera o 17:37
@anonym_autor

@anonym_4a37d6 nebude nútiť
. Rovno sa buď prehoni alebo si nájde Inu ná sex

@anonym_autor aka si si ista, ze Ta nebude nutit. A s tou verziou si spokojna, ze si najde inu, ked budes tehotna? Ja by som pri takejto co i len teoretickej moznosti (ze pojde za inou) nemala zaujem otehotniet. A ani nemala zaujem pokracovat vo vztahu.

vevesh
Včera o 17:39

@anonym_autor nie, nepovolila by som a nie, neziadal to (zatial), i ked posrandujeme v tomto ohlade😃😃😃ale vie jasne moje stanovisko (uz pred svadbou som mu razne vysvetlila, ze pozadujem monogamiu) a aj rodina by ho metlou hnala, ak by zacal vymyslat. Svokra vyhlasila, ze pokial je so mnou zenaty, tak len cez jej mrtvolu donesie dalsiu zenu do domu😅😅a svagor, ze by to ta zenska nerozchodila, keby len smerom k mojmu muzovi kukla...😅takze.....zatial som v pohode🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

haley7897
Včera o 17:44
@anonym_80a8d9

@haley7897 predpokladam, ze registrovany prevadzkovatel nemoze v europskej krajine druhykrat oficialne zosobasit osobu, ktora zije v oficialne platnom manzelstve.
Ale neoficialne....
Dobry gulas je potom v tych krajinach. Zena zije v tom, ze je vydata, a v skutocnosti je podla prava danej krajiny slobodna.

@anonym_80a8d9 predpokladám rovnako. Či su tam nejaké diery ako to obkorčulovat, netuším 🤷🏽‍♀️
Pre neho by ale bolo podstatné mat len nikah, nepotrebuje aby manželstvo bolo oficiálne pre danú krajinu.

vevesh
Včera o 17:46
@anonym_df0cbf

@anonym_autor Ak je moslim, tak by som mu to povolila. Hamdulillah, má na to podľa Koránu nárok. Ale musí sa o obe z vás rovnako postaraťa nesmie ani jednu z vás zanedbávať. Ale ty s tým najprv musíš súhlasiť.

@anonym_df0cbf ze ma narok🤦‍♀️🤦‍♀️nie nema narok- toto sa neda narokovat. A to povolenie tiez nie je len proforma- v niektorych islamskych krajinach je povinne. Respektive, odmietnutie znamena rozvod a to uz si musi ujasnit kazda zena, co a za akych podmienok tolerovat bude ci nebude a ake dosledky z toho vyvodi....

vevesh
Včera o 17:49
@anonym_80a8d9

@haley7897 predpokladam, ze registrovany prevadzkovatel nemoze v europskej krajine druhykrat oficialne zosobasit osobu, ktora zije v oficialne platnom manzelstve.
Ale neoficialne....
Dobry gulas je potom v tych krajinach. Zena zije v tom, ze je vydata, a v skutocnosti je podla prava danej krajiny slobodna.

@anonym_80a8d9 moze. Uradny a nabozensky sobas su 2 rozdielne veci. Hlavny je nabozensky, uradny je vedlajsi (a tak sa moze stat aj napriklad z 3 manzelky hlavna🤐)

anonym_ef7eb8
Včera o 17:55
@anonym_autor

@anonym_d0b2a3 nevyzera to ok, praveze. a ano, manzel vyzaduje sex denne dvakrat, prakticky a musim mu jeho poziadavky plnot, takisto musi mat vzdy teple jedlo dvakrat trikrat denne

@anonym_autor v praci ako lekar nema teple jedlo? dobra zlata klietka, davam ti tak rok a budes zrutena na psychiatrii

anonym_80a8d9
Včera o 17:59
@haley7897

@anonym_80a8d9 predpokladám rovnako. Či su tam nejaké diery ako to obkorčulovat, netuším 🤷🏽‍♀️
Pre neho by ale bolo podstatné mat len nikah, nepotrebuje aby manželstvo bolo oficiálne pre danú krajinu.

