icon

Zmysel príspevkov o utorkových modlitbách k svätej Marte

biba_18
Včera o 05:53

každý utorok zverejňujú TEN ISTÝ príspevok s modlidbou k svatej Marte. chápem zmysel modlitby. 9 týždňov sa modlia k Marte a malo by sa im voľačo splniť. teraz nechcem polemizovať o tom, či je to nejaký druh mágie alebo niečo podobné - ide mi čisto iba o príspevky o tejto modlidbe.
ktoré sú vlastne týždeň čo týždeň pripomienkou. tie ktoré sa modlia k marte nevedia že je utorok? alebo ako mám tomu rozumieť. prečo im to treba pripomínať? 😏
chcem podotknúť že príspevky mi na ploche nevadia. chcem pochopiť, prečo to treba stále dokola tým istým pripomínať…

Strana
z2
anonym_4029cb
Včera o 08:39

Zakald je, ze sa musis modlit s hlavou smerom k Rimu.

Mimochodom, viete, ako sa robi muslimska sibacka? Takto :D
https://x.com/WallStreetApes/status/20842655276...

zuzana2910
Včera o 08:46
@tundra

@zuzana2910 "Zajtra streda,tesime sa na seba"
Mozes navrhnut, aj ty nieco😀

@tundra modlitba na stredu: úsmev na tvári a partnera do náručia. Kto sa pridá?

anonym_fe7147
Včera o 08:52

@biba_18 už sa na to niekto pýtal asi rok, či dva dozadu. Napísala som prečo nemôžu to dať do súkromnej skupiny? Lebo odpoveď nech si dotyčnú bloknem nie je pre mňa odpoveď. Osoba mne nevadí, ale toto je už pre mňa otravné ....

anonym_fc8269
Včera o 09:03

"najzabavnejsie" na tom celom je - ze modlitba - pre sukromnu poboznost" alebo nieco´v tom zmysle.
Akosi mi unika zmysel toho slova SUKROMNA. Lebo ked to kazda druha vycapi na net, uz to sukromne teda nieje oni omylom. Uz je to sakra verejne.
Ved nech sa modlia, pre mna za mna doma, v spali, na zachode, vo vytahu, v robote, v aute, pokial tam maju sukromie. Ale sukromnie na nete, akoze ozaj?
Blokujem ich jednu za druhou, len taky fukot. Zachvilu budem mat zablokovany skoro cely kon, takymto stylom.

iwesska
Včera o 09:04
@lienka175

Ja som napr. vďačná za pripomenutie, lebo občas mi dní tak letia, že veru nepostrehnem, že už je znovu utorok

@lienka175 A to je problem si to dat do Google kalendara?🤔

emjee
Včera o 09:45

ja nemam bloknuteho nikoho, a mne to nevyskakuje 😀 asi ma maju bloknutu oni, mam prilis ine nazory 😀

emjee
Včera o 09:46

streda - zástrčkový deň

anonym_a5d14b
Včera o 10:19
@anonym_d4bf18

Modlitba má byť od srdca, osobný rozhovor s Bohom a nie opakovať naučené frázy.
Keby tvoje dieťa namiesto úprimného rozhovoru s tebou opakovalo naučené frázy od spolužiakov, dokonca ich odkazovala cez tretiu osobu tebe, bola by si spokojná aký máte blízky vzťah?

@anonym_d4bf18 čo to má spoločné s otázkou autorky?

rozculena
Včera o 10:21
@adri266

@biba_18 ešte som zabudla, lezie mi na nervy každý mesiac pripomenutie, že je nový mesiac 😂a baby sa pretekajú, ktorá prvá dá príspevok 😀

@adri266 to som nikdy nevidela,ani to modlenie

anonym_d4bf18
Včera o 10:24
@anonym_a5d14b

@anonym_d4bf18 čo to má spoločné s otázkou autorky?

@anonym_a5d14b že stráca sa samotný zmysel takejto modlitby?

demodun
Včera o 10:39
@rozculena

@adri266 to som nikdy nevidela,ani to modlenie

@rozculena to si ešte nevidela? A vždy je k tomu nejaký tematický obrázok. 😃 Musíš si počkať do 1. 9.

rozculena
Včera o 10:41
@demodun

@rozculena to si ešte nevidela? A vždy je k tomu nejaký tematický obrázok. 😃 Musíš si počkať do 1. 9.

@demodun ja sledujem len toto https://www.modrykonik.sk/forum/
iné ma nezaujíma😉

anonym_a5d14b
Včera o 10:42
@anonym_d4bf18

@anonym_a5d14b že stráca sa samotný zmysel takejto modlitby?

