icon

Ako zvládať pohľady ľudí pri detskom záchvate?

17. jún 2026

Chcem sa opýtať rodičov, že keď mi dieťaťa dostane hysterický záchvat na ihrisku , lebo som mu niečo nedovolila, tak prečo kukáte a zazerate ako na divadelnom predstavení? Vaše deti to nikdy nespravili? Lebo nechápem, museli sme odísť , lebo sa nevedela ukľudniť. Tie pohľady som cítila na chrbte, dobreže pukance si neotvorili. Naco je to dobre ? Tešíte sa z toho ? alebo ja neviem 😂 prepáčte píšem ešte v návale emócii.

Strana
z3
anonym_bdf432
18. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_11dd60 ďakujem za normálny komentár 🙂
Áno , asi to nechám tak. Len som sa cítila tak blbo no .

@anonym_autor no super tak si sa aj ty ukludnila a je po tvojom historickom záchvate

abbey1
18. jún 2026

@anonym_autor Pozerám súcitne a s priateľským úsmevom, že to poznám a ze je to úplne normálne dočasné obdobie.

abbey1
18. jún 2026
@petamich

@svetlonos ešte som neskúšala ale skúsim 😅 budeme prípadne dvaja kopať nôžkami v štrku na ihrisku

@petamich To ešte len budú ľudia čumieť

jennky13
18. jún 2026

@anonym_autor naozaj to prilis riesis 🙂 Ja som sa niekedy pozerala, lebo som sa chcela nieco naucit, ako to preniest do mojich reakcii ked dieta histericky krici. Nie kazdy, co sa pozera ta hned odsudzuje , ze si neschopna matka, niekto mozno len chce pomoct sebe a naucit sa nieco nove. Ja som sa naucila a dodnes ma niekedy prekvapi ako zrelo malade mamicky reaguju na svojich potomkov. Tym som chcela povedat, ze pohladay mozu mat rozne motivy.
Problem je, ze pohlady ludi velmi riesis, ze mas pocit kontroly a odsudenia, ale to tak vidis ty, nevidis motiv tych druhych.

mimaapeto
18. jún 2026

stávalo sa mi to že dieťa dostalo hysák a hadzalo sa o zem okolo 2 rokov mala sa mi zdá.. ťažké obdobie... všade len pešo chcela isť.. a keď som jej nedovolila ísť po ceste ale som jej dohovárala že tu chodia a auta a my ideme na chodník ako každý človek kt. sme stretli sa s teatrálnym krikom hodila o zem 😀 ja som ju nejak doniesla do obchodu dala som ju ľahnúť k vozíkom kde ručala kým som ja nakúpila veci na obed... tetušky ju samozrejme ľutovali ja som bola najhoršia ( dedinské potraviny) ... z ihriska sme tiež mali svoje časy kedy sme odchádzali a keď bola v zápale hry tiež tie odchody nebýbali pokojné... ja som to brala s nadhľadom dala som hlášku na kt sa ostatné maminky pousmiali a odchádzali sme... na druhý deň sme sa s mamičkami hneď na seba usmievali... samozrejeme mala som aj rozhovor kde bolo moje dieťa nevychované a obdobie vzdoru neexistuje... čuduj sa svete za pár mesiacov to prešlo a od vtedy nám začína ďalšie krásne obodbie PUBERTA😀

anonym_16b6e3
18. jún 2026

Mila autorka, tu nehladaj velke pochopenie a podporu- tu maju zvacsa vsetky najdokonalejsie deti a pri prvej moznosti podobneho prispevku, ako si dala ty si maju potrebu “kopnut” 🙈 ale ved “zeny drzime spolu, ze”?!
🤣🤣 Smutne. A teraz k tvojmu prispevku- kazde dieta je ine, su ideal- boma skvele deti, ktore ani neplacu “vraj” 😂 a potom su aj take, ktore si poplacu, vybuchnu. A co? Zruti sa svet?! Moja dcera poslusna na slovo, syn vymyselnit a ano sem tam sa pohneval- a ano aj vybuchol na ihrisku- nie si jedina 🙂 Ty vychovavas, dieta sa nastvalo, ludia kukali- co je normalne, ze sa mrkli, ty si to nepripustaj, tes sa z drobca, zivot ide dalej. Maj sa krasne

