Ako zvládať zatvorenie škôlky s aktívnym dieťaťom?
Ja kebyze neni vinko / pivko uz som na psychiatrii. Druhy tyzden plne doma s mimoriadne aktivnym 4 rocnym. Ja aj manzel. Ale to je 100% venovania sa cele dni. Tyzden sme stravili pri mori teraz deuhy tyzden kazdy den vymyslame program kde aa vyburi … esteze mame len 3 tyzdne zatvorenu skolku je to zahul. Este ked ma clovek
PMS vobec mu ani neodpovedam lebo neviem zniest tie otazky preco toto tamto….. Som zla matka? Lebo toto su moje realne pocity.
@anonym_autor zlá matka nie ale ten alkohol dajte preč. Ak máte potrebu zapíjať náročný deň čosi neni ok. Len tí má svk máme totálne voľné hranice čo sa alkoholu tyka
@anonym_autor prosím ťa nepreháňaj. Ste doma, ty aj manžel, máte jedno dieťa. Vždy máš na výber, buď náhradná škôlka, opatrovateľka, jedna babka, druhá babka, viac trpezlivosti a naučiť sa, že nemusí mať každý deň animátorov. Stačí pravidlá. Ako v škôlke.
Ja som sama, mám 3 deti, jedno ako naschvál po dovolenke ochorelo, čiže som doma už mesiac, dva týždne more, dva týždne očr, ešte vydržať 3 dni a pôjde do škôlky aj tretie. Neholdujem alkoholu, nie som nervózna, beriem to ako súčasť materstva, rodičovstva, rodiny. Momentálne ako obetu, ale viem, že ak príde manžel domov z turnusu, dopraje mi oddych a bude sa venovať deťom on. Naše dni vyzerajú asi takto. 3r doma, teraz sa hrá, dve v škôlke. Na obed sa najeme, pôjde spať, poupratujem, vypijem si kávu, dám si sprchu...potom pôjdeme pre 2 deti a zastavíme sa na Ihrisku, ak tam bude znesiteľne, ak nie, tak pôjdeme do parku, po ceste na zmrzku, nakúpim...večer im nepustím vaňu a majú kúpalisko 😄 ja si sadnem na stoličku k nim a pozriem si niečo na netflixe, alebo zavoláme s manželom. Pôjdu spať a potom si napustiť vaňu ja 😋 zajtra ideme na nákupy na September, zastavíme sa aj v detskom kútiku, tam sa vyhrajú možno hodinu, možno aj dve, zatiaľ si pobehám obchody.
Pôjdeme k fontáne, tam sa predpokladám zmočia 😳🫣 takže sa zabavia aj tam. A dva dni za nami. Samozrejme, ideme vlakom, takže strávime vonku celý deň.
A nemám nikoho na stráženie, ani babky a dedkov.
Keď to dvaja zdraví dospelí ľudia nezvládate zaplaťte mu tábor alebo opatrovateľku.
@anonym_autor
Bež učiť aspoň na týždeň a budeš vďačná aj za toho jedného.
Máme doma troch (7,4,1), celé prázdniny.. akože, samozrejme, niekedy je to psychiatria, večer sa teším, že je ticho :D Naše deti teda nie sú z tých kľudných.. Ale ja som rada, že môžeme byť spolu doma, užívať si takú tú každodennosť… niekedy výlety, niekedy len taký bežný deň… za pár rokov už budú mať svoje partie, viac svojich záujmov… tak sa snažíme užiť si, kým vieme byť pre nich celým svetom…
Neboj sa, nie kazda si to uzivame a tesime sa uz kym nebudeme celych ich svetom…😁😜
Ja si to tiez neviem predstavit takto akoze relax popijat,obzvlast ak mate takto aktivneho syna,kde clovek nikdy nevie kedy aj v noci,vecer bude potrebovat auto smer pohotovost,lebo vieme ako rychlo chodia sanitky a pod.