@haley7897 toto mi vysvetli, preco (teraz neviem ci zato ze je moslim alebo za to, ze je povodom Ind) nepotrebuje aby jeho manzelstvo bolo oficialne pre danu krajinu?
Co to znamena?
Ze aj ked zije v danej krajine nepovazuje pravidla danej krajiny za dolezite a nema potrebu sa nimi riadit a dodrziavat?
Alebo ze danu zenu nepovazuje za natolko dolezitu, aby ju uznal aj oficialne ako svoju manzelku?
Alebo preco vlastne?
Ty by si suhlasila, aby si bola pred statom ako slobodna (mozno aj matka deti), hoci si vydata?

haley7897
Včera o 18:05
@anonym_80a8d9

@haley7897 toto mi vysvetli, preco (teraz neviem ci zato ze je moslim alebo za to, ze je povodom Ind) nepotrebuje aby jeho manzelstvo bolo oficialne pre danu krajinu?
Co to znamena?
Ze aj ked zije v danej krajine nepovazuje pravidla danej krajiny za dolezite a nema potrebu sa nimi riadit a dodrziavat?
Alebo ze danu zenu nepovazuje za natolko dolezitu, aby ju uznal aj oficialne ako svoju manzelku?
Alebo preco vlastne?
Ty by si suhlasila, aby si bola pred statom ako slobodna (mozno aj matka deti), hoci si vydata?

@anonym_80a8d9 lebo z nabozenskeho hladiska sa chce vyhnúť hriechu. Na to mu stačí nábožensky sobáš. Nepotrebuje si ju odpočítať z daní 😅

anonym_80a8d9
Včera o 18:06
@vevesh

@anonym_80a8d9 moze. Uradny a nabozensky sobas su 2 rozdielne veci. Hlavny je nabozensky, uradny je vedlajsi (a tak sa moze stat aj napriklad z 3 manzelky hlavna🤐)

@vevesh "Uradny a nabozensky sobas su 2 rozdielne veci. Hlavny je nabozensky, uradny je vedlajsi" to len pre veriacich danej viery.
A pre ostatnych?
Pre Teba nie je dolezite byt zosobasena aj pre uradne zalezitosti? Staci nabozensky sobas? Mimo vase nabozenstvo svet neexistuje, pravidla neplatia? Stat, v ktorom zijes je Ti ukradnuty?

vevesh
Včera o 18:10
@anonym_80a8d9

Co to znamena?
Alebo preco vlastne?

@anonym_80a8d9 sice sa to pytas niekoho ineho, ale viem ti odpovedat aj ja. Nabozensky a oficialny sobas su 2 rozdielne veci. Pre moslimov je najdolezitejsi nabozensky, kedze ide o uzatvorenie pred vyssou mocnostou a kvazi duchovne pozehnanie manzelstvu. Toto manzelstvo urcuje aj podmienky -pre muza a zenu, udava oficialne veno a v pripade rozvodu aj odskodne. Oficialne manzelstvo nie j3 az take dolezite, kedze z neho nie v kazdej moslimkej krajine vyplyvaju vyhody. Niekde v pripade rozvodu a dedenia uplatnovana iba saria (cize naco sa sobasit aj oficialne). Ale oficialne je mozne dohodnut vyssie veno, vyssie rozvodove odskodne, ine podmienky rozvodu, ine prava voci detom ci voci instituciam, ine dedenie- ale fakt zalezi od statu a od miery, ako velmi sa lisi oficialne pravo od sarii (niekde su to 2 nezavisle utvary kompletne odlisne- napriklad indonezia ci irak, niekde su velmi totozne- napriklad saudi, syria momentalne).

vevesh
Včera o 18:11
@anonym_80a8d9

@vevesh "Uradny a nabozensky sobas su 2 rozdielne veci. Hlavny je nabozensky, uradny je vedlajsi" to len pre veriacich danej viery.
A pre ostatnych?
Pre Teba nie je dolezite byt zosobasena aj pre uradne zalezitosti? Staci nabozensky sobas? Mimo vase nabozenstvo svet neexistuje, pravidla neplatia? Stat, v ktorom zijes je Ti ukradnuty?

@anonym_80a8d9 ja mam obidva sobase, aj nabozensky, aj uradny. Ale vela ludi nema...🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_80a8d9
Včera o 18:11
@haley7897

@anonym_80a8d9 lebo z nabozenskeho hladiska sa chce vyhnúť hriechu. Na to mu stačí nábožensky sobáš. Nepotrebuje si ju odpočítať z daní 😅

@haley7897 ale nie vsetci ludia su nejakeho nabozenstva. Manzelstva uzatvaraju aj ludia bez viery. Cize mam to chapat tak, ze ak by bol dany clovek bez viery tak by si ju nezobral za zenu a zeni sa vlastne len kvoli tomu, aby si splnil svoje nabozenske povinnosti?
Mne to pride....pokrytecke...

haley7897
Včera o 18:16
@anonym_80a8d9

@haley7897 ale nie vsetci ludia su nejakeho nabozenstva. Manzelstva uzatvaraju aj ludia bez viery. Cize mam to chapat tak, ze ak by bol dany clovek bez viery tak by si ju nezobral za zenu a zeni sa vlastne len kvoli tomu, aby si splnil svoje nabozenske povinnosti?
Mne to pride....pokrytecke...

