icon

Je joga v poriadku, keď sme kresťania?

lukdob
Včera o 13:23

Čaute ľudia mám 13 rokov a sme kresťania. Chcem cvičiť jogu naboso no už som ju cvičil doma na maminej podložke na jogu ale o Tom nevie. A myslíte že by som jej to mal povedať lebo ona ju cvičila tiež naboso ale povedala že to nie je kresťanské tak sa chcem uistiť aj by som šiel na hodiny jogy v Michalovciach ďakujem

sara07
Včera o 15:00
@katkazatka

@sara07 v škole netreba zakázať telesnú, v škole treba zakázať náboženstvo.
@lukdob pojdes do pekla za cvicenie jogy. Ohne pekelne...

@katkazatka ja som za , toto nebolo ani za marie terezie a to bola ina katolička teda

anonym_cf9c16
Včera o 15:00

A aj panda je symbol Číny, čo to znamená?uctievas pandu ako duchovný symbol?alebo ako prírodu? keď piješ čaj aký rituál vykonavas?ked fukas sviečky na torte,prajes si nieco? keď padá hviezda?
Dúfam, že nikdy nedrzis nikomu palce lebo veriť tomu, že to prinesie šťastie...?
Atd atd atd ..

anonym_b6146f
Včera o 15:09
@simsalabim

@anonym_b6146f ty si...chora 😨 Porovnavat to s cigaretou??? Co je zle na tom, ked sa upokojis pri vedomom vykonavani cvikov, bez toho, aby si myslela na nakup, ulohy deti, co navarit na dalsi den a podobne? Ved to je iba pozitivne a navyse to trenuje schopnost sa sustredit.

@simsalabim áno ja chápem váš pohľad a keby to je len o Tom , súhlasím s vami. Lenže tam je to viac do hĺbky, čo nie je tak viditeľné ako čistá myseľ pri banálnom cviku. Ja vám rozumiem , myslíte racionálne, pochopiteľne. Ale pravdu mám ja. Nie že ja ako ja, ale je Božie prikázanie nebudeš sa klanat iným Bohom okrem mňa. Jogou sa uciteva iné náboženstvo. To sú fakty to nie je môj výmysel. A nie nie som chorá

anonym_02f747
Včera o 15:11
@anonym_b6146f

@simsalabim áno ja chápem váš pohľad a keby to je len o Tom , súhlasím s vami. Lenže tam je to viac do hĺbky, čo nie je tak viditeľné ako čistá myseľ pri banálnom cviku. Ja vám rozumiem , myslíte racionálne, pochopiteľne. Ale pravdu mám ja. Nie že ja ako ja, ale je Božie prikázanie nebudeš sa klanat iným Bohom okrem mňa. Jogou sa uciteva iné náboženstvo. To sú fakty to nie je môj výmysel. A nie nie som chorá

@anonym_b6146f radšej toto ako pedofilná kresťanská cirkev

anonym_b6146f
Včera o 15:12
@anonym_02f747

@anonym_b6146f radšej toto ako pedofilná kresťanská cirkev

@anonym_02f747 áno , cirkev je Bozsko ľudská. A všade kde bude človek , bude žiaľ aj hriech

hama007
Včera o 15:17

@lukdob joga vo všeobecnosti nie je pre kresťanov 🙂 stačí vygooglit 🙂

anonym_8a3b09
Včera o 15:19

Chora otazka aj diskusia. kriticke myslenie zase raz dostava nafrak

mandarinka555
Včera o 15:23
@hopatko

Inak baby, je nejake vekove obmedzenie na registraciu na MK?

@hopatko Ako si kôň overí, koľko máš rokov?

jblheart
Včera o 15:26
@mandarinka555

@hopatko Ako si kôň overí, koľko máš rokov?

