icon

Ako zvládať pohľady ľudí pri detskom záchvate?

17. jún 2026

Chcem sa opýtať rodičov, že keď mi dieťaťa dostane hysterický záchvat na ihrisku , lebo som mu niečo nedovolila, tak prečo kukáte a zazerate ako na divadelnom predstavení? Vaše deti to nikdy nespravili? Lebo nechápem, museli sme odísť , lebo sa nevedela ukľudniť. Tie pohľady som cítila na chrbte, dobreže pukance si neotvorili. Naco je to dobre ? Tešíte sa z toho ? alebo ja neviem 😂 prepáčte píšem ešte v návale emócii.

anonym_b86adc
17. jún 2026
@anonym_bde608

@anonym_autor a co akoze maju vsetci odist, lebo tvoje dieta robi cirkus. No proste ostanu a pozoruju aj vlastne deti. Ty mas este cas zazerat na inych a riesit ako pozeraju?

@anonym_bde608 ja sa napríklad nepozerám, lebo moja dcéra robi taktiež scény a viem, ze je to neprijemne. Ked place moja, nesledujem tých lhdi ,su mi u riti. Ale ked raz poviem dcere nie, tak je to nie a nebudem samu seba Podkopavat pre nejake paničky, ktorým na detskom ihrisku vadi plač.

terezka1947
17. jún 2026

@anonym_autor nie si vzťahovacna?
Jasné,že sa každý pozrie, keď zbadá plakať dieťa,či nejaký krik,skrátka niečo....
Ale pochybujem,že ľudia majú tak málo starosti,že riešia teba,tak max sledujú z nudy,či záujmu ako to bude pokračovať.

anonym_ddcd4e
17. jún 2026

Tes sa, ze to nazazivas casto. Keby si to zazivala, bolo by v tom momente pre teba dolezite len ty, tvoje dieta a riesenie situacie. Nam sa to stava casto a ja uplne vytesnim okolity svet a je mi uplne jedno, kto si co mysli. A aj ja sa pozriem ked ine dieta sa riesi a som zvedava ako to skonci, ako reaguje dospely, ako dieta a porovnavan s nasim. Nie preto, ze by som odsudila. Ked je vhodne, poviem nieco na povzbudenie.

marhulka13
17. jún 2026

Tak ja sa tiež obzriem keď také niečo vidím. Ale že by som cumela, to nie. Mne je skôr ľúto tej mamičky, že nie je ľahké byť v danej situácii. Ja som mala takú dcéru. Prvý syn kludas, dcéra hysterkae. A vtedy som zvykla pozerať, ak plakalo iné dieťa, že ako reagujú aj iné matky a čo robia v takej situácii. No nikdy nie pohrdavo, skôr sucitne

anonym_b4ad9b
17. jún 2026
@anonym_cbbbf7

Podľa mňa nezvyčajná situácia, ktorá upúta pozornosť. Ťažko sa nečumí. A to mám autistu, tak by som vedela rozprávať...

@anonym_cbbbf7 nie je na tom nič ťažké. Proste človek s minimalnou empatiou vie, že dotyčnej mame ta situacia sama o sebe nie je príjemná, tak nebudem na ňu ešte aj čumieť ako teľa. Aspoň ja som to nerobila. A zistiť, či sa deje niečo fakt nezvycajne/nebezpečné alebo čo ja viem, sa dá zistiť aj krátkym letným pohľadom, resp. aj bez neho.

zuzinka888
17. jún 2026

Jasne ze to puta pozornost. Ja vacsinou sucitim s mamickou a v duchu som happy ze my uz mame toto obdobie za sebou. Pohorsene pohlady skor pritahuje spravanie matky - ktora tam zjape, trepe, vyhraza sa dietatu... a starí ludia - lebo im deti take sceny nerobili - mali "vychovane deti" ( bud boli v jasliach so stsrymi rodicmi ci vypustene na ulici .)

anonym_204604
17. jún 2026

Tak si vychovaj svoje rozmaznané decko, aby nemalo hysterické záchvaty a nikto nebude zazerať.

anonym_ab8b27
17. jún 2026

Nie, moje deti to nkdy nerobili a ani vnucata to nerobia, nepoznam nieco take sko hystericke zachvaty, amoky, hadzanie sa na zem a podobne. Takze ano, ked toto vidim a pocujem, tak logicky sa pozriem, nie som slepa ani hlucha a extremne ma to vyrusuje a otravuje. A ked vidim ako si s tym deckom rodicia nevedia poradit, tak nechapem, zjavne zlyhava vychova, pokial tam nie je nejaka diagnoza.

autor
17. jún 2026
@anonym_204604

Tak si vychovaj svoje rozmaznané decko, aby nemalo hysterické záchvaty a nikto nebude zazerať.