@anonym_d4bf18 biba sa pýta,aký to má zmysel,tvoje výlevy nie sú odpoveď.Toto by si mala písať tej dotyčnej,ktorá uverejňuje tie modliace príspevky

demodun
Včera o 10:45
@rozculena

@demodun ja sledujem len toto https://www.modrykonik.sk/forum/
iné ma nezaujíma😉

@rozculena aha, tak toto som ja zase neobjavila. Ako to tu pomenili, tak tu chodím menej.

rozculena
Včera o 10:48
@demodun

@rozculena aha, tak toto som ja zase neobjavila. Ako to tu pomenili, tak tu chodím menej.

@demodun ale veď teraz si v príspevku,čo je vo fóre na tom mojom linku.Ale teda má to nadpis Diskusie a skupiny.Ja som na notebooku,cez mobil sa tu vôbec neviem zorientovať,neviem nájsť tie diskusie,v mobile MK vyzerá úplne inak🙈

demodun
Včera o 12:03
@rozculena

@demodun ale veď teraz si v príspevku,čo je vo fóre na tom mojom linku.Ale teda má to nadpis Diskusie a skupiny.Ja som na notebooku,cez mobil sa tu vôbec neviem zorientovať,neviem nájsť tie diskusie,v mobile MK vyzerá úplne inak🙈

@rozculena no veď práve, ja fungujem len cez mobil 🙂

anonym_6c7d43
Včera o 12:16

To fakt treba ludom pripominat dni ?😅

nelca84
Včera o 12:36

Inak ja tiež nechápem načo je to tu každý utorok a ešte niekoľkokrát počas dňa a každý týždeň dookola. Nebolo by efektívnejšie založiť si súkromnú skupinu? Len rozmýšľam.

anonym_d4bf18
Včera o 12:52
@kacena4

moj nazor... modlitba nie je len o individualnom "modleni sa" ale aj o zdielani svojej viery. v matusovom evanjeliu sa pise: Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi. a toto je zmyslom zdielania prispevkov, dotycny nechce byt sam na modlitbe ale zdielat svoju modlitbu so spolocenstvom... sorry za filozofovanie ale hadam pomohlo

@kacena4 nehovoril Ježiš o pokrytcoch ktorí sa radi postojačky modlia v synagógach a na rohoch ulíc aby ich ľudia videli?
chceli aby ich ľudia obdivovali aký sú pobožný a to už bola ich odmena?
vtedy nemali sociálne siete kde vyvesiť že sa dnes idem modliť, aby získali lajky a obdiv tak sa išli ukazovať modliť na roh ulice nech ich je dobre vidieť z každej strany
a potom Ježiš pokračuje
Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti.

kacena4
Včera o 12:59
@anonym_d4bf18

@kacena4 nehovoril Ježiš o pokrytcoch ktorí sa radi postojačky modlia v synagógach a na rohoch ulíc aby ich ľudia videli?
vtedy nemali sociálne siete kde vyvesiť že sa dnes idem modliť, aby získali lajky a obdiv tak sa išli ukazovať modliť na roh ulice nech ich je dobre vidieť z každej strany
a potom Ježiš pokračuje
Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti.

@anonym_d4bf18 Ježiš nekritizoval verejnú modlitbu, ale pokrytectvo jednotlivcov. Odsudzoval ľudí, ktorí sa modlili preto, aby ich obdivovali ostatní. Osobná modlitba je tichý a úprimný rozhovor človeka s Bohom. Boh však človeka nestvoril, aby kráčal vo viere sám. Aj spoločná modlitba má svoje miesto, pretože spája veriacich, učí ich vzájomne sa niesť v radostiach aj ťažkostiach a spoločne prosiť i ďakovať Bohu. Preto nie je dôležité, či sa modlíme osamote alebo spolu s ostatnými. Rozhodujúce je, či hľadáme Boha alebo obdiv ľudí. 😉

anonym_707efa
Včera o 13:03
@anonym_d4bf18

a potom Ježiš pokračuje

@anonym_d4bf18 Ježiš v tomto citáte nekritizuje samotné verejné svedectvo alebo spoločné zdieľanie viery, ale pokrytectvo a túžbu po ľudskej chvále. Rozhodujúci je úmysel srdca. Ak niekto vešia príspevok preto, aby ukázal, aký je dokonalý, vtedy máš pravdu. Ak to však robí preto, že prežíva ťažké obdobie, hľadá duchovnú podporu a chce pozvať ostatných, aby sa s ním spojili v modlitbe presne v duchu, kde sú dvaja alebo traja...ide o budovanie spoločenstva, nie o pýchu. Aj v online priestore môžeme napĺňať biblickú výzvu...neste si vzájomne bremená...

bloger
Včera o 13:05

@biba_18 Nechápem čo ťa na tom tak rozčuľuje. Ako ked to tu niekto pravidelne spamuje na to si sa ešte nesťažovala. Však autor zrejme vie koho chce osloviť a prečo. Ak sa ťa to netýka tak nemusíš reagovať.