@mandarinka555 Jednoducho.. Vraj ti položí otázku pri registrácii či hráš Minecraft alebo Roblox. Ak odpovieš že jedno z toho hráš tak si na 90% človek - dieťa alebo človek - čo má rád deti a to nemyslím v dobrom slova zmysle. 😂😂

diaszoky
Včera o 15:33
@jblheart

@jblheart nevhodny obrazok

anonym_ca6a2e
Včera o 15:35

Treba pozrieť aký to má pôvod a kde sa to používalo.
Tiež čo je cieľom cvičení jógy, dosiahnuť mókšu čo je aj cieľ hinduistickej viery oslobodiť sa z kolobehu prevtelení. Pre Hinduistov je pán a pôvodca jogy boh Šiva. Niektoré jogové pozície (ásany) sú pomenované po božstvách. Hinduisti pripúšťajú že cvičením jogy môžu dostať nadprirodzené schopnosti a spájať sa s duchovným svetom.

mamatroch
Včera o 15:37

@lukdob v dnesnej dobe je mnozstvo tem, kde veriaci zavaha, ci su v rozpore s vierou alebo nie. je preto dolezite sa aj v oblasti viery neustale vzdelavat a hladat si informacie s dorazom na dobry zdroj. myslim, ze MK k takymto zdrojom nepatri, kedze tu sa kazda otazka vnima iba ako vec nazoru.
ak chces vediet, ci Ti pristanu tieto saty alebo ci ist na vylet do Trencina alebo radsej do Bystrice, viac nazorov je urcite pomocou.
no v otazke pochybnosti o niecom v suvislosti s vierou, je lepsie sa poradit s knazom, ktoremu doverujes. ak takeho nemas v okoli, tu je to pekne vysvetlene:
https://www.bezhranicnalaska.sk/clanky/co-by-po...

dufam, ze som pomohla ☺️

sisaka
Včera o 15:46

Jóga sa dá vykonávať len ako telesné cvičenie a vôbec sa nemusí spájať s nejakou spiritualitou alebo klaňanim sa iným bohom. Kľudne pri tom cvičení môžte myslieť na koho chcete - od manžela až po Ježiša Krista.
Niektorým ľuďom z náboženstva doslovne prepína a to hlavne práve tým, čo sú vyznávači jedného z tých 3 najväčších monoteistických a ktorí si myslia, že len práve ich boh je ten pravý.

Hinduisti svoje náboženstvo nikomu nevnucujú a vôbec im nevadí, keď si ľudia zacvičia jogu len tak.
Taktiež hinduisti nevyznávajú Satana, tak je úplne odveci do toho ešte montovať Satana 🤦‍♀️

jblheart
Včera o 15:51
@mamatroch

@lukdob v dnesnej dobe je mnozstvo tem, kde veriaci zavaha, ci su v rozpore s vierou alebo nie. je preto dolezite sa aj v oblasti viery neustale vzdelavat a hladat si informacie s dorazom na dobry zdroj. myslim, ze MK k takymto zdrojom nepatri, kedze tu sa kazda otazka vnima iba ako vec nazoru.
ak chces vediet, ci Ti pristanu tieto saty alebo ci ist na vylet do Trencina alebo radsej do Bystrice, viac nazorov je urcite pomocou.
no v otazke pochybnosti o niecom v suvislosti s vierou, je lepsie sa poradit s knazom, ktoremu doverujes. ak takeho nemas v okoli, tu je to pekne vysvetlene:
https://www.bezhranicnalaska.sk/clanky/co-by-po...

dufam, ze som pomohla ☺️

@mamatroch Prečítal som to a teraz sa normálne obávam o tunajšie mamičky čo praktizujú jógu ! Ich mentálne zdravie je podľa toho článku v ohrození a hrozí im až šialenstvo !! Šialené mamičky.. čo s nimi sa dá robiť ? 😅😂

sisaka
@anonym_b6146f

@anonym_acaa93 každý kresťan má potuchy o joge. Nejde o to že človek cvičí fyzicky, preto je tu toľko vzruchov. Ide o niečo hlbšie. Tak presne funguje satan. Na pohľad je všetko nevinné, logické a funkčné. Ale v hĺbke to už také nevinné nie je. Ja som inak veľký hriešnik, ale nepretvaram si veci len preto , ako sa to hodí mne. Raz Boh niečo povedal a bude to presne tak , ako povedal. Nie kúsok doľava, ani kúsok doprava.

