icon

Dojčenie v kostole: Vhodné alebo nevhodné správanie?

26. apr 2026

Ženy, príde Vám toto v poriadku? Lebo mne nie. Patrím medzi tých pobúrenych. 🤣
A to som kedysi mala Natáliu Puklušovú celkom rada.
Veľmi ma zaujímajú názory.

Dojčenie v kostole: Vhodné alebo nevhodné správanie?
Strana
z4
anonym_d13b7b
27. apr 2026
@anonym_1fceb3

Dojcenie nie je len kŕmenie. Táto podstata tomu celému chyba. Dojčenie je spôsob starostlivosti o dieťa, cez výchovu, upokojenie, uspatie, dodanie istoty, zahriatie, či ochladenie dieťatka, a to aj staršieho, zahnanie nudy alebo nervozity. Čiže to dieťa nemusí byť hladné, aby sa chcelo dojčiť. Kostol zasa nie je reštaurácia, aby sa tam jedli snacky. Ja som všetky deti dojcila v kostole, počas sv. omše, keď to potrebovali. Ale preto, že to bolo súčasťou nášho denného života, ako účasť na omši, tak starostlivosť skrz dojčenie. Aj dvojročné aj 2.5 ročné. Až neskôr bolo možné im vysvetliť a dohodnúť sa, že už sú dostatočne vyspelé na to, aby to vydržali v kostole bez dojčenia. Vždy som sa ale snažila, aby boli v šatke alebo prekryté, mám oblečenie usposobene tak, aby nebolo nič vidno a sadám si tak, aby som nerušila ostatných. Tu treba vidieť rozdiel medzi dojčením kdekoľvek a príspevkom, ktorý dá na sieť osoba, ktorá si to tiež v hlave mýli. Je fajn, že chce prezentovať svoju starostlivosť o dieťa a ukázať svetu, že je to norma, ale práve takýmto spôsobom to dehonestuje, lebo iba poburuje.

@anonym_1fceb3 puklusova bude tvoja príbuzná, ze?

anonym_d13b7b
27. apr 2026
@terezia74

To je tá čo mala románik s Andym Krausom?

@terezia74 hej, myslela si, že keď mu rozbije rodinu tam bude s nim a bude mať od neho úlohy v seriáloch. Holt, pretarala sa. On ju potom kopol do riti

lienka.7
27. apr 2026
@oblecenie99

Dva a polročné dieťa? Robila to z čistej provokácie. Bola aspoň na omši, či len zašla do kostola nadojcit dieťa? Kým sme mali také malé dieťa a videli sme, že nezvláda takéto miesta (to bolo jedno, ci to bola reštaurácia, či kostol, či kaviareň), jednoducho sme vstali a odišli. Keby som mala hladné dva a polročné dieťa v kostole, nevytahujem.prsnik, ani piškóty, ale chytím nepokojné dieťa za ruku a odchádzame. Kostol nie je snack bar. Ak hladné nie ne, len vystrája, tiež nevytahujem prsník na ukludnenie, ale opäť chytím za ruku, odchádzame a utisim inak, než prsnikom, bavíme sa tu o staršom dieťati, ktoré už prakticky vie rozprávať a za chvíľu je zrelé do škôlky. Žiadny prsník na ukludnenie nepotrebuje. V tomto veku sú už fakt aj iné možnosti.

@oblecenie99 niektorým "iba ja som matka kto je viac" to ale nevysvetlis.

anonym_d13b7b
27. apr 2026
@felycity

@mizoko pozrela si si konkrétne video? Na mňa veru pôsobilo provokačne, neviem čo Natáliu viedlo k tomu,a by sa natáčala a hneď to dávala na sociálnu sieť. Ako bolo vyššie napísané , rozdiel je dojčiť decentne a nie sa vycapiť do prvého radu a natáčať sa a úškrňať, okrem toho to už nie je batoľa , ale takmer 3 dieťa, ktoré vzápätí išlo na zmrzlinku - predpokladám, že také dieťa už je vedené k tomu, čo sa patrí a čo nie , mamička asi ani zmrzlinku nedáva len tak na požiadanie ... o tom to celé je ..., ak by išlo o batoľa , to je iní téme a určite sa nedá toto porvnávať s obrazom či sochami...

@felycity žeby lajky a potom rozruch okolo nej?

anonym_d13b7b
27. apr 2026
@anonym_93cfc1

@mizoko niektoré dojčia aj školákov. Keď nabudúce bude malá školáčka po vyučovaní v kostole ťahať mame prso z výstrihu, ani to ti nebude vadiť? Aj to budeš prirovnávať madone s dieťaťom? Trocha rozdiel bábo a pomaly škôlkarka, nie?

@anonym_93cfc1 raz tu bola téma, ze ci mi zameatnavatel musí umožniť si odskočiť kojiť do skolky ci niečo také 🤦‍♀️

anonym_55555a
27. apr 2026
@anonym_22dbcb

@anonym_autor ja som ju mala rada, ale odkedy porodila jej preplo🤪nie nadarmo sa hovorí, že nič horšie ako, keď starsie ženy majú deti.Zvlastny človiečik takto na seba pútať pozornosť.Ako herečka slabá, tak sa našla v roli matky

@anonym_22dbcb presne to iste si myslím aj ja. Kľudne nech koji aj v kostole, ale niečo mohla cez seba prehodiť a čo mne vadí je to, že to natáčala a dala video na verejnosť. Načo sa takto predvádza? Či len ona jediná na svete má dieťa, ktore dojčí? Jej fakt ako by preplo.

margotka17
27. apr 2026
@nominativ

Ja som zrovna včera na omši videla dojčiace sa bábätko a vôbec mi to neprišlo zvláštne. Pani však mala kojo tričko a v podstate nebolo vidieť takmer nič a vôbec to nebolo obťažujúce.

Mne príde v dnešnom precitlivenom svete urážlivé skôr to, že idú do kostola z ihriska, lebo mala chce pozrieť, tam vytasí cecok a mobil a ide. Korektnosť na každom rohu, ale pokiaľ ide o minoritu, tak tam akože všetko ide bokom? Práva sebestrednej matky sú dôležitejšie, ako úcta k ľuďom, ktorí idú sláviť nedeľu?

Ja nemám sociálne siete, aspoň vidím, že o nič neprichádzam.

@nominativ ja vravím, nech koji keď treba, ale načo robiť video a hneď to vešať na net?

anonym_8a9567
27. apr 2026

Nie, nepríde mi to v poriadku. Z nijakého hľadiska.

petronela1985
27. apr 2026

@anonym_autor dojčím 17 mesačného synčeka a len doma. Proste, nejako to pochopil, že dojčenie sa spája s domovom. Keď bol maličký, nadojčila som ho 2x na verejnosti ale prehodila som cez seba šatku samozrejme a šla som s ním mimo ľudí. Chodím občas do miestneho komunitného centra a jedna tam tiež dojčí ale dieťa má tri roky, zuje chrumky a popritom sa dojčí a to každých pár minút 😵‍💫 je to divné celé... Ale pamätám si keď dcéra chodila do škôlky a tam pred vchodom jedna dojčila škôlkara a pred obedom tam stepovala už, že jej syn potrebuje svoju dávku mlieka. Všetci sme nejakí, hm.

anonym_f63c7f
28. apr 2026
@anonym_eb65f7

@anonym_autor za mňa totálne nevhodné. Ja pravidelne zažívam, že rodicia 3-4 ročných deti nosia do kostola nádoby s chrumkami, nakrájané jablko, pitie. Už som videla aj hracky, malovanky, farbicky. Odtiaľ-potiaľ. To vážne 4 ročné dieťa nedokáže v klude vydržať hodinu v kostole? Tak problém už bude niekde inde.

@anonym_eb65f7 tak malé dieťa nevydrží obsedieť hodinu v kostole. Niekedy ani v kine. V kostole ich určite nezaujímajú tie bláboly.

beronsche
28. apr 2026
@anonym_d13b7b

@anonym_93cfc1 raz tu bola téma, ze ci mi zameatnavatel musí umožniť si odskočiť kojiť do skolky ci niečo také 🤦‍♀️

@anonym_d13b7b musí, ak ma dieťa menej ako rok.. 🙂

beronsche
28. apr 2026
@margotka17

@nominativ ja vravím, nech koji keď treba, ale načo robiť video a hneď to vešať na net?

@margotka17 presne tak

maryetta
28. apr 2026

Akurat som si pozrela to video. Tak ona počas omše. Niekde vpredu 🙈 tak toto ozaj asi bolo čisto o provokacii a uputať pozornosť.
Ako sa vravi-aj zla reklama je reklama.

gab1sol
28. apr 2026
@maryetta

Akurat som si pozrela to video. Tak ona počas omše. Niekde vpredu 🙈 tak toto ozaj asi bolo čisto o provokacii a uputať pozornosť.
Ako sa vravi-aj zla reklama je reklama.

@maryetta presne. Ono kojiť dieťa je jedna veci, ale to, čo dotyčná predviedla, nebolo za účelom kojenia, ktoré dieťa potrebuje. Ale čisto provokácia a snaha dokázať, že ona je niečo viac. Keby to robila pre dieťa, dá sa niekam do úzadia, kde bude mať aj to dieťa pokoj. Veď na tom videu je vidno, že samotné dieťa sa na to kojenie nesústredí, otáča sa a mama sa tiež viac sústredí na telefón a okolie, ako na svoje dieťa.

anonym_d13b7b
28. apr 2026
@beronsche

@anonym_d13b7b musí, ak ma dieťa menej ako rok.. 🙂

@beronsche malo minimálne 3 roky.

beronsche
28. apr 2026
@anonym_d13b7b

@beronsche malo minimálne 3 roky.

@anonym_d13b7b no, tak to bolo riadne odveci, toto žiadať...

oblecenie99
28. apr 2026

Téma je o matke, ktorá v pohode zverejní fotku, ako jej partner, na pleciach so spomínaným dieťaťom, tróni na vécku. Toľko k dojčiacej Madonne.

Strana
z4