@anonym_80a8d9 v čom je to pokrytecke? Pre ľudí bez viery su civilné sobáše.
Ci mas namysli konkrétne jeho? Ano, on mi príde ako pokrytec. Nepraktikuje a ide sa ženiť aby mohol mat bez výčitiek novy matrac 🤷🏽‍♀️

anonym_80a8d9
Včera o 18:18
@vevesh

@anonym_80a8d9 sice sa to pytas niekoho ineho, ale viem ti odpovedat aj ja. Nabozensky a oficialny sobas su 2 rozdielne veci. Pre moslimov je najdolezitejsi nabozensky, kedze ide o uzatvorenie pred vyssou mocnostou a kvazi duchovne pozehnanie manzelstvu. Toto manzelstvo urcuje aj podmienky -pre muza a zenu, udava oficialne veno a v pripade rozvodu aj odskodne. Oficialne manzelstvo nie j3 az take dolezite, kedze z neho nie v kazdej moslimkej krajine vyplyvaju vyhody. Niekde v pripade rozvodu a dedenia uplatnovana iba saria (cize naco sa sobasit aj oficialne). Ale oficialne je mozne dohodnut vyssie veno, vyssie rozvodove odskodne, ine podmienky rozvodu, ine prava voci detom ci voci instituciam, ine dedenie- ale fakt zalezi od statu a od miery, ako velmi sa lisi oficialne pravo od sarii (niekde su to 2 nezavisle utvary kompletne odlisne- napriklad indonezia ci irak, niekde su velmi totozne- napriklad saudi, syria momentalne).

@vevesh dakujem za snahu o vysvetlenie.
Pises...podmienky v pripade rozvodu..
Preco potom ina prispievatelka (a asi viacere, nie iba jedna) tu pisala, ze je tazke odist z manzelstva od moslima. Ze jej moze fyzicky ublizit alebo ju aj zabit?

haley7897
Včera o 18:19
@anonym_80a8d9

Preco potom ina prispievatelka (a asi viacere, nie iba jedna) tu pisala, ze je tazke odist z manzelstva od moslima. Ze jej moze fyzicky ublizit alebo ju aj zabit?

@anonym_80a8d9 lebo dramatizuje. Chce tym ospravedlniť, ze s nim zostáva. Samozrejme, stava sa kadečo, ale rozvod je u muslimov bežný. Žiadne tabu

anonym_80a8d9
Včera o 18:21
@haley7897

Ci mas namysli konkrétne jeho? Ano, on mi príde ako pokrytec. Nepraktikuje a ide sa ženiť aby mohol mat bez výčitiek novy matrac 🤷🏽‍♀️

@haley7897 tak tento zije v Europe a tu sa civilne druhykrat ozenit nemoze. Cize ta druha jeho zena bude stale oficialne slobodna.

haley7897
Včera o 18:23
@anonym_80a8d9

@haley7897 tak tento zije v Europe a tu sa civilne druhykrat ozenit nemoze. Cize ta druha jeho zena bude stale oficialne slobodna.

@anonym_80a8d9 ano. Jeden z dôvodov prečo ho považujem za sebca 🤷🏽‍♀️

anonym_0cbcf6
Včera o 18:27
@slovakboy

@anonym_autor tak začala si pekne, že sa pýtaš či by to ženy akceptovali. Akoby si čakala, že ti povedia že áno. A keby ti to tu potvrdili cítila by si sa lepšie? Keďže ako čítam už si vo väzení s ním a neslobodná, tak musíš akceptovať všetko. Je mi ťa uprimne ľúto a úprimne ma serie taký degeš, čo sa vyhovára na islam a okrem toho, že mác inú, tak ešte terorizuje manželku. Áno, aj Slováci vedia byt rovnakí a len to nemajú od farára požehnané. Ale v princípe je jedno či ťa podvádza oficiálne alebo neoficiálne, ty s tým nie si spokojná. Ak by si od začiatku na to pristala, majú aj tu ľudia takzvané otvorene vzťahy a niektorí tak sú spokojní, to by bolo iné. Ale to by si sa nepýtala nikoho na názor. Ak nemáte ešte deti, snaž sa odísť.