Kolko razy sme takto sedeli o 9 vecer na chirurgii,lebo uraz.Niekedy sme tam castejsie ako doma,ked je take obdobie urazov.
Máš prípravu keď bude celé prázdniny doma ako už školák .
To nemyslis vazne..az 1 dieta na 1 dospelych..a take sťazovanie...
Ahoj,babka drahá,pozdravujem do Neba,ako si dokazala mat 12 deti a vychovat z nich počestnych ludí ...
Ďalšia téma vďaka ktorej som rada ze žiadne dieťa nie je 🙈🫠
Toto sa neda ani slusne komentovat, az 1 dieta doma az druhy tyzden a obaja rodicia tiez doma a chudaci sa rucaju a popijaju..
@anonym_autor co budes robit ked bude mat dva mesiace prazdnin v skole? To budes chlastat uz od rana?
@anonym_autor celkom nerozumiem načo si si zakladala rodinu. Moja ma 3roky, este do skolky nechodí a som snou od narodenia. Alkohol k tomu teda naozaj nepotrebujem.
Ako ja toto nepochopim niekto si urobi dieta a porom ked s nim ma byt necely mesiac tak ochka ako to nezvlada a ako je to narocne. Ako naco potom bolo dobre si robit dieta? Ano, kazdy ma narocnejsie dni a je to uplne normalne najma v horucavach, ze nie stale sa chce ale stale sa da najst sposob ako to zvladnut. Pre mna dni kedy mozem byt cely den s dietatom su najlepsie a nikdy na nenudime, viem ho zabavit aj ked sa citim "off".
Toľko kriku pre jedno decko? Máme tri, z toho 2 maju ADHD :D a najmenší ešte ani nechodi, treba ho všade vlačiť, nerozpráva, len ustavične reve. Ja sa popri tom snažím pracovať z domu. Celé zle. Ale ozdaj to už dajako vytrimeme.
Deti som mala cez prazdniny vzdy doma, od isteho casu dve. Musim podotknut, ze obe patria k tym tvrdohlavym a pomerne narocnym. Ale taketo pocity som nikdy nemala, my sme si to vzdy uzili.
Mate to velmi narocne, dvaja dospeli na jedno 4 rocne zdrave dieta 🤭. Co tak miesto pitia vina a piva, ist na vylet do hernicky s klimou. Dieta sa tam vyblazni a vy s muzom mozete kecat. My ideme kludne aj hodinu autom do takej hernicky. Striedame hernicky. Iny vylet mi v tychto horucavach nenapada. Lebo v takej horucave uz my nechodime na kupaliska. Teraz su top hernicky u nas a este tyzden budu, kedze az po 8.8 ma byt teplota na vsetky mozne vylety. Potom budeme chodit kazdy den niekam na vylet.
Nevies to vydrzat doma s vlastnym dietatom. Ste dvaja na jedneho, ale pindat na ucitelky pocas roks urcite budes. Lebo tvojho anjelika nerespektuju ako osobnost.
Dovod mat dieta bol aky? Nemali ste ist k moru, za tie peniaze si mohla opatrovatelku zaplatit, ak Ti je zatazko dietatu sa venovat. A ten alkohol, hmmm, krasna vizitka, ani sa necudujem, radsej podgurazena, ako venovat sa 1 dietatu
@anonym_autor nie zlá, neschopná
No normalne sme to zvladali a ani chlast sme nepotrebovali. Ano vela krat sme boli na prasky ale bohuzial. Dieta je Vase, nepatri skolke. S tym si hadam pocitala
@anonym_autor super, dvaja alkoholici, sa nečudujem, že nezvládate... a počkaj, keď zistíš, že o chvíľu pôjde dieťa do školy a tam sú dva mesiace prázdnin v lete, dva týždne v zime, týždeň na jar, veľkonočné, jesenné, polročné, riaditeľské voľná...
Byť tebou zbavím sa závislosti na alkohole čím skôr, nech sa môžem plnohodnotne venovať dieťaťu. Nervná si nie z dieťaťa, ale z toho, že sa nevieš dočkať poháriku...
