icon

Aké máte zvyky na všetkých svätých?

180207
31. okt 2025

Ahojte. Ak môžem, aké máte zvyky? Môže sa zajtra prať? Asi divná otázka....pardon

Strana
z2
doriiis
31. okt 2025

Nie, nemôže. Vstanú mŕtvi a budú ťa chodiť strašiť najbližší rok. 🤦🏻‍♀️

petamich
31. okt 2025

Robim normalne cinnosti a okrem toho si este zapalime sviecku a myslime na ludi, ktori tu uz s nami nie su, cele.

180207
autor
31. okt 2025
@doriiis

Nie, nemôže. Vstanú mŕtvi a budú ťa chodiť strašiť najbližší rok. 🤦🏻‍♀️

@doriiis pýtam sa to kvôli známej. Nedávno sa jej zabil syn pri nehode a má hrozne stavy. Takže to nemyslím ako iróniu, keďže je veriaca. Snáď pochopitelne

doriiis
31. okt 2025

Absolútne žiadne zvyky nemám. Budem spať doobeda, potom doma s deťmi a večer do roboty. 🤷🏻‍♀️

180207
autor
31. okt 2025
@doriiis

Absolútne žiadne zvyky nemám. Budem spať doobeda, potom doma s deťmi a večer do roboty. 🤷🏻‍♀️

@doriiis ďakujem, že sa to dá aj takto

minenkaa
31. okt 2025

@180207 ano mame oddychujem a dobre ,že sa pýtaš aspoň som začala rozmýšľať čo zajtra,chceme sadnúť na vespicku a ist k jazeru a ma napadlo ,ma byt pekne zoberiem plavky a spravím aspoň niečo pre zdravie a pôjdem sa drbnut do tej studenej vody

anonym_e30685
31. okt 2025
@minenkaa

@180207 ano mame oddychujem a dobre ,že sa pýtaš aspoň som začala rozmýšľať čo zajtra,chceme sadnúť na vespicku a ist k jazeru a ma napadlo ,ma byt pekne zoberiem plavky a spravím aspoň niečo pre zdravie a pôjdem sa drbnut do tej studenej vody

@minenkaa vespicka je co?

minenkaa
31. okt 2025
@anonym_e30685

@minenkaa vespicka je co?

@anonym_e30685 Vespa

januska12323
31. okt 2025
@180207

@doriiis pýtam sa to kvôli známej. Nedávno sa jej zabil syn pri nehode a má hrozne stavy. Takže to nemyslím ako iróniu, keďže je veriaca. Snáď pochopitelne

@180207 keď je veriaca nemôže veriť aj na povedačky. Môže robiť všetko ako v bežný deň.

domkakvet
31. okt 2025

@180207 ak si veriaca nemala by si zajtra prat.

ariannazara
31. okt 2025

Ja osobne periem vtedy kedy potrebujem a neriadim sa ci je sviatok, nedela, piatok..tak kazdy to ma inak

anonym_51029f
31. okt 2025
@180207

@180207 ak je známa veriaca, musí predsa vedieť, či môže zajtra prať

anonym_9b9c43
31. okt 2025

Prečo by sa nemalo zajtra prať? nikdy som to nepočula 🙂

anonym_acc417
31. okt 2025

@180207 ideme od rána zapáliť sviečky po všetkých hroboch, snažíme sa neprať a nevysávať

ivik4
31. okt 2025

Robim vsetko co treba ,akurat ze zapalim na celi den sviecku. My mame zajtra aj vyrocie tak nan nebudem kaslat len preto ze je sviatok

jasminkaj
31. okt 2025
@minenkaa

@anonym_e30685 Vespa

@minenkaa čo je Vespa? 🙈

muchotrafka298
31. okt 2025

Kazdy si robi ako mu vyhovuje. Niekto je veriaci, vo sviatok nerobi nic, iny volny den alebo vikend vyuzije na to, aby si dal dokopy domacnost. Pre mna su tieto sviatky spomienkou na tych, co tu nie su. Na cintoriny chodim bezne 1 x za dva tyzdne, takze ziadne velke upravy, upratovanie tam ma necaka. Zapalim sviecku na cintorinoch (idem na 3, kazdy den na jeden, zacala som uz dnes) nielen blizkym,ale aj znamym, byvalym spoluziakom, susedom alebo kolegom, co tu uz nie su.