autor
18. jún 2026
@anonym_16b6e3

Mila autorka, tu nehladaj velke pochopenie a podporu- tu maju zvacsa vsetky najdokonalejsie deti a pri prvej moznosti podobneho prispevku, ako si dala ty si maju potrebu “kopnut” 🙈 ale ved “zeny drzime spolu, ze”?!
🤣🤣 Smutne. A teraz k tvojmu prispevku- kazde dieta je ine, su ideal- boma skvele deti, ktore ani neplacu “vraj” 😂 a potom su aj take, ktore si poplacu, vybuchnu. A co? Zruti sa svet?! Moja dcera poslusna na slovo, syn vymyselnit a ano sem tam sa pohneval- a ano aj vybuchol na ihrisku- nie si jedina 🙂 Ty vychovavas, dieta sa nastvalo, ludia kukali- co je normalne, ze sa mrkli, ty si to nepripustaj, tes sa z drobca, zivot ide dalej. Maj sa krasne

@anonym_16b6e3 no bola som prekvapená , nepíšem sem do diskusii často , takže som tu zistila , ze vlastne ja mám rozmaznané decko a mám si ho vychovať 😀🙂
Ďakujem za povzbudenie , našťastie existujú aj normálne baby / mamy a som rada , že sa vieme povzbudiť . Pekný deň 🌸

autor
18. jún 2026
@jennky13

@anonym_autor naozaj to prilis riesis 🙂 Ja som sa niekedy pozerala, lebo som sa chcela nieco naucit, ako to preniest do mojich reakcii ked dieta histericky krici. Nie kazdy, co sa pozera ta hned odsudzuje , ze si neschopna matka, niekto mozno len chce pomoct sebe a naucit sa nieco nove. Ja som sa naucila a dodnes ma niekedy prekvapi ako zrelo malade mamicky reaguju na svojich potomkov. Tym som chcela povedat, ze pohladay mozu mat rozne motivy.
Problem je, ze pohlady ludi velmi riesis, ze mas pocit kontroly a odsudenia, ale to tak vidis ty, nevidis motiv tych druhych.

@jennky13 možno áno, cítila som sa nepríjemne, bola som aj prekvapená z toho výbuchu, mali sme pekný deň . A zrazu znicoho nič za blbosť , nič nepomáhalo, možno som cítila , že som tu situáciu nezvládla a išli sme proste preč a cítila som sa blbo no pred ľuďmi. Neviem, dnes to už vidím s väčším kľudom 🙂 🌸

autor
18. jún 2026
@petamich

Podla mna teba to trapi (nas teda nie je to zazracne dieta, co to nikdy neurobilo a aktualne ma asi najhorsie obdobie ever a preto ti rozumiem) a tak si mozno dosadis za ten pohlad nieco, co tam nie je. Ja sa napr. pozriem ale skor pohladom "chapem". Vobec si to nepripustaj. Proste su deti, ktore maju tu fazu, kedy nevedia spracuvat emocie vyraznejsiu a u inych si to ani nevsimnes. Skusam vsetky teorie a na nasho nefunguje ani figa drevena. Ano je mi to neprijemne, ano hanbim sa, ano radsej by som taketo situacie nezazivala ale co narobim, vratim ho? Proste si povedz, je to faza. Treba to len prezit a nech si ostatni myslia, co chcu. Kto zazil chape a kto nezazil vidime aj tu v komentaroch ako reaguje, fakt ti zalezi na tom, co si myslia? Drz sa!

@petamich ďakujem za povzbudenie 🌸

jablkovastrudla
18. jún 2026

Podla mna sa tiez pozru ci je vsetko v poriadku a su radi ze to nie je ich dieta. Moj syn zase za vsetko place, zatial sa nehadze ale teda rev zazivam skoro denne 🤌🏼 nie si v tom sama,bude dobre 🤜🏼🤛🏼

zuzubb007
18. jún 2026

Nikdo nezazerá, normálne sa každý človek pozrie, tiež by som sa pozrela a čo? Vezmem dieta a ide sa preč, čo má po ostatných nech kukajú, netreba všetko dieťaťu dovoliť potom ma záchvaty, keď nieje náhodou po jeho, veľmi rýchlo to pochopí

anonym_1b8380
18. jún 2026

Moja mala presne 3 „velke „ zachvaty ked bola mala .v meste .a 1 ked bola vacsia - vacsia rozumej 3roky . .Cudzich ludi som mala uplne u prdele 🤷🏼‍♀️