To nemyslis vazne..az 1 dieta na 1 dospelych..a take sťazovanie...
Ahoj,babka drahá,pozdravujem do Neba,ako si dokazala mat 12 deti a vychovat z nich počestnych ludí ...
@janinah - akože, áno, to sťažovanie sa 2 dospelých na 1 - predpokladám zdravé - dieťa je trochu zvláštne - ale paradoxne viac detí sa skôr medzi sebou zabaví bez potreby nejak exrémne aktívnej účasti dospelého.
Ja mam dieťa doma 12 mesiacov v roku mínus pár dní. Nám je spolu doma a kade tade na výletoch spolu dobre
Ďalšia téma vďaka ktorej som rada ze žiadne dieťa nie je 🙈🫠
@anonym_03d295 panebože ešte to tak pomaly prekrútite, že ako dobre je nemať dieťa …myslím si že to už je trošku cez..
normálne len hovorím že to je náročné 3 týždne robiť fakt neustále program dieťaťu nakoľko nemáme babky dedov ani v okolí kamarátov s deťmi rovesníkmi všetci majú väčšie deti .
Ktovie koľko máš ty rokov že tu ideš moralizovať o tom ako je dobre nemať deti .
Dúfam že raz príde na teba tá túžba a nebudeš ich môcť mať naozaj. Prajem to zo srdca každej jednej s tvojím zmýšľaním.
@anonym_03d295 panebože ešte to tak pomaly prekrútite, že ako dobre je nemať dieťa …myslím si že to už je trošku cez..
normálne len hovorím že to je náročné 3 týždne robiť fakt neustále program dieťaťu nakoľko nemáme babky dedov ani v okolí kamarátov s deťmi rovesníkmi všetci majú väčšie deti .
Ktovie koľko máš ty rokov že tu ideš moralizovať o tom ako je dobre nemať deti .
Dúfam že raz príde na teba tá túžba a nebudeš ich môcť mať naozaj. Prajem to zo srdca každej jednej s tvojím zmýšľaním.
@anonym_autor A inak si v pohode??? Nevyzeras.
@anonym_autor tebe z toho materstva dobre ebe 😂🙈 ideš sa z 1 zrútiť neviem ako to zvládala moja babka s piatimi 🤪
nie, nie zla,, si len deformovana dobou,,,skontroluj si ako prve denny cas na mobile aj mobil,, ak ativne nepracujete chap- nevytvarate fin, vynosy,, je to pre Vas len zabava.... niekedy je to celkom zaujimave cislo aj 3-4 hod,, u mnohyc mozno aj viac....ak maly je zvyknutyy travit mimo sk roka,, kopec casu na TV- nepisem tel/tablet,, i ked aj to je uz popularne,, necakaj, ze teraz cez prazdniny zrazu sa zacne samostatne hrat ....boohuziall uz to nedokaze,, stale potrebuje externy podnet,,, ktory mu vytvori program....som generacia,, ktorej rodicia ani netusili o mobiloch,,, v TV nebolo vobec nic zaujimavve zapinala sa telka max o 19,00, ak sme na nu nezabudli,,, - skontroluj, ci si ju zapla pocas dna skor ako o 19,00,, ak nie, tak v dnesnej dobe klobuk dole,,,a jedine co si pamatam, co ama ako dieta vytacalo,, co si doteraz pamatam, bolo, ked mama citala noviny,, ako dieta som to neznasala.....do5 rokov som vobec nechodila do skolky,,, a poznnam deti,, ktore nemali skolku vobec v okoli a isli rovno do1.tr,, teda boli doma do 6 rokov,, ... no to by ta asi porazilo.....vsetko je o prioritach a nastaveni,,, deticky sa rodia viacmenej rovnake,, ,,,, v kazdej dobe,,,,, to len my rodicia podliehame dobe

Nie si zlá matka, len trpezlivosť nie je tvoja silná stránka.