Ako riešiť vyššiu váhu 5-ročných dievčat?
Ahojte prosím Vás koľko vážia vaše 5 ročné dievčatá. Včera sme boli pri dr naša má až 30kg akože vidno na nej trocha ma bruško ale že to má už moc kg na jej vek
Je aj vyššia keďže my s manželom sme vysoky dosť obaja tak ma po kom rast len tá váha má znepokojuje. Samozrejme už to riešim pomaly zo stravou len aby to ona nevnímala. Ako to riešite vy ? Samozrejme má aj pohyb na bicykli by bola stále aj vonka behá skace. Stále nad tým rozmýšľam ako jej pomôcť. Dajte rady aký jej dať jedálniček a ako ste vy riešili ak mali vaše dievčatá takú váhu. Ďakujem za prečítanie aj odpovede a prepáčte za výlev.
Nechcem aby sa trápila v budúcnosti tak to chcem riešiť hneď
@anonym_autor moja má síce o chvíľu 11, meria 146 CM a má 34 kg. No je pravda, že veľa športuje a vkuse behá po vonku, má vyšportovanu postavu. Treba obmedziť sladkostí, vyprážané jedlá...Je super že to chces riešiť, dnešné deti majú dosť problém s obezitou a vlečie sa to potom až do dospelosti.
@anonym_autor a výšku má akú?
@anonym_autor a výšku má akú?
@anonym_57e5ac výšku má 120,5
@anonym_autor poznám jednu mladú pani, má dve malé deti, u nich sladkostí neexistujú, povedala mi , že u nich je sladkosť ovocie a jogurt....👍👍👍
@anonym_autor tak je to už určite nadváha, ale zase nič tragické. Určite niečo urob so stravou, ale hlavne by som jej našla aktívnejší športový krúžok, kde sa aj zapotí a cez víkend zaradila turistiku, plaváreň, bicykovanie do kopca. Aký má jedálniček?
Napíš čo bežne zje lebo pri takej váhe musí mať veľké množstvo alebo nezdravú stravu.
@anonym_autor Aku postavu mate Ty a otec dietata? Kolko sa mala hybe, ked pride zo skolky? Aku stravu je? Co vsetko je medzi hlavnymi jedlami?
V skole sa niekedy rodicia cuduju, ze preco maju deti nadvahu. A dieta prider ano s vrecuskom cipsov, na desiatu si da vrecusko cukrikov. Obed iba pipne a ide s kamosmi na pizzu alebo do mcdonaldu.
Ale dalsia vec je, ze niekedy deti priberu predtym, ako nahle vyrastu. Takze nerobit z toho velku vedu, nehovor pred dietatom o jej vahe, ale zacnite spolocne. Pohyb, strava, tancovat, pit nesladene napoje.
Tak ty musíš hlavne vedieť ako sa stravujete a hádam vieš čo je zdravé a čo nie. Ak chceš, aby to dcéra nijak nepocítila, musíte si upraviť stravu celá rodina a jesť rovnako. Nie, že vy si s mužom dáte vyprážané rezne s hranolkami a jej dáte niečo iné zdravšie. Treba zrušiť sladkosti resp. prejsť na zdravšie verzie napr. ovocné kože, ovocie, čisté jogurty s čerstvým ovocím a pod. Tiež úplne vylúčiť McDonalds a pod. fastfood. Sama si vieš v rastových tabuľkách sledovať ako na tom dcéra s váhou je.
dcéra bude mať 10 rokov.. výška nad 140 + a váži 40 vidieť to na zadočku a bruško... chodí na tanečnú, vonka je stále bicykel, kolobežka skate, doma sa hýbe pri xboxe😀 tanečné kreácie si doma robí... stravu nemá zlú dokonca ani sladkosti nezje veľa do školy nosí jednu denne... + ovocie , zelenina atd... manželova strana sú všetci veľmi pevnej postavy aj manžel a ja som taký stred ani tučna ani chudá... dcérka berie lieky na alergiu neviem či aj to môže mať súvis dr. nikdy nič k váhe nepovedala... ale ona sa aj narodila ako 4 kg.. aj rýchlo priberala
Áno, pri tom, čo píšeš, váha je veru vyššia, má len 5 rokov,treba menej sladkosti, menej slanosti, viac pohybu.
urcite by som zaradila viac pohybu. vsak ona len robi to, co vy. chodte na spolocne prechadzky, idealny by bol aj nejaky sportovy kruzok, kde by sa vedela vyblaznit a takisto treba viac ovocia a zeleniny papat.