@anonym_204604 a ty radšej decko nemaj

autor
17. jún 2026
@anonym_b4ad9b

@anonym_cbbbf7 nie je na tom nič ťažké. Proste človek s minimalnou empatiou vie, že dotyčnej mame ta situacia sama o sebe nie je príjemná, tak nebudem na ňu ešte aj čumieť ako teľa. Aspoň ja som to nerobila. A zistiť, či sa deje niečo fakt nezvycajne/nebezpečné alebo čo ja viem, sa dá zistiť aj krátkym letným pohľadom, resp. aj bez neho.

@anonym_b4ad9b najlepší komentár , ďakujem krásne … tu radšej nič nepísať lebo niektoré zeny vedia pekne podkopať druhé . Normálne kukam. Len či by to aj do oči povedali . Pochybujem .
Ďakujem za príjemný a normálny komentár , pekný večer 🌸

anonym_ab8b27
17. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_204604 a ty radšej decko nemaj

@anonym_autor Uz len podla sposobu tvojej komunikacie je zjavne, preco mas take problemove nevychovane dieta. Vsak aka matka ... 😀

autor
17. jún 2026
@anonym_ab8b27

@anonym_autor Uz len podla sposobu tvojej komunikacie je zjavne, preco mas take problemove nevychovane dieta. Vsak aka matka ... 😀

@anonym_ab8b27 Jaj vlastne áno rozlúskli sme celý problém, ďakujem 😀

moonlight1210
17. jún 2026

Osobne som take ignorovala, ked sme boli na ihrisku. Pokial sa hystericky nezacala nasledne chovat i ta mama a ziapat po dietati, alebo ho neodaj capat, tak mi to bolo jedno. Ved je to bezne, ze dieta sa snazi presadit svoje, alebo je unavene, prestimulovane a buchaju mu sadze. Stane sa.

Moje tiez parkrat zviedli zachvaty a jedno sa aj dvakrat o zem hodilo a ostalo lezat a ziapat. Aj sa okoloiduci na tom smiali.
Vykaslala som sa na ludi a riesila som svoje dieta, akoby sme tam boli sami. Lebo co uz narobis. Nebudes sa obzerat na to, ze len aby hanba nebola. Potrebujes si to vykomunikovat s dietatom. Lebo vy dvaja spolu zijete a existujete, nie s celym sidliskom.
Takze nabuduce sa pokojne vykasli na ludi a ries si po svojom. Nech sa pozeraju.
Prijemne to nie je, clovek ma blby pocit trapnosti a toho, ze ho sudia, ale povedz si: Kaslem ja na vas, no tak sa pozerajte.
A sustred sa na svoje dieta. Nemas sa za co hanbit. Nic divne sa nedeje, len bezna vec.

autor
17. jún 2026
@moonlight1210

Osobne som take ignorovala, ked sme boli na ihrisku. Pokial sa hystericky nezacala nasledne chovat i ta mama a ziapat po dietati, alebo ho neodaj capat, tak mi to bolo jedno. Ved je to bezne, ze dieta sa snazi presadit svoje, alebo je unavene, prestimulovane a buchaju mu sadze. Stane sa.

Moje tiez parkrat zviedli zachvaty a jedno sa aj dvakrat o zem hodilo a ostalo lezat a ziapat. Aj sa okoloiduci na tom smiali.
Vykaslala som sa na ludi a riesila som svoje dieta, akoby sme tam boli sami. Lebo co uz narobis. Nebudes sa obzerat na to, ze len aby hanba nebola. Potrebujes si to vykomunikovat s dietatom. Lebo vy dvaja spolu zijete a existujete, nie s celym sidliskom.
Takze nabuduce sa pokojne vykasli na ludi a ries si po svojom. Nech sa pozeraju.
Prijemne to nie je, clovek ma blby pocit trapnosti a toho, ze ho sudia, ale povedz si: Kaslem ja na vas, no tak sa pozerajte.
A sustred sa na svoje dieta. Nemas sa za co hanbit. Nic divne sa nedeje, len bezna vec.

