icon

Rozhovor s kňazom pri manželských problémoch

Včera o 10:08

Prosím, ak sú tu veriace mamičky, manželky. Dostali sme sa s mužom do veľmi zlej situácie. On sa mi momentálne úplne vyhýba a nerozpráva sa so mnou. Som v koncoch. Som veriaca, chodím v nedeľu do kostola, aké inak sa nejako vo farnosti neangazujem, ani nepoznám kňazov po mene..mne napadlo zavolať na farský úrad a opýtať sa, či sa môžeme porozprávať o mojej situácii..ani neviem, čo čakám od toho..mala som už aj jedno sedenie s psychológom. Príde vám to ako hlúposť? Myslíte, že kňazi sú na podobné prípady zvyknutí, alebo budú po mne pozerať ako na blázna, že čo chcem? Muž nie je veriaci.

Strana
z3
motylik2559
Včera o 17:12

@anonym_autor Ahoj, no pochybujem,ze neveriaci manzel bude chciet pocuvat a nechat si radit od knaza. Pre tvojho muza to mozu byt len dristy, aj ked pre teba kazde slovo sväte. A dalsia vec, nemyslim,ze by tam aj siel. Neviem teda ake mate problemy, ale ak muz suhlasi skuste radsej parovu terapiu.

anonym_9fa221
Včera o 17:24
@jblheart

Otázka je čo je to tá veľmi zlá situácia kvôli ktorej sa s tebou prestal rozprávať a začal sa ti vyhýbať.. Kľudne bež za farárom určite to muža ešte viac poteší že vešiaš na nos rodinné problémy cudziemu mužovi.. Ak to nepomôže tak možno zveriť sa na TV lux kde radia z problémami, veštia či čistia čakry cez kryštál na obrazovke.. 😂😂 Riešiť máte to hlavne vy dvaja medzi sebou ak nie tak poradňa ak ale druhá strana nemá záujem tak aj tak s tým nepohneš.

@jblheart na tv lux teda určite neveštia ani nečistia čakry, lebo tv lux vysiela pre veriacich... a pre veriacich je veštenie a ezoterika hriech.

anonym_8b2a12
Včera o 17:30
@anonym_autor

@anonym_684845 prosím, čo sa u vás dialo?

@viestta Tu už vieš dopredu, čo povie.Bola by si možno prekvapená.Okrem teológie študujú aj psychológiu.

@anonym_autor Išla by som, slale skôr za gréckokatolickym žijúcim v manželstve.Viac sa bude vedieť vžiť do tvojej situácie.

luccys
Včera o 17:32
@anonym_autor

@anonym_autor ide o to, že som si uvedomila na základe mnohých článkov a videí od rôznych psychológov/psychiatrov, že moj muž na mňa používa trestanie tichom, ak nesúhlasím s jeho názorom. On riadi celý môj život pomaly, všetko sa musí prispôsobiť jemu. On vo svojej hlave sa vidí, že on predsa všetko robí pre rodinu, a že čo chcem od neho. Je presvedčený, že nad neho niet, on vie najlepšie všetko. V živote sa mi neospravedlnil, myslí si, že za každý konflikt som vínna ja. A ja som bola taká sprostá, že som si to , že toto ma už čaká zvyšok života, ak s ním ostanem, uvedomila až po druhom dieťati :(

@anonym_autor A si si ista, ze chces takyto vztah zachranovat? Podla mna ho budes musiet opustit, alebo si zvyknes na to, ze to uz ine nebude. Lebo taki, ako tvoj muz si chybu nikdy nepriznaju.

zmrzlinka8
Včera o 17:34
@reela

@hefo tak ide o to, ze ten gynekolog ma prax vo svojom odbore, aj ked nema maternicu. Za to knaz zijuci v celibate nemoze mat vztah ani byt v manzelstve, tak tam ta prax na vlastnej kozi chyba. Co by mohol byt problem, ked sa autorka chysta riesit cez neho svoje vztahove problemy.

@reela nejak som nepochopila, akú prax na vlastnej koži má ten gynekológ, ktorý je muž a nemá maternicu? Má prax, ale nie na vlastnej koži, tak isto ako kňaz má prax v riešení vztahovych a rodinných problémov z duchovného hladiska, aj ked sám rodinu nemá.

reela
Včera o 17:48
@zmrzlinka8

@reela nejak som nepochopila, akú prax na vlastnej koži má ten gynekológ, ktorý je muž a nemá maternicu? Má prax, ale nie na vlastnej koži, tak isto ako kňaz má prax v riešení vztahovych a rodinných problémov z duchovného hladiska, aj ked sám rodinu nemá.

@zmrzlinka8 tu je necely zoznam vycucnuty z 11 strankoveho manualu, co musi gynekolog absolvovat k atestacii, hlavne prakticka cast, ktoru musi vykonat. Myslela som to z tohto hladiska. Urcite bude chlap-gynekolog viacej rozumiet maternici po tejto minimalne 5 rocnej torture, nez knaz v celibate. Kazdopadne som tu zistila, ze existuju knazi, ktori sa specializuju na rodinne vztahy, ti by sa mohli vedomostne vo svojej "specializacii" vyrovnat tym gynekologom - no neviem, ci tam maju nejake interne normy, co musia splnit.

viestta
Včera o 17:57
@kiki68

@viestta mozno knaz bude mat nejaku vahu slova, tazko povedat. Pozri, ked ona je veriaca a doslo na anulaciu, tak tam aspon bude kopec veci, co uz sa nejako riesili a teda knaz moze lepsie posudit tie veci, nez ti pojde dalej na vyssie miesta. Casto moze zena muzovi hovorit rok, ze mna boli hlava, ale ked mu lekar povie, ze “ vasa zena mala 9cm cystu na mozgu a prave sme ju operovali “, tak to tiez znie inak a asi to ignorovat nebude.

