icon

Odporučte pevnejšie obaly na zošity bez zápachu

29. aug 2026

Ahojte. Kúpila som pvc obaly na zošity z preskoly.sk, no po rozbalení ma úplne omráčil neznesiteľný chemický zápach. Aktuálne ich vetrám na balkóne, no smrad je v celom byte takže ich najskôr vyhodím. Viete odporučiť takéto pevnejšie obaly bez zápachu?

anonym_4f6a8c
29. aug 2026

@anonym_autor odporucam ziadne obaly. po prve ten smrad, ktovie co vsetko v nich je a po druhe kvalita mizerna, trhaju sa, nic nevydrzia, takze mozes kazdy rok-dva kupovat nove. zbytocny odpad, dalsia hromada plastu, ktora sa bude x rokov rozkladat.
ja som obaly kupila pri prvom dietati, ale ked som si uvedomila vsetko toto, postupne ako sa trhali, skoncili v plastovom odpade a uz som nove nedokupovala. druhe a tretie dieta prezili aj bez nich. ucitelky druheho to neriesili, tretieho ucitelka viackrat upozornila, nech mu kupime obaly. som jej odkazala, ze obaly z ekologickych dovodov nekupime a bolo vybavene. aj tak 90% skolskych knih su pracovne ucebnice a pracovne zosity, ktore detom zostavaju. a zosity detto.

glorikarebeka
29. aug 2026

Ja kupujem len v ševt papiernictve, sú pevné a netrhajú sa

atikab
29. aug 2026

@anonym_autor za nás tiez ševt

emily_88
29. aug 2026

My sme kupovali v Juniore PP obaly

autor
29. aug 2026
@anonym_4f6a8c

@anonym_autor odporucam ziadne obaly. po prve ten smrad, ktovie co vsetko v nich je a po druhe kvalita mizerna, trhaju sa, nic nevydrzia, takze mozes kazdy rok-dva kupovat nove. zbytocny odpad, dalsia hromada plastu, ktora sa bude x rokov rozkladat.
ja som obaly kupila pri prvom dietati, ale ked som si uvedomila vsetko toto, postupne ako sa trhali, skoncili v plastovom odpade a uz som nove nedokupovala. druhe a tretie dieta prezili aj bez nich. ucitelky druheho to neriesili, tretieho ucitelka viackrat upozornila, nech mu kupime obaly. som jej odkazala, ze obaly z ekologickych dovodov nekupime a bolo vybavene. aj tak 90% skolskych knih su pracovne ucebnice a pracovne zosity, ktore detom zostavaju. a zosity detto.

@anonym_4f6a8c ako ja som zhrozená z toho smradu a jednoznačne ich idem zreklamovať nech mi vrátia peniaze. Normálne ma začala hlava bolieť. Nechcem vedieť čo za strašná chemia v nich je. 🤢
Pôjdem pozrieť ten ševt a ešte si to teda premyslím či ich vôbec kúpim. Ďakujem. 🌷

autor
29. aug 2026
@atikab

@anonym_autor za nás tiez ševt

@glorikarebeka
@atikab
Ďakujem baby, skočím tam zajtra. 🌷

drusila1407
30. aug 2026

Ja som synovi zabalila pracovný zošit a knihu z angličtiny (atypický rozmer) do farebného baliaceho papiera. Syn maximálne spokojný, lebo nikto iný taký obal nemá. Úplne v pohode vydržal celý rok 😉

silvinka511
30. aug 2026

Roky kupujem hrubé obaly na preškoly.sk nikdy nesmrdeli

petrofka
30. aug 2026

do novin, so letakov.. Naco vsade pchat plast. Volakedy sme to tak nosili a teraz sa to snazia u nas pripomenut vsetkym, nech balia do toho, co doma maju. Bud stare obaly alebo noviny.

autor
4. sep 2026

Tak bola som v Ševt, no tam mali tie isté obaly. Síce nesmrdeli až tak silno ako keď som tie moje vytiahla zo sáčku, ale aj tak smrdeli. Nakoniec som našla dobré obaly bez zápachu v predajni Fresh a Coop. 🙂

autor
4. sep 2026
@petrofka

do novin, so letakov.. Naco vsade pchat plast. Volakedy sme to tak nosili a teraz sa to snazia u nas pripomenut vsetkym, nech balia do toho, co doma maju. Bud stare obaly alebo noviny.

@petrofka nooo nakoľko sme obehali rôzne papiernictvá len kvôli tomu aby si syn vybral zošity s pekným motívom, určite mu ich teraz nezabalím do novín. To by bolo plaču. 🫣😁
Ale "staré" dobré obaly som nakoniec našla v Coop a Fresh, takže super. 🙂