To je riadna váha. 30 kg sme mali niekde v 4 tr. Zš
30 kg ma môj 9 ročný. Základ je minimum cukru, žiadne sladké vody, sirupy, žiadne vyprážané mastné jedlá a snacky.
Jesť normlane jedlo, jesť vedome, zdravo, jednoduché jedlá.
Hýbať sa, chodiť von, piť veľa tekutín.
Ja mam čerstvo 5 ročnu mame výšku 116cm a vahu 18kg 🙂 je normalnej postavy .. nie je vychudnutá.
To je riadna váha. 30 kg sme mali niekde v 4 tr. Zš
@dian32
@anonym_e7d812 Divečatá, to vážne musíte ten materský plurál používať aj keď už máte veľké deti? 😂 Pochopím, ak má niekto bábätko, že ešte neprestrihol pupočnú šnúru, ale toto je už dosť.
@dian32
@anonym_e7d812 Divečatá, to vážne musíte ten materský plurál používať aj keď už máte veľké deti? 😂 Pochopím, ak má niekto bábätko, že ešte neprestrihol pupočnú šnúru, ale toto je už dosť.
@anonym_57e5ac Plural pouziva napr aj predseda vlady alebo prezident. Pojdes mu tiez povedat, nech rozpravaju za seba? 😉
5r 118cm a 20kg
ako vyzera vase denne stravovanie, ako ti mame poradit ked nevieme co je u vas norma
@anonym_57e5ac Plural pouziva napr aj predseda vlady alebo prezident. Pojdes mu tiez povedat, nech rozpravaju za seba? 😉
@adri266 v akej súvislosti to používajú? Diky.
dcéra bude mať 10 rokov.. výška nad 140 + a váži 40 vidieť to na zadočku a bruško... chodí na tanečnú, vonka je stále bicykel, kolobežka skate, doma sa hýbe pri xboxe😀 tanečné kreácie si doma robí... stravu nemá zlú dokonca ani sladkosti nezje veľa do školy nosí jednu denne... + ovocie , zelenina atd... manželova strana sú všetci veľmi pevnej postavy aj manžel a ja som taký stred ani tučna ani chudá... dcérka berie lieky na alergiu neviem či aj to môže mať súvis dr. nikdy nič k váhe nepovedala... ale ona sa aj narodila ako 4 kg.. aj rýchlo priberala
@mimaapeto lieky na alergiu nemajú žiaden súvis s váhou ani stravovaním 🙂
Môj syn má 8 rokov a váži 25 kg, dcéra ma 6 rokov a váži 17kg ..
Ono podla tabulky má určite viac kg, ako by mala mať, ale akú má výšku?
Moja má 9, výšku 153 CM a 38 kg. Športuje 2x do týždňa 2 hodiny. Je taká pevna.
Ja mám 170 a 56 kg. Manžel 184 Cm A 85 kg.
@anonym_autor pri takej výške je to už dosť nadváha...zmena jedálnička a pohyb...hlavne ubrať cukor, kopu ludi co poznám tak deti nalieva sladenymi vodami...to vylúčiť uplne
@anonym_autor Aku postavu mate Ty a otec dietata? Kolko sa mala hybe, ked pride zo skolky? Aku stravu je? Co vsetko je medzi hlavnymi jedlami?
V skole sa niekedy rodicia cuduju, ze preco maju deti nadvahu. A dieta prider ano s vrecuskom cipsov, na desiatu si da vrecusko cukrikov. Obed iba pipne a ide s kamosmi na pizzu alebo do mcdonaldu.
Ale dalsia vec je, ze niekedy deti priberu predtym, ako nahle vyrastu. Takze nerobit z toho velku vedu, nehovor pred dietatom o jej vahe, ale zacnite spolocne. Pohyb, strava, tancovat, pit nesladene napoje.
@adri266 len ona je skolkarka, nie skolacka 🤔
@adri266 v akej súvislosti to používajú? Diky.
@tiezjedna A preco by to mali pouzivat iba o detoch? Plural sa bezne pouziva. Ja tiez pridem do triedy a poviem, napiseme si pisomku a ja ju pisat nebudem 😉
@zuzana2910 Budeme utahovat opasky. A utahuju oni dvaja? 😉

https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/r...
pozri si v rastovom grafe čo je norma