minenkaa
31. okt 2025
@jasminkaj

@minenkaa čo je Vespa? 🙈

muchotrafka298
31. okt 2025
@jasminkaj

@minenkaa čo je Vespa? 🙈

@jasminkaj stylovy a drahy taliansky skuter, ktory sa vyraba uz od 40-tych rokov.

anonym_744741
31. okt 2025

Ráno vstaneme naranajkujeme sa a smer cintorín kedze sme preč áz do večera domáce práce idú bokom a v nedeľu to isté len na opačnú stranu

anonym_e5cf28
31. okt 2025

@180207 My napríklad zvyk máme už vyše 30 rokov. Chodíme na hrob otecka aj našich blízkych do dedinky kde sme kedysi veľmi dávno býval.Spojíme to vždy s návštevou rodiny a stretneme sa každý rok tam celá rodina.

viestta
31. okt 2025

Neber to zle, ale ak je veriaca a praktikujuca svoju vieru, tak by mala vediet co moze a co nemoze robit v prikazane sviatky. Povery okolo toho by mala vediet odlisit od toho co odporuca cirkev. A ak jej chces naozaj pomoct, tak nezistuj ci moze prat a vysavat, ale bud jej oporou a radsej sa s nou uprimne porozpravaj o jej ziali. To je pomoze viac.

180207
autor
31. okt 2025
@viestta

Neber to zle, ale ak je veriaca a praktikujuca svoju vieru, tak by mala vediet co moze a co nemoze robit v prikazane sviatky. Povery okolo toho by mala vediet odlisit od toho co odporuca cirkev. A ak jej chces naozaj pomoct, tak nezistuj ci moze prat a vysavat, ale bud jej oporou a radsej sa s nou uprimne porozpravaj o jej ziali. To je pomoze viac.

@viestta áno,rozprávam sa s ňou, vždy keď ma čas, keďže sa stará o vnuka. Žiaľ, dnes mi s plačom volala, že už nevie, čo sa zajtra smie a čo nie😢

minenkaa
31. okt 2025
@180207

@viestta áno,rozprávam sa s ňou, vždy keď ma čas, keďže sa stará o vnuka. Žiaľ, dnes mi s plačom volala, že už nevie, čo sa zajtra smie a čo nie😢

@180207 tak na prechádzku sa sme ist ,môžte sa ist prejsť a pokecať

180207
autor
31. okt 2025
@minenkaa

@180207 tak na prechádzku sa sme ist ,môžte sa ist prejsť a pokecať

@minenkaa áno, keby mohla a mala čas, rada by som to pre ňu urobila

minenkaa
31. okt 2025
@180207

@minenkaa áno, keby mohla a mala čas, rada by som to pre ňu urobila

@180207 treba naplánovať a napísať zajtra o tretej pridem pojdeme sa prejsť

anonym_e55b5d
31. okt 2025
@jasminkaj

@minenkaa čo je Vespa? 🙈

@jasminkaj ty nepoznáš Google?

minenkaa
31. okt 2025
@jasminkaj

@minenkaa čo je Vespa? 🙈

@jasminkaj toto je vtip,či sa naozaj pýtaš?

leonakr
31. okt 2025

@180207 tým praním si asi narážala,že či je to prikázaný sviatok.🙂Áno je.Pre nás veriacich to znamená zúčastniť sa omše a zdržiavať sa práce.🙂V akom rozsahu si to vezmeš je už na tebe.Takým ironickým poznámkam nevenuj pozornosť 🙂.Počas týchto sviatkov môžeme získať plné odpustky .To je svätá spoveď,omša a modlitba so sviečkou na cintoríne.Toto má pre našich zosnulých obrovskú hodnotu.Žiaden veniec,čačky-mačky im nepomôžu tak ako naše modlitby v milosti posväcujúcej.💜

anonym_98f991
31. okt 2025

@180207 nemáme žiadne zvyky. Okrem toho,že ideme zapáliť sviečky má miestny cintorín,nakoľko žijeme inde ako naše rodiny. Inak je to pre mňa deň ako každý iný

Strana
z2