@kiki68 podmienka je, ze ten chlap vezme knaza ako autoritu.

mondolina
Včera o 18:02
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, no pochybujem,ze neveriaci manzel bude chciet pocuvat a nechat si radit od knaza. Pre tvojho muza to mozu byt len dristy, aj ked pre teba kazde slovo sväte. A dalsia vec, nemyslim,ze by tam aj siel. Neviem teda ake mate problemy, ale ak muz suhlasi skuste radsej parovu terapiu.

@motylik2559
môže tam ísť sama bez muža, niekedy pomôže rozhovor o probléme s niekým komu veríš.

viestta
Včera o 18:06
@anonym_8b2a12

@viestta Tu už vieš dopredu, čo povie.Bola by si možno prekvapená.Okrem teológie študujú aj psychológiu.

@anonym_autor Išla by som, slale skôr za gréckokatolickym žijúcim v manželstve.Viac sa bude vedieť vžiť do tvojej situácie.

@anonym_8b2a12 pisem "ak knaz..." predpoklad, nie tvrdenie

motylik2559
Včera o 18:08
@mondolina

@motylik2559
môže tam ísť sama bez muža, niekedy pomôže rozhovor o probléme s niekým komu veríš.

@mondolina mozes mat pravdu, ja som to pochopila tak, ze chce aby isli obaja a v tom pripade by som neodporucala, kedze je on neveriaci keby sli spolu. Avsak medzicasom som si aj precitala viac co autorka napisala a teda pri takom chovani, ake ma jej partner podla toho co opisala, by radsej mala od neho odist, lebo to je otras...

anonym_cdc7c3
Včera o 19:06

@anonym_autor Bola som takto pokecať si s kňazom v Marianke aj s kňazom u nás a fakt som z toho dosť čerpala a nabrala silu....a rozviedla som sa....slubili mi pomoc aj naďalej. Asi som mala štastie na dobrých knazov čo vedia nieco o živote a sami bojuju s mnohymi problemami, alebo to v živote nemali jednoduche.....

anonym_f3718d
Včera o 19:25

@anonym_autor ak muž nebude chcieť ísť za knazom či do poradne, nepomôže to. Neviem aké problémy máte, ale ak je snaha riešiť ich len na jednej strane nič sa nezmení. My sme chodili do poradne. Manžela som tam dotlačila. Nemalo to zmysel. Bola to žena a držala samozrejme pri mne. Tak sme skončili…vzťah sa dá dokopy keď chcú a snažia sa obaja.

anonym_056bc0
Včera o 20:46
@pr85

@parvinka0001 Fakt som fanatik? A to už prečo?

@pr85 ty sa hlavne opýtaj svojej ženy pokiaľ nieje tu či jej staci ten tvoj misionár ktorý je pre teba tak akurát . Už veľa sme tvoje čítali krestanske ....... Chcela by som "pocut" názor tvojej ženy kedze ty ako ... Si na mamickovskej stránke .nechápem kvôli čomu si vlastne si tu ty .

oblecenie99
Včera o 20:59

Nemusí to byť až taký blbý nápad... Nemáte nejaké také spoločenstvo, manželské páry a pod.? Ja sama som bola prekvapená, ako veľa mi dala predmanželska náuka, poctivo som absolvovala všetky sedenia, muž sa vedel z práce uvoľniť iba na polovicu 🙈 ale musím uznať, že to vôbec nebola blbosť: my sme už roky spolu bývali, večnosť boli spolu, ale normálne sme dostali pohľad aj z inej strany, bolo to rozdelené stále do nejakých tém, a robili to manželské páry, nie kňaz, a bolo to vyslovene prínosné, ja osobne to musím pochváliť. No a oni rozprávali, že zvykli nejak komunitne riešiť aj takéto krízy.. ak manžel nechce, tak aspoň ty. Ale mrzí vaša situácia, aj keď ťa nepoznám, to je najhoršie, keď druhá strana prestáva komunikovať a ty by si aj riešila, len nemáš s kým 🫤

rivini
Včera o 20:59

@anonym_autor skus skor ineho psychologa. Knazi niesu nijako kvalifikovani riesit vztahove problemy a nie kazdy z nich ma socialne kompetencie…

joesvk
Včera o 21:36

Je to bežné. Kňazi sú na to zvyknutí. Nijako ťa nebudú súdiť, keď sa ideš poradiť.
Myslím, že ti ide aj o to, ako sa vyznať v sebe. Lebo takýto muž ťa pravdepodobne dosť zneisťuje. A ty už pomaly nevieš, či robíš chybu v manželstve ty,či on.

Ako veriaca si myslím, že problém je tvoj manžel a zneužíva aj tvoju dobrotu. Aj to,že sa snažíš žiť podľa svedomia.
Skúsený kňaz by toto mal spoznať a aspoň ťa ukľudniť,že ty nerobíš nič zlé.

Strana
z3