Aké máte zvyky na všetkých svätých?
Ahojte. Ak môžem, aké máte zvyky? Môže sa zajtra prať? Asi divná otázka....pardon
@minenkaa áno, lenže denne cestuje k vnukovi, ktory mal len otca, teda jej syna a k manželovi, ktorý je chorý. Musí vybavovať milión papierov, s čím jej nemám ako pomôcť. A rada by som. Viem s ňou len volať, keď sa ozve, že sa jej dá a má chvíľu čas....proste už nevládzem a normálne zapochybovala, čo je zajtra správne. Nic viac, nič menej.
@180207 oprava: nevladze
Zbalim deti a kahance obehame jednu stranu zapalime pomodlime zastavime sa u rodicov mala sa prespi potom odchod na druhu stranu zapalime pomodlime zastavime sa u druhych rodicov. Vecer spanombohom dobru noc.okupat deti ulozit a vecer v telke Duch alebo ina podobna dusickova klasika. Kostol sme nastastie vybavili dnes. Tot vsjo.
@180207 tým praním si asi narážala,že či je to prikázaný sviatok.🙂Áno je.Pre nás veriacich to znamená zúčastniť sa omše a zdržiavať sa práce.🙂V akom rozsahu si to vezmeš je už na tebe.Takým ironickým poznámkam nevenuj pozornosť 🙂.Počas týchto sviatkov môžeme získať plné odpustky .To je svätá spoveď,omša a modlitba so sviečkou na cintoríne.Toto má pre našich zosnulých obrovskú hodnotu.Žiaden veniec,čačky-mačky im nepomôžu tak ako naše modlitby v milosti posväcujúcej.💜
@leonakr Práca šľachtí. A perie aj tak práčka.;)
Teda ja fakt chápem keď sa kedysi na sviatky nemalo prať zametať cely dom ,ist na nákup do mesta vzdialeného 20km lebo to zabralo cely deň ,statok obriadit a nakŕmiť sa aj tak musel takže pracovať sa muselo
Ono ak by ľudia prali a upratovali kedysi ,tak by nik neprišiel do kostola a cirkev by nemala koho oblbovat,ale dnes zapnúť práčku kým sa ide do kostola alebo na hroby fakt nie je robota alebo zapnúť vysávač,sušičku,umývačku pri odchode z domu naozaj niekto považuje za prácu?
Inak fakt a ten statok nachovať nie je práca?To keby cirkev zakázala ,by asi neboli ľudia moc spokojní,tak to nechali tak
Teda ja fakt chápem keď sa kedysi na sviatky nemalo prať zametať cely dom ,ist na nákup do mesta vzdialeného 20km lebo to zabralo cely deň ,statok obriadit a nakŕmiť sa aj tak musel takže pracovať sa muselo
Ono ak by ľudia prali a upratovali kedysi ,tak by nik neprišiel do kostola a cirkev by nemala koho oblbovat,ale dnes zapnúť práčku kým sa ide do kostola alebo na hroby fakt nie je robota alebo zapnúť vysávač,sušičku,umývačku pri odchode z domu naozaj niekto považuje za prácu?
Inak fakt a ten statok nachovať nie je práca?To keby cirkev zakázala ,by asi neboli ľudia moc spokojní,tak to nechali tak
@minenkaa To jak si dovolis napisat,,,,,cirkev by nemala koho oblbovat...Praveze ze cirkev ma naucila ,ze Boh miluje kazdeho cloveka, aj takeho oblbovaca ako si ty.,Kedze cirkev (katolicka )je na najvyssej urovni zo vsetkych cirkvi,, katolicka cirkev je neomylna
@minenkaa To jak si dovolis napisat,,,,,cirkev by nemala koho oblbovat...Praveze ze cirkev ma naucila ,ze Boh miluje kazdeho cloveka, aj takeho oblbovaca ako si ty.,Kedze cirkev (katolicka )je na najvyssej urovni zo vsetkych cirkvi,, katolicka cirkev je neomylna
@vorkola vtipná si ,cirkev je zlo a ano to najvyššie
@vorkola vtipná si ,cirkev je zlo a ano to najvyššie
@minenkaa Nie cirkev je zlo, ale ludia sú zlý a je jedno či v cirkvi, v školstve , v politike, alebo iných inštituciách a organizáciach. Cirkev nič zle nehlása, práve naopak. A to, čo robia ĺudia, je ich vlastne slobodné rozhodnutie, za ktore si ponesú následky.
@minenkaa Nie cirkev je zlo, ale ludia sú zlý a je jedno či v cirkvi, v školstve , v politike, alebo iných inštituciách a organizáciach. Cirkev nič zle nehlása, práve naopak. A to, čo robia ĺudia, je ich vlastne slobodné rozhodnutie, za ktore si ponesú následky.
@anna777115 cirkev nehlása zlo? Vies ako sa cirkev ako organizácia správa k obetiam znásilnenia a ty čo znásilňujú sú kňazi ,cirkev je len organizácia na hromadenie peňazí a zla
My od 31. 10. do 2.11 máme haloweensky víkend. Chodíme po cintorínoch a na strašidelné ( opustené ) miesta. Po dome strašidla vycapene.
@anna777115 cirkev nehlása zlo? Vies ako sa cirkev ako organizácia správa k obetiam znásilnenia a ty čo znásilňujú sú kňazi ,cirkev je len organizácia na hromadenie peňazí a zla
@minenkaa Každý kto obhajuje zlo,si musi byť vedomí toho, že za svoje konanie bude niesť následky. Opakujem cirkev hlasa evanjelijum čo znači dobra zvesť, novy zakon ktory nam priniesol Ješiš Kristus a On sam zalozil cirkev a poveril ju hlasať Jeho evanjelijum. Nič zlé neučil ani neohlasoval a predsa bol ukrižovany. Vždy sa najde nejaky odpor voci druhemu názoru.....
@minenkaa Každý kto obhajuje zlo,si musi byť vedomí toho, že za svoje konanie bude niesť následky. Opakujem cirkev hlasa evanjelijum čo znači dobra zvesť, novy zakon ktory nam priniesol Ješiš Kristus a On sam zalozil cirkev a poveril ju hlasať Jeho evanjelijum. Nič zlé neučil ani neohlasoval a predsa bol ukrižovany. Vždy sa najde nejaky odpor voci druhemu názoru.....
@anna777115 ja nepíšem o bohu a jezisovi ,ale o cirkvi a to sú dve rozdielne veci
A pedofilných učiteľov či zbormajstrov a Rockefellera so Sorosom a ich organizácie na hromadenie peňazí a zla, a iné podobné veci preberať nechcete? Keď už sme tak nejak mimo témy...
@180207 a môžem byť zajtra v práci aj pozajtra nie nemôžem -musím!
@180207 My napríklad zvyk máme už vyše 30 rokov. Chodíme na hrob otecka aj našich blízkych do dedinky kde sme kedysi veľmi dávno býval.Spojíme to vždy s návštevou rodiny a stretneme sa každý rok tam celá rodina.
@anonym_e5cf28 ano, aj my tak...zial, aj ta rodina, u ktorej sme sa schadzali, uz nie je
Aha už vidím ako to myslíš, myslela som, že je to nejaký druh povery ako nejesť na Vianoce kura lebo ti odletí šťastie😄. No pokiaľ mám správne informácie tak môžeš robiť práce, ktoré nie sú na úkor rodinného času, a teda zapnúť práčku je rychlovka😊.
@180207 nemáme žiadne zvyky, cintoríny sme obehli vo štvrtok, nemáme radi tie davy a kolóny na cestách. Nič špeciálne nevarím, dnes som umyla oblok, navarila, ideme von, je krásne

@180207 treba naplánovať a napísať zajtra o tretej pridem pojdeme sa prejsť
@minenkaa áno, lenže denne cestuje k vnukovi, ktory mal len otca, teda jej syna a k manželovi, ktorý je chorý. Musí vybavovať milión papierov, s čím jej nemám ako pomôcť. A rada by som. Viem s ňou len volať, keď sa ozve, že sa jej dá a má chvíľu čas....proste už nevládzem a normálne zapochybovala, čo je zajtra správne. Nic viac, nič menej.