anonym_707efa
Včera o 13:06
@anonym_d4bf18

a potom Ježiš pokračuje

@anonym_d4bf18 Človek, ktorý prosí o modlitbu na internete, často hľadá spoločenstvo a pomoc, lebo na svoje bremeno nechce byť sám. Sociálne siete sú ako námestie...záleží na tom, či tam ideme hľadať lajky, alebo bratov a sestry vo viere.

moonlight1210
Včera o 13:11
@larsen

@biba_18 Odpoveď je priamo v texte na obrázku, ktorý zdieľajú každý utorok.
​Z vďaky Ti sľubujem, že budem túto modlitbu všade rozširovať.
Keď sa tá žena začne túto novénu modliť a prosí o pomoc, v samotnom texte sľubuje svätej Marte, že ak jej pomôže, alebo ako prejav úcty a vďaky, bude túto modlitbu šíriť ďalej medzi ľudí.
Veria, že ak by modlitbu nerozširovali, nezdieľali/nevešali na plochu, nesplnili by svoju časť dohody.
Keďže ide o pobožnosť Deväť utorkov považujú za svoju povinnosť pripomenúť a poslať túto modlitbu do sveta práve v ten deň, kedy sa ju samy modlia, aby splnili sľub o jej rozširovaní.

@larsen to znie trochu ako ta posta, ked sa nesmela pretrhnut retaz. Ze ak nieco chces, aby sa to splnilo, odpis list a posli to desiatim znamym.

Len tu je to zamenene za modlitbu, nie postu.

biba_18
autor
Včera o 13:15
@bloger

@biba_18 Nechápem čo ťa na tom tak rozčuľuje. Ako ked to tu niekto pravidelne spamuje na to si sa ešte nesťažovala. Však autor zrejme vie koho chce osloviť a prečo. Ak sa ťa to netýka tak nemusíš reagovať.

@bloger máš tak trochu problém s čítaním s porozumením - pretože mňa to vôbec, ale vôbec nerozčuľuje. dokonca to píšem aj vo svojom príspevku, citujem: "chcem podotknúť že príspevky mi na ploche nevadia. chcem pochopiť, prečo to treba stále dokola tým istým pripomínať…" koniec citátu ...

natalka13
Včera o 13:17
@bloger

@bloger kde sa ona rozculuje?

bloger
Včera o 13:29
@biba_18

@bloger máš tak trochu problém s čítaním s porozumením - pretože mňa to vôbec, ale vôbec nerozčuľuje. dokonca to píšem aj vo svojom príspevku, citujem: "chcem podotknúť že príspevky mi na ploche nevadia. chcem pochopiť, prečo to treba stále dokola tým istým pripomínať…" koniec citátu ...

@biba_18 Možno preto, že ľudia občas zabúdajú. Kedy sa treba čo modliť. Aj veriace ženy pracujú a majú starosti ktoré život prináša. A v tom zhone a povinnostiach čo majú môžu zabudnúť. Tak im to chce niekto pripomenúť. A táto modlitba konkrétne sa modlí takto: Pobožnosť deväť utorkov k svätej Marte sa modlí každý utorok za sebou. Opakujete ju presne jeden raz za týždeň, a to počas deviatich týždňov bez prerušenia.Podrobnosti o tejto pobožnosti:Pravidlá modlitbyČas: Jedenkrát do týždňa, vždy v utorok.Doba trvania: Spolu deväť utorkov za sebou (deväť týždňov).

larsen
Včera o 13:34
@moonlight1210

@larsen to znie trochu ako ta posta, ked sa nesmela pretrhnut retaz. Ze ak nieco chces, aby sa to splnilo, odpis list a posli to desiatim znamym.

@moonlight1210 Máš úplnú pravdu. Preklápa sa to z duchovna do povery. Keď z modlitby spravíš podmienku typu ak to nezazdieľaš, nesplní sa to, robíš z Boha automat na kávu a z modlitby žetón. Práve pred takýmto magickým chápaním modlitieb varujú aj samotní kňazi.
Ľudia radi veria na skratky. Keď im niekto povie, že stačí 9-krát kliknúť a zapáliť sviečku, je to pre nich jednoduchšie, než riešiť veci reálne alebo mať skutočnú trpezlivosť.

larsen
Včera o 13:45
@moonlight1210

@moonlight1210 Ale na druhej strane treba dodať, že mnohé tie ženy sa tak modlia s úplne čistým srdcom a z hlbokej viery. Aj keď ten text má znaky reťazovky, ich úmysel a nádej môžu byť stopercentne úprimné. Skrátka robia to, čo v danej chvíli považujú za najlepšie.

osky
Včera o 14:55

@biba_18 presne ako si pisala-je to pripomienka.v komente su väcsinou aj konkretne nicky,a tie sa obcas aj menia-niekto sa prida,niekto uz to vzdal...
Preto sa to tyzden co tyzden pridava.
Clovek pri kazdodennych povinnostiach lahko zabudne...a tu ti to vyskoci..

Strana
z2