@moonlight1210 viete co, asi máte pravdu.
Doma už bolo dobre , asi najlepšie bolo ozaj odísť do kľudu . A nech si mysli každý čo chce . Asi bol každý rD, že to nieje jeho dieťa čo plače 😀

anonym_ec9700
17. jún 2026

Hej, tesim sa, smejem z toho, lebo to robi aj moje. :D tak som vtedy rada, ze nie som v tom sama hhahaaha.

matana2
17. jún 2026

@anonym_autor tak ale vazne. Sme na ihrisku kde je velka nudaaaaa a zrazu sa zacne nieco diat, decko reve, chyta hystericky zachvat, tak jasne ze sa kuknem. Snad by ti bolo lepsie keby ta ludia ignorovali? Sleduju ako zvladas situaciu, aj oni mavaju decka zo zachvatom tak sleduju co robis a ked ti to ide dobre tak od teba obkukaju nejake figle ako riesit tantrum. Ak ti to nepojde tak odkukaju ako to nerobit.

anonym_cbbbf7
17. jún 2026
@anonym_b4ad9b

@anonym_b4ad9b súhlasím, len veľa ľuďom tá empatia chýba.

svetlonos
17. jún 2026

@anonym_autor
Napríklad - nás chodí na hudobnú a tam tiež jedna mamina s 3 deťmi. Raz ten chlapec tiež chytil taky záchvat hnevu, že kázal na chodbe, kopal okolo a reval. Ja som pozerala a rozmýšľala, či by som jej mohla a vedela nejako pomôcť. Vtedy mi bolo blbé sa jej opýtať, môžem ti nejako pomôcť? A tak som pozerala a rozmýšľala čo urobiť, nie že by som sa tešila. Poznáme sa z videnia občas pár viet prehodíme, ľúto mi jej bolo. Ale nik na ňu a dieťa nepozeral zo záujmom a popkornom, že ba mali z toho radosť. Malý sa potom ako tak upokojil.
Ja si ani neviem predstaviť, že niekto čumi so záujmom na takéto situácie.

kiki68
17. jún 2026

@anonym_autor normalne, tvarit sa akoze nic. Mne sa decko ohadzalo o zen v nakupaku, tiez v Taliansku na dovci, bo sme nekupili ruzovy kocik, ci co to chcel ( uz mal kupene co chcel v obchode predtym nejaky bager), akoze je to dieta a reaguje na urovni svojho veku.

svetlonos
17. jún 2026
@anonym_204604

@anonym_204604
Ale to takto nefunguje, je to aj o povahe. Náš prvý bol kludas a druhý nemal problém od roku asi sa od jedu so sedí hodiť o zem. Samozrejme na hlavu. A to kôli hocijakej kravine. U nikoho to nevidel. Nie vždy je to o výchove. Blbé obdobie, prešlo Bohu dik.

petamich
17. jún 2026

Podla mna teba to trapi (nas teda nie je to zazracne dieta, co to nikdy neurobilo a aktualne ma asi najhorsie obdobie ever a preto ti rozumiem) a tak si mozno dosadis za ten pohlad nieco, co tam nie je. Ja sa napr. pozriem ale skor pohladom "chapem". Vobec si to nepripustaj. Proste su deti, ktore maju tu fazu, kedy nevedia spracuvat emocie vyraznejsiu a u inych si to ani nevsimnes. Skusam vsetky teorie a na nasho nefunguje ani figa drevena. Ano je mi to neprijemne, ano hanbim sa, ano radsej by som taketo situacie nezazivala ale co narobim, vratim ho? Proste si povedz, je to faza. Treba to len prezit a nech si ostatni myslia, co chcu. Kto zazil chape a kto nezazil vidime aj tu v komentaroch ako reaguje, fakt ti zalezi na tom, co si myslia? Drz sa!

anonym_db4836
17. jún 2026

@anonym_autor pre rodica je narocne byt v takej situacii. Uplne to cloveka vyštaví. Vychova je makacka, kazde dieta je ine. A ano, Tí co to nezazili, mozno zízaju. Nechapu. Ale to je ich problem. Nerob so z toho nic.

svetlonos
17. jún 2026
@petamich

Podla mna teba to trapi (nas teda nie je to zazracne dieta, co to nikdy neurobilo a aktualne ma asi najhorsie obdobie ever a preto ti rozumiem) a tak si mozno dosadis za ten pohlad nieco, co tam nie je. Ja sa napr. pozriem ale skor pohladom "chapem". Vobec si to nepripustaj. Proste su deti, ktore maju tu fazu, kedy nevedia spracuvat emocie vyraznejsiu a u inych si to ani nevsimnes. Skusam vsetky teorie a na nasho nefunguje ani figa drevena. Ano je mi to neprijemne, ano hanbim sa, ano radsej by som taketo situacie nezazivala ale co narobim, vratim ho? Proste si povedz, je to faza. Treba to len prezit a nech si ostatni myslia, co chcu. Kto zazil chape a kto nezazil vidime aj tu v komentaroch ako reaguje, fakt ti zalezi na tom, co si myslia? Drz sa!