anonym_d51232
18. jún 2026

Maj úplne v ***** ľudí na okolo,dobre ti radím . Ešte tých záchvatov bude ako bude rásť. Mám dieťa s črtami pas takže mám " odžité"

macekovam
18. jún 2026

@anonym_autor raz to urobila dcéra..viem že kričala niečo....a ja? Vrestala som na ňu presne to isté .vrestala ..odvtedy to neurobila dodnes .má 18 rokov...je to chvíľka nekomfirtu ale stálo to za to

katkazatka
18. jún 2026

Tiež si myslím, že nikto nezazerá,ale každý sa prirodzene pozrie, keď uvidí nejaký hluk a krik. Predpokladám, že ty keď začuješ na ulici tresk, alebo niečo vedľa teba spadne, tiež sa obzrieš. Je to prirodzená reakcia okolia. Ja sa tiež pozriem na dieťa, ktoré sa váľa po zemi a má hysterický záchvat. Usmievam sa a spomínam na to, keď som mala malé dieťa. Mne sa to zdá náhodou roztomile.😀 Vždy sa usmejem na dieťa aj na mamičku a idem ďalej. A to moje dieťa hystericke záchvaty nemalo. Mne to príde roztomilé a primerané k veku.🙂

anonym_f88b4b
19. jún 2026

@anonym_autor ešte aj nejaké tetky si vedia pohonkať svoje úbohé ego na historickom a chorom dieťati. Po mne jedna pokrikovala…suseda zvykne zazerať ale keď ona ide s vnukmi mohla by sa pozrieť na seba a svoju rodinu.

anonym_d4db5d
19. jún 2026

Neznášam detske ihriska. Mám dve deti a tretie na ceste a na ihrisku som bola asi 3x v živote. A to dcéra je už v pubertálnom veku. Ale keď sa stalo napr v obchode že toto dieťa urobilo tak som pohlady ľudí absolútne neriešila. Proste som vzala dieťa a odišla. Netuším či sa niekto pozeral.

anonym_5c242f
19. jún 2026

Môj malý včera kým som platila v samoobslužnéj si zobral takého toho futbalistu a ceky obal samozrejme roztrhol poškodil...inak prečo je toto zrovna pri pokladniach ?😅.
Tak som mu to zobrala a ten hodil taky výkrik ,ze mi ešte hodinu písalo v hlave . Akože uorimne som si nevšimla ci sa niekto pozeral, ale predpokladám ze hej 😅 mam v paži. Ci sa niekto pozera . Akoze aj ja sa pozriem ,ale skor tak lutostivo ,ze tej mame nezavidim 😁

beronsche
19. jún 2026

@anonym_autor pekný výlev.. čo si od neho slubujes?
Pretože šanca, že tu nájdeš konkrétnu cieľovú skupinu, čiže ľudí, ktorí reálne vyvalovali oči, je mizivá...

A áno, mám bohaté skúsenosti, moje dieťa malo precitlivenu , nezrelu nervovu sústavu, čiže amokov milión plus jedna.
Ako reagovať na cudzích?
Jednoducho - ignorovať. To je všetko.

beronsche
19. jún 2026
@anonym_ab8b27

@anonym_autor Uz len podla sposobu tvojej komunikacie je zjavne, preco mas take problemove nevychovane dieta. Vsak aka matka ... 😀

@anonym_ab8b27 aký otrasný komentár..
Ty tudis, čo je empatia?
A vyvinova psychológia?
Zrejme nie.

beronsche
19. jún 2026
@svetlonos

@petamich
Skúšala si robiť to isté a trebárs si tiež hodiť o zem? Vraj to pomáha a už roky uvažujem, že ak by to urobilo mi dieťa vonku, či to spravím 🫣 Možno by som to aj skúsila, vraj dieťa okamžite prestane. A potom by som v kľude vysvetlila čo ako. To ti píšem len keď píšeš, že nič iné nezaberá. Prajem ti pevné nervy 🌸♥️

@svetlonos neviem, ak je emócia autentická, nefunguje nic,len počkať. Aspoň u nás to tak bolo...

fairyy
19. jún 2026

ja sa pozriem len preto lebo cakam ci sa nenajde niekto kto mi ukaze zazracny sposob ako z toho von... ale inak u nas pomaha len ako tu vyssie pise uz beronsche len pockat

Strana
z3