@anonym_b6146f Boh nie je človek, takže nič povedať nemohol a som si 100% istá, že sa nevyjadril k tomu, či jeho ovečky môžu cvičiť jógu.
Uz by ste si ľudia mohli uvedomiť, že tie pravidlá, ktoré sa neustále menia a prispôsobujú dobe nie je niečo, čo povedal boh, ale čo si vymysleli predstavitelia konkrétneho náboženstva, vo vašom prípade toho kresťanského.

anonym_7fa8a0
@sisaka

Jóga sa dá vykonávať len ako telesné cvičenie a vôbec sa nemusí spájať s nejakou spiritualitou alebo klaňanim sa iným bohom. Kľudne pri tom cvičení môžte myslieť na koho chcete - od manžela až po Ježiša Krista.
Niektorým ľuďom z náboženstva doslovne prepína a to hlavne práve tým, čo sú vyznávači jedného z tých 3 najväčších monoteistických a ktorí si myslia, že len práve ich boh je ten pravý.

Hinduisti svoje náboženstvo nikomu nevnucujú a vôbec im nevadí, keď si ľudia zacvičia jogu len tak.
Taktiež hinduisti nevyznávajú Satana, tak je úplne odveci do toho ešte montovať Satana 🤦‍♀️

@sisaka by si sa čudovala, ako hinduisti prenasledujú kresťanov.
Tu je párminútový dokument

https://gloria.tv/post/eARjBVvm7AqP69mRWrwvTZMmU

sisaka
Včera o 15:53
@anonym_7fa8a0

@sisaka by si sa čudovala, ako hinduisti prenasledujú kresťanov.
Tu je párminútový dokument

https://gloria.tv/post/eARjBVvm7AqP69mRWrwvTZMmU

@anonym_7fa8a0 skús si dať do slovníka pojmy vnucovať a prenasledovať. Máš pocit, že ide o synonymá?

anonym_7fa8a0
Včera o 15:58
@sisaka

@anonym_7fa8a0 skús si dať do slovníka pojmy vnucovať a prenasledovať. Máš pocit, že ide o synonymá?

@sisaka keby si si pozrela ten dokumentarny, tak by si pocula priamych svedkov z Indie, ako sa im vyhražali smrťou ak neprejdú na hinduizmus. Jáj, to nie je vnucovanie, to je iba vyhrážanie

simsalabim
Včera o 15:59
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f jogou sa neuctieva ine nabozenstvo. To, co prezentujes, je fanatizmus.

anonym_b6146f
Včera o 16:02
@sisaka

@anonym_b6146f Boh nie je človek, takže nič povedať nemohol a som si 100% istá, že sa nevyjadril k tomu, či jeho ovečky môžu cvičiť jógu.
Uz by ste si ľudia mohli uvedomiť, že tie pravidlá, ktoré sa neustále menia a prispôsobujú dobe nie je niečo, čo povedal boh, ale čo si vymysleli predstavitelia konkrétneho náboženstva, vo vašom prípade toho kresťanského.

@sisaka ešte raz. Nebudeš sa klanat iným Bohom okrem mňa.

anonym_b6146f
Včera o 16:04
@simsalabim

@anonym_b6146f jogou sa neuctieva ine nabozenstvo. To, co prezentujes, je fanatizmus.

@simsalabim uciteva, v O99% prípadoch nevedomky

sisaka
Včera o 16:08
@anonym_b6146f

@sisaka ešte raz. Nebudeš sa klanat iným Bohom okrem mňa.

@anonym_b6146f cvičením jogy sa neklaniaš žiadnemu bohu - ty cvičiš. Ako sa neklaniaš nikomu, keď cvičiš vo fitku, či cvičiš pilates, tai chi…

tiezjedna
Včera o 16:14

@lukdob rozhodne nie. Dajte sa na hobby horsing😎

anonym_b6146f
Včera o 16:15
@sisaka

@anonym_b6146f cvičením jogy sa neklaniaš žiadnemu bohu - ty cvičiš. Ako sa neklaniaš nikomu, keď cvičiš vo fitku, či cvičiš pilates, tai chi…

@sisaka je to klananie inému Bohu a úplne nevedomky. O to ide diablovi viete ? Že robíte niečo vo vedomí , že je to super a že to ale že absolútne, nie je hriech. Ale rozumiem že racionálny mozog vás núti takto uvažovať. Ja vás chápem ale pravdu mám ja.

sisaka
Včera o 16:16
@anonym_7fa8a0

@sisaka keby si si pozrela ten dokumentarny, tak by si pocula priamych svedkov z Indie, ako sa im vyhražali smrťou ak neprejdú na hinduizmus. Jáj, to nie je vnucovanie, to je iba vyhrážanie

@anonym_7fa8a0 použi prosím ťa Google, tam ti niečo o tomto náboženstve určite vybehne a zistíš, že je to jedno z mála náboženstiev, kde to nie je bežné i keď sú známe prípady v určitých lokalitách Indie určitých hinduistických skupin, kde sa to dialo/deje. Nemôžeš nejaké lokálne spravanie nejakej minoritnej vetvy považovať za niečo priznačné pre dané náboženstvo.
Chápeš? Asi nie, lebo ty veríš len tomu, čo ti predložia predstavitelia tvojho naboženstva bez toho, aby si mala potrebu sa nad tým zamyslieť, či si to overiť.

biba_18
Včera o 16:23

@anonym_b6146f neodpovedal/a si - na koľkých hodinách jogy si už bol/a?

tiezjedna
Včera o 16:23
@anonym_b6146f

@sisaka je to klananie inému Bohu a úplne nevedomky. O to ide diablovi viete ? Že robíte niečo vo vedomí , že je to super a že to ale že absolútne, nie je hriech. Ale rozumiem že racionálny mozog vás núti takto uvažovať. Ja vás chápem ale pravdu mám ja.

@anonym_b6146f šmarjá, toto už hraničí s diagnózou😂

biba_18
Včera o 16:24

@tiezjedna ale čím viac to čítam- neviem sa rozhodnúť či je to prepatá osoba alebo troll - v tejto téme si nie som istá, lebo prepatých som už fakt stretla…

sisaka
Včera o 16:25
@anonym_b6146f

@anonym_b6146f prosím ťa, aspoň neopakuj bludy, čo ti tvoji náboženskí predstavitelia naservírovali.
Keď cvičím, hocijaký cvik tak sa nikomu či už vedomky alebo nevedomky neklaniam, ja cvičím. Vaši predstavitelia z toho urobili strašiaka. Jogove cvičenia sa používajú úplne bežne pri mnohých fyzioterapiach, precvičovali sa na školach už za socializmu, takže dokonca ani komunisti nemali z toho obavy, žeby sa pri cvičení deti klaňali nejakým bohom.
Ja tvoje pochopenie nepotrebujem a nie, nemáš pravdu. Ty len nemáš vlastný názor, odmietaš logické myslenie a len opakuješ, čo ti bolo tvojimi náboženskými predstaviteľmi podané ako vyjadrenie samotneho Boha.

hopatko
Včera o 16:25
@biba_18

@tiezjedna ale čím viac to čítam- neviem sa rozhodnúť či je to prepatá osoba alebo troll - v tejto téme si nie som istá, lebo prepatých som už fakt stretla…

@biba_18 jednoducho prepaty troll 😅