@petamich
Skúšala si robiť to isté a trebárs si tiež hodiť o zem? Vraj to pomáha a už roky uvažujem, že ak by to urobilo mi dieťa vonku, či to spravím 🫣 Možno by som to aj skúsila, vraj dieťa okamžite prestane. A potom by som v kľude vysvetlila čo ako. To ti píšem len keď píšeš, že nič iné nezaberá. Prajem ti pevné nervy 🌸♥️

anonym_ddcd4e
17. jún 2026
@svetlonos

@petamich
Skúšala si robiť to isté a trebárs si tiež hodiť o zem? Vraj to pomáha a už roky uvažujem, že ak by to urobilo mi dieťa vonku, či to spravím 🫣 Možno by som to aj skúsila, vraj dieťa okamžite prestane. A potom by som v kľude vysvetlila čo ako. To ti píšem len keď píšeš, že nič iné nezaberá. Prajem ti pevné nervy 🌸♥️

@svetlonos U nas zrkadlenie nefunguje, vobec. Jednak ani mne nie velmi povoli, ani na dieta vobec nezabera

anonym_ddcd4e
17. jún 2026

@anonym_autor Skus opisat situaciu, vek dietata a ako si riesila.

anonym_475925
18. jún 2026

@anonym_autor prvé, čo mi napadlo ťažká nezávideniahodna situácia a matka, ktorá ma dosť, čo robiť, aby to v pokoji zvládla. Ak mas k tomu ešte pocit, že sa na teba všetci pozerajú, tak to ti len pridá. A vieš čo, nebudem súdiť či sa ti to len zdalo, či niekto pozeral alebo aj zazeral. Viem si predstaviť, že keď sa to stane na ihrisku a na verejnosti, je to riadne nepríjemne.
Ak by som to bola ja.. a nehovorím, že by sa to podarilo na prvý či druhy krát, asi by som si pomyslela, že nie som prvá ani posledná s takym dieťaťom. Deti reagujú aj takto. Reakciu dietata, či sa plesti o zem alebo kričí akoby ho mučili neviem mať pod kontrolou. Ale to, že po ňom nebudem kričať, nebudem (v dnešnej dobe obľúbené) milí vysvetlovat (možno keď sa upokojí), že proste zostanem, čo najviac pokojná, prítomná, bud ho odvediem s čo najväčším rešpektom k nemu a sebe inde, alebo počkám kým sa ukľudní… ovplyvniť viem. Proste urobím to najlepšie, čo viem pre mňa a pre dieťa, bez ohľadu na to, kto si čo pomyslí. Lebo určite si niečo pomyslí. A nech, a čo?

lindusss2016
18. jún 2026

@anonym_autor no napr. moje deti to nikdy nespravili 🤷 a to uz maju 8 a 10, ale nikdy sa nehadzali o zem, necirkusovali v obchode, ani na ihrisku a ani nikde inde 🤷 takze mna by to asi zaujalo. Neviem, ci by som zazerala, asi by som sa pratala prec, nech to nemusim pocuvat. Zrovna vcera som to zazila v obchode a skoro mi usi urvalo. Ale mala rada pre teba, nesnaz sa tu vyliat si svoju zlost na inych, aj tak ich nikdy nezmenis. A nezmenis ani to, ako na teba ini pozeraju. Skus so svojim dietatom pracovat inak, aby ste tomu oredchadzali a ak uz, tak si to proste tak nepripustaj. Mne to pride tak, ze ty jednoducho kdesi citis, ze to je tvoje zlyhanie a preto to beries takto citlivo a osobne.

petamich
18. jún 2026
@svetlonos

@petamich

@svetlonos ešte som neskúšala ale skúsim 😅 budeme prípadne dvaja kopať nôžkami v štrku na ihrisku

som_realistka
18. jún 2026

Ahoj, urcite nikto, kto ma deti nezazeral, maloktore dieta neurobilo aspon jednu scenu, ci uz na ihrisku alebo niekde v obchode. Ano, kazdy sa obzrie, lebo kazdy clovek reaguje na detsky krik, priroda to tak nastavila, dieta krici, dispelaci reaguju, a ver tomu ze 99% namiciek si myslelo jednu z dvoch veci, - chudatko mama. Alebo - och ako som rada, ze to mohe uz preslo touto fazou. Len ty v strese si vnimala situaciu horsie ako bola.

anonym_fb6e9a
18. jún 2026

ja napr. poziem a pomyslim si... vela sil sestra 💪🏻 lebo , moja starsia to robievala a viem ake to je vycerapavajuce pre vsetkych. Ked sa to stavalo mne, sustredila som sa na dieta a snazila sa vytesnit ostatnych. Vies kontrolovat svoje reakcie a to je v tomto pripade najdolezitejsie.