@slovakboy rozumny nazor muza, naozaj, tiez jej radim, aby odisla, hladala sposoby, ako to spravit.

anonym_0cbcf6
Včera o 18:31
@haley7897

@haley7897 to je hrozne toto, takyto gulas v tom mat...🫣

vevesh
Včera o 18:33
@anonym_80a8d9

@anonym_80a8d9 takisto ako so slovakom mozes skoncit zle- su muzi a muzi. Ale rozvody su bezne (preto su od zaciatku ukotvene aj v korane a sarii), a ano, aj pre druhu manzelku sa konaju, ked u niektorych jedincov v 50tke zacina prepinat....su to taki isti muzi ako v europe ci afrike, ktorym testosteron a staroba nie vzdy spravnym smerom udiera.. 😃

anonym_80a8d9
Včera o 18:37
@haley7897

@haley7897 ako zrejme v krajinach ktore su moslimske to nerobi taky gulas ako v krajinach, kde je uradne povolena iba jedna manzelka. Potom ta, co je aj uradne manzelka ma viac ako tie ostatne.
Ostatne nerozumiem naco je povolene mat viac manzeliek. Kedze sa rodi cca rovnako dievcat ako chlapcov a vo vojnach az tolko muzov nezahynie, tak potom logicky ak si niektori muzi zoberu 2-3-4 zeny, inym sa neujde ani jedna. To mi nepride ako rozumna verzia pre sucasny svet. Mat na svete mnoho muzov, ktori nemaju moznost najst si zenu urcite robi viac "hriechu" a aj regulernej sexualnej kriminality.

haley7897
Včera o 18:38
@anonym_0cbcf6

@haley7897 to je hrozne toto, takyto gulas v tom mat...🫣

@anonym_0cbcf6 preco? V čom je to ine od cirkevných sobášov?

anonym_0cbcf6
Včera o 18:38
@haley7897

@haley7897 no lenze tie civilne sobase su uradne a platia pravidla danej krajiny, statu a v EU ma zena aj nejake tie prava. Uz ked si zoberies tych katolikov, tak pre koho je dolezity cirkevny sobas, tak ma sobas v kostole, ale papiere idu aj na matriku a vydaju sobasny liat a tym padom jeden sobas = platny pred Bohom, aj pred statom. A toto je co za cirkus, ze moslim ma manzelku, ale vlastne len nabozensky uznanu, ale prakticky pred statom si moze robit co chce, ako slobodny. A tym padom by teoreticky mohla aj zena. Keby mohla, ze ano. Ta nemoze nic, len posluchat. Hrozne toto.

anonym_80a8d9
Včera o 18:40
@haley7897

@anonym_0cbcf6 preco? V čom je to ine od cirkevných sobášov?

@haley7897 cirkevnych myslis krestanskych? Ti maju dovolene iba 1 manzelku. A zeby bol krestansky sobas a nebol zaroven aj civilnym? Take sa na Slovensku bezne nerobi.

vevesh
Včera o 18:44
@anonym_80a8d9

@haley7897 ako zrejme v krajinach ktore su moslimske to nerobi taky gulas ako v krajinach, kde je uradne povolena iba jedna manzelka. Potom ta, co je aj uradne manzelka ma viac ako tie ostatne.
Ostatne nerozumiem naco je povolene mat viac manzeliek. Kedze sa rodi cca rovnako dievcat ako chlapcov a vo vojnach az tolko muzov nezahynie, tak potom logicky ak si niektori muzi zoberu 2-3-4 zeny, inym sa neujde ani jedna. To mi nepride ako rozumna verzia pre sucasny svet. Mat na svete mnoho muzov, ktori nemaju moznost najst si zenu urcite robi viac "hriechu" a aj regulernej sexualnej kriminality.

@anonym_80a8d9 moslimske krajiny su poslednych 50 rokov vo vojnach, cize ziadne 50 na 50. V ich krajinach nemaju muzi problem s tymto, ze sa im zeny neujdu (a kludne aj keby si kazdy vzal 2-4 zeny), kedze je velka umrtnost. Mozno o 30 rokov, ak by od zajtra nastal nejaky trvaly mier, by bolo mozne vidiet, ze zopar chlapom sa neuslo zien kvoli tomu, ale v sucasnej situacii urcite nie...

