icon

Aký batoh pre prváka vybrať?

maaji
5. aug 2026

Dobrý večer, prosím vás poraďte aký batoh kúpiť pre 7 ročného syna do školy. On je dosť maličký a chudučky takže niečo menšie. Môže byť aj set spolu peračník, fľaša na pitie atď. Alebo rádcej to kúpiť zvlášť. Ďakujem za vaše rady 🙂

amel
5. aug 2026

@maaji skus vyskúšať.Topgal,Hama,Baagl,Beckmann,Frii of Norway....
Ak nebude chodiť zo a do skoly peso,mas to jedno.

kavicka12
5. aug 2026

Ja sa rozhodujem medzi týmito ,len neviem ktorá je lepšia pre prvákov či ako batoh či ako aktovka

anonym_6eb327
5. aug 2026

Syn mal Topgal. Maju tam rozne velkosti. Dcera Hama klasicku aktovku. Aj ARS UNA su dobre. Dcera ma teraz batoh a je spokojna. Kupujem od nich aj flase uz 10 rokov. Teraz idem synovi kupit do 4.rocnika bud topgal, ars una alebo baagl.

ukulela
5. aug 2026
@kavicka12

Ja sa rozhodujem medzi týmito ,len neviem ktorá je lepšia pre prvákov či ako batoh či ako aktovka

@kavicka12 obaja synovia majú topgal batohy. Starší za 4 roky nezničil. Druhý má len preto, aby u nemal ako piatak s detským motívom. Batoh so zipsami mi vyhovuje viac. A topgal je nezničiteľný.

gabinap28
6. aug 2026

Topgal. Staršia dcéra nosila celý 1. stupeň a batoh je v takom stave, že od septembra ho bude nosiť mladšia. Naozaj super kvalita.

1_silvia
6. aug 2026

Tiež súhlasím Topgal, a rovno batoh na zips. Aktovka je tak pre prvaka... dcera bola tiež drobná a chuda, nemala ani 20kg ked isla do prvej tiedy. Dal sa pekne nastavit popruhmi a sedel super... teraz ide do tretej a ešte ho bude mat, vyprala som ho v pracke a je ako novy. Spokojnost

anonym_c4e016
6. aug 2026

Urcite Topgal.Neolutujete.Okrem krasnych dizajnov a modelov pre drobnych prvakov su naozaj extremne odolne.Jedna sa u nas nosila neuveritelnych 5 rokov az kym neboli potrebne vymenit lebo sa uz nezmestili ucebnice a tu tasku som darovala vo fantastickom stave.Brutalna kvalita za mna.Takze u nas uz 3 Topgalky v obehu,2 aktivky a jeden batoh a fakt nemam co vyyknut.

anonym_c2c5aa
6. aug 2026

Dcéra bude mať step by step grade. Je to "batohoaktovka", nie je to klasická aktovka, ale ma pevne dno. Je pomerne ľahká, do 1kg. Chrbtovy systém sa dá nastaviť od 100cm výšky dieťaťa. Tieto parametre ma presvedčili.

anonym_e67bc0
6. aug 2026

Za mňa frii od norway. Dobre vyzerá aj na menších, nižších deťoch, a je praktická - nemá 20 priehradiek, kde dieťa skladuje bordel, takže sa aj ľahko udržiava. Syn ju má už tretí rok a stále vyzerá ako nová, okrem školy ju využíva často aj na cestovanie, lebo spĺňa rozmery príručky do lietadla. Takže za mňa ako osobu, ktorá myslí hlavne na praktickosť sa na túto tašku nič neťahá. 🙂

irina29
6. aug 2026

@maaji ja som kupila chlapcovi tiež Topgal pred tyždňom. Spokojnosť momentalne. Je odlahčena, vybral si motiv vlačik tak nevyzera až tak detsky.

maaji
autor
6. aug 2026

Ďakujem pekne za rady , tak skúsim pozrieť Topgal

ukulela
9. aug 2026

@maaji nelutuj peniaze. Pokiaľ ho neroztrhaju besne psy, 4 roky máš pokoj. Kamoskin syn nosil svoj prvacky topgal z recenzie až do 9tej triedy. Tie batohy prežijú. Záleží potom už len na motíve. Pri menšom som sa poučila a objednala rovno 2 peracniky ku batohu. Priznám, že peračník starší zničil, resp ja. Polial ho jogurtom a neprežil čistenie a pranie 🙈 ale batoh to prežil.