haley7897
Včera o 18:45
@anonym_80a8d9

@anonym_80a8d9 tak ono muz je povinný sa starať o všetky zeny rovnako. Aka je prax... asi kadejaka.
Co sa týka toho prečo viac manželiek. Ono je to hlavne dnes vcelku prežitok. Kedysi to bolo práve preto aby bolo o každú ženu postarané, vdovy nezostali same, politické sobáše etc. Dnes sa do toho mnohí fakt nehrnú. Aj ked ako vidíš nájdu sa vynaliezavy 😅 väčšina, hlavne na západe si odpustí mat svoju manželku x4. Tento tu len chce zneužíva situáciu.

anonym_80a8d9
Včera o 18:46
@anonym_0cbcf6

@haley7897 no lenze tie civilne sobase su uradne a platia pravidla danej krajiny, statu a v EU ma zena aj nejake tie prava. Uz ked si zoberies tych katolikov, tak pre koho je dolezity cirkevny sobas, tak ma sobas v kostole, ale papiere idu aj na matriku a vydaju sobasny liat a tym padom jeden sobas = platny pred Bohom, aj pred statom. A toto je co za cirkus, ze moslim ma manzelku, ale vlastne len nabozensky uznanu, ale prakticky pred statom si moze robit co chce, ako slobodny. A tym padom by teoreticky mohla aj zena. Keby mohla, ze ano. Ta nemoze nic, len posluchat. Hrozne toto.

@anonym_0cbcf6 mne to pride tak, ze vlastne moslim moze mat doma kludne aj 3 manzelky z nabozenskeho hladiska a stale by sa mohol civilne zosobasit s dalsou...ktora by ani netusila, ze on uz ma doma dalsie 3. Civilne by bola jedina, ale v skutocnosti by bola stvrta v poradi.

evkatk
Včera o 18:46

Poznám na Slovensku moslima s VŠ skvelým zamestnaním, ktorý má so svojou ženou moslimkou 3 dievčatá, žili spolu 15 rokov. Zoznámil sa s mladou Slovenkou a mal s ňou syna. V tom nastal obrat v jeho zmýšľaní. Tú, ktorá mu dala syna, považuje za hlavnú manželku, kúpil jej veľký byt a nasťahoval sa ku nej. Jeho pôvodná žena to toleruje a aj to, že občas príde aj za ňou. Považuje jeho správanie za správne, pretože ona urobila veľkú chybu, nedala mu syna, tak musí všetko znášať, čo on chce.
Pochop, moslimom ide hlavne o potomstvo. Ak mu tá druhá dá dieťa, vykašle sa na teba.

anonym_0cbcf6
Včera o 18:47
@anonym_80a8d9

@haley7897 cirkevnych myslis krestanskych? Ti maju dovolene iba 1 manzelku. A zeby bol krestansky sobas a nebol zaroven aj civilnym? Take sa na Slovensku bezne nerobi.

@anonym_80a8d9 presne na toto som narazala a pisala vyssie, ake je to hrozne, ze vlastne z nabozenskeho hladiska je zenaty a vydata, ale civilne, pred statom nie. U krestanov ma 1 muz jednu zenu a ich sobas je platny pred Bohom, aj pred statom, ina verzia neexistuje. Jedine civilny, uradny sobas a z pohladu viery im teda neplati, ale vacsinou takymto veriacim je to jedno, preto sa beru len na urade.
Preto hovorim, ze v tom maju moslimovia perfektny gulas a kazdy ma ine pravidla, podla coho sa funguje. Nechcela by som take teda...🙄. Lebo zena v kazdom pripade taha za kratsi koniec. Som manzelka, nie som manzelka, moze, nemoze mat druhu zenu, no aby som sa v kuse bala, ze z druhej, tretej spravi prvu a legalnu a na mna sa s prepacenim vys**ie, och...

anonym_0cbcf6
Včera o 18:48
@evkatk

Poznám na Slovensku moslima s VŠ skvelým zamestnaním, ktorý má so svojou ženou moslimkou 3 dievčatá, žili spolu 15 rokov. Zoznámil sa s mladou Slovenkou a mal s ňou syna. V tom nastal obrat v jeho zmýšľaní. Tú, ktorá mu dala syna, považuje za hlavnú manželku, kúpil jej veľký byt a nasťahoval sa ku nej. Jeho pôvodná žena to toleruje a aj to, že občas príde aj za ňou. Považuje jeho správanie za správne, pretože ona urobila veľkú chybu, nedala mu syna, tak musí všetko znášať, čo on chce.
Pochop, moslimom ide hlavne o potomstvo. Ak mu tá druhá dá dieťa, vykašle sa na teba.

@evkatk a hlavne syna. Ja by som toto